![]() |
#31 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Remington I-light Pro IPL 6000 czy Philips Lumea
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny, czy mozna tym laserem robic pełne bikini? W salonie robili mi pełne IPLem, ale nie wiem czy lumea nadaje się do takich wrażliwych miejsc..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny, czy mozna tym laserem robic pełne bikini? W salonie robili mi pełne IPLem, ale nie wiem czy lumea nadaje się do takich wrażliwych miejsc..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Przyczajenie
|
.
Edytowane przez ala0502 Czas edycji: 2015-06-23 o 17:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny jak tam rezultaty?
![]() Bo sama sie zastanawiam nad remingtonem i nie wiem, który wybrać ![]()
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
Hej,
Idealny wątek dla mnie. Też chcę zakupić sprzęt IPL. Jednak zastanawiam się, czy zabiegów lepiej nie zaczynać np. wiosną przed latem, gdy ciało w większości jest zakryte? Dlatego chyba przełożę zakup na jesień.
![]() |
#37 |
Raczkowanie
|
Też poważnie zastanawiam się nad zakupem domowego IPL i chyba też bardziej skłaniam się ku Remingtonowi. Od wielu lat używam depilatora, rok temu kupiłam Brauna 7681 z wypaśnymi końcówkami i jestem maksymalnie niezadowolona. Mój stary Braun spisywał się o niebo lepiej, ten jest powolny i niedokładny. Moja cierpliwość się skończyła.
Mam jednak pytanie, czy włoski do IPL muszą być odrośnięte? I ile mniej więcej trwa "zrobienie" całych nóg. Teraz jest jakaś akcja promocyjna i można stówkę rabatu dostać, ale na tą wieczną lampę, a ja chyba jednak wolałabym tą na 65000. Już sama nie wiem, za dużo opcji ![]()
![]() |
#38 |
Zadomowienie
|
Ja kupiłam Remingtona 6750. Jakieś 1,5-2 tyg temu spróbowałam tylko na najsłabszej mocy przejechać po obu nogach niezbyt dokładnie i tylko po zewnętrznej stronie nóg. Chciałam sprawdzić czy nie będę miała jakiegoś uczulenia, poparzeń czy cuś
![]() ![]() ![]() ![]() Kaczucha, włosów należy nie wyrywać, bo musi być cebulka w skórze żeby zadziałało, ale trzeba ogolić maszynką. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Raczkowanie
|
Remington I-light Pro IPL 6000 czy Philips Lumea
6500 i 6750 maja te wieczne lampy tak?
![]() Bo ja chyba wolę tę wymienialną. Przecież każda swój zywot kiedyś konczy ![]() ![]()
„Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć.” Coco Chanel Edytowane przez justaa_ Czas edycji: 2015-07-03 o 21:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Przyczajenie
|
Przed zabiegiem musisz ogolić nogi i lepiej zrobić to dokładnie, bo potem śmierdzi palonymi włosami... Nie polecałabym teraz kupować, lepiej poczekać do zimy, bo nie poużywacie sobie teraz. Ja nie opalałam nóg, raz założyłam szorty i nie zauważyłam, żebym miała opalone nogi, a już nie mogę używać na łydki. Jeśli chodzi o efekty to ja używam około miesiąca. Nie przekraczam 2 stopnia mocy
![]() ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- A i jeśli chodzi o pytanie kaczucha89 to całe nogi zajmują jakieś 15 minut, albo nawet mniej. Staram sie robic dokładnie, ale szybko się to robi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
ja podbijam pytanie o zakres depilacji - można pełne bikini czy są jakieś przeciwwskazania?
i jeszcze jedno w specyfikacjach Philipsa że produkt nie działa na jasnych włoskach - ja mam typową "mysią" karnację na rękach i nogach - próbowała któraś na takich niezbyt ciemnych włoskach - działa?
![]() |
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
1,5 miesiąca temu kupiłam Remington IPL 6750. Staram się powtarzać zabieg co tydzień ale ostatnio przez duże natężenie słońca używam rzadziej żeby dodatkowo nie podrażniać skóry.
Efekty są zadowalające. Najlepsze pod pachami, zostało jakieś 10% włosów więc nawet jak nie golę ich przez 3 dni to są mało widoczne. Na nogach ciężko mi ocenić procent ale kiedyś ogoliłam nogi wieczorem a rano już czułam szczotkę po przejechaniu ręką. Musiałam golić nogi co drugi dzień bo inaczej czułam nieprzyjemne kłucie. Teraz golę co trzeci dzień, włosów jest mniej, są cieńsze i delikatniejsze więc mnie nie denerwują ![]() Jeśli chodzi o okolice bikini to tu miałam duży problem z podrażnieniami i krostami po goleniu oraz z wrastającymi włosami. Po kilku zabiegach problem widocznie się zmniejszył. Jeszcze kilka zabiegów i będę cieszyć się gładką skórą ![]() Czytam różne opinie w internecie i chyba tylko mi tak dużo czasu zajmuje jeden zabieg. Pachy, bikini czy tam inne mniejsze części ciała robi się szybko. Ale nogi... jak robię całe nogi to zajmuje mi to 1,5 godziny. Samo urządzenie szybko się nagrzewa więc robię przerwy żeby ostudzić depilator. I tak w niedzielę "bawię" się dobre 2 godziny a później jeszcze trzeba pedicure zrobić więc pół niedzieli mam spa ![]() Moja żarówka jest wieczna ale w instrukcji jest napisane, że jeśli z jakiegoś powodu się skończy to można ją wymienić. W sklepach nie jest dostępna bo producent nie przewiduje żeby ktoś musiał ją wymieniać ale w razie czego to nie jest tak, że urządzenie idzie do kosza. Należy skontaktować się z Centrum Obsługi i doradzą co trzeba zrobić. Przynajmniej ja tak to rozumiem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() napisz proszę za jakiś czas jak Twoje wrażenia po dłuższym czasie używania ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Teraz jednak włoski rosną wolniej, a zabiegów zrobiłam parę (może około 5) na początku sezonu i póki są upały maszyna poszła w odstawkę. Aha, a głównie to chciałam napisać, że nogi zajmują mi około godziny, ręce trochę ponad pół z tego co pamiętam, ale ja niska jestem, więc i mniejszą powierzchnię mam do naświetlenia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To taki realny czas. Bo ja czasem czytam opinię, że obie nogi zajmują 20-25 minut i się zastanawiam jak to możliwe. Ja robię bardzo dokładnie miejsce przy miejscu a błysków nie da się przyspieszyć. Ale już się przyzwyczaiłam. Wolę poświęcić teraz trochę czasu i później mieć spokój. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() byłabym wdzięczna ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Raczkowanie
|
A co sądzicie o remingtonie ipl6250 ? Kosztuje trochę mniej niż inne modele. Tyle że nie ma dodatkowych nakładek.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Raczkowanie
|
Remington już od jakiegoś czasu wypuszcza modele z żarówką niewymienną. I ja taki mam . Jestem zadowolona, robię też głębokie bikini. Zawsze, od początku używam największej mocy. Te włoski częsciowo odrastają (używam kilka miesięcy),ale o wiele wolniej i są tak słabe, że jak sie dogoli maszynką to masz efekt zero . Czasu nie zajmuje to dużo. Ja tak co dwa trzy dni troszkę podgolę, ale nie ma żadnych krostek i zaczerwien, a mialam uciazliwe włosy. Jestem zadowolona,choc po salonie na pewno efekty sa lepsze, ale tam maja epilatory o kilka razy wiecej mocy no i cena za kilka zabiegow taka sama jak za domowy sprzęt. Ja wolę miec mniejszy efekt ale wiecej kasy na przestrzeni czasu zostanie. Mi epilacja zajmuje kilka minut , nie jestem tez jakas super dokładna. I tak co tydzien, 10 dni robie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny jaką to ma długość fali bo nie mogę znaleźć? nie ma ryzyka poparzenia jak się źle głowice przyłoży?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |||||
PIP.
|
Cytat:
![]() nie usmiecha mi sie co 3 lata kupowac nowego.. tak jest np z phipsem - pan mi napisal, ze lampa starcza na 4-5 lat uzywania a potem nie ma opcji jej wymiany. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- Cytat:
ten laser reaguje z melanina - dlatego musi byc jasna skora i ciemne wlosy - im wiekszy kontrast miedzy skora a wlosami tym lepiej ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Raczkowanie
|
A jak jest z mocą tego remington a ipl6250 ? Jest ona tak samo duża jak w przypadku tych bardziej wypasionych modeli ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Też zrezygnowałam z depilatora przez wrastające włoski i dalej zmagam się z tym problemem, jeszcze po okresie używania tamtego sprzętu, ale już jest lepiej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Raczkowanie
|
Remington 6250 ma moc 7 J/cm2 a takie w gabinetach maja chyba z 4-60 wiec jest oczyiwscie b duza roznica. Ból na najwyżym poziomie na nogach jest akceptowalny ale na bikini to syczę, ale coz, zaciskam zęby przed kazdym blyskiem i robię całe głebokie bikini
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
PIP.
|
Kupiłam tego 6250, jutro przystępuje do wypalania
![]()
![]() |
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
to czekam na relację, bo ja dziś byłam u mojego lekarza med. estetycznej i wypytałam o depilację - obejrzał mnie i powiedział, ze na ręce i nogi to ipl u mnie nie zadziała, a na samo bikini to lepiej tę kasę na laser Vectus przeznaczyć
![]()
![]() |
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
Hej, ja od prawie dwóch lat posiadam IPL 6000 Remingtona. Musze powiedzieć, że to była najlepsza inwestycja w moim życiu. Przede wszystkim nie mam wrosnietych włosów, bolacych podrażnień, no i włosów nieco mniej, ale dalej rosną. Najbardziej działa mi na nerwy zakup lampy i nie jest to niestety koszt 70 zł a 130 niestety. Ale czego sie nie robi by czuc się dobrze. Ciekawa jestem tych lamp dozywotnich, może kiedys jak finanse pozwolą, to zainwestuje w taki sprzęt bo chyba taniej wychodzi.
![]() |
#57 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
Lampy wystarczają mi na 3- 3,5 użycia, powinno sie co dwa tygodnie, ale rzadko kiedy robie to tak regularnie. Jedna lampa starcza mi zwykle na 2 miesiace stosowania. Zazwyczaj jednak kupuje 2 żeby choc koszty przesyłki nie były większe przy pojedynczych zakupach.
![]() |
#59 |
PIP.
|
Nie wiem czy do Twojego modelu pasują, ale remington ma tez lampy na 65.000 błysków (te podstawowe są na 1.500) i kosztują ok 350 zł, wiec wychodzi znacznie taniej
![]()
![]() |
![]() |
#60 |
Raczkowanie
|
oni te ilosc blysków podają chyba dla najniższej mocy, wiec sie szybciej wyczerpują, Dobrze, ze ja sie wstrzymalam z zakupem starszego modelu i mam stałą lampę
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:44.