czy można się kochać? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-12-10, 07:13   #31
201607110949
Konto usunięte

Dot.: czy można się kochać?

Cytat:
Napisane przez tooOna Pokaż wiadomość
Najlepiej kogoś zjechać, nikomu nie przyszło do głowy że może mam powody aby chcieć to dziecko w wieku 19 lat. I w brew twoim słowom nie czuje się jak dziecko, i wystarczająco dorosłam aby podjąć taką decyzje.
A tak poza tym wątek jest o czym innym niż ocenianie mnie czy mam wystarczajaco lat na ciążę
wystarczająco dorosłaś, żeby podjąć decyzję o zostaniu matką ale niewystarczająco aby podjąć decyzję, czy będzie dzisiaj seks. Tak, jesteś niezwykle dojrzała.
201607110949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-10, 08:19   #32
allmode
Wtajemniczenie

A czy jesteś już na tyle dorosła, żeby samodzielnie się utrzymywać (i nie mam tu na myśli comiesięcznego wiązania końca z końcem)? Czy masz mieszkanie? Czy masz wykształcenie, które Ci pozwoli na rozwój zawodowy i finansowy? Czy jesteś przygotowana na wydatki, jakie idą za dzieckiem - a zapewniam Cie, że są bardzo duże.
Jeśli odpowiedziałaś twierdząco na powyższe pytania - to powodzenia w staraniach. Jeśli nie - to okres żałoby jest obecnie najmniejszym problemem w tych staraniach, choć nie umniejszam Twojego żalu i straty.

A co do samej żałoby - kazdy przeżywa to bardzo indywidualnie. Ale jedno jest pewne - świat się w miejscu nie zatrzymuje po czyjejś smierci.
allmode jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-10, 08:37   #33
_ema_
Zakorzenienie

Cytat:
A czy jesteś już na tyle dorosła, żeby samodzielnie się utrzymywać (i nie mam tu na myśli comiesięcznego wiązania końca z końcem)? Czy masz mieszkanie? Czy masz wykształcenie, które Ci pozwoli na rozwój zawodowy i finansowy? Czy jesteś przygotowana na wydatki, jakie idą za dzieckiem - a zapewniam Cie, że są bardzo duże.
Jeśli odpowiedziałaś twierdząco na powyższe pytania - to powodzenia w staraniach. Jeśli nie - to okres żałoby jest obecnie najmniejszym problemem w tych staraniach, choć nie umniejszam Twojego żalu i straty.

A co do samej żałoby - kazdy przeżywa to bardzo indywidualnie. Ale jedno jest pewne - świat się w miejscu nie zatrzymuje po czyjejś smierci.
Dajcie spokoj - nie o tym jest watek. Mnie tez uderzyl wiek autorki, ale sytuacje sa rozne. Sama spokalam dziewczyne postawiona przed wyborem - teraz albo nigdy, zycie pisze rozne scenariusze, ona sama poniesie konsekwencje.

Co do zaloby - bardzo czeste podejscie, znalam lepszych aparatow, co sobie w necie sprawdzali ile trwa zaloba, zeby wiedziec czy sie zalapia na impreze, czy nie. No i na szczęscie sie skonczyla kilka dni przed
_ema_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-10, 08:43   #34
ajah
wańka wstańka

Wiek wiekiem, ale to, eosoba mówiąca o tym jak jest dojrzała i jak pragnie dziecka, a jednocześnie zakłąda taki watek wg mnie stoi ze sobą w sprzeczności.
Osoba dojrzała sama potrafi takie decyzje podejmować, a jak już yta o opinię to nie robi tego na zasadzie sondy i nie sugeruje się większością.

Mozna przypuszczać, ze autorka będzie zakladac w przyszłosci mnóstwo tego tyu watkow dotyczących dziecka/ ciąży. Zamiast skorzystać z tej swojej 'dojrzałości' i pomyślunku.
Stary 2014-12-10, 09:01   #35
skazana_na_bluesa
.

ema - to jest dowód, że nie każdy powinien mieć dziecko. autorka nie dorosła do macierzyństwa, skoro założyła ten wątek.

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-10, 09:04   #36
Karena 73
Kobieta z klasą

Dokładnie. Zakładanie wątku na taki temat pokazuje niezwykłą wręcz dojrzałość.
Mam nadzieję, że chłopak jest dużo starszy i bardziej dojrzały, bo kiepsko to widzę. Młodzi ludzie mają szczęście, że internet istniej, bo w wielu przypadkach byliby w czarnej dziurze w wielu sprawach.
Mam nadzieję, że mieszkacie już razem i planujecie wspólne życie, skoro przyszedł czas na potomka, a nie odbywa się to na zasadzie zrobimy rodzicom niespodziankę, apotem jakoś to będzie.
Doczytałam. Skoro mama Ci mówi, że zachowujesz się jak dziecko, to już nie mam pytań.

Edytowane przez Karena 73
Czas edycji: 2014-12-10 o 09:17
Karena 73 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-10, 09:35   #37
allmode
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _ema_ Pokaż wiadomość
Dajcie spokoj - nie o tym jest watek. Mnie tez uderzyl wiek autorki, ale sytuacje sa rozne. Sama spokalam dziewczyne postawiona przed wyborem - teraz albo nigdy, zycie pisze rozne scenariusze, ona sama poniesie konsekwencje.

Co do zaloby - bardzo czeste podejscie, znalam lepszych aparatow, co sobie w necie sprawdzali ile trwa zaloba, zeby wiedziec czy sie zalapia na impreze, czy nie. No i na szczęscie sie skonczyla kilka dni przed
No właśnie o to chodzi, że nie sama.
Wiem, że wątek nie o tym. Ale brak dojrzałości do bycia rodzicem przejawia się różnie - i finansowo, i mentalnie. I tutaj troszkę chyba jeszcze tej dojrzałości brak.
allmode jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-12-10, 10:56   #38
haniawww
Przyczajenie

To twoja decyzja. Myślę, że nikt nie powinien za ciebie decydować. Jeśli ja miałabym decydować to raczej starałabym się o dziecko, ponieważ nigdy nie wiązałam żałoby z abstynencją seksualną. Owszem, mogłabym być na tyle smutna i załamana, że nie miałabym ochoty/siły, ale jeśli ty masz ochotę to czemu nie.
haniawww jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-10, 11:11   #39
Deborah100
Zakorzenienie

Nie można się kochać, popełnisz ciężki grzech!!
Co za idiotyczne pytania Czy w dzisiejszych czasach ludzie używają mózgu ?

Co z tego, że 40% użytkowniczek powie: nie kochaj się a 60% kochaj się ?

Dziewczyny co was obchodzi, że 19-latka chce już dziecka? To ona za x lat będzie żałować lub też nie swojej decyzji.
W końcu ktoś musi pracować na nasze emerytury To niech dzieci rodzą dzieci

Ja tuż już przestałam innym tłumaczyć...każdy ma jedno życie i niech robi jak uważa.

Edytowane przez Deborah100
Czas edycji: 2014-12-10 o 11:13
Deborah100 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-10, 11:15   #40
skazana_na_bluesa
.

tyle, że najbardziej poszkodowane będzie dziecko jeśli będzie mieć mało odpowiedzialnych rodziców.

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-10, 11:29   #41
Miss Saeki
Zakorzenienie

NIE WOLNO!

Potem ksiądz policzy i wyliczy swoje i nie da Twojemu dziecku chrztu bo bedzie wiedział kiedy dziecko było poczęte!!!

2 miesiące zakazu seksu!!!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-12-10, 14:18   #42
201607111632
Konto usunięte

pomylilam wątek
201607111632 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-10, 14:49   #43
tooOna
Raczkowanie

Widać nie wolno o nic zapytać, to nie Wy będziecie to dziecko wychowywać. To jest moja i mojego partnera decyzja. Natomiast ten post powstał dlatego bo nie znam się i nie wiem jak to jest w tej żałobie... To że człowiek niewie paru rzeczy to nie znaczy odrazu że nie dorosł czy też jest dzieckiem.

Czas najwyższy chyba zamknąć ten wątek.
Dziękuje wszystkim wyrozumiałym
tooOna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-10, 15:00   #44
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa

Cytat:
Napisane przez tooOna Pokaż wiadomość
Widać nie wolno o nic zapytać, to nie Wy będziecie to dziecko wychowywać. To jest moja i mojego partnera decyzja. Natomiast ten post powstał dlatego bo nie znam się i nie wiem jak to jest w tej żałobie... To że człowiek niewie paru rzeczy to nie znaczy odrazu że nie dorosł czy też jest dzieckiem.

Czas najwyższy chyba zamknąć ten wątek.
Dziękuje wszystkim wyrozumiałym
Ale co jak jest w zalobie?
Zaloba nie ma zasad - to od Ciebie zalezy czy masz ochote na cos czy nie. Tak samo jak okres jej trwania.

L'amore scalda il cuore.

Do. Or do not. There is no try.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017
Mojwa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości