![]() |
#31 |
Zadomowienie
|
Dot.: Dieta i jej wpływ na skórę.
Mam tak samo!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
U mnie wszystko co jem odbija się na skórze.
Po zjedzeniu czekolady czy majonezu mam pryszcze a po wypiciu kawy cera robi się szara i nie wygląda zdrowo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zadomowienie
|
Na mnie kawa tak nie działa, nadmierna ilosc slodyczy natomiast bardzo sie odbija
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Konto usunięte
|
u mnie jest masakra po mleku i jego przetworach. przy suplementacji spiruliną/ ograniczeniu do minimum cukru/ po tygodniu-dwóch picia codziennie smoothie (z 2 jabłek, pęczka natki, łyżki do trzech siemienia zażelowanego w połowie szklanki gorącej wody i łyżeczki dowolnego oleju nierafinowanego)/ po kilkudniowym detoksie mam cerę po prostu idealną, rozświetloną, czystą, nawilżoną, nawet pory są ledwo widoczne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Konto usunięte
|
Animalee, ogromnie dziękuję za przepis, muszę koniecznie wypróbować.
U mnie jakakolwiek postać słodyczy (biały i brązowy cukier, miód, fruktoza, syrop klonowy, czekolada) powoduje wysyp wielkich gul praktycznie już następnego dnia. Znikają po ok. 2 tygodniach, ale cera oczyszcza mi się tak naprawdę dopiero po miesiącu ![]() Przyprawy ostre (pieprz) z kolei powodują małe krostki i pieczenie buzi. I właśnie kawa: mnie po niej nie wysypuje, ale cera wygląda... starzej. nie wiem, jak to wytłumaczyć. Ale dopiero, kiedy przez tydzień lub dwa piję wyłącznie herbaty i zioła, mam cerę świeżą i pełną blasku. Taką jaśniejszą. Mleko nic mi nie robi z cerą, ale szybko po nim tyję, także też staram się ograniczać. Moja cera wygląda idealnie, kiedy jem wyłącznie warzywa i owoce, orzechy, piję ziółka i zieloną lub białą herbatę. Różnego rodzaju płatki i kasze gotowane na wodzie też są całkowicie neutralne. Jeśli chodzi o nabiał, to twarogi i kefiry też mi cery nie psują. Wszystko inne, dosłownie każdy produkt gotowy, paczkowany, w proszku, w torebce, z barwnikiem lub konserwantem, szkodzi mojej skórze. Majonezy, octy, musztardy i ketchupy tak samo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Raczkowanie
|
oczywiście, że dieta ma wpływ na skórę i to bardzo duży. Jeśli chodzi o pryszcze to na pewno pojawiają się rzadziej po odstawieniu słonych przekąsek.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Rozeznanie
|
po słodyczach niskiej jakości też się pojawiają. odstawienie i oczyszczenie organizmu z toksyn da pozytywny efekt.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Przyczajenie
|
Od pewnego czasu ograniczyłam jedzenie mięsa i widzę, że poprawiło to wygląd mojej cery - mam mniej wyprysków i pojawiają się one naprawdę sporadycznie.
Mięso zastąpiłam większą ilością warzyw, więc to pewnie też robi swoje. Ogólnie czuję się znaczenie lepiej na wege.
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
u mnie odstawianie nabiału wpłynęło korzystnie na stan skóry (nie wyskakują mi już krosty na ramionach)
Ogólnie na weganizmie/wegetarianizmie mam baaardzo mocne paznokcie i ładną cerę ![]() Rozmawiając z ludźmi, bardzo często słyszę stan skóry poprawiło u nich odstawienie nabiału (przeważnie bez odstawiania mięsa) lub produktów z mąki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Wtajemniczenie
|
Ja miałam ziemistą skórę, po badaniach okazało się że mam nadmiar żelaza.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Zadomowienie
|
U mnie mleko i smietana oraz niektore sery powoduja istna masakre na twarzy
![]() Zielone smoothie sa dla mnie najlepszym lekarstwem na piekna cere ... pilam w styczniu i w lutym i mialam piekna cere ... teraz wracam do nich znowu ale juz na stale ... znalazlam ciekawa strone z przepisami i poki co dobrze mi idzie i zauwazylam ze juz po kilku dniach mam mniej wypryskow!!! Ulubiony przepis to Tropical Skin Cleanser: 1 1/2 cups fresh spinach 1 cup coconut water, unsweetened 1 cup pineapple, frozen 1/4 avocado ![]() ![]() ![]()
![]() Edytowane przez Fuxia83 Czas edycji: 2016-06-18 o 12:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Raczkowanie
|
Generalnie nie jestem zwolenniczką diet. Wydaje mi się, że wystarczy wyeliminować ze swojej diety produkty, które powodują tycie. Trochę ruchu i problem z głowy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zadomowienie
|
to zalezy kto co chce osiagnac, bo dieta to nie tylko odchudzanie
![]()
![]() Edytowane przez Fuxia83 Czas edycji: 2016-06-18 o 13:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:02.