![]() |
#31 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zakupy przez internet - loteria???
Cytat:
![]() |
![]() |
#32 |
Zadomowienie
|
Czyli wszystko zależy od uczciwości sprzedawcy. A prawda jest taka, że większości zależy jedynie na wepchnięciu towaru klientowi - mam na myśli głównie allegro. Niby coraz częściej mamy prawo do zwrotu lub wymiany - ale przeważnie na nasz koszt! I pewnie na to liczą nieuczciwi, no bo przecież nie każdy ma ochotę biegać później na pocztę i odsyłać paczkę... Klient nasz Pan?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
Ja baaardzo często i od dawna kupuję ciuszki przez internet i jakoś szczególnie się do tej pory nie zawiodłam
![]() ![]() ![]()
Możesz robić to co chcesz, możesz być kim chcesz, możesz żyć jak chcesz. Przed Tobą setki dróg stoi otworem, Ty stoisz przed wyborem od Ciebie to zależy, którą wybierzesz... ![]() To muzyka ukazuje świata piękno... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
Ja większość swoich zakupów robię przez internet (głównie allegro) i jestem praktycznie zawsze zadowolona.
Zdarzyły mi się niewygodne buty, no ale w sklepie też mi się zdarza kupić buty, któe dopiero podczas użytkowania dają popalić a w trakcie mierzenia są super wygodne. Zwracam dużą uwagę na wymiary podane, jeśli mam jakieś wątpliwości to pisze do sprzedającego lub szukam tego same produktu na innej aukcji żeby porównać... ![]()
![]() |
#35 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Przyczajenie
|
Witam,
Ze względu na realizację badań do artykułu bardzo bym prosiła o wypełnienie ankiety poświęconej wirtualizacji konsumpcji załączonej w linku, której wyniki będą mi potrzebne do części badawczej artykułu. Link : http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/ankieta/8338...onsumpcji.html Będę bardzo wdzięczna. Z góry dziękuję za pomoc i poświęcony czas przy wypełnianiu ankiety. Pozdrawiam, Małgorzata |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
BAN stały
|
Dot.: Jak kupować buty przez internet?
Wcześniej należy zmienić rozmiar stopy, obrysować na kartce lub miarką i kupować wyłącznie na tej podstawie. Bardzo trafione rozmiarówki ma sklep xxx przy okazji całkiem fajne modele, na czasie.
Edytowane przez Corii Czas edycji: 2017-03-07 o 13:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Zadomowienie
|
Buty kupowane przez internet, jak kupujecie? ?
Chcę zamówić buty przez internet. Raz zamawiałam, ale nie pamiętam jaka była długość wkładki, ale kupiłam rozmiar 38 i były dobre.
Teraz zmierzyłam stopę i wychodzi 25 cm, zazwyczaj24 - 24,5 jest 38, a czasem 25 to 39, a widziałam też 25cm to rozmiar 40. Nigdy nie miałam butów 39. Zazwyczaj trampki , adidasy itp mam 38, a jakieś szpilki czy nawet wyższe kozaczki to 37. Jak Wy sugerujecie się rozmiarem? nie chcę się bawić w zwroty.... a nie mam też możliwości wczesniejszego zmierzenia. Pewnie zaryzykuje i kupie takie co maja dl wkladki 24,5cm lub 25 cm i będą rozmiarem 38. Ale jednak chciałabym się poradzić kogoś kto zamawia buty przez internet ![]() Z góry dzieki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Buty kupowane przez internet, jak kupujecie? ?
Ja tam nawet nie patrze na cm, tylko na mój rozmiar. Ewentualnie przeliczam tylko z angielskiej rozmiarówki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Nindżopesz
|
Ja wnikliwie czytam rozmiarówkę bo tak jak piszesz, czasami 25 cm to 38, czasami 39. Mam rozmiar na pograniczu 38 i 39 więc jeśli mam wątpliwości to sandały zazwyczaj biorę w mniejszym rozmiarze a kryte buty, botki, kozaki w większym (dojdzie skarpetka a razie wtopy nie będzie widać ewentualnego luzu).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Raczkowanie
|
Zmierz długość wkładki ze swoich butów i po prostu dopasuj w rozmiarówkę danego modelu buta, nie sugeruj sie dotychczasowym rozmiarem. To tak jak z ubraniami czasem S jest odpowiednie a czasem L wszystko zależy od wymiarów. Przy zakupach internetowych lepiej wszystko zmierzyć by uniknąć niepotrzebnych zwrotów
![]()
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
Ja patrzę zwykle na długość wkładki.
Letnie buty, balerinki, czółenka biorę 23,5 cm, a kozaki 24 cm, tak żeby było miejsce na skarpetki ![]() Zawsze jakoś trafiam z rozmiarem
![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
Do butów zakrytych wystarczy włozyc wkladkę i już but za duzy robi się dobry.
W przypadków letnich jest to wiekszy problem. Niestety nie udaje mi sie kupowac butów przez net, w 5 przypadkach na 7, buty idą do zwrotu, czy przez rozmiar czy ogólną nie wygodę, wygląd. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Raczkowanie
|
![]()
Witajcie!
![]() dł. całkowita ok 85 cm; szerokość pod pachami ok 43 cm x2; szerokość w talii ok 36 cm x2; dł. rękawa zewnętrznego ok. 44 cm Nie mam w domu żadnej miarki żeby się zmierzyć a czas mnie trochę goni. Przepraszam za banalność trochę mojego posta ale no nie mam do kogo się zwrócić :P
![]() |
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zakupy przez internet - obawy co do rozmiaru
poszukaj w wątku allegrowym
![]() ---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=763523
![]() |
#47 |
Wtajemniczenie
|
Nie mierz siebie tylko idealnie leżącą sukienkę - taką, jaką masz w domu.
![]()
![]() |
#48 |
Rozeznanie
|
Kup miarkę, to są grosze,a przyda się na pewno jeszcze nie raz
![]() Zmierz najpierw siebie, potem tak jak radzi StraVvberry jakąś sukienkę którą już masz. Kupowanie ''na oko'' się nie opłaca. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
Jak cię czas goni to kup stacjonarnie- kupisz online- nie bedzie pasowała, bedziesz odsyłać, zanim zwrócą ci kase tez troche minie.
Teraz juz w sklepach wyprzedaze, można kupić ładne sukienki za małą kasę. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
w h&mach i innych takich sinsayach spokojnie już kupisz sukienke do 50zł na promocjach - z allegro nawet te tanie opcje z przesyłką wyjdą podobnie także jak nie masz miarki to nie kupuj w ciemno
i tak jak radziły dziewczyny - nie mierz siebie tylko dobrze leżący ciuch z podobnego materiału
![]() |
![]() |
#51 |
Raczkowanie
|
W camaieu sporo teraz promocji jest na sukienki, wiem bo wczoraj upolowałam fajną za 39 zł
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
BAN stały
|
Robię zakupy przez internet dość często. Zazwyczaj kupuje ubrania. Ostatnio koleżanka poleciła mi fajną stronę. Nie kupowałam tam nic jeszcze ale upatrzyłam sobie fajną bluzkę xxx Bardzo mi się podoba i myślę, że będzie pasować zarówno do dżinsów, jak i spódniczki
![]() Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2015-10-14 o 22:28 Powód: Link. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Przyczajenie
|
Dot.: Jak kupować buty przez internet?
Jeśli nie jesteś pewna jaki rozmiar obuwia będzie właściwy, to proponuje postawić stopę na kartce papieru, a następnie w pozycji stojącej obrysować stopę, następnie zmierz odległość pomiędzy dwoma najbardziej wysuniętymi punktami obrysowanej stopy (duży palec i pięta). Czynność tą należy powtórzyć dla drugiej stopy. Do otrzymanego wyniku należy dodać od 0,5-1,0 cm ponieważ długość wkładki wewnętrznej musi być większa od długości stopy. Wybierasz rozmiar dla dłuższej stopy, następnie porównujesz z tabelą rozmiarów danego sklepu i gotowe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Przyczajenie
|
Zakupy przez internet
Hej chciałabym zamówić sobie kilka ciuszków ze strony internetowej luxyou.pl jednak nigdy tego nie robiłam. Mam więc pytanie, czy rozmiary i materiał zawsze są zgodne z opisem?
![]() ![]() Edytowane przez Floortje Czas edycji: 2018-06-18 o 07:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zakupy przez internet
Cytat:
Inną sprawą jest kwestia płatności za wysyłkę i ewentualną odsyłkę. Każdy sklep ma własne regulacje w tym zakresie i trzeba je po prostu przeczytać, zanim zrobisz zakupy, żeby nie było niemiłych niespodzianek. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Przyczajenie
|
Dot.: Zakupy przez internet
Ja zazwyczaj mam wszędzie jednakową rozmiarówkę. A jak na mnie nie pasują to po prostu odsyłam i zamawiam o numer większe/mniejsze. Ja generalnie lubię kupować ciuchy i buty w sieci. Często można zaoszczędzić trochę kasy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:50.