|
|
#31 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Kobietki, proszę o radę.
[1=9bfc43f248fa3dd370e3b64 5ec22fc32ebbe1d0f;4934317 7]A skad wiesz, ze jestes wyzej oceniana? Przychodzisz na kolokwium, piszesz specjalnie glupoty i dostajesz 5? A moze cala ta sytuacje po prostu sobie wyolbrzymiasz, na dobre oceny zaslugujesz, on po prostu jest mily i otwarty z natury, a z Toba mu sie dobrze rozmawia i widzi, ze sporo umiesz wiec stad propozycja?[/QUOTE]
Oczywiście zakładam taką możliwość, dlatego pytam jakie Wy macie odczucia. Absolutnie nie wypisuję głupot, jednak zdarza mi się popełniać błędy, a i tak mam 4/5. Nie stwierdzam od razu, że coś jest na rzeczy, tylko mnie to troszkę frapuje.
|
|
|
|
|
#32 |
|
Konto usunięte
|
No wiesz, jeden blad i juz nie masz 5 tylko 4
dla mnie tez sprawa tej asystentki nie jest do konca jasna, bo gdyby chcial z Toba byc to raczej by Cie nie pchal do wspolpracy z nim (chyba, ze to taki ukryty komplement). Jak dla mnie to poobserwuj go chlodnym okiem i przyuwaz, czy do innych studentow nie zachowuje sie w podobny sposob. Masz czas do lutego, bo poki prowadzi Twoje zajecia to nie rob zadnego kroku do przodu, nawet jesli on by chcial.
|
|
|
|
|
#33 |
|
Zadomowienie
|
Sprawa z "asystentką" jest najbardziej jasna - jest to głupi lans doktoranta. Sam ledwo co jest asystentem (jeśli w ogóle jest, ale dziewczyna pisała, że chyba tak) i tak, pewnie - już, zaraz studentka 2-go roku I stopnia zostanie "jego asystentką". Zaraz. Czyli może za 5 lat, jak dobrze pójdzie i będzie chciała zostać na uczelni
|
|
#34 |
|
Wtajemniczenie
|
Póki co nie rób nic otwarcie, a od lutego zacznij dopiero działać
|
|
#35 |
|
Przyczajenie
|
Na pewno tak zrobię, nabiorę dystansu i zobaczę jaki będzie jego dalszy stosunek na zajęciach.
|
|
|
|
|
#36 |
|
Konto usunięte
|
Autorko, znam podobną historię
![]() Proponowałabym dopóki nie skończycie zajęć postarać się trzymać znajomość w ryzach, tzn. możecie rozmawiać ile chcecie jeżeli wyraźnie sprawia Wam to przyjemność jak opisałaś, być dla siebie bardzo uprzejmi i przyjaźnie nastawieni, spędzać czas na tych rozmowach ale uważajcie. Co nie znaczy, że macie stracić kontakt, żadna uczelnia tego nie może wymagać bezpodstawnie. |
|
|
|
|
#37 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Ale jedno jest pewne: trzeba to trochę ograniczyć, bo ludzie z otoczenia faktycznie mogą zacząć coś szeptać między sobą, a to może prowadzić do niepotrzebnych napięć. A mogę wiedzieć, o ile to nie tajemnica, jak skończyła się podobna historia, która była Ci znana?
|
|
|
|
|
|
#38 |
|
lise-kotta
|
patrzy na twoje prace "z przymrużeniem oka", ale chce byś "byla jego asystentką"?
![]() łeb pod zimną wodę i odpuść sobie chociaż do końca zajęć z nim. myślę, że istnieje szansa by do tego czasu mu przeszło. jego teksty - absolutnie nieprofesjonalne. gdybym byla z tobą w grupie na tych zajęciach, to takiego spijania z dzióbków nie byłabym w stanie znieść. |
|
|
|
|
#39 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#40 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Szczerze mówiąc nie spodziewałam się tak krytycznej opinii z Waszej strony, ale w pełni szanuję.
Edytowane przez somebody1245 Czas edycji: 2014-12-15 o 00:16 |
|
|
|
|
|
#41 |
|
Konto usunięte
|
no a wyobraź sobie teraz, że masz zaliczenie u bardzo wierzącej starszej pani, która po prostu nie jest w stanie umysłem ogarnąć rozpasania XXI wieku i brzydzi się czymś takim jak obcowanie na podłożu erotycznym student-profesor
no pliska to jasne jak słońce że bekniesz za to gorzej niz on
|
|
|
|
|
#42 |
|
and cigarettes
|
|
|
|
|
|
#43 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#44 |
|
.
|
śmiacie śmiaciem, ale u mnie na uczelni wprowadzają oceny z kół do usosa.
|
|
#45 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeszcze jedno pytanie - jaką masz pewność, że w innej grupie nie ma kolejnej ulubionej studentki? Żadnej. Prawdopodobnie jesteś kroplą w morzu tego sympatycznego pana i nawet nigdy się o tym nie dowiesz. Cytat:
Edytowane przez ShrinkingViolet Czas edycji: 2014-12-15 o 13:13 |
||
|
|
|
|
#46 |
|
Konto usunięte
|
Autorko, opcja z asystentką niewątpliwie musi być dla Ciebie kusząca
jednak drugi rok licencjatu to chyba za wcześnie na takie plany i czy wiesz co w ogóle należy do obowiązków asystentki? Pan od Ciebie mógłby mieć taki konkretny plan jak najbardziej, tylko skoro sam jest asystentem to hm dość daleka droga przed nim jeszcze, przed Tobą też ładne kilka lat do zrobienia mgr...
|
|
|
|
|
#47 |
|
and cigarettes
|
|
|
|
|
|
#48 |
|
Kobieta z klasą
|
No nie wiem, może zapytaj jego żony? Facet 27 lat i samotny? Dotąd nie spotkał nikogo z kim chciałby się związać? Serio?
Może problem sam się rozwiąże, kiedy skończą się z nim zajęcia. W jedną lub drugą stronę. Póki co ja bym zachowała dystans, nie chciałabym być pośmiewiskiem uczelni, przez jakiegoś lovelasa. Popytaj w rocznikach wyżej, czy on zawsze tak, czy naprawdę czekał na Ciebie.
|
|
#49 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Relacje oczywiście moga zaistnieć np. dyplomatka i promotor, doktorantka i opiekun doktoranta, współpracownica i współpracownik |
|
|
|
|
|
#50 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak. To ma sens.
|
|
|
|
|
|
#51 | |
|
lise-kotta
|
Cytat:
O tym samym pisałam wcześniej |
|
|
|
|
|
#52 |
|
Zadomowienie
|
Ja nie wiem, kobiety, my serio jesteśmy aż tak naiwne, żeby łyknąć coś takiego? Nie wierzę, że osoba trzecia, trzeźwo patrząca może nie dostrzec co się święci i walnąć, że pewnie szuka współpracownicy. Na 2 roku. Ahahaha.
Edytowane przez ShrinkingViolet Czas edycji: 2014-12-16 o 17:00 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:50.

dla mnie tez sprawa tej asystentki nie jest do konca jasna, bo gdyby chcial z Toba byc to raczej by Cie nie pchal do wspolpracy z nim (chyba, ze to taki ukryty komplement). Jak dla mnie to poobserwuj go chlodnym okiem i przyuwaz, czy do innych studentow nie zachowuje sie w podobny sposob. Masz czas do lutego, bo poki prowadzi Twoje zajecia to nie rob zadnego kroku do przodu, nawet jesli on by chcial.

Nie znoszę takich gówniarskich tekstów.