|
|
#31 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czuć się świeżo i "czysto" przez cały dzień
Cytat:
Co do świeżości to raczej nie mam takich problemów, perfumy akurat mam takie że długo na mnie pachną, większy jest problem z tym uczuciem nieskazitelnego wyglądu. Szczotkę noszę ze sobą bo włosy mi się plączą (taki typ) ale lakier i pianka to kosmos ;p |
|
|
|
|
|
#32 | |
|
and cigarettes
|
Cytat:
Co Ty za kobiety masz/miałeś wokół siebie, że tak robią/robiły? Może miały jakąś awarię w domu i dlatego się myły w pracy?PS Jak już szły z tym żelem intymnym do łazienki, to brały też ręcznik i gąbkę? I gumową kaczuszkę? |
|
|
|
|
|
#33 |
|
Wtajemniczenie
|
Z tym zelem to mysle, ze to nie takie trudne, wystarczy zel+namoczony papier. Ale wlsnie z makijazem najgorzej..
|
|
|
#34 |
|
Konto usunięte
|
Zel i namoczony papier no ja chyba snie. Naprawde trudne jest dla Ciebie poprawic makijaz w lazience a za latwe uznajesz umycie sie za pomoca zelu i namoczonogo papieru w publicznym kiblu?? Ale w sumie po co ktos by to mial wlasciwie robic??
|
|
|
|
|
#35 |
|
Wtajemniczenie
|
Czuć się świeżo i "czysto" przez cały dzień
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;49193155]Zel i namoczony papier no ja chyba snie. Naprawde trudne jest dla Ciebie poprawic makijaz w lazience a za latwe uznajesz umycie sie za pomoca zelu i namoczonogo papieru w publicznym kiblu?? Ale w sumie po co ktos by to mial wlasciwie robic??[/QUOTE]
Ale ja nie mowilam nic o tym, ze trudno mi poprawic makijaz w lazience. Mowilam, ze nie lubie nakladac nowej warstwy bo mam tlusta cere.. I tak, uwazam, ze nie jest trudne sie tak podmyc..
|
|
|
#36 |
|
Konto usunięte
|
Chusteczka do demakijazu - zmywasz stara warstwe, kladziesz nowa. Nadal nie wiem po co ktos mialby sie w taki spartanski sposob podmywac...
|
|
|
|
|
#37 |
|
Wtajemniczenie
|
Dla mnie podmywanie żelem przy namoczonym papierze jest kuriozalne, prościej wskoczyć pod prysznic, a jak nie ma jak to łatwiej użyć nawilżanych chusteczek czy nawet nawilżanego papieru toaletowego niż używać papieru, który się rozwarstwia pod wpływem wody. Jeszcze można się pomoczyć, nie chciałoby mi się tak kombinować
.A co do kąpania w pracy - musiałabym wziąć od razu ręcznik, kosmetyki, klapki, ciuchy na zmianę - jeśli praca nie jest fizyczna to dla mnie nie ma sensu brać prysznica w pracy - ok, czuję się średnio po całym dniu (np. jak gdzieś wychodzę wieczorem to po pracy wskakuję pod prysznic, ale swój), ale wolę swoją łazienkę niż taką w której prysznic bierze dziennie np. 15 przypadkowych osób . Ja też mam takie dni, że do wieczora jest super, innym po 4h mam ochotę znowu się umyć, bo wydaje mi się, że włosy mam oklapnięte, makijaż nieświeży itp.
|
|
#38 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Suchy szampon nie działa tylko na brudne włosy. Są różne rodzaje np dodajace objętości które pomagają też je ułożyć w ciągu dnia. Jeśli się plączą to może potrzebujesz olejku na końcówki bo może są przesuszone. Włosy można ułożyć wieczorem albo nakręcić na grube walki na rzepy na 15 min rano kiedy jesteś pod prysznicem albo kiedy robisz makijaż.
|
|
|
#39 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mycie w toalecie mnie powaliło. Jeśli ktoś ma problem z czystością do tego stopnia, że musi się umyć w ciągu dnia, to radzę odwiedzić lekarza, bo to może być przewlekła infekcja
|
|
|
#40 | |
|
Wtajemniczenie
|
Czuć się świeżo i "czysto" przez cały dzień
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;49193317]Chusteczka do demakijazu - zmywasz stara warstwe, kladziesz nowa. Nadal nie wiem po co ktos mialby sie w taki spartanski sposob podmywac...[/QUOTE]
No i wlasnie u mnie jest problem, ze po chusteczkach, mleczkach czy plynach micelarnych musze umyc i tak twarz woda i zelem do twarzy bo inaczej wydaje mi sie, ze sie kleje. A po chusteczkach jak za czesto uzywam to dostaje pryszcY, wiec prZestalam w ogole uzywac.. ---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- Cytat:
Wiem o tym, ale wlasnie pisalam, ze matujace bibulki calkiem mi scieraja makijaz mimo, ze je tylko delikatnie przylkladam, wiec robia sie plamy.. Ale z tym podmywaniem sie to chyba bardziej chodZilo o to, ze sie poci np w legginsach, tak to zrozumialam. Ja jednak jesli bym musiala, to wolalabym sie tak podmyc niz czuc sie nieswiezo..
Edytowane przez spaghettii Czas edycji: 2014-12-03 o 16:12 |
|
|
|
|
|
#41 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#42 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się zastanawiam skąd Dudi to wie,że żel może być pomocny.Używasz i podmywasz penisa
|
|
|
|
|
#43 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#44 |
|
Zakorzenienie
|
prawdziwy facet pachnie potem i cygarami!
|
|
#45 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#46 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#47 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kto wie może używa w tych czasach są płyny do higieny intymnej i dla mężczyzn
|
|
|
#48 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#49 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
||
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#50 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Błędne koło. Obfite upławy to objaw infekcji, a nie normalny stan.
Edytowane przez 201611290914 Czas edycji: 2014-12-03 o 18:00 |
|
|
|
|
|
#51 |
|
BAN stały
|
Pełno tego jest. Chociaż mój facet używa mojego płynu, co to za różnica.
https://www.google.pl/search?q=%C5%B...ed=0CAYQ_AUoAQ |
|
|
|
|
#52 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#53 |
|
Raczkowanie
|
A może to tylko takie uczucie? Ja tez czasem czuję się źle- zmęczona, nieświeża i jedyne na co mam ochotę to wskoczyć pod prysznic, a gdy się tak czuję to ludzie mi mówią, że dobrze wyglądam (mam nadzieje, że to nie kłamstwo
)Może niejednokrotnie jest tak, ze osoba którą podziwiasz za świeży wygląd wcale nie czuje się tak świeżo i komfortowo? Zwróć też uwagę na to, że na siebie patrzymy bardziej krytycznie, bardziej się przejmujemy swoim wyglądem ![]() Poza tym miałam kiedyś taką koleżankę która zawsze przesadnie dbała o swój wygląd- i naprawdę dobrze wyglądała- czego jej czasami zazdrościłam, ale do szkoły zamiast książek nosiła lakier do włosów- myślę, że dbanie o siebie jest okej, ale trzeba uważać, żeby nie przekroczyć pewnych granic, pewne rzeczy są nieuniknione i naturalne, przecież jesteśmy tylko ludźmi
|
|
|
|
|
#54 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#55 |
|
Zakorzenienie
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;49192563]No jak to jak: bierzesz zel, butelke wody (1,5 litra) i recznik, sciagasz spodnie, kucasz nad klozetem (nogi na desce), polewasz bozenke woda, potem dajesz zel, myju myju, polewasz obficie woda zeby splukac, wycierasz, zakladasz spodnie. Voila! Bozena swieza i pachnaca xD
---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Nie zapomnij zalozyc swiezej bielizny![/QUOTE]
To, że się do Ciebie uśmiecham, wcale nie musi oznaczać, że Cię lubię. Mogę, na przykład, wyobrażać sobie, że stoisz w płomieniach Mała Mi "Dobrze jest umieć odróżniać życie od procesu powolnego umierania." |
|
|
|
|
#56 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tez mi sie tak wydaje Ja mam w szkole prysznic, ktory mozna wziac w kazdej chwili.
|
|
|
|
#57 |
|
Biała Dama
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;49192680]Pod prysznic w pracy zeby krocze odswiezyc - no dzien jak co dzien w pracy nieee haha[/QUOTE]
Dlaczego samo krocze, wyskoczyć z ubrań i prysznic co 2 godziny najlepiej (choć nie zaprzeczę, że latem marzyłam o tym) |
|
|
|
|
#58 |
|
Raczkowanie
|
Może zmienić antyperspirant na inny lub wybrać Etiaxil. Raz na tydzień zastosować na noc i problem nieświeżości przynajmniej spod pach znika.
Do tego chusteczki do higieny intymnej- bardzo przydatne podczas okresu i nie tylko. Po użyciu wyrzucasz do toalety. Co do włosów, to sama mam problem, nie tyle z ich ułożeniem co z trwałością fryzury- ale wolę to niż zrobić sobie sztywną skorupę z lakieru ![]() Nie polecam używania perfum kilka razy dziennie- to że ty ich już nie czujesz bo się przyzwyczaiłaś nie oznacza, że nie odczuwa ich otoczenie. Mam nieprzyjemność pracować z kobietą która co 2 h "dopsikuje się" perfumami. Najgorzej jest wejść po niej do windy, gdzie najchętniej się ''dopachnia"
|
|
|
|
|
#59 |
|
Biała Dama
|
I takie "mycie" bez porządnego spłukania resztek płynu wcale nie pomaga w utrzymaniu okolic intymnych w zdrowiu
|
|
|
|
|
#60 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
czasami na wyjazdach używam chusteczek do higieny intymnej ale nie przepadam bo podrażniają (jestem alergiczką). |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:10.

Nie mam pojęcia jak niektóre z Was to robią, że przez cały dzień wyglądają dobrze, a perfumy czuć przez cały dzień.

Błędne koło. Obfite upławy to objaw infekcji, a nie normalny stan.