|
|
#31 |
|
Kawaii strona mocy
|
Dot.: Prounijna indoktrynacja w szkołach
|
|
|
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
kalafior jesteś a nie wolnościowiec.
|
|
#33 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
A najgorsi pewnie byli polscy posłowie do Reichstagu w czasach zaboru pruskiego. Nie dość, że grzali fotele i buszowali po Berlinie, to jeszcze szczerze nie lubili (niektórzy nienawidzili) Niemców i to okazywali, chociaż mieli ładną kasę, diety i wyjazdy służbowe. A na sam koniec zamiast pokazać swoją wdzięczność za to, że mieli zaszczyt być posłami do Reichstagu zachowali się tak: 25 X 1918 roku Korfanty zażądał na ławach Reichstagu przyłączenia ziem zaboru pruskiego do Polski i padło zdanie: „Od tej chwili posłowie polscy nie będą uczestniczyli w pracach ciał ustawodawczych, są bowiem obywatelami państwa polskiego”. Po czym polscy posłowie ostentacyjnie opuścili Reichstag i wyjechali do Warszawy. |
|
|
|
|
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
tłumacz ich jak chcesz ale to zwykli zakłamani ludzie.
co zrobili do tej pory Korwin i koledzy? poza braniem pensji oczywiście? był taki jeden zwał się Rydzyk, gardził Unią, nazywał ją tworem szatana i od tego dzieła szatana nie przeszkadzało mu brać kasę na odwierty geotermalne. byli także panowie z LPR i Samoobrony gardzący unią którzy potem solidnie się w tej unii obłowili. dlatego ja nie wierzę w tych wielkich krytyków unii, bo oni dużo mówią w Polsce a mało robią, poza wyciągniem rączki po czek. |
|
|
|
|
#35 |
|
Kawaii strona mocy
|
Porównujesz UE do zaborów? Robi się coraz ciekawiej, bo z tego co kojarzę nikt na nas nie najechał ani siłą nie zmusił do wstąpienia w jej struktury.
|
|
|
|
|
#36 |
|
Raczkowanie
|
Wraz z rozwojem środków masowego przekazu techniki manipulacji społeczeństwami tak bardzo się rozwinęły, że tradycyjne najazdy i okupacje odeszły do lamusa. Cel osiąga się inną drogą
|
|
|
|
|
#37 |
|
Konto usunięte
|
Mi tam dobrze pod tą "okupacją".
Europejska piąta kolumna ze mnie, uaaa.
|
|
|
|
|
#38 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi tez dobrze, prywatnie skorzystalam bardzo. Gdyby nie UE polskie uczelnie dalej bylyby bidne i na szarym koncu a pracownicy zyli nierzadko za marne grosze.
|
|
|
|
|
#39 | ||||
|
BAN stały
|
Tutaj wyjątkowo się z Tobą zgadzam, bo jak na razie nie widzę nic wielkiego, co Korwin zrobiłby. Nie połączył się z jakąś większą frakcją (Farage albo Le Pen) i poza ostrym językiem nic wielkiego u niego nie widzę. Jako wróg Unii powinien pokazać chociaż postulaty dążące do ograniczenia biurokratów z Brukseli, do stworzenia jakiegoś organu do kontroli europosłów i w szczególności eurokomisarzy. albo chociaż zrobić porządek z jeżdżeniem Europarlamentu do Brukseli i Strasburga co kosztuje miliardy.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Złośliwcy mówią, że największy rozwój przeżywaliśmy tuż przed wejściem i tuż po wejściu do UE. W sumie Unia naprawdę jest hojna, bo stać nas na pól miliona urzędników w dobie komputerów. Za czasów PRL kiedy były tylko maszyny do pisania było ich ... 3 razy mniej. |
||||
|
|
|
|
#40 |
|
Konto usunięte
|
Nie, skąd. Podłożyłabym bombę w siedzibie NOPu w ramach protestu. Dobzie, dobzie? Tak to się robi?
|
|
|
|
|
#41 |
|
BAN stały
|
Najgorsze jest to, że wcale nie prymitywni ludzie, a osoby podobno inteligentne (dziennikarze, politycy) mówią głośno, dlaczego eurosceptycy idą do Europarlamentu, skoro są wrogami Unii. Mam wrażenie, że euroentuzjaści chcieliby, żeby eurosceptycy w ramach walki z UE mieli używać broni palnej i białej (czyli w stylu Breivika), a nie w demokratyczny sposób dochodzić swoich racji.
|
|
|
|
|
#42 |
|
Zakorzenienie
|
nie na darmo wspominałem Rydzyka i jego zakłamanie, czyli unia jest zła ale pieniążki niech da.
w końcu to Rydzyk swego czasu prezydenta mojego miasta i jego stronników nazywał ubekami, czerwoną zarazą itd a po latach gdy dostał od prezydenta kamienicę, a do tego ten szedł mu na rękę przy imprezach Tadeusza, to nagle stał się jego ukochanym synem. podobnie jest z tymi europosłami którzy są eurosceptykami, był stary Giertych który był jednym z największych leni tam, była elita Samoobrony która słynęła z tego że nic nie robiła, była elita z PiS która również słynęła z tego że nic tam nie robiła, teraz jest Korwin który też nic nie robi i ja mam wierzyć że to eurosceptycy z krwi i kości? niech coś najpierw zrobią i udowodnią że coś robią, bo póki co tylko mówią albo jak ci z Legii robią co robią a potem tłumaczą to walką z lewacką europą itd inteligentny człowiek walczy w sposób otwarty a nie poprzez chociażby małpowanie (co samo w sobie zamiast być atakiem, obraża mnie jako białego człowieka bo małpą nie jestem i nie zachowuję się jak ci ludzie). są europosłowie niech pracują nad zmianami, w końcu po coś byli wybierani. |
|
|
|
|
#43 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Parlament europejski nie ma prawa do inicjatywy ustawodawczej, która to jest zarezerwowana wyłącznie dla Komisji Europejskiej, która z kolei nie jest tworem w żaden sposób wybieralnym przez wyborców. Dlatego UE nie jest tworem demokratycznym, a totalitarnym. W tej sytuacji, kogo sobie tam nie wybierzemy w eurowyborach to i tak nie ma żadnego znaczenia, bo ci ludzie nic nie mogą, tylko klaskac i pobierac wysokie wynagrodzenia |
|
|
|
|
|
#44 | ||||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Imperialista Czas edycji: 2014-12-05 o 15:42 |
||||
|
|
|
|
#45 |
|
BAN stały
|
Kolejny kwiatek - mam znajomego co ma w plecy w pewnej partii. Mianowicie podobno z pieniędzy publicznych organizuje się wycieczki młodzieżówek do Brukseli (na wniosek europosła). I był to pełny autokar!
|
|
|
|
|
#46 |
|
Zakorzenienie
|
no i?
w Polskim sejmie podobne praktyki mamy. |
|
|
|
|
#47 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#48 |
|
Zakorzenienie
|
tego nie da się wypalić, bo to nie ich więc korzystali, korzystają i będą korzystać. kogo nie wstawisz to ten i tak będzie w sposób niewłaściwy wykorzystywał cudze pieniądze.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:07.