Czuć się świeżo i "czysto" przez cały dzień - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-12-03, 14:52   #31
Littlejackie
Zadomowienie

Dot.: Czuć się świeżo i "czysto" przez cały dzień

Cytat:
Napisane przez vanillacream14 Pokaż wiadomość
Wiem, że były już wątki tego typu, ale na żadnym z nich nie znalazłam tego czego szukam. Znam i widzę wiele dziewczyn, które po wielu godzinach wciąż wyglądają świeżo, nienagannie i promiennie. Ja po kilku godzinach czuję się już nieświeżo i jakaś taka "zaniedbana" Cera świecąca, włosy oklapnięte, wszystko nie tak jak powinno. Nie mam pojęcia jak niektóre z Was to robią, że przez cały dzień wyglądają dobrze, a perfumy czuć przez cały dzień.
Ma któraś z Was podobne spostrzeżenia i wie jak temu zaradzić?
Ja też mam podobny problem. Z domu na długo wychodzę przede wszystkim na uczelnię i do pracy i też po paru godzinach jak np. przejrzę się gdzieś ukradkiem to masakra. Makijaż oczu to jeszcze pół biedy ale puder czy podkład po paru godzinach ze mnie schodzi a że męczę się z przebarwieniami po trądziku to czasem jak się gdzieś zobaczę to mam wrażenie że jakoś brudno wyglądam. Zauważyłam, że takie 'nieskazitelne' dziewczyny nakładają jednak często bardzo grubą warstwę podkładu, której ja z przyczyn obiektywnych (trądziku już nie mam, ale np. jak zrobię jakiś taki "większy" makijaż np. na imprezę czy coś to następnego dnia często mam niespodzianki, staram się więc malować delikatnie, wykosztowałam się na light wersję double weara ale i tak muszę go nakładać doslownie odrobinę). Co do poprawek to po prostu czasem nie mam gdzie ich zrobić? W toalecie? Bo np. przy ludziach z roku to jakoś nie chce mi się poprawiać makijażu od a do z, czuję się skrępowana taką sytuacją, a jednak w malutkim podręcznym lusterku to czasem kiepsko cokolwiek widać.

Co do świeżości to raczej nie mam takich problemów, perfumy akurat mam takie że długo na mnie pachną, większy jest problem z tym uczuciem nieskazitelnego wyglądu. Szczotkę noszę ze sobą bo włosy mi się plączą (taki typ) ale lakier i pianka to kosmos ;p
Littlejackie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-03, 15:09   #32
coffee
and cigarettes

Cytat:
Napisane przez DudiBoy Pokaż wiadomość
Nie wiem skąd domysły że facet się maluje i pisze o kosmetykach do makijażu ze swojej perspektywy, jakieś przykre doświadczenia?
Nie wiem skąd pomysł, że korzystanie z prysznica w pracy czy używanie żelu intymnego poza domem to norma wśród kobiet. Co Ty za kobiety masz/miałeś wokół siebie, że tak robią/robiły? Może miały jakąś awarię w domu i dlatego się myły w pracy?
PS Jak już szły z tym żelem intymnym do łazienki, to brały też ręcznik i gąbkę? I gumową kaczuszkę?
coffee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-03, 15:19   #33
spaghettii
Wtajemniczenie

Z tym zelem to mysle, ze to nie takie trudne, wystarczy zel+namoczony papier. Ale wlsnie z makijazem najgorzej..

Moj blog
_________________________ ___

ZAPUSZCZAM WLOSY

pije pokrzywe-12.08.2012
lotion seboradin-25.08.2012
drozdze w tabletkach-28.08.2012
Cel I - do ramion

cwicze:
6.01.2013
spaghettii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-03, 15:26   #34
07f49d5297ed442eaa63bdc5e3365630f1fe1bde_620d9001ec3ce
Konto usunięte

Zel i namoczony papier no ja chyba snie. Naprawde trudne jest dla Ciebie poprawic makijaz w lazience a za latwe uznajesz umycie sie za pomoca zelu i namoczonogo papieru w publicznym kiblu?? Ale w sumie po co ktos by to mial wlasciwie robic??
07f49d5297ed442eaa63bdc5e3365630f1fe1bde_620d9001ec3ce jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-03, 15:31   #35
spaghettii
Wtajemniczenie

Czuć się świeżo i "czysto" przez cały dzień

[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;49193155]Zel i namoczony papier no ja chyba snie. Naprawde trudne jest dla Ciebie poprawic makijaz w lazience a za latwe uznajesz umycie sie za pomoca zelu i namoczonogo papieru w publicznym kiblu?? Ale w sumie po co ktos by to mial wlasciwie robic??[/QUOTE]

Ale ja nie mowilam nic o tym, ze trudno mi poprawic makijaz w lazience. Mowilam, ze nie lubie nakladac nowej warstwy bo mam tlusta cere.. I tak, uwazam, ze nie jest trudne sie tak podmyc..

Moj blog

ZAPUSZCZAM WLOSY

pije pokrzywe-12.08.2012
Cel I - do ramion

cwicze:
6.01.2013
Stary 2014-12-03, 15:38   #36
07f49d5297ed442eaa63bdc5e3365630f1fe1bde_620d9001ec3ce
Konto usunięte

Chusteczka do demakijazu - zmywasz stara warstwe, kladziesz nowa. Nadal nie wiem po co ktos mialby sie w taki spartanski sposob podmywac...
07f49d5297ed442eaa63bdc5e3365630f1fe1bde_620d9001ec3ce jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-03, 16:00   #37
winklepicker
Wtajemniczenie

Dla mnie podmywanie żelem przy namoczonym papierze jest kuriozalne, prościej wskoczyć pod prysznic, a jak nie ma jak to łatwiej użyć nawilżanych chusteczek czy nawet nawilżanego papieru toaletowego niż używać papieru, który się rozwarstwia pod wpływem wody. Jeszcze można się pomoczyć, nie chciałoby mi się tak kombinować.

A co do kąpania w pracy - musiałabym wziąć od razu ręcznik, kosmetyki, klapki, ciuchy na zmianę - jeśli praca nie jest fizyczna to dla mnie nie ma sensu brać prysznica w pracy - ok, czuję się średnio po całym dniu (np. jak gdzieś wychodzę wieczorem to po pracy wskakuję pod prysznic, ale swój), ale wolę swoją łazienkę niż taką w której prysznic bierze dziennie np. 15 przypadkowych osób.

Ja też mam takie dni, że do wieczora jest super, innym po 4h mam ochotę znowu się umyć, bo wydaje mi się, że włosy mam oklapnięte, makijaż nieświeży itp.

Wierzę w Sekret.
16.06 ćwiczę 2/100
winklepicker jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-03, 16:08   #38
xanyax
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez spaghettii Pokaż wiadomość
Tylko ja np nie lubie nakladac na taka nieswieza twarz nowej waratswy pudru bo czuje sie brudna.. A z wlosami mam problem bo nie chodzi o to, ze sa brudne, tylko nie ukladaja sie i placza, a rano nie mam czasu 30 min ich ukladac
Zawsze możesz "zmyć" twarz mokrą chusteczka i nałożyć podkład jeszcze raz, porządnym pędzlem nie zajmuje to dużo czasu.
Suchy szampon nie działa tylko na brudne włosy. Są różne rodzaje np dodajace objętości które pomagają też je ułożyć w ciągu dnia. Jeśli się plączą to może potrzebujesz olejku na końcówki bo może są przesuszone. Włosy można ułożyć wieczorem albo nakręcić na grube walki na rzepy na 15 min rano kiedy jesteś pod prysznicem albo kiedy robisz makijaż.
Stary 2014-12-03, 16:08   #39
a34
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez spaghettii Pokaż wiadomość
Ale ja nie mowilam nic o tym, ze trudno mi poprawic makijaz w lazience. Mowilam, ze nie lubie nakladac nowej warstwy bo mam tlusta cere.. I tak, uwazam, ze nie jest trudne sie tak podmyc..
Nie nakłada się pudru na błyszczącą cerę (fuj), tylko wcześniej używa bibułek matujących.

Mycie w toalecie mnie powaliło. Jeśli ktoś ma problem z czystością do tego stopnia, że musi się umyć w ciągu dnia, to radzę odwiedzić lekarza, bo to może być przewlekła infekcja
Stary 2014-12-03, 16:11   #40
spaghettii
Wtajemniczenie

Czuć się świeżo i "czysto" przez cały dzień

[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;49193317]Chusteczka do demakijazu - zmywasz stara warstwe, kladziesz nowa. Nadal nie wiem po co ktos mialby sie w taki spartanski sposob podmywac...[/QUOTE]

No i wlasnie u mnie jest problem, ze po chusteczkach, mleczkach czy plynach micelarnych musze umyc i tak twarz woda i zelem do twarzy bo inaczej wydaje mi sie, ze sie kleje. A po chusteczkach jak za czesto uzywam to dostaje pryszcY, wiec prZestalam w ogole uzywac..

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ----------

Cytat:
Napisane przez a34 Pokaż wiadomość
Nie nakłada się pudru na błyszczącą cerę (fuj), tylko wcześniej używa bibułek matujących.

Mycie w toalecie mnie powaliło. Jeśli ktoś ma problem z czystością do tego stopnia, że musi się umyć w ciągu dnia, to radzę odwiedzić lekarza, bo to może być przewlekła infekcja

Wiem o tym, ale wlasnie pisalam, ze matujace bibulki calkiem mi scieraja makijaz mimo, ze je tylko delikatnie przylkladam, wiec robia sie plamy..

Ale z tym podmywaniem sie to chyba bardziej chodZilo o to, ze sie poci np w legginsach, tak to zrozumialam. Ja jednak jesli bym musiala, to wolalabym sie tak podmyc niz czuc sie nieswiezo..

Moj blog

ZAPUSZCZAM WLOSY

pije pokrzywe-12.08.2012
Cel I - do ramion

cwicze:
6.01.2013

Edytowane przez spaghettii
Czas edycji: 2014-12-03 o 16:12
Stary 2014-12-03, 16:17   #41
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:

Napisałem że był prysznic. I zapewniam że nikt nie czekałby w kolejce bo to mała firma.

Przepraszam za błędy. Mój telefon za mną nie nadąża, a ja czasami nie trafiam w klawisze.
U Ciebie w pracy był. I jak to się ma do tematu wątku? wizażanki pracują z Tobą? w końcu sam napisałeś:

Cytat:
Osobiście polecam podróżną wersję wody toaletowej do torebki aby zawsze móc odświeżyć zapach, a także dezodorant z tej samej gamy co nasze perfumy.
Jakiś mini lakier do włosów, lusterko, podręczne opakowania kosmetyków do makijażu, antybakteryjny żel do rąk, chusteczki, żel do higieny intymnej, odświeżacz do ust, te rzeczy także mogą okazać się pomocne i chyba warto zawsze mieć je w torebce.

Przepraszam za błędy. Mój telefon za mną nie nadąża, a ja czasami nie trafiam w klawisze.
czyli polecasz każdej kobiecie schować żel do torebki
Stary 2014-12-03, 16:28   #42
Karinio
Zakorzenienie

Ja się zastanawiam skąd Dudi to wie,że żel może być pomocny.Używasz i podmywasz penisa
Karinio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-03, 16:31   #43
201604191001
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Karinio Pokaż wiadomość
Ja się zastanawiam skąd Dudi to wie,że żel może być pomocny.Używasz i podmywasz penisa
I bardzo dobrze. Baby to się mają myć jakby toksyczne były a faceci to nic.
201604191001 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-03, 16:35   #44
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Judith_ Pokaż wiadomość
prawdziwy facet pachnie potem i cygarami!
Stary 2014-12-03, 16:37   #45
201604191001
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
prawdziwy facet pachnie potem i cygarami!

A kochająca kobieta męskim nasieniem?
201604191001 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-03, 16:45   #46
Karinio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Judith_ Pokaż wiadomość
Też fakt,nie ma pachnący penis.
Stary 2014-12-03, 17:06   #47
Jewels
Raczkowanie

Cytat:

Kto wie może używa w tych czasach są płyny do higieny intymnej i dla mężczyzn
15.11.2014

Jewels jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-03, 17:16   #48
201607040940
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Jewels Pokaż wiadomość
A są? Nie wiedziałam.

może dlatego sądzi że każda kobieta ma w torebce żel do higieny intymnej bo sam swój nosi w neseserze.
201607040940 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-03, 17:37   #49
Karinio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jewels Pokaż wiadomość
Może są,ja w każdym bądz razie nie widziałam

Cytat:
Napisane przez Gosiaczek1969 Pokaż wiadomość
A są? Nie wiedziałam.

może dlatego sądzi że każda kobieta ma w torebce żel do higieny intymnej bo sam swój nosi w neseserze.
Dudi,jak tam jest z tobą. |

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-12-03, 17:56   #50
201611290914
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez zielonkava Pokaż wiadomość
Ja co prawda żelu nie noszę w torebce, ale chusteczki nawilżane owszem. Ja często chodzę do toalety, więc fajnie się odświeżyć tu i ówdzie co jakiś czas. Poza tym krocze też się poci, czy to latem, czy nawet zimą pod rajstopami/getrami i spodniami raczej trudno utrzymać świeżość, jak się jest poza domem 8-12 godzin. Szczególnie, jak się ma bardziej obfite upławy czy okres. Przynajmniej ja się nie czuję czysto w takich warunkach. Żel czy chusteczki nawilżane to już kwestia jak komu wygodniej. W każdym razie to dla mnie podstawa dbania o siebie poza domem. Żadne perfumy czy staranny makijaż nie poprawią mi samopoczucia, jak w kroku czuję się nieświeżo
I ogólnie dziwi mnie twoje zdziwienie. W pracy/na uczelni trzeba obowiązkowo włosy poprawić, nos przypudrować, a żeby piczkę odświeżyć to taki szok dla niektórych?
Jak tak często odświeżasz piczkę to nie dziwne, że masz obfite upławy Błędne koło. Obfite upławy to objaw infekcji, a nie normalny stan.

Edytowane przez 201611290914
Czas edycji: 2014-12-03 o 18:00
201611290914 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-03, 20:10   #51
WackelDackel
BAN stały

Cytat:
Może są,ja w każdym bądz razie nie widziałam
Pełno tego jest. Chociaż mój facet używa mojego płynu, co to za różnica.

https://www.google.pl/search?q=%C5%B...ed=0CAYQ_AUoAQ
WackelDackel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-03, 20:46   #52
zielonkava
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez NaturalnaWodaMineralna Pokaż wiadomość
Jak tak często odświeżasz piczkę to nie dziwne, że masz obfite upławy Błędne koło. Obfite upławy to objaw infekcji, a nie normalny stan.
Akurat to pisałam bardziej ogólnie. Choć często używam chusteczek nawilżanych, nie mam problemów z infekcjami. Ale doceniam troskę
zielonkava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-03, 21:46   #53
konstel
Raczkowanie

A może to tylko takie uczucie? Ja tez czasem czuję się źle- zmęczona, nieświeża i jedyne na co mam ochotę to wskoczyć pod prysznic, a gdy się tak czuję to ludzie mi mówią, że dobrze wyglądam (mam nadzieje, że to nie kłamstwo )
Może niejednokrotnie jest tak, ze osoba którą podziwiasz za świeży wygląd wcale nie czuje się tak świeżo i komfortowo? Zwróć też uwagę na to, że na siebie patrzymy bardziej krytycznie, bardziej się przejmujemy swoim wyglądem
Poza tym miałam kiedyś taką koleżankę która zawsze przesadnie dbała o swój wygląd- i naprawdę dobrze wyglądała- czego jej czasami zazdrościłam, ale do szkoły zamiast książek nosiła lakier do włosów- myślę, że dbanie o siebie jest okej, ale trzeba uważać, żeby nie przekroczyć pewnych granic, pewne rzeczy są nieuniknione i naturalne, przecież jesteśmy tylko ludźmi
konstel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-12-03, 22:19   #54
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez WackelDackel Pokaż wiadomość
Pełno tego jest. Chociaż mój facet używa mojego płynu, co to za różnica.

https://www.google.pl/search?q=%C5%B...ed=0CAYQ_AUoAQ
Dla mnie to tez normalne ze facet uzywa preparatu do higieny intymnej
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-03, 22:25   #55
Buzzerka
Zakorzenienie

[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;49192563]No jak to jak: bierzesz zel, butelke wody (1,5 litra) i recznik, sciagasz spodnie, kucasz nad klozetem (nogi na desce), polewasz bozenke woda, potem dajesz zel, myju myju, polewasz obficie woda zeby splukac, wycierasz, zakladasz spodnie. Voila! Bozena swieza i pachnaca xD

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

Nie zapomnij zalozyc swiezej bielizny![/QUOTE]

To, że się do Ciebie uśmiecham, wcale nie musi oznaczać, że Cię lubię.
Mogę, na przykład, wyobrażać sobie, że stoisz w płomieniach

Mała Mi

"Dobrze jest umieć odróżniać życie od procesu powolnego umierania."
Buzzerka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-04, 15:03   #56
spaghettii
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez konstel Pokaż wiadomość
A może to tylko takie uczucie? Ja tez czasem czuję się źle- zmęczona, nieświeża i jedyne na co mam ochotę to wskoczyć pod prysznic, a gdy się tak czuję to ludzie mi mówią, że dobrze wyglądam (mam nadzieje, że to nie kłamstwo )

Może niejednokrotnie jest tak, ze osoba którą podziwiasz za świeży wygląd wcale nie czuje się tak świeżo i komfortowo? Zwróć też uwagę na to, że na siebie patrzymy bardziej krytycznie, bardziej się przejmujemy swoim wyglądem

Poza tym miałam kiedyś taką koleżankę która zawsze przesadnie dbała o swój wygląd- i naprawdę dobrze wyglądała- czego jej czasami zazdrościłam, ale do szkoły zamiast książek nosiła lakier do włosów- myślę, że dbanie o siebie jest okej, ale trzeba uważać, żeby nie przekroczyć pewnych granic, pewne rzeczy są nieuniknione i naturalne, przecież jesteśmy tylko ludźmi

Tez mi sie tak wydaje
Ja mam w szkole prysznic, ktory mozna wziac w kazdej chwili.

Moj blog

ZAPUSZCZAM WLOSY

pije pokrzywe-12.08.2012
Cel I - do ramion

cwicze:
6.01.2013
Stary 2014-12-04, 15:18   #57
_Matilde_
Biała Dama

[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;49192680]Pod prysznic w pracy zeby krocze odswiezyc - no dzien jak co dzien w pracy nieee haha[/QUOTE]

Dlaczego samo krocze, wyskoczyć z ubrań i prysznic co 2 godziny najlepiej (choć nie zaprzeczę, że latem marzyłam o tym)

Webook
Filmweb
Last.fm
_Matilde_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-04, 15:21   #58
patrycjamy
Raczkowanie

Może zmienić antyperspirant na inny lub wybrać Etiaxil. Raz na tydzień zastosować na noc i problem nieświeżości przynajmniej spod pach znika.
Do tego chusteczki do higieny intymnej- bardzo przydatne podczas okresu i nie tylko. Po użyciu wyrzucasz do toalety. Co do włosów, to sama mam problem, nie tyle z ich ułożeniem co z trwałością fryzury- ale wolę to niż zrobić sobie sztywną skorupę z lakieru
Nie polecam używania perfum kilka razy dziennie- to że ty ich już nie czujesz bo się przyzwyczaiłaś nie oznacza, że nie odczuwa ich otoczenie. Mam nieprzyjemność pracować z kobietą która co 2 h "dopsikuje się" perfumami. Najgorzej jest wejść po niej do windy, gdzie najchętniej się ''dopachnia"
patrycjamy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-04, 15:22   #59
_Matilde_
Biała Dama

Cytat:
Napisane przez a34 Pokaż wiadomość

I takie "mycie" bez porządnego spłukania resztek płynu wcale nie pomaga w utrzymaniu okolic intymnych w zdrowiu

Webook
Filmweb
Last.fm
_Matilde_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-04, 15:51   #60
201607040940
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez patrycjamy Pokaż wiadomość
Do tego chusteczki do higieny intymnej- bardzo przydatne podczas okresu i nie tylko. Po użyciu wyrzucasz do toalety.
raczej do śmietnika? Do toalety nie zdecydowałabym się wrzucić, to nie jest papier żeby się rozłożył.

czasami na wyjazdach używam chusteczek do higieny intymnej ale nie przepadam bo podrażniają (jestem alergiczką).
201607040940 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości