![]() |
#31 | |
Konto usunięte
|
Dot.: czy można się kochać?
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Wtajemniczenie
|
A czy jesteś już na tyle dorosła, żeby samodzielnie się utrzymywać (i nie mam tu na myśli comiesięcznego wiązania końca z końcem)? Czy masz mieszkanie? Czy masz wykształcenie, które Ci pozwoli na rozwój zawodowy i finansowy? Czy jesteś przygotowana na wydatki, jakie idą za dzieckiem - a zapewniam Cie, że są bardzo duże.
Jeśli odpowiedziałaś twierdząco na powyższe pytania - to powodzenia w staraniach. Jeśli nie - to okres żałoby jest obecnie najmniejszym problemem w tych staraniach, choć nie umniejszam Twojego żalu i straty. A co do samej żałoby - kazdy przeżywa to bardzo indywidualnie. Ale jedno jest pewne - świat się w miejscu nie zatrzymuje po czyjejś smierci. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do zaloby - bardzo czeste podejscie, znalam lepszych aparatow, co sobie w necie sprawdzali ile trwa zaloba, zeby wiedziec czy sie zalapia na impreze, czy nie. No i na szczęscie sie skonczyla kilka dni przed ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
wańka wstańka
|
Wiek wiekiem, ale to, eosoba mówiąca o tym jak jest dojrzała i jak pragnie dziecka, a jednocześnie zakłąda taki watek wg mnie stoi ze sobą w sprzeczności.
Osoba dojrzała sama potrafi takie decyzje podejmować, a jak już yta o opinię to nie robi tego na zasadzie sondy i nie sugeruje się większością. Mozna przypuszczać, ze autorka będzie zakladac w przyszłosci mnóstwo tego tyu watkow dotyczących dziecka/ ciąży. Zamiast skorzystać z tej swojej 'dojrzałości' i pomyślunku.
![]() |
#35 |
.
|
ema - to jest dowód, że nie każdy powinien mieć dziecko. autorka nie dorosła do macierzyństwa, skoro założyła ten wątek.
![]() |
#36 |
Kobieta z klasą
|
Dokładnie. Zakładanie wątku na taki temat pokazuje niezwykłą wręcz dojrzałość.
Mam nadzieję, że chłopak jest dużo starszy i bardziej dojrzały, bo kiepsko to widzę. Młodzi ludzie mają szczęście, że internet istniej, bo w wielu przypadkach byliby w czarnej dziurze w wielu sprawach. Mam nadzieję, że mieszkacie już razem i planujecie wspólne życie, skoro przyszedł czas na potomka, a nie odbywa się to na zasadzie zrobimy rodzicom niespodziankę, apotem jakoś to będzie. Doczytałam. Skoro mama Ci mówi, że zachowujesz się jak dziecko, to już nie mam pytań.
Miłość to gra we dwoje, w której oboje muszą wygrywać. Edytowane przez Karena 73 Czas edycji: 2014-12-10 o 09:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiem, że wątek nie o tym. Ale brak dojrzałości do bycia rodzicem przejawia się różnie - i finansowo, i mentalnie. I tutaj troszkę chyba jeszcze tej dojrzałości brak. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Przyczajenie
|
To twoja decyzja. Myślę, że nikt nie powinien za ciebie decydować. Jeśli ja miałabym decydować to raczej starałabym się o dziecko, ponieważ nigdy nie wiązałam żałoby z abstynencją seksualną. Owszem, mogłabym być na tyle smutna i załamana, że nie miałabym ochoty/siły, ale jeśli ty masz ochotę to czemu nie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
Nie można się kochać, popełnisz ciężki grzech!!
![]() Co za idiotyczne pytania ![]() Co z tego, że 40% użytkowniczek powie: nie kochaj się a 60% kochaj się ? Dziewczyny co was obchodzi, że 19-latka chce już dziecka? To ona za x lat będzie żałować lub też nie swojej decyzji. W końcu ktoś musi pracować na nasze emerytury ![]() ![]() Ja tuż już przestałam innym tłumaczyć...każdy ma jedno życie i niech robi jak uważa. Edytowane przez Deborah100 Czas edycji: 2014-12-10 o 11:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
.
|
tyle, że najbardziej poszkodowane będzie dziecko jeśli będzie mieć mało odpowiedzialnych rodziców.
![]() |
#42 |
Konto usunięte
|
pomylilam wątek
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Raczkowanie
|
Widać nie wolno o nic zapytać, to nie Wy będziecie to dziecko wychowywać. To jest moja i mojego partnera decyzja. Natomiast ten post powstał dlatego bo nie znam się i nie wiem jak to jest w tej żałobie... To że człowiek niewie paru rzeczy to nie znaczy odrazu że nie dorosł czy też jest dzieckiem.
Czas najwyższy chyba zamknąć ten wątek. Dziękuje wszystkim wyrozumiałym |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
zuy mod
|
Cytat:
Zaloba nie ma zasad - to od Ciebie zalezy czy masz ochote na cos czy nie. Tak samo jak okres jej trwania.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:22.