|
|
#31 |
|
Przyjaciółka KWC
|
Dot.: Co Was najbardziej denerwuje na siłowni?
O i jeszcze na jednej siłowni makabrycznie denerwuje mnie wręczanie na recepcji szpitalnych worków na buty żeby nie pobrudzić podłogi w drodze do szatni i w szatni.
|
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#33 | |
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
O zagadanych instruktorach gadałam też kiedyś z koleżankami i doszłyśmy wspólnie do tego, że to deprymujące jeżeli instruktor gada z grupą kolesi i idzie się do niego z jakimś głupim pytaniem.
|
|
|
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
wow - to u mnie nic takiego nie ma, jest "ścieżka" do szatni i można sobie spokojnie przejść bez dziwactw
|
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
Najbardziej chyba denerwuje mnie "siłowniowy" lans
Ledwo sztangę podnieść potrafią i to jeszcze niepoprawnie, a już nakupowanych ciuchów i odżywek za całą wypłatę, wymądrzanie się i pogardliwe spojrzenia na słabszych.Na szczęście to jest jakiś tam margines, bo prawdziwie zaawansowanym raczej to nie imponuje, więc nie mają przed kim się popisywać
|
|
|
|
|
#36 |
|
Zadomowienie
|
oo a mnie podobnie jak cave denerwuja zapachy. a juz najbardziej ludzie ktorzy pala papierosy centralnie przed wejsciem na silownie, drzwi czesto (szczegolnie latem) sa otwarte, wiec oni pala na zewnarz a dym i tak do srodka leci fuj.
w ogole nie rozumiem silownia, sport, zdrowy tryb zycia.. i papierochy! i woda za droga. |
|
|
|
|
#37 |
|
Zakorzenienie
|
Na siłowni (jednej jedynej) w moim mieście rodzinnym denerwuje mnie brak trenera. Jak zaczynałam przygodę z ciężarami bardzo brakowało mi porad co do techniki. No i na początku wkurzały i peszyły mnie spojrzenia facetów, bo jestem tam jedyną kobietą
Teraz już większość mnie zna, więc nikogo moja obecność nie dziwi ![]() Wkurza mnie jeszcze okropnie zostawianie obciążenia na suwnicy. Chcę poćwiczyć, a tu 200 kg załadowane
|
|
|
|
|
#38 | |
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- I jeszcze jedna rzecz mnie bardzo denerwuje - zapisywanie zbyt dużej ilości osób na zajęcia fitness "w sezonie".
|
|
|
|
#39 |
|
Raczkowanie
|
U mnie na siłowni stoją dozowniki z płynem dezynfekującym i ręczniki papierowe. Na sprzętach też są naklejki z prośbą o dezynfekowanie po skończonych ćwiczeniach. Mnie drażnią dziewczyny, które przychodzą na siłonię tylko po to, żeby się pokazać- pełen make up, nieskalane potem modne kostiumy etc. ![]()
|
|
#40 |
|
Konto usunięte
|
Ja pracowalam na recepcji w silowni i swoja prace lubilam, ale jako klienta silowni irytowalo mnie, ze zawsze wieczorami brakuje sprzetow do cwiczen. Ale nie mam jakichs pretensji do ludzi, bo wiadomo, w ciagu dnia sie pracuje, ale strasznie mnie wkurzalo, ze np. na jakis sprzet trzeba sie nieraz bylo niezle naczekac. Poza tym wkurzalo mnie jak ludzie nie korzystali z recznikow, mimo ze w regulaminie byl o tym punkt.
|
|
|
|
|
#41 |
|
Zakorzenienie
|
A nie, jeszcze jedna rzecz mnie irytuje.
Panowie rozbierający się do spodenek. Mnie to brzydzi po prostu, nie lubię przebywać w towarzystwie prawie gołych, ociekajacych potem obcych chłopów. ![]() A bez przesady, koszulka techniczna nie grzeje.
|
|
#42 |
|
psy-chopatka
|
Denerwują mnie osoby które zamiast ćwiczyć to gadają albo grzebią w telefonie zajmując w tym czasie maszyny, albo jak chcę położyć wodę na parapecie a tam grupka osób siedzi i rozmawia sobie jakby byli w kawiarni.
Wkurza mnie też to, że trenerzy powinni zwracać uwagę osobom które źle wykonują ćwiczenia a niektórym się po prostu nie chce.
|
|
#43 | |
|
.
|
raz wkur...ła mnie taka laska, która przez pół godziny nadawała przez telefon, ćwicząc na urządzeniu obok mnie. niestety byłam uziemiona przez godzinę tam, ale miałam ochotę jej przywalić. przez te pół godziny wykonała 3 telefony. jeden był dłuższy - obgadała pół rodziny, pół znajomych, swojego faceta i listonosza. do tego żaliła się, że jest właśnie na siłowni, bo musi schudnąć 15kg, a prosto po siłowni umówiła się na piwo.
poza tym wkurza mnie jak ktoś zajmuje sobie maszynę ręcznikiem i idzie w☠☠☠☠u. albo ludzie, którzy siedzą na maszynie, nie ćwiczą i w tym czasie smsują albo robią sweet focie. ---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- Cytat:
szkoda, że zazwyczaj tacy panowie wyglądają jak bociany.
|
|
|
#44 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U mnie tego nie spotykam. Wszyscy ćwiczą jak nakręceni, co w sumie jest fajnie motywujące ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#45 | |
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
Ja osobiście całej idei worków na buty nie cierpię i jak mam się gimnastykować z wkładaniem worków żeby przejść całe 5m do szatni to więcej danej siłowni nie odwiedzam.
|
|
|
|
#46 |
|
.
|
cóż... na siłowniach, na które chodziłam, były wielkie wycieraczki - dawały radę przy błocie i śniegu. nie poszłabym więcej na siłownię, gdzie muszę biegać w szpitalnych kapciuszkach.
|
|
#47 |
|
BAN stały
|
Ja byłem raptem dwa razy na siłowni ale jedna rzecz bardzo mi się spodobała. Mianowicie poszliśmy we trzech z kolegą który ćwiczy już jakiś czas i z innym który chciał wrzucić trochę mięśni 190-63 kg.
Wiadomo, że przy takim wzroście i wadze nie brał jakiś wielkich ciężarów a my jeszcze z kolegą mówiliśmy by brał mniej niż może maksymalnie żeby się wyuczył ruchów i wgl. Poszliśmy na inny sprzęt, wracamy a tu awantura. Jakiś koleś o mało w łeb nie dostał, praktycznie uciekł z siłowni. Kolega się pyta tamtych co się stało a tamci mówią, że podszedł i naśmiewał się z naszego kolegi jakiś cwaniaczek, że mało podnosi, zlecieli się faceci zbluzgali go i kazali mu spier****. Niedawno się pytałem to tamten już się nie pokazał.[COLOR="Silver"] Edytowane przez DopplegangerEddarda Czas edycji: 2014-11-21 o 17:27 |
|
|
|
|
#48 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zajęcia grupowe też są pod tym względem super. Zajęcia na stepie - raz leżysz i robisz brzuszki, więc leży na nim mata z ręcznikiem, a raz skaczesz więc matę z ręcznikiem odkładasz - i właśnie to odkładnie niektórych przerasta, przed swój step/ obok - prosto pod nogi innej ćwiczącej osoby. Ja zawsze oceniałam gdzie dać, żeby ktoś się nie zabił, a niektórzy robili jeden ruch ręką pozbywający się maty ze stepu i wzrok przed siebie ![]() Cytat:
♥ 25.08.2012 Aparatka 08.04.2013 Damon Clear (góra) 18.11.2013 aparat metalowy mini (dół) Edytowane przez Kocurasek Czas edycji: 2014-11-21 o 18:08 |
||
|
|
|
|
#49 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() O tak... Albo przychodzę sobie wcześniej żeby zająć sobie fajne miejsce na sali, a tu wbiega taka 5 min po rozpoczęciu zajęć i staje mi centralnie przed nosem, że swobody ruchu nie mam żadnej W sumie chyba to mnie najbardziej denerwuje Edytowane przez jinaB Czas edycji: 2014-11-22 o 00:46 |
|
|
|
|
|
#50 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Jerr trochę się ośmieszyłaś i zbyt uogólniasz pisząc, że nie ma tego w regulaminach (l.m.? :/), bo akurat regulamin siłowni do której chadzam ma taki zapas. I tak, zwie się to: dezynfekcja sprzętu. I zauważyłam, że większość ludzi przestrzega zasad. A co mnie denerwuje? - laski, które nie raczą się przesunąć na sali fitness. Stanie jak wryta i nie zważa, że inny nie ma miejsca do ćwiczeń, a na prośby o zrobienie j e d n e g o kroku robi zadąsaną minę, wielką łaskę i stroi fochy; - faceci, którzy zamiast koncentrować się na ćwiczeniach, to co rusz wlepiają wzrok w dziewczyny, zwłaszcza jak wchodzimy/wychodzimy do/z sali... To jest komiczne. Hmm... jeśli chodzi o siłownię, to zajęty sprzęt mnie nie denerwuje, rozumiem, że nie jestem sama na świecie. Denerwuje mnie jedynie, gdy sprzęt zajmuje osoba, która widać, że nie wkłada 100% w swoje ćwiczenia a mozolnie je wykonuje. Ktoś w tym czasie mógłby wyrobić swoją normę x 2 ''Eleganckie'' laski mnie nie wkurzają. Chyba mam spore pokłady tolerancji, a zresztą: who cares? Uważam, że każdy niech sobie wygląda, jak chce. Edytowane przez Jane_Doe88 Czas edycji: 2014-11-22 o 11:38 |
|
|
|
|
|
#51 | |
|
Mediterranean777
|
Cytat:
#dbamoswojaprzestrzen
|
|
|
|
|
|
#52 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Też jestem zwolennikiem tego, żeby zgłaszać takie sytuacje. Nie chodzi o donosicielstwo, tylko o troskę o wspólną przestrzeń. Gdy pozwalamy na ciche przyzwolenie, to później norma się przesuwa â i już nikt nie reaguje, gdy ktoś wnosi napój do sauny albo zachowuje się wulgarnie na siłowni. Jeśli chcemy, żeby nasze miejsca relaksu i treningu rzeczywiście nimi były, musimy czasem zareagować. Sam staram się dbać o higienę wspólnego użytkowania i kulturę na siłowni â tak samo jak o higienę osobistą i technikę ćwiczeń. Zresztą na ten temat można znaleźć wiele dobrych materiałów xxx gdzie oprócz porad treningowych, są też teksty o etykiecie, odżywianiu i regeneracji â czyli wszystkim, co buduje zdrowy styl życia, również ten społeczny. Dzięki za ten post â warto o tym mówić głośno. Kultura to nie tylko technika na martwym ciągu, ale też sposób, w jaki traktujemy innych wokół. #dbamoswojaprzestrzen #szacunek #saunakultura Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2025-05-26 o 16:20 Powód: link |
|
|
|
|
|
#53 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
z ciekawości, czy takie maile coś daja jeżeli są czytane grubo po fakcie? |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:17.

Teraz już większość mnie zna, więc nikogo moja obecność nie dziwi