|
|
#31 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozwód - nowe życie i Komunia dziecka POMOZCIE
Cytat:
To co pisalam odnosilo sie do tego co napisala autorka, ze ojciec przyjedzie i bedzie "spijac smietanke" albo odsunie ojczyma w kat. A przeciez wcale tak nie musi byc i mozna to otwarcie ustalic przed komunia
|
|
|
#32 |
|
Raczkowanie
|
Ciężko w paru słowach wyjaśnić Wam pare lat życia, dlatego pobierznie uważacie że powinnam go zaprosić.
Nie zwalam na dziecko ciężaru tej decyzji tylko chce znać jego zdanie w tej kwestii |
|
|
|
|
#33 |
|
Konto usunięte
|
Nie. To przerasta powaznych ludzi i idealnego X
|
|
|
|
|
#34 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#35 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jak zwykle- nowa wizazanka chce zeby ktos ja poglaskal po główce i potwierdził, ze ma racje we wszystkim. I jak zwykle się przelicza. ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Cytat:
Ale mu powiedzialas, ze jak przyjedzie tata, to X nie będzie. Postawilas go przed wyborem zbyt trudnym i zbyt okrutnym dla takiego dziecka. Nie wypieraj się tego teraz. Zachowałaś sie paskudnie i nie wiem, jak może to do Ciebie nie docierać. |
||
|
|
|
|
#36 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#37 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Moja szklana kula mi mowi, ze zaraz pojawia sie posty o tym, ze biologiczny ojciec jest strasznie fe. |
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#38 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#39 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Tym gorzej dla Ciebie. Widac niewiele Cie obecność na wizażu nauczyła. Lepiej odkręć to jak najszybciej to może jeszcze zachowasz pozory odpowiedzialnej matki. Twój syn będzie pamiętał, ze utrudnialiście mu kontakt z ojcem. Za pare lat pozalujesz, ze nie okazalas św tej sytuacji więcej rozsądku. ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Cytat:
No rzeczywiście, straszna tragedia- ojciec chce przyjechać na komunie syna. Pożar i nowotwór to przy tym pikus. |
||
|
|
|
|
#40 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Pogodz sie z tym ze zawalilas pytaniem kogo dziecko by wolalo, ze ta wyimaginowana przepychanka jest bez sensu, a twój x to dziecinny egoista. Edytowane przez 201604130936 Czas edycji: 2014-12-08 o 12:14 |
|
|
|
|
|
#41 | ||
|
ctrl alt delete
|
Cytat:
Czy też oznajmi, że w takim razie to on nie przychodzi? Cytat:
|
||
|
|
|
|
#42 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#43 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ty natomiast wpędzasz swojego syna w poczucie winy, każesz mu decydować, którego ojca woli, tylko dlatego bo dla Ciebie ta sytuacja nie jest wygodna. Mieszasz dziecku w głowie i próbujesz przekonać, że w tej sytuacji w której się znalazł jest coś nieodpowiedniego. A nie jest. Strasznie egoistyczne z Twojej strony. |
|
|
|
|
|
#44 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A co do ojca to jak byłam sama i chciałam podnieść alimenty bo zarabiam najniższą krajową a w szkole wiecznie jakieś wydatki to tatuś stwierdził że ma 2 dzieci na utrzymaniu i to co dostaje musi mi wystarczyć bo on przedstawi w sądzie takie papiery o zarobkach że nikt mi nie da wyższych alimentów. I wtedy przedstawił fakt że ma swoją rodzine, a jak mam partnera i układamy sobie życie to juz nie ma swojej rodziny ? |
|
|
|
|
|
#45 |
|
Wtajemniczenie
|
Zachowanie X jest po prostu żałosne. Szantaż emocjonalny na małym dziecku, bo nie potrafi przez kilka godzin zachować się jak dorosły i zrozumieć, że to nie jego wielka duma tego dnia ma być najważniejsza. A Ty temu przyklaskujesz.
A jak eks przyjedzie, to zabronisz mu wejść do kościoła? Jak Rejtan legniesz w progu i cyrku narobisz? |
|
|
|
|
#46 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#47 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
To, że nie umiecie się dogadać w kwestii alimentów, to WASZ problem, nie Waszego syna. Jeszcze obciąż go winą za rozwód, bo jak do tej pory bardzo dobrze Ci idzie przerzucanie konsekwencji swoich decyzji na bogu ducha winne dziecko. |
|
|
|
|
|
#48 |
|
ctrl alt delete
|
|
|
|
|
|
#49 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#50 |
|
ctrl alt delete
|
A swoją drogą - alimenty ojciec ma płacić, ale w życiu syna lepiej niech nie uczestniczy, bo od tego mamy pana X, c'nie?
|
|
|
|
|
#51 |
|
Konto usunięte
|
Szanowny pan partner mamusi i znajomym sie nie chcial przyznac, ze masz dziecko a teraz taki wdpanialy. Proooosze.
Edytowane przez 201604130936 Czas edycji: 2014-12-08 o 12:26 |
|
|
|
|
#52 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie zachowujecie się jak gówniarze. Pierwszy gówniarz to pan X: on nie przyjedzie, jak ojciec przyjedzie. Jak 2latek w piaskownicy. Obraża się i zabiera swoje zabawki. Drudzy gówniarze to dziadkowie: to samo podejście - jak ich warunki nie zostaną spełnione to zrobią przykrość dziecku i nie przyjdą. Ale co ich dziecko obchodzi, najważniejsze że pokarzą co myślą na temat nieobecności ojca. Kij w jakiej formie. A trzecią gówniara jesteś ty. Dlatego że w ogóle dopuszczasz do takiej sytuacji. Do wyboru który ojciec ma się pokazać na komunii. Nic nadzwyczajnego, że w dzisiejszych czasach rodzina jest patchworkowa. Ty byś chciała byłego wymazać z pamięci i tylko kasę od niego ciągnąć, a tak się nie da, bo on zawsze będzie ojcem Twojego dziecka czy ci się to podoba czy nie. Dalszych twoich postów nie skomentuję. Mało kto ma cukierkowe życie, a licytowanie się na doświadczenia i życiowe tragedie uważam za niesmaczne. |
|
|
|
|
|
#53 | |
|
Hrodebert
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#54 |
|
.
|
ty i x zachowujecie się jak dzieci. skoro to jest ojciec to dlaczego ma go nie być w dniu ważnym dla jego dziecka? czemu sądzisz, że popsuje atmosferę? x też zachowuje się jak dziecko, bo to trochę strojenie fochów. podpowiem - w normalnych rodzinach ludzie, którzy się rozeszli potrafią spędzić ze sobą kilka godzin bez robienia szopek.
|
|
#55 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#56 | |
|
wańka wstańka
|
Cytat:
Jak ojciec biologiczny dziecka nie krzywdzi,nie krzywfzil to skąd twoje zachowanie i dylematu? Pan X zachowuje się tak, jakby czuł się zagrożony w tej sytuacji, ty rozkminiasz sprawy proste, a dziecko jest w najgorszej sytuacji. Obrzydza mnie to.
|
|
|
|
#57 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
_sylwia_czewa, popatrzyłam na Twój wcześniejszy wątek dotyczący relacji z partnerem i relacji Twojego partnera z rodziną. Nie wiem, czy (a jeśli tak to, co) się od tego czasu zmieniło, ale wygląda na to, że część problemów zaczęła się u Was dużo wcześniej. Naprawdę, pomyślcie wszyscy o tym, w jakiej sytuacji jesteście (częściowo zresztą z własnej woli), pomyślcie, jak ułożyć Wasze kontakty z jak najmniejszą szkodą dla dziecka. Weźcie też pod uwagę to, z kim dziecko jest silnie związane, co jest dla niego w porządku, a co sprawia mu przykrość. Jeśli trzeba, idźcie nawet do psychologa. Tylko postarajcie się ułożyć życie Waszej rodziny tak, żeby dziecko miało bezpieczną i stabilną sytuację.
|
|
|
#58 |
|
Konto usunięte
|
Uważam, że niestety ale ojciec powinien być bo to jego dziecko, a X nie powinien tam przychodzić, nawet jeśli by chciał, bo to nie jego dziecko i powinna być jasna sytuacja kto tam jest ojcem. Na ten jeden dzień X powinien usunąć się w cień, bo będzie nieprzyjemna sytuacja. No i gdzie będzie przy stole siedział X i ojciec? Jeden i drugi obok Ciebie? Czy po obu stronach dziecka? Przecież nie posadzisz X obok siebie i dziecka a ojca na końcu stołu. Chyba, że tak planujesz, to gwarantuję problem.
|
|
|
|
|
#59 |
|
Raczkowanie
|
Wydaje mi sie, ze to ty nie chcesz, zeby ex byl na Komunii i zburzyl ladny obrazek idealnej rodzinki.
Najlepiej zeby ex placil kase ,ale w ogole nie pokazywal sie w zyciu syna i nie przeszkadzal w ukladaniu nowej rodziny. Ale jest ojcem i tego nie zmienisz. Uwazam, ze ma prawo byc na Komunii, tymbardziej, ze tego chce. |
|
|
|
|
#60 |
|
Raczkowanie
|
Ja pochodzę z takiej rodziny jak napisałaś. Wychowywał mnie partner mamy. Pozory mylą. Uważa się że dzieci to dzieci i ciężko jest im coś zrouzmieć, a to błąd. Dziecko rozumie więcej niż sie doroslym wydaje.
Ja miałam świadomość , że partner mamy to partner mamy. Nie jest i nigdy nie będzie biologicznym ojcem. W chwili kiedy chciałam mieć kontakt z ojcem bilogicznym to miałam, a jak nie to nie.Nigdy nie musiałam wybierać. Myśleli o mnie, a nie o sobie (na zasadzie że komuś dorosłemu będzie przykro). Dziecko musi wybierać przez takie wygibasy dorosłych, a tak być nie powinno. Ojciec i matka POWINNI BYĆ na komunii jako ojciec i matka. a te Twój parnter takim stwierdzeniem , że nie przyjdzie robi przykrość Twojemu dziecku przez co je krzywdzi. Chcesz być z kimś kto krzywdzi Twoje dziecko? Edytowane przez Biala Azalia Czas edycji: 2014-12-08 o 13:23 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:36.