|
|
#31 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Talent
Cytat:
Widac zreszta od razu, kto tu przykladal reke do scenariusza i jedyna tak naprawde piekna rzecz w tym filmie to muzyka, czyli ostatnie warte uwagi podrygi Bono (potem bylo juz tylko gorzej) I co, do jasnej i ciasnej, robi tu Mel Gibson? To wlasnie on kladzie caly film Przynajmniej nie byla to typowa dla niego rola. Z kolei fantastycznie zagral Peter Stormare (teraz mozna go zobaczyc w filmie Gilliama o braciach Grimm, rowniez jest swietny), grajacy "5-tego" Beatlesa. Milla Jovovich jak zwykle gra osobe z problemami, co zaczyna wkurzac, w ktoryms z kolei filmie ![]() Denerwuje mnie sposob, w jaki rozwija sie fabula. Zaczyna sie ciekawie, a potem ladujemy w "Locie nad kukulczym gniazdem" i to w bardzo pretensjonalnej wersji ![]() To nie jest tak, ze nie przepadam za "trudnymi" filmami, wrecz przeciwnie, polecam wczesniejsze filmy Wendersa, jestem fanka Lyncha. MDH jest, jak na moj gust, mocno przerobiony i zbyt pretensjonalny. Ot, czarna komedia z kiepskim moralem na koncu (zycie jest lepsze od telewizji). Ktos nazwal ten film fascynujaca porazka - zgadzam sie
|
|
|
#32 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#33 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale po przeczytaniu twojej wypowiedzi już zaplanmowałam sobie weekend z Winem Wendersem, chociaz wiem, że wypożyczenie kaset z jego filmami graniczyć bedzie z cudem ponieważ nie dość, że ciężko jest treraz dostać kasety VHS w wypożyczalni to jeszcze dzieła tego reżysera są mniej bądź co bądź znane(poza Buena Vista Social Club i Miastem Aniołów oczywiście)...Zobaczymy co da sie zrobić
|
|
|
#34 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Buena Vista to byl piekny film, az chcialoby sie na Kube pojechac Obejrzalam go ponownie, gdy umarl Ibrahim Ferrer kilka miesiecy temu.Do braci Coen mam wielka slabosc i ciesze sie, ze o nich wspomnialas Uwielbiam Big Lebowskiego, Hudsucker Proxy, ba, nawet Ladykillers bylo sympatycznym filmem
|
|
|
#35 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zazwyczaj czatuje na ich filmy w uczcie kinomaniaka czy innich późnogodzinnych maratonkiach TVP (tak włąsnie ostatnio obejrzałam "Człowieka, którego nie było", fantastycny film
|
|
|
#36 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No i zapomnialam o Fargo, najslynniejszym obrazie braci Coen!
|
|
|
#37 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kurcze nazbiera sie tych filmów na maraton A Cloony podobał mi sie w "Ocean's eleven". Jedyny film pełnometrarzowy, oprócz"Bracie...", w którym go widziałam.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:40.

Widac zreszta od razu, kto tu przykladal reke do scenariusza i jedyna tak naprawde piekna rzecz w tym filmie to muzyka, czyli ostatnie warte uwagi podrygi Bono (potem bylo juz tylko gorzej)
To wlasnie on kladzie caly film
Przynajmniej nie byla to typowa dla niego rola. Z kolei fantastycznie zagral Peter Stormare (teraz mozna go zobaczyc w filmie Gilliama o braciach Grimm, rowniez jest swietny), grajacy "5-tego" Beatlesa. Milla Jovovich jak zwykle gra osobe z problemami, co zaczyna wkurzac, w ktoryms z kolei filmie 

Buena Vista to byl piekny film, az chcialoby sie na Kube pojechac