ja, ona i jej rodzina - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-11-17, 21:49   #31
Fleur_D
Zakorzenienie

Dot.: ja, ona i jej rodzina

Cytat:
Napisane przez smutas1337 Pokaż wiadomość
Do wszystkich, którzy tutaj na mnie naskakują.

Terapia już trwa.

Co do wyprowadzki. 3000-3500 zł to nie jest wiele zwłaszcza, że mieszkanie to 1500 zł + powiedzmy bilety i telefony 150-200. Pozostaje nam maksymalnie 2000 zł na życie. Jedzenie liczmy 1000 zł, kosmetyki i chemia z 100 minimum. Warto dodać, ze finansowo trzeba pomagać rodzicom więc to wszystko nie jest takie proste jak Wam się wydaje. Oczywiście dałoby radę jednak ryzyko jest spore. Bardzo chciałbym żeby już miała spokojną głowę przynajmniej od tego domu, ale Ona też tego musi chcieć i poczynić ku temu jakieś kroki. Mam wrażenie, że ona się boi takiego skoku na głęboką wodę.
A ty się niby nie boisz? Może nawet nie tyle się boisz, co nie chcesz. Wspólne zamieszkanie jest ważnym krokiem w związku, ty nie masz ochoty tego na razie robić. Spoko, nikt cię nie zmusza. Ale nie pisz, że to z przyczyn finansowych, a dziewczynę kochasz bardzo mocno i jesteś gotowy na wiele, żeby jej pomóc. Bo to nieprawda.
Fleur_D jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-17, 21:54   #32
Michiru
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smutas1337 Pokaż wiadomość
Do wszystkich, którzy tutaj na mnie naskakują.

Terapia już trwa.

Co do wyprowadzki. 3000-3500 zł to nie jest wiele zwłaszcza, że mieszkanie to 1500 zł + powiedzmy bilety i telefony 150-200. Pozostaje nam maksymalnie 2000 zł na życie. Jedzenie liczmy 1000 zł, kosmetyki i chemia z 100 minimum. Warto dodać, ze finansowo trzeba pomagać rodzicom więc to wszystko nie jest takie proste jak Wam się wydaje. Oczywiście dałoby radę jednak ryzyko jest spore. Bardzo chciałbym żeby już miała spokojną głowę przynajmniej od tego domu, ale Ona też tego musi chcieć i poczynić ku temu jakieś kroki. Mam wrażenie, że ona się boi takiego skoku na głęboką wodę.
to nie jest wiele, ale jest wystarczająco, żeby spokojnie pomyśleć o wyprowadzce. nie wiem, w jakim wy mieście mieszkacie (albo na jakim świecie żyjecie...), ale moje miasto też tanie nie jest, też wynajmujemy mieszkanie i na dodatek mamy dziecko w drodze i też mamy 3-3,5tys i, wierz mi, wszystko się da. tylko trzeba chcieć. najwyraźniej Twoja dziewczyna nie chce, a to pewnie ma niewiele wspólnego z kasą.

wcześniej dobrze Ci pisano. macie tak naprawdę 2 wyjścia: albo tkwić w tej chorej sytuacji, albo się dziewczyna wyprowadzi z domu, odetnie od rodziny na tyle, żeby był w miarę spokój. innego wyjścia nie ma.

ja sobie nie wyobrażam w czymś takim tkwić i jeszcze w ogóle przychodzić do domu, gdzie jetem obrażana. nie wyobrażam sobie też, żeby druga osoba (w Twojej sytuacji Twoja dziewczyna) nie tupnęła nogą i nie wyraziła protestu przeciwko takiemu zachowaniu. na jej miejscu sama bym się wyprowadziła, gdyby moja rodzina tak się zachowywała.
Michiru jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-17, 22:11   #33
201604130936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Zielona Herbata 1 Pokaż wiadomość
Czy trzeba od razu wynajmować mieszkanie? Przecież dużo młodych ludzi, uczących się , pracujących wynajmuje pokój i ma o wiele mniejszą pensję niż Wy a wydatki takie same.
Dodam, że z moim partnerem na studiach mieliśmy o wiele mniejszy budżet a starczało nam na wszystko więc wiem co mówię i wiem,że się da i wcale nie jest to dziadowanie z dnia na dzień i jedzenie suchego chleba
Chyba nie doczytalas, ze w grw wchodzi mieszkanie dwupokojowe i wczasy xD wtedy faktycznie może być problem xd a gdzie jeszcze jakis ciuch i rozrywka hohoho
201604130936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-17, 23:19   #34
raita
Zakorzenienie

Drogi autorze, skończ wymyślać te farmazony z pieniędzmi, bo nie wydaję mi się, aby to był Twój jedyny powód dla którego nie decydujesz się na mieszkanie z nią

raita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości