![]() |
#31 |
Naczelna Nastolatka
|
Dot.: OZM nieco inaczej + anty słynne wizażowe OZM.
dziewczęta, jesteś okropne. Tu miało być o stukniętych właścicielach zwierząt, a wy znowu o matkach...
![]() |
#32 |
Konto usunięte
|
A autorka odpowiada na wszystko tylko z opóźnieniem dochodzi xd
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Raczkowanie
|
No to dawajcie fotki swoich psiakow! ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Naczelna Nastolatka
|
może zapytam jutro mojego weta czy jestem stuknięta? Będzie wiarygodna diagnoza...
![]() |
#36 |
Konto usunięte
|
Ja jestem w ogole wiedzma, najgorszy sort czlowieka, bo wypowiadam sie nie tylko na odpieluszkowym ale o zgrozo tez na odpupilowym. Nienawidze wszystkiego xd
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Konto usunięte
|
To ja jestem odzwierzeco stuknieta. Zamiast wspomoc biedne dzieci przepieprzylam prawie 5 stow na makaron i ryz dla psow. A moglam kupic lego chima dla jakiegos biednego dzieciatka ze Szlacheckiej Paczki
![]() Sama sie zdiagnozowalam. I mojego odzwierzecego zapalenia mozgu nie zamierzam leczyc. Gdzies nawet jest na wizazu chyba na watku bezdzietnych moje oblesne zdjecie jak 'caluje' mnie w pysk wielkie obslinione psisko. Fujka na calego ![]() Edytowane przez 201712071518 Czas edycji: 2014-12-09 o 20:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Trudności w poczęciu, ciężka ciąża, choroba dziecka - nic z tego nie usprawiedliwia braku wychowywania swojego dziecka. Tacy rodzice z OZM często robią krzywdę swoim dzieciom ![]() Edytowane przez 201604301943 Czas edycji: 2014-12-09 o 20:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Raczkowanie
|
Czy żółwie też się liczą? Bo ostatnio moim pupilom kupiłam trochę świeżego żarełka, żeby mogły sobie zapolować... jestem okrutna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
damn good coffee
|
to jaki to jest w końcu wątek? odpieluszkowy czy odzwierzęcy?
![]() Ja się niedawno złapałam na myśleniu o prezencie na gwiazdkę dla mojego kota ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
![]()
![]() |
#42 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Autorka wątku szuka dziury w całym ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
To jest wątek ODZWIERZODZIECIĘCY po prostu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Konto usunięte
|
Problem z hejtowaniem odpupilowego zapalenia mózgu jest taki, że na 30 matek z OZM trafia się jedna osoba z psim OZM i nie ma co hejtować :P Ale serio to mam wrażenie że zjawisko psiego/kociego/ogólnie zwierzęcego OZM jest bardzo pozytywne, bo objawia się właśnie tym - "karmię psa łyżeczką, tulę na kanapie, mówię mu że jest moim małym skarbusiem". Może i takie zachowania są lekko "nie tego"
![]() Teraz spadnie na mnie fala hejtu :P Z własnego doświadczenia stwierdzam, że ludzie z odpupilowym zapaleniem mózgu są totalnie nieszkodliwi ponieważ 95% psiarzy i kociarzy to bardzo życzliwe, przyjazne i ciepłe osoby. Jakoś tak jest że ludzie kochający zwierzęta są po prostu dobrzy i wyrozumiali i nie pakują się ze zwierzakiem tam gdzie ich nie chcą, nie rozsiadają się w hotelu na kanapie ze swoim psem, nie pozwalają mu siedzieć na stole w restauracji i jeść ze swojego talerza argumentując "bo to jest pies". Pewnie, że zdarzają się takie przypadki (jeden znam osobiście, masakra. Biedny chihuahua ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Konto usunięte
|
Ja znam dwie dziewczynki. Jedna ma 4 lata i wychowuje sie z 15 psami, ktore ciagle umieraja (tzn jest rotacja) druga 2 lata i wychowuje sie z 90 psami (w tym w domu ok 20-30) + konie, koty i kury.
ich rodzice maja podwojne OZM (ale odpieluszkowe to pozytywne-przy tylu zwierzakach dzieci nie sa bynajmniej zaniedbane pod zadnym wzgledem). I nie slysze tam wartosciowania. Nawet na fejsiku dziecko i pies jest w jednym albumie pt Rodzina ![]() Da sie? Da sie ! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
Co ma piernik do wiatraka? ![]() weź na wstrzymanie trochę, bo przesadzasz. Co ma to, ze ktoś nie moze zajśc w ciążę do tego że ma OZM? Przecież to nie idzie w parze, a ty tak to rozumujesz. Poza tym- nawet jeśli, to ja głupotę tępię i wyśmiewam, nieważne, czy kobieta bez problemu zaszła w ciążę czy nie, bo bycie rodzicem wymaga posiadania rozumu, a niektóre matki widocznie gdzieś go straciły, bądź nie miały, co tylko dowodzi temu, że nie każdy powinien mieć dziecko
Przejechane na rowerze w 2019: 2 762 km ![]() Edytowane przez khloe Czas edycji: 2014-12-09 o 21:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Autorko, ogólnie rozumiem o co Ci chodzi, ale chyba się pogubiłaś w tym niesmaku do wątku OZM. Sorry, ale nawet wiedza, że rodzice musieli się starać o ciążę 10 lat, z różnymi problemami, nie sprawi, że spojrzę inaczej na dziecko, które mnie kopie na bezczela/pluje/znienacka wrzaśnie do ucha/robi cokolwiek innego wrednego/ a matka ma to gdzieś ''bo dziecko musi się wybawić'' ''bo dziecko to dziecko'' albo zwraca mu uwagę tak obojętnym tonem, że dziecko dobrze wie, że nie musi się przejmować. Takich matek nie lubimy i takie zachowania drażnią. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Konto usunięte
|
Z jednej skrajności w drugą... Istnieją osoby, które mają fanatyczne podejście do zwierząt, jak i matki mające fanatyczne podejście do swoich dzieci - nie zawsze wynikające ze starań czy choroby dziecka, a po prostu głupoty matki, bezstresowego wychowania itp.
Co do OZM, po pierwsze wątek o odzwierzęcym zapaleniu mózgu istnieje (ale i tak przejęły go fanatyczki zwierzęce, przynajmniej jakiś czas temu jak pamiętam), natomiast to że w wątku odpieluszkowym są niesmaczne komentarze - wszędzie są. Wizaż coraz bardziej zbliża się poziomem do Onetu (komentarze) itp., na Plotkowym to właściwie już tak jest. Należy się tym nie przejmować. Same wieloletnie starania się na siłę o dziecko uważam za bez sensu, skoro ktoś jest bezpłodny/słabo płodny itd. i nie wynika to z niedożywienia tylko jakichś przewlekłych chorób itp., to jest powód, by nie mieć własnego dziecka, tylko najwyżej adoptować. Skrajnie nieodpowiedzialne jest wg mnie planowanie ciąży przez osoby u których świadomie, wiadomo, że jest podwyższone ryzyko różnych chorób u płodu, a potem dziecka, a osoby z przewlekłymi chorobami itd., właśnie takie ryzyko niosą. Samo zakładanie wątku ''kontra'' jest bez sensu, prowadzi tylko do kolejnych wojen bezsensownych, do kolejnych podziałów, do dalszego popadania w skrajności. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
nyan nyan ^^
|
Ja mam odzwierzęce zapalenie mózgu
![]() ![]() Peace ^^ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
jestę wieszczę
|
Czuję się wywołana do tablicy, jako założycielka wątku o OZM.
1. Pierwszy wątek o OZM został założony na Mamie z klasą przez przyszłą mamę. Ze względu na kłótnie na nim, jedna z modek poleciła założyć wątek na plotkowym. Akurat założyłam go ja. Jeżeli sądzisz, że jest to wątek do opluwania matek i dzieci, to spójrz na pierwszy post. Wątek powstał z zupełnie innym założeniem. Sama nie raz i nie dwa zwracałam na nim uwagę na właściwe rozumienie jego przeznaczenia i na ciągnące się na kilka stron offtopy. 2. Wątek o odzwierzęcym zapaleniu mózgu już jest.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zadomowienie
|
No cóż, z moich obserwacji (a właściwie funkcjonowania w społeczeństwie, używania komunikacji miejskiej i chadzania do sklepów tak jak każdy człowiek) wynika, że:
1. Istnieją mamuśki z OZM 2. Istnieją właścicielki zwierzaków z OZM 3. Mamuśki wymagają poklasku od całego społeczeństwa (oczywiście te z OZM, nie te, które są normalne, bo to oczywiste że normalne mamy, troszczące się o swoje pociechy istnieją) i angażują to społeczeństwo w skakanie nad dzieciątkiem. 4. Właścicielki z OZM szkodzą głównie sobie, nikomu innemu. I w tym momencie mi nie do śmiechu, bo sama znam przypadek, gdzie dziewczyna za swojego psa oddałaby wszystko, najpierw weterynarz, później lekarz itd. Wiecznie nie mogą wyjść, bo pieseczek. 5. Słuchanie jednych i drugich nawijających godzinami o swoich pociechach jest katorgą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Rozeznanie
|
kolejny wątek o tym samym
![]() Edytowane przez LuckyJane Czas edycji: 2014-12-09 o 21:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Konto usunięte
|
Czy wbiję mocno kij w mrowisko pisząc, że mało kto ma problemy z zajsciem w ciaze? Wiekszosci wystarczy jeden raz i to bez patrzenia w kalendarz?
![]() Wiecej znam osob, ktorym zawiodla antykoncepcja niz ktore nie moga zajsc w ciaze. Wiec spokojnie z tym usprawiedliwianiem bachora, ktory kopie mi w krzeslo przez kilka godzin podrozy. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem autorko o co Ci chodzi. Sama jestem matka i nie czaje matek ktore traktuja swoje dzieci jak debili. Naprawde. Te dzieci w przyszlosci beda mialy ze soba problem. ![]()
![]() |
![]() |
#55 |
Konto usunięte
|
Boski gif.
Patrzac na sile spokoju tej babki to chyba nie pierwszy raz dziecko robi sobie kuku ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Konto usunięte
|
Autorko regularnie wspomagam finansowo fundacje zwierzęce, a nie chore dzieci. Dzieci mnie nie obchodzą, nawet te najbardziej chore. Współczuję zwierzętom, nie ludziom.
Kwalifikuję się już do odzwierzęcego OZM czy muszę jeszcze spełnić jakieś warunki?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to sobie pohejtuje, a co ![]() z realnego życia znam 1 przypadek ciężkieo psiego OZM. Niestety owa Pani nie ma za dużo empati w stosunku do współpracowników. Sama bierze wolne, bo piesek ma szczepienie i to ciężko znosi, a do koleżanki z kimś z rodziny szpitalu dzwoni, żeby pognić do pracy ![]() innych mniej dla mniej szkodliwych mnóstwo ![]() matek z OZM ile znam? obecnie 1, reszta na szczęście wyrosła, ale były osobami na poziomie przed urodzeniem dziecka, więc chwilowe zaćmienie (bez pieluch na stolikach w restaurcjach) mogę wybaczyć skoro bilans wyszedł równo, to pytanie czy może nie jest to kwestia tego że sama mam i dziecko i zwierzęta? może gdybym nie miała dziecka, to bardziej raziłyby mnie pewne zachowania dzieci na ulicy i więcej matek kwalifikowałabym do OZM? wiem, że obecnie inaczej patrzę na koty od kiedy sama mam jednego, więc pewnie z resztą jest podobnie co do dziecka lejącego sok na sklepie i matki "wytrze Pani sobie", to niewydaje mi się, że to OZM, a ten TYP czowieka i jakby sama rozlala, to powiedziałaby to samo ---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Konto usunięte
|
Kometa- ja czekam aż na wizażu ktoś spyta, czy jestem lekarzem, że twierdzę, że ktoś żył/szedł ulicą/oddychał/mówił, czy mam prawo stawiać diagnozę, że szedł
![]() Stuknięty jako diagnoza... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:22.