![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy ja postępuję podle?
relację z koleżanką/przyjaciółką pomijam
co to za facet, który nie wie czego chce? odprowadza dziewczynę, żeby wrócić do innej? opowiada innej dziewczynie, że żałuje tego jak się losy potoczyły będąc cały czas w związku? Jeśli on serio teraz chce się z Tobą umawiać, nie zakańczając obecnej relacji, to ja bym się w taki układ nie pchała. Skąd wiesz, że pół roku nie pójdzie do kolejnej dziewczyny, bo to jednak błąd? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
chłopak mojej przyjaciółki automatycznie staje się dla mnie aseksualny i jest co najwyżej jak brat.
gdzie tu dopiero, aby się podobał na tyle, żebym dużo o nim myślała? ![]() druga sprawa - olej i jego ( z wiadomych względów) i ją, bo chyba nie jesteś jej warta. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
Widziane okiem faceta. Drukuję w czy de! Projekt: FoldaRap. http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20 http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
Btw, widzę, że Leszy mnie wyprzedził(a), gdy pisałam posta. Dzięki za zrozumienie. Cytat:
Zauważyłam, że wiele osób zamiast się obiektywnie wypowiedzieć to będzie próbowało mi dowalić cokolwiek napiszę. Widać w Was też siedzi zawiść. Widzę tutaj mnóstwo jadu i to nieuzasadnionego, bo skierowanego w osobę wyimaginowaną. Ale wina jest także moja, bo pewnie źle opisałam tą sytuację. Mimo to uważam, że wiele osób ma tutaj z lekka ograniczoną i przesyconą stereotypami umiejętność wnioskowania. To prawda, że gdybym była lojalna to bym jej powiedziała o jego "postępku". Tylko skąd mam mieć pewność, że mi uwierzy? Może uznać mnie za tą złą, a on jej później wciśnie jakiś kit. Poza tym może to na serio była alkoholowa paplanina lub jakaś dziwna chęć pocieszenia mnie i wtedy tylko niepotrzebnie narobię afery i, jeśli mi uwierzy, być może rozwalę związek. To, że gość mi się podoba moim zdaniem nie ma nic do rzeczy, bo moje myśli są tylko moje i niekoniecznie musi coś z tego wynikać. Wolałam jednak o tym wspomnieć, jak o wielu innych faktach, by dobrze nakreślić sytuację, co wyszło na moją niekorzyść. Może tytuł wątku też dosyć drastyczny, ale chcę się dowiedzieć czy mam powody do wyrzutów sumienia i widać mam (chociaż moim zdaniem dalej nie zrobiłam nic złego poza tym, że uświadomiłam sobie, że chłopak przyjaciółki mi się wciąż podoba). Wiele osób pisze w taki sposób, jakby zakładało, że chcę zacząć z nim romansować i próbuje mi uświadomić, że on się źle zachował i jest nielojalny. Dzięki Sherlocki za tą cenną informację. Niepotrzebnie napisałam, że jej chłopak od początku wpadł mi w oko, bo wszyscy teraz patrzą na sytuację przez pryzmat mojej sympatii. Większość osób odebrało moją zgodę na tą kawę jakby to była randka i może stąd wyciągane są takie a nie inne wnioski. Ale, ludzie, ogarnijcie swoje chamstwo. Mimo wszystko dziękuję każdemu, kto mi pomógł i doradził bez insynuacji. Edytowane przez Peppinho Czas edycji: 2014-12-21 o 22:33 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
Gdyby facet mojej przyjaciółki odwalił coś takiego, bez zastanowienia powiedziałabym, że nie życzę sobie takich tekstów i będę stać murem za przyjaciółką, i od tej pory unikałabym spotkań z nim. Po Twoich rozkminach od razu widać, że ciężko mówić o przyjaźni z Twojej strony.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Olej wizaz i idź na tę kawę, tylko na nic się nie nastawiaj. Zachowaj otwarty umysł i bierz wszystko na spokojnie (nie doszukuj się podtekstów). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Przyczajenie
|
[1=397c2675f3cdfd9a8d96949 5a6edd4aafb32f2d2_655aa1f 83943f;49432687]
Olej wizaz i idź na tę kawę, tylko na nic się nie nastawiaj. Zachowaj otwarty umysł i bierz wszystko na spokojnie (nie doszukuj się podtekstów).[/QUOTE] Dzięki. Chociaż telefon od niego mnie na początku nieźle zszokował to ogólnie domyślam się, że on się po prostu boi, że ja jej coś powiem i chce mi nieco przymknąć dziób.Oby się porządnie wytłumaczył z tego co mówił. Jeśli tak zrobi to myślę, że wtedy jej nie powiem o tej sytuacji. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
A ja również współczuję tamtej dziewczynie. Pewnie myśli, że ma dobrą przyjaciółkę od lat i fajnego faceta, a wychodzi, że ma "przyjaciółkę", która w takiej sprawie zastanawia się co zrobić i wyciaga na forum jakieś brudy z okresu gimbazy, które niby miały świadczyć, jaka tamta jest fe. Matkoooo, byłyście wtedy jak dzieciaki, a ty to tu przytaczasz. Za dużo w tobie rywalizacji, zazdrości. Nie pomyślałaś, że lepiej by było szczerze z nią pogadać i powiedzieć o swoich odczuciach zamiast kisić to w sobie i udawać szczerą przyjaciółkę?
Ja osobiście dziękuję za takich przyjaciół ![]()
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez _Mia Czas edycji: 2014-12-21 o 23:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
E tam. Teraz dla odmiany złym jest facet i autorka. Biedna Gosia :<
Widziane okiem faceta. Drukuję w czy de! Projekt: FoldaRap. http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20 http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
No to mogła to zrobić wczesniej, jak czuła się gorzej albo na samym początku o tym pogadać. A nie mieć już tyle lat i udawać, że to przyjaźń. Jak dla mnie Autorka ma to trochę na własne życzenie, bo pewnie siedzi cicho i nie mówi nic o swoich odczuciach. Po to się ma przyjaciółkę/przyjaciela, by mówić wprost o tym, co leży nam na wątrobie.
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Raczkowanie
|
Jeśli ktoś myśli, że spotkanie się z chłopakiem swojej przyjaciółki na kawę ZA JEJ PLECAMI jest okej, to współczuje.
Moim zdaniem zachowujesz się podle, bo dobrze wiesz, że coś jest na rzeczy (gdybyś uważała, że nie to nie było by pytania). Gdybyś myślała, że to jest ot tak czysto koleżeńskie spotkanie to niby czemu miałabyś to przed nią ukrywać? Pytasz się czy postępujesz podle a jak ktoś Ci odpowiada, że tak to masz pretensje. W ogóle śmieszne są wizażanki, które teraz stoją po Twojej stronie i powtarzają Twoje słowa i uważają, że ich zdanie jest słuszniejsze. Tak naprawdę to każdy odpowiada zgodnie ze swoim sumieniem i nie powinnaś mieć o to do kogoś pretensji tym bardziej, że sama zadałaś pytanie. Chciałaś żeby ludzie Cie ocenili a jak oceniają źle to jesteś oburzona. Ja nie widzę w tym w ogóle logiki. Nikt sobie nie dopisuje historyjki, przyznałaś, że chłopak Ci się podoba, że jesteś zazdrosna o ich relacje, że w ogóle jesteś zazdrosna o swoją przyjaciółkę w praktycznie każdej sferze życia za wyjątkiem nauki. Jeśli nie zmienisz swego nastawienia to zawsze będziesz miała problem, bo "przyjaciółka ma fajniejszego chłopaka, więcej znajomych, więcej szczęścia w życiu". Chodzi mi o to, że nawet jak będzie Ci się dobrze układało to zawsze znajdziesz sferę gdzie jej będzie układało się lepiej. Jeśli nie potrafisz się tego wyzbyć to raczej z przyjaźni nici, jeżeli w ogóle tu można mówić o przyjaźni. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie autorka jest mega fałszywa i nie wynika to z tego ze trzęsie gatkami na myśl o facecie 'przyjaciolki' ale z tego, ze od tylu lat zazdrość i zawiść wręcz wylewa jej sie uszami a nic z tym nie robi i jest super kolezaneczka a w myślach ma to co tu wprost napisała. Moze ta druga tez jest fałszywa tego nie wiem ale całkiem mozliwe
![]() moze obie siebie warte i ten facet na dokładkę tez |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
Fajne czytanie ze zrozumieniem, nie ma co
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
Och, chodzi mi o każdą wizażankę, która wmawia autorce romans. Plus przypisywanie jej nieskończonego jadu, zawiści i zazdrości.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak jak zwykle się zgadzam, tak nie czaję Cię w tym wątku, Leszy. Weź się określ, za kim/za czym Ty w końcu jesteś, bo piszesz jakieś sarkastyczne ogólniki, a nic to nie wnosi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest zazdrość o powodzenie, o to że tamta jest w centrum uwagi itp. Jedynie o naukę nie. O kant dupy roztrzaskać taką przyjaźń ![]()
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do faceta - nie szłabym na spotkanie, niech przez telefon powie, co ma powiedzieć. I niech na starcie wie, że zachowasz się lojalnie wobec przyjaciółki.
![]() |
![]() |
#52 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() @niebieskie_oczko Zazdrość można podzielić na pozytywną i negatywną. Moim zdaniem autorce bliżej tej pozytywnej zazdrości gdzie po prostu chcielibyśmy coś mieć, co ktoś inny ma. Np. ja zazdroszczę swojemu przyjacielowi jego wiedzy i samozaparcia. Czy tym samym pluje jadem, tak jak wmawia się tutaj autorce? Z jej wiadomości kompletnie nie wynika, by byłą zawistna w kierunku Gosi, czy żeby była chorobliwie, negatywnie zazdrosna. A to jest jej tutaj przypisywane.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Przyjazn to to moze nie jest. Kolezenstwo moze dluga znajomosc, ale tak jak i w zwiazkach miedzy kobieta i mezczyzna, nie po drodze wam ze soba (przyjaciolka) i predzej czy pozniej ta 'przyjazn' sie skonczy. Facet, kto wie, mogl przejrzec na oczy, mogl sie pomylic, moze bajerowac, moze chce upiec dwie pieczenie na jednym ogniu, tego nie wiemy. Spotkaj sie z nim, pogadaj, dowiedz o co chodzi. Jesli rzeczywiscie cos mialoby miedzy wami wyjsc, zadaj zeby zerwal z 'przyjaciolka' i zaczynajcie wszystko od zera z czystym kontem. Nie sluchaj najwiekszej bzdury wizazu, ze zajety facet, to facet nietykalny, bo w takim razie kazda gimnazjalna milostka konczyla by sie slubem i zwiazkiem po wsze czasy, bo przeciez w gimnazjum tez miewa sie dziewczyny a zwiazek to rzecz swieta wedle wizazu i kazdy zajet facet jest nietykalny. Niestety az tak prosto w zyciu nie ma. Dziewczyna chlopak, to jeszcze badanie terenu, nie piatka dzieci i zdrada. Dziewczyne lepiej zmienic poki czas, niz pozniej ja, juz jako zone i matke dzieciom zdradzac. Nie, nie odbilam faceta przyjaciolce, przyjaciolka mi tez nie, ale troche znam zycie i wiem jak jest. W zyciu nie jest czarno bialo ani swiecie wizazowo. Edytowane przez vanniaa Czas edycji: 2014-12-22 o 07:26 Powód: literowki |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja również uważam, że każda osoba ma prawo do pomyłki, ludzie żenią się, wychodzą za mąż a później okazuje się to ich życiową porażką. Ale jestem zdania, że każdy powinien postępować odważnie i uczciwie i zakończyć najpierw jedno zanim wejdzie się w drugie. A po drugie to jest ponoć przyjaciółka, przynajmniej tak ją autorka nazywa. Ogólnie faceci nie spotykają się z kumpelami na spotkania na kawę bez celu, więc zakładając, że coś jest na rzeczy, gdybym była na Twoim miejscu autorko zastanowiłabym się czy warto tracić przyjaźń dla faceta, który po prostu Ci się podoba. A znam takie sytuacje, że facet rzuca jedną dziewczynę dla drugiej a później wraca do pierwszej bo jednak to ją "kocha bezgranicznie" a miał po prostu chwilowe zaćmienie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Mam nadzieję, że autorka wątku już tutaj nie zagląda, bo te kubły pomyj, które na nią wylałyście, są poniżej jakiegokolwiek poziomu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
Edytowane przez ef54e0a2a1d8c328bd9581b7d386552d742cc4ca Czas edycji: 2014-12-22 o 10:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Wtajemniczenie
|
Autorko, daj znać czy byłaś na spotkaniu i jak było.
A dewotami które wchodzą tu tylko po to żeby komuś dopiec się nie przejmuj, to o nich świadczy. Nie jesteś jedyna na którą wylano wiadro pomyj ;d |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Powiedz jej, że chłopak jest wobec niej nielojalny, podobnie jak jej "przyjaciółka"-zazdrośnica. Niech dziewczyna ma szansę otoczyć sie wartościowymi ludźmi. Słabo mi się robi, jak czytam w necie te wypociny zawistnych szarych myszy, które zamiast cos ze soba zrobić, to taplają się w niechęci do kobiet, których jedyną "winą" jest to, że są atrakcyjne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
jestę wieszczę
|
aż mnie wzdrygnęło na myśl, że mogłabym mieć taką przyjaciółkę jak autorka. Nie chciałabym, żeby ktoś pisał z taką pogardą o moim wykształceniu chociażby i uważał się za mojego przyjaciela. Ja tu widzę ewidentną zazdrość i ciągłe porównywanie się do kogoś, kto te różnice zwyczajnie może mieć w tylnej części ciała całe życie i po prostu lubić autorkę taką, jaka jest.
Sprawa z facetem to jak dla mnie chęć zwykłego podbudowania ego, bo o jejku jejku, ktoś może jednak woli mnie od niej. Dla mnie to żałosne. Po przeczytaniu mam wrażenie, że byłaby szczęśliwa tylko wtedy, gdyby miała coś, co przyjaciółka chciałaby mieć lub miała, a nie ma. A już hasło o klejeniu się za dużym do WŁASNEGO faceta nie skomentuję... Mam dwie przyjaciółki i czasami zazdroszczę, że coś im tam wyszło, ale to raczej pozytywna zazdrość. Bo ja się cieszę ich sukcesami, tym, że są lubiane. I inspirują mnie do walki o własne szczęście. Ale nie ich kosztem. I nie rozpamiętuję całe życie gimbazjalnych "zdrad wielkiej przyjaźni". Jesteśmy ludźmi, popełnialiśmy błędy w młodości, w dzieciństwie. Ale to zostało wybaczone i po co wracać do tego?
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:48.