![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Co sądzicie o polskiej policji? Zapraszam do dyskusji
wcale bym sie nie zdziwił jakby stawał w obronie biednego Froga nękanego przez złą policję. jak to ma miejsce na jego kanale na youtubie, gdzie ludzie jadą po policji jak po gównie broniąc pana Froga rajdowca ulicznego. bo przecież nic złego nie robi, bo tylko driftuje w centrum miasta czy jeździ jak szalony po mieście a to przecież nic złego ich zdaniem bo nikogo jeszcze nie zabił. a tępa policja tylko się go czepia bo on taki biedny. a i zazdroszczą mu auta, dlatego tak się go czepiają.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Konto usunięte
|
Żal mi policjantów, że muszą pracować w fatalnych warunkach. Często bywam w sprawach zawodowych na komisariacie i aż się przykro robi widząc pomieszczenia w opłakanym stanie. Pokoiki malutkie, z wypaczonymi oknami. Latem gorąco, zimą zimno. Ubikacje trochę lepiej niż w spelunie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zadomowienie
|
nieskuteczność, niekompetencja (w większości stanowiska obsadzane bez względu na wykształcenie i predyspozycje, a inne przesłanki), totalna nieskuteczność. opinia oparta niestety o bardzo przykre doświadczenia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- Cytat:
![]() Wodą oblewany, kulami dostaje, pewnie też w ciemnej bramie go pałują prowokatorzy-policjanci... ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- Cytat:
![]()
a person who belives in the social, political and economic equality of the sexes" (HD!) BLOG Chow mein z orzechowym kurczakiem na ostro Edytowane przez Munkaa Czas edycji: 2014-11-14 o 19:10 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
BAN stały
|
Cytat:
Mnie jeszcze rozbraja to, że policjantami zostają chłopaki którzy nie mają postury albo dziewczyny, które fizycznie nie powinny być ochroniarzami w Biedronce. Jak mają kogoś powstrzymać, jak często większość ludzi góruje nad nimi fizycznie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i też są ewidentne dowody w postaci nagrań jak to policjantów atakują, więc co ich wolno atakować ale już pacyfikować ludzi nie wolno bo przecież gdzieś tam zabłąkać się może jeden przypadkowy człowiek? tak jak pisałem w innym wątku, skoro ludzie widzieli kto prowokuje, należało w grupce takiego dorwać, ubić a następnie oddać policji bądź straży marszu a nie patrzeć jak gość prowokuje przez co może spowodować zagrożenie dla innych. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
Nie lubię Moniki Olejnik, nie wiem co ma piernik do wiatraka, ale w końcu to jesteś TY i Twój sposób prowadzenia dyskusji.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
no bo Olejnik jest zła i kropka, a Karnowscy czy Pospieszalski to ideały niezależności i obiektywizmu, a naprawdę to jeden i ten sam poziom robienia za rzecznika prasowego partii politycznej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Konto usunięte
|
Olejnik skłamie a Pospieszalski bez obaw powie prawdę, że szczelali by zabić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Poza tym inna sytuacja. Kolega kiedyś zgubił się w Berlinie i wjechał w zakaz wjazdu. Niemiecki policjant to zauważył i zapytał się, dlaczego on wjechał w zakaz wjazdu. Kolega się wytłumaczył, że się zgubił i nie może dojechać w pewne miejsce. Niemiecki policjant nie dość, że nie dał mandatu, to kazał za sobą jechać i doprowadził mojego znajomego do punktu docelowego. W Polsce pewnie byłoby na dzień dobry 200 złotych ... |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Konto usunięte
|
No tak, w Polsce to od razu mandat i najlepiej pałą. Oczywiście. Zua policja. Wcale nie jest tak, że czasem jak widzą kogoś pijanego w środku nocy, w środku miasta, czekającego na nocny autobus, to zawijają do radiowozu i wiozą nie na izbę, a do domu. Wcale. To mi się wydawało, w pijackim widzie miałam białe myszki i dobrych policjantów.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
tylko że w niemczech jak dotkniesz policjanta to masz przesrane, u nas to nawet lać go możesz a dostaniesz śmieszny wyrok więc tu ja bym nie patrzył jak niemieccy policjanci się zachowują bo jednak oni mają większe prawa niż u nas a i prawo drogowe jest inne, no a poza tym przyjezdny też się może zgubić.
ja tu mogę przytoczyć sytuację kumpla który wyszedł z lokalu w nocy, a że zachciało mu się skorzystać to zaczął robić pewną czynność, złapała go policja (a był pod wpływem alkoholu więc mogli go na izbę zabrać), a go spisali, dali mandat ba pozwolili mu dokończyć co zaczął i tyle żadnej agresji, a nawet żartowali z niego, ale to pewnie dlatego bo spokojnie z nimi rozmawialiśmy bez cwaniakowania itd więc oni też z nami spokojnie. bo często jest tak, że jak ktoś zacznie kozaczyć to wtedy policjant wejdzie na jego poziom, tak samo z nauczycielami/wykładowcami jak ktoś jest ok to i taki nauczyciel będzie ok, jak ktoś zaczyna pyskować to nic dziwnego że nauczyciel staje się nieprzyjmny. no to cóż masz niezłego pecha do kobiet, policjantów skoro wszyscy są przeciwko Tobie i albo fochy stroją albo tutaj takie szantaż urządzają. Edytowane przez dominikmeller25 Czas edycji: 2014-11-15 o 12:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
I nie, to nie jest tak, że ze strony policji spotkało mnie tylko głaskanie po głowie. Dostałam mandat za picie alkoholu na skwerze. No takie prawo. Zostałam pouczona jak weszłam na pasy na czerwonym. Takie prawo, mogli mi mandat dać, ale tylko narobili mi siary i kazali na zielonym wrócić skąd przyszłam, czekać na kolejne zielone i poprawnie przejść przez ulicę. Dostałam pałą po łydkach bo uczestniczyłam w nielegalnym zgromadzeniu i nie reagowałam na nawoływania do rozejścia się, a nawet reagowałam agresywnie. Byłam zawinięta na dołek i trzymali mnie ładnych parę godzin. A raz podjęli interwencję za późno i sąsiad znów wywinął się od konsekwencji za bicie żony. Umorzyli sprawę włamania do samochodu tak szybko jak mogli. Ale wiele razy mi pomogli, byli życzliwi, odstępowali od ukarania mnie (a mieliby rację gdyby ukarali), wykonywali swoje obowiązki, znaleźli skradziony rower mojego byłego, w bardzo poważnych sprawach byli w sekundę na miejscu, dziękowali za współpracę w zatrzymaniu pijanego debila za kółkiem, zadbali o moje bezpieczeństwo, upewnili się co do bezpieczeństwa bliskiej mi osoby itd. itp. Czy trafiają się debile? Tak. Jak wszędzie. Debile i nienormalni ludzie są w policji, wśród nauczycieli, lekarzy, ekspedientów, studentów, naukowców, borowików, polityków i geodetów. Wszędzie są debile. I żeby nie było, że nie znam przykładu totalnego sku..... i dlatego tak mówię, otóż znam. Mojego niewinnego jak ta lilija biała kolegę zatrzymali, zawinęli, przetrzymywali, kładli mu głowę na stole, na głowie teczkę, a na teczce stawali. Pobili go. Długo się leczył fizycznie, jeszcze dłużej psychicznie. Ale to nie znaczy, że większość to debile i bandyci. Jak ktoś w nich nawala kamieniem to imo mają pełne prawo wyjąć gładkolufową i do takiej osoby strzelić. Imo jak ujmują bandytę, to mogą go przy tym bardzo uszkodzić, nawet zabić. Ważniejsze jest jego ujęcie niż jego życie i zdrowie. Jak jest burda i policja reaguje, to ludzie normalni, niewinni zawijają dupę w troki i spierniczają jak najdalej. Bo policja będzie reagować, a nie pytać "przepraszam, czy pan chuligan, czy tylko kibic?". ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- No i słusznie, nie szcza się publicznie, psem nie jesteś. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Wtajemniczenie
|
Prawie nie miałem do czynienia z policją a kiedy już miałem to wrażenia średnie.
Niby nic mi nie zrobili ale nie raz brali licealistów z pod liceum na okazanie bo im brakowało 3 do 4 i sugerowali, że jeśli nie pójdziemy to będziemy mieć kłopoty. Na samym okazaniu był z nami jeden zjarany Sebix który coś komuś ukradł. (dawaj telefon itd) Potem wywiązał się dialog między jednym policjantem a Sebixem w stylu -Policjant: Co k**a hehe, dobrze jest? -Sebix: no dobrze k***a hehe I wtedy pomyślałem, że są tacy sami ![]() Albo kiedyś siedziałem w parku i na ławce obok pancury piły tanie wino. Policjant podszedł też do mnie i kazał się nie ruszać stamtąd a potem kazał mi otworzyć walizkę i plecak po czym wylegitymował, wstukał coś w palmtopa i stwierdził, że nikt mnie nie szuka. (ORLY?) To było przykre ponieważ chciałbym, żeby mnie ktoś szukał ![]() ![]() Ale po chodzących opowieściach w internecie i wśród ludności cywilnej, mimo wszystko boję się, że faktycznie kiedy nie mają winnego to biorą przypadkową osobę z ulicy i biją/przypalają/rażą paralizatorem aż ktoś się przyzna.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:00.