![]() |
#31 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, część XX !
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Mika jutro cos wiecej napisze my mielismy mega przejcia z S i jego prochnica-zabki wyzynały sie chore a byl tylko na uu zero kaszek butelek ani soczków- napisze na co zwracac uwage ale lapis oszpeca zabki sa inne metody
|
![]() ![]() |
![]() |
#33 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
Że niby kto się nastukał?
![]()
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
Ja tez już mam kilka kusi mnie zakup kilku w rózu ale jeszcze nie potwierdzone a dużo mam po Julu na pierwsze miesiące będą ok , raczej czekają nas zakupy większych rzecz typu wózek
#37 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo przeciez uzywa tego w odpowiednim kontekscie, wystepuje powtarzalnosc, itp. Pstryczku, pisalas o mlynku, Chodzilo Ci o to, co mozesz zmielic? Ja miele orzechy, pestki dyni, slonecznik, sezam i siemie lniane. Tylko pamietaj, zeby mielic rzeczy suche, bo zepsujesz mlynek ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
Silver jednak kupiłam. Była u nas dziś jedna sztuka. Zrobiłam sobie prezent gwiazdkowy.
![]()
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#39 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widziałam Marinke na blogu boska mała siostrzyczka Cytat:
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
Moja siostra jak się dowiedziała że Michał nie ogląda bajek (nie lubi, popatrzy minutę i leci dalej, z babcią czasem 5 minut posiedzi) to z dumą mi oświadczyła że jej Oskar jak miał 8 miesięcy to pięknie bajki oglądał. Nie skomentowałam. Ja nie jestem jakimś ortodoksem, bo uważam że są fajne bajki, ale jak Miś nie lubi to nie będę na siłę mu puszczała.
#41 |
Zakorzenienie
|
Pewnie Ty
![]() Albo chociaz polewalas ![]() neti pisala wczoraj o odstapieniu kodu z all na zabawki. Ja tez moge jesli ktoraś jest zainteresowana. Nakupilam ostatnio tyyyle pie rdolek, ze czas wyluzowac. |
![]() ![]() |
![]() |
#42 | |
Zadomowienie
|
Ewik gratulacje ogromne
![]() ![]() hje nie pamietam co dokladnie mi sie snilo, jak sie obudzilam to wiedzialam, ze musze cie spytac czy cos robicie w zakresie poszukiwan mieszkania. insolito jutro mam wizyte, chcielismy zostawic sobie niespodzianke i niesprawdzac plci, ale jednak nie wytrzymamy, jutro spytamy, bo dziwnie mi sie samej zwracac do tego malensta "ta dzidzia", mysle, ze Tkmka tez bedzie latwiej przygotowac jak juz bedzie wiadomo co to za lokator w brzuchu siedzi. Mi sie zdaje, ze chlopak, ale zobaczymy ![]() Cytat:
My tez jestesmy przeciwnikami grajacych zabawek, czasm cos pd kogos dostanie, ale nawet nierozpakowujemy juz, bo on sie boi i nie lubi. majulmi super ten zestaw drewnianych instrumentow, choc ten saksofon z linku szaji tez genialny! Za duzo tego wszystkiego. Co do mowy, mi sie silver wydaje, ze sporo tego jest, przyjdzie dzien, ze beda i pelne zdania. U nas z reguly Tomek mowi bardzo ladnie z zaimkami, spojnikami itp, ale od kilku dni zaczal o sobie mowic w wersji zenskiej: ja zrobilam, ja szukałam itp, tępić to? Debrah mam jeszcze jedno pytanie, jak reagowac w takich sytuacjach, gdy dziecko nazywa przedmioty i postacie innymi niz sa w rzeczywistosci, jak mowie, ze jest inaczej to sie bardzo złości, denerwuje, a czasem płacze. Podam przykłady, cYtamy ksiazeczke "jas i malgosia" na obrazku wskazuje na jasia i mowi, ze to malgosia, ja go poprawiam, a ten w zlosc. Mamy figurki zwierzece, jak nazwal zebre koniem to mowie mu, ze to jednak jest zebra, tu placz bo nie, to jest kon i koniec. Ja w tedy mowie, ze ok, ty widzisz konia, a ja zebre i niech tak zostanie. Czy pozwolic dziecku nazywac przedmioty po swojemu, czy jednak poprawiac? Jeśli poprawiac to w jaki sposob? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#43 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#44 |
Zadomowienie
|
To i ja się witam
![]() Debrah Hje chyba chodziło o to, że śmiesznie zabrzmiało "pamięciowe zapamiętanie" ![]() Nawijko to orzechów nie namaczasz przed zmieleniem? Hje kciuki za przeprowadzkę! Little oby z pracą wypaliło ![]() Mika brawa dla Jula za wizytę u dentysty ![]() I nie pamiętam co jeszcze chciałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#45 |
Zadomowienie
|
Silver, bo mi się jeszcze przypomniała, fajowy filmik z Darią, mega urodziwą i pogodną córę masz
![]() Mam pytanie, \Piotrek od pewnego czasu boi się gumowych rzeczy. Nie mam pojęcia skąd mu to się wzięło ![]()
#46 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#47 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;49169288]U nas tak samo, czekam na styczeń i po bilansie idę gdzieś. A wy gdzie?[/QUOTE] http://www.osrodekstymulacji.pl/uslugi.html Chyba przegapiłaś dyskusję w klubie ![]()
![]() |
#48 | |
Zakorzenienie
|
Ej, ej, to było w żartach! Chodziło mi o językowe masło maślane po prostu
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#49 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#50 |
Zadomowienie
|
Dobra ja spadam, bo za dużo dziś spamuję
![]() ![]() Buzki Kochane ![]()
#51 |
Zakorzenienie
|
O Bokeh, u nas Dawid bierze ludziki z Duplo i mówi że to tata i mama i dzidzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
Zalezy do czego
![]() Jesli do owsianki/kaszy, to namaczam i lekko rozdrabniam. A jak do plackow/ciastek/itp to nie mocze i wtedy miele w mlynku. Najlepiej byloby namoczyc, wysuszyc i zmielic, ale za duzo roboty ![]() Aaaa, ostatnio pisalyscie o lalkach dla chlopcow. Nie pasowalo mi to zbytnio ![]() I tak - od dzis Kuba ma Kena i jest nim zachwycony ![]() Wola na niego "pan" - pan prowadzi koparke, ciezarowke, patrzy jak Kuba buduje z klockow, itp ![]() Takze nooo ![]() ![]() Jesli chodzi o mowe, to u nas konstrukcje podobne jak u Antosia neti. Czyli: - "mniamni bam" (mandarynka upadla) - "baba da" (daj banana) - "nie ma baba" (nie ma banana) - itp. Oprocz tego sporo slowek wymawia po swojemu (mniaki - ziemniaki; babu - Kuba; mniamni - mandarynki; jagi-kwiatki; itp) i baaaardzo lubi nasladowac wszelkie odglosy. |
![]() ![]() |
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
Są tu
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#55 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja to czuje tak - skoro to jest taka faza rozwojowa, animizm w pelni ( wszystko zyje, moze miec tozsamosc itp itd faza na wymyślanki) itp to on sobie realizuje swoje fantazje i jest to jakas jego potrzeba, żeby sobie sterować sposobem zabawy, scenariuszem itp itd bo czy ty jesteś przekonana, że on NIE WIE jak jest na prawdę? ![]() Ja bym to pociągnęła jakoś z humorem typu "hmm mówisz, że to małgosia? myslisz, że małgosia miala wcześniej zarost? ![]() On ci intensywnie reaguje na negacje, bo "naprawiajac" kwestionujesz jego pomysł na interpretację, trochę to chłopakowi blokuje kreatywność i autonomię mu zabiera bo "musi być tak jak powiedziała mama, a chciałem inaczej" - Twój upór Wam chyba szkodzi skoro powoduje u niego histeriozę. Zaczep go o to co mowi, zagadaj , obróc to w zabawę i zobacz co Wam wyjdzie - to jest jakiś te sygnał od niego, że ci to mowi, kiedy wie, że ty wiesz jak jest na prawdę - może być z tego fajny dialog, dowiesz się czegoś o swoim dziecku. Ja bym nie poprawiała w sposób kategoryczny, nie widzę sensu. Podrążyła w zabawie. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Szaja: jak dziecko używa słowa które nie jest poprawne na daną rzecz (pisałam o łyżeczce wczoraj), poprawiasz dziecko? Ja nie, tylko sama mówię " aha, chcesz łyżeczkę?" - dobre to, samo jej minie? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
Drogie te cotton balls-żeby tak chociaż ze 30 zł mniej. .. brała bym
![]() Która zgadnie co to jest "ema amonini- tuty" ? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#59 |
Zakorzenienie
|
Celowo dałam myślnik po "amonini"-także prawie zgadlas:p
![]() ![]() |
![]() |
#60 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
to fajnie, że się nie boi; będę się musiała rozejrzeć za jakimś fajnym dentystą dla dzieci; Hope, może masz jakieś namiary? Cytat:
ja nic nie wiem o żadnej marynarce ![]() Cytat:
![]() ja sobie na razie odpuściłam wszelkie kolejki i tory, bo mamy jedną i chwilę się pobawi, a potem rozwala i wrzeszczy żeby połączyc; i tak w kółko Cytat:
![]() ja miałam pożyczonego bobasa od koleżanki i przez chwilę był szał, husiał, przytulał itd., ale uspokoiło się i oddałam
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:36.