Prounijna indoktrynacja w szkołach - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-12-03, 19:18   #31
Maguda_
Kawaii strona mocy

Dot.: Prounijna indoktrynacja w szkołach

Najgorsi wg mnie, bo najbardziej zajeżdżający hipokryzją, są przeciwnicy UE, którzy kandydują w wyborach do europarlamentu, a potem buszują po Brukseli grzejąc swoje fotele. Kasa, dietki, wyjazdy służbowe, jak najbardziej, ale UE to przecież sodoma i gomora
Maguda_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-03, 19:30   #32
olenkasz
Zakorzenienie

kalafior jesteś a nie wolnościowiec.
Stary 2014-12-03, 19:51   #33
Imperialista
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Maguda_ Pokaż wiadomość
Najgorsi wg mnie, bo najbardziej zajeżdżający hipokryzją, są przeciwnicy UE, którzy kandydują w wyborach do europarlamentu, a potem buszują po Brukseli grzejąc swoje fotele. Kasa, dietki, wyjazdy służbowe, jak najbardziej, ale UE to przecież sodoma i gomora
Pewnie, najlepiej byłoby tak jak w Cesarstwie Rosyjskim przed 1905 rokiem, gdzie wystarczyłby sam aparat urzędniczy z nominacji albo gdyby było tam stowarzyszenie własnej adoracji.

A najgorsi pewnie byli polscy posłowie do Reichstagu w czasach zaboru pruskiego. Nie dość, że grzali fotele i buszowali po Berlinie, to jeszcze szczerze nie lubili (niektórzy nienawidzili) Niemców i to okazywali, chociaż mieli ładną kasę, diety i wyjazdy służbowe. A na sam koniec zamiast pokazać swoją wdzięczność za to, że mieli zaszczyt być posłami do Reichstagu zachowali się tak:

25 X 1918 roku Korfanty zażądał na ławach Reichstagu przyłączenia ziem zaboru pruskiego do Polski i padło zdanie: „Od tej chwili posłowie polscy nie będą uczestniczyli w pracach ciał ustawodawczych, są bowiem obywatelami państwa polskiego”. Po czym polscy posłowie ostentacyjnie opuścili Reichstag i wyjechali do Warszawy.
Imperialista jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-03, 19:56   #34
dominikmeller25
Zakorzenienie

tłumacz ich jak chcesz ale to zwykli zakłamani ludzie.
co zrobili do tej pory Korwin i koledzy? poza braniem pensji oczywiście?
był taki jeden zwał się Rydzyk, gardził Unią, nazywał ją tworem szatana i od tego dzieła szatana nie przeszkadzało mu brać kasę na odwierty geotermalne.
byli także panowie z LPR i Samoobrony gardzący unią którzy potem solidnie się w tej unii obłowili.
dlatego ja nie wierzę w tych wielkich krytyków unii, bo oni dużo mówią w Polsce a mało robią, poza wyciągniem rączki po czek.
dominikmeller25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-03, 20:05   #35
Maguda_
Kawaii strona mocy

Porównujesz UE do zaborów? Robi się coraz ciekawiej, bo z tego co kojarzę nikt na nas nie najechał ani siłą nie zmusił do wstąpienia w jej struktury.
Maguda_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-03, 21:14   #36
corka_rybaka
Raczkowanie

Cytat:
Porównujesz UE do zaborów? Robi się coraz ciekawiej, bo z tego co kojarzę nikt na nas nie najechał ani siłą nie zmusił do wstąpienia w jej struktury.
Wraz z rozwojem środków masowego przekazu techniki manipulacji społeczeństwami tak bardzo się rozwinęły, że tradycyjne najazdy i okupacje odeszły do lamusa. Cel osiąga się inną drogą
corka_rybaka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-03, 21:37   #37
201609102148
Konto usunięte

Mi tam dobrze pod tą "okupacją". Europejska piąta kolumna ze mnie, uaaa.
201609102148 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-03, 21:53   #38
tiramisu_
Wtajemniczenie

Mi tez dobrze, prywatnie skorzystalam bardzo. Gdyby nie UE polskie uczelnie dalej bylyby bidne i na szarym koncu a pracownicy zyli nierzadko za marne grosze.
tiramisu_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-03, 22:47   #39
Imperialista
BAN stały

Cytat:
Napisane przez dominikmeller25 Pokaż wiadomość
co zrobili do tej pory Korwin i koledzy? poza braniem pensji
Tutaj wyjątkowo się z Tobą zgadzam, bo jak na razie nie widzę nic wielkiego, co Korwin zrobiłby. Nie połączył się z jakąś większą frakcją (Farage albo Le Pen) i poza ostrym językiem nic wielkiego u niego nie widzę. Jako wróg Unii powinien pokazać chociaż postulaty dążące do ograniczenia biurokratów z Brukseli, do stworzenia jakiegoś organu do kontroli europosłów i w szczególności eurokomisarzy. albo chociaż zrobić porządek z jeżdżeniem Europarlamentu do Brukseli i Strasburga co kosztuje miliardy.

Cytat:
był taki jeden zwał się Rydzyk, gardził Unią, nazywał ją tworem szatana i od tego dzieła szatana nie przeszkadzało mu brać kasę na odwierty geotermalne.
Skoro płacisz na UE ze swoich podatków to chyba normalne, że bierzesz z niej pieniądze. Korwin miał w stylu Breivika pojechać do Brukseli czy Strasburga z AK-47, glockiem, C4 i granatami?

Cytat:
I to jest przerażające, że prezydent świętej pamięci mieniący się patriotą podpisał traktat lizboński. Starszy człowiek kiedyś powiedział mi, że kiedyś Polskę trzeba było niemiłosiernie pobić, że uklękła. Teraz sama prosi, żeby klękać. Aczkolwiek jestem optymistą - dopóki mamy polską armię wyjście z Unii może odbyć się w ciągu jednego dnia. Dopiero jak będą tworzyć armię europejską (i co przerażające brat prezydenta-patrioty to popiera!) zamiast polskiej trzeba będzie myśleć o radykalnych rozwiązaniach, żeby do tego nie dopuścić.

Cytat:
Napisane przez corka_rybaka Pokaż wiadomość
Wraz z rozwojem środków masowego przekazu techniki manipulacji społeczeństwami tak bardzo się rozwinęły, że tradycyjne najazdy i okupacje odeszły do lamusa. Cel osiąga się inną drogą
Cytat:
Napisane przez Farmakopea Pokaż wiadomość
Mi tam dobrze pod tą "okupacją". Europejska piąta kolumna ze mnie, uaaa.
No cóż, zapewne gdyby miało dojść do likwidacji Sejmu czy polskiej Armii i przeniesienie wszystkiego do Brukseli to potulnie byś się z tym zgadzała. O zamianie złotego na euro nawet nie pytam.

Cytat:
Napisane przez tiramisu_ Pokaż wiadomość
Mi tez dobrze, prywatnie skorzystalam bardzo. Gdyby nie UE polskie uczelnie dalej bylyby bidne i na szarym koncu a pracownicy zyli nierzadko za marne grosze.
Złośliwcy mówią, że największy rozwój przeżywaliśmy tuż przed wejściem i tuż po wejściu do UE. W sumie Unia naprawdę jest hojna, bo stać nas na pól miliona urzędników w dobie komputerów. Za czasów PRL kiedy były tylko maszyny do pisania było ich ... 3 razy mniej.
Stary 2014-12-03, 23:42   #40
201609102148
Konto usunięte

Nie, skąd. Podłożyłabym bombę w siedzibie NOPu w ramach protestu. Dobzie, dobzie? Tak to się robi?
201609102148 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-05, 12:46   #41
Imperialista
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Farmakopea Pokaż wiadomość
Nie, skąd. Podłożyłabym bombę w siedzibie NOPu w ramach protestu. Dobzie, dobzie? Tak to się robi?
Najgorsze jest to, że wcale nie prymitywni ludzie, a osoby podobno inteligentne (dziennikarze, politycy) mówią głośno, dlaczego eurosceptycy idą do Europarlamentu, skoro są wrogami Unii. Mam wrażenie, że euroentuzjaści chcieliby, żeby eurosceptycy w ramach walki z UE mieli używać broni palnej i białej (czyli w stylu Breivika), a nie w demokratyczny sposób dochodzić swoich racji.
Stary 2014-12-05, 13:14   #42
dominikmeller25
Zakorzenienie

nie na darmo wspominałem Rydzyka i jego zakłamanie, czyli unia jest zła ale pieniążki niech da.
w końcu to Rydzyk swego czasu prezydenta mojego miasta i jego stronników nazywał ubekami, czerwoną zarazą itd a po latach gdy dostał od prezydenta kamienicę, a do tego ten szedł mu na rękę przy imprezach Tadeusza, to nagle stał się jego ukochanym synem.
podobnie jest z tymi europosłami którzy są eurosceptykami, był stary Giertych który był jednym z największych leni tam, była elita Samoobrony która słynęła z tego że nic nie robiła, była elita z PiS która również słynęła z tego że nic tam nie robiła, teraz jest Korwin który też nic nie robi i ja mam wierzyć że to eurosceptycy z krwi i kości?

niech coś najpierw zrobią i udowodnią że coś robią, bo póki co tylko mówią albo jak ci z Legii robią co robią a potem tłumaczą to walką z lewacką europą itd
inteligentny człowiek walczy w sposób otwarty a nie poprzez chociażby małpowanie (co samo w sobie zamiast być atakiem, obraża mnie jako białego człowieka bo małpą nie jestem i nie zachowuję się jak ci ludzie).
są europosłowie niech pracują nad zmianami, w końcu po coś byli wybierani.
Stary 2014-12-05, 14:31   #43
corka_rybaka
Raczkowanie

Cytat:
Ha,ha...... a co mają robic, jak nic nie mogą ???
Parlament europejski nie ma prawa do inicjatywy ustawodawczej, która to jest zarezerwowana wyłącznie dla Komisji Europejskiej, która z kolei nie jest tworem w żaden sposób wybieralnym przez wyborców. Dlatego UE nie jest tworem demokratycznym, a totalitarnym. W tej sytuacji, kogo sobie tam nie wybierzemy w eurowyborach to i tak nie ma żadnego znaczenia, bo ci ludzie nic nie mogą, tylko klaskac i pobierac wysokie wynagrodzenia
corka_rybaka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-05, 15:41   #44
Imperialista
BAN stały

Cytat:
nie na darmo wspominałem Rydzyka i jego zakłamanie, czyli unia jest zła ale pieniążki niech da.
Czyli jak mam pomysł na działalność gospodarczą, to nie mogę brać pieniędzy z UE, bo jestem jej wrogiem? Czyli w PRL nie powinienem był spożywać żywności pochodzącej z PGRów jako wróg komunizmu i kolektywizacji?

Cytat:
w końcu to Rydzyk swego czasu prezydenta mojego miasta i jego stronników nazywał ubekami, czerwoną zarazą itd a po latach gdy dostał od prezydenta kamienicę, a do tego ten szedł mu na rękę przy imprezach Tadeusza, to nagle stał się jego ukochanym synem.
Ojciec Tadeusz nie jest przedstawicielem Kościoła, którego podziwiam. Przede wszystkim jest biznesmenem. A solidarnościowo-komunistyczna zaraza samorządowa dopuściła się grabieży majątku narodowego dla utrzymania stołków, bo do dzisiaj pamiętam jak rozdawano domy i mieszkania za 1 zł czy 1000 zł, setki czy tysiące razy mniej od wartości rynkowej. Nie tylko Rydzyk jest beneficjentem tego systemu. Ja osobiście nie lubię polskiego Kościoła, w tym Wyszyńskiego i Wojtyłę. Podziwiam księdza Isakowicza-Zaleskiego - walczy o pamięć o rzezi wołyńskiej i chciał lustracji w Kościele.

Cytat:
niech coś najpierw zrobią i udowodnią że coś robią, bo póki co tylko mówią albo jak ci z Legii robią co robią a potem tłumaczą to walką z lewacką europą itd
Na razie UEFA zachowuje się jak organizacja totalitarna i próbuje przeforsować typ kibica, który na meczu jedyne co robi to krzyknie "sędzia kalosz" i kupi popcorn. FARE prowadzi listę symboli zakazanych na stadionach - jest tam Szczerbiec i Falanga (zajęła się też flagą "polskiego Wilna i Lwowa), a nie ma tam Sierpa i Młota! Ogólnie to jest dla mnie skandal, że centrale piłkarskie ingerują we flagi i doping kibiców, bo gdzie tutaj jest wolność słowa? Ich interwencja powinna zaczynać się od momentu jak bezpośrednie zachowanie kibiców zaczyna sięgać dosłownie płyty boiska.

Cytat:
W Europie realne rządy ma Komisja Europejska. Parlament jest fasadowy - mniej więcej taki jak Senat w Polsce. Ustrój Unii Europejskiej jest bliższy Związkowi Radzieckiemu niż państw narodowych. PRL na tle UE był demokratycznym ustrojem (oczywiście teoretycznie).

Edytowane przez Imperialista
Czas edycji: 2014-12-05 o 15:42
Stary 2014-12-16, 16:10   #45
Imperialista
BAN stały

Kolejny kwiatek - mam znajomego co ma w plecy w pewnej partii. Mianowicie podobno z pieniędzy publicznych organizuje się wycieczki młodzieżówek do Brukseli (na wniosek europosła). I był to pełny autokar!
Stary 2014-12-16, 16:37   #46
dominikmeller25
Zakorzenienie

no i?
w Polskim sejmie podobne praktyki mamy.
Stary 2014-12-16, 17:33   #47
Imperialista
BAN stały

Cytat:
no i?
w Polskim sejmie podobne praktyki mamy.
Okropne. Jeśli partia albo europoseł za "swoje" stawia taki wyjazd swojej młodzieżówce, to nic mi do tego. Natomiast jak to jest z publicznych środków to takie coś trzeba wypalić ogniem i mieczem.
Stary 2014-12-16, 17:51   #48
dominikmeller25
Zakorzenienie

tego nie da się wypalić, bo to nie ich więc korzystali, korzystają i będą korzystać. kogo nie wstawisz to ten i tak będzie w sposób niewłaściwy wykorzystywał cudze pieniądze.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości