![]() |
#31 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy przyznałybyście się do błędu z przeszłości?
Cytat:
Zdrada nie jest uwarunkowana charakterologicznie, nie wierzę w to ![]() ![]() Zwłaszcza, że nawet teraz , z perspektywy czasu ona przy zwykłej , niewinnej rozmowie czuje wyrzuty sumienia, chociaż nawet z gościem nie jest. O czymś to świadczy. ![]() Ja mówię tylko co ja bym zrobiła i co myślę. Nie mówiłabym, gdybym wiedziała, że to nigdy w życiu się nie wyda i nie zrujnuje mojego stażu, uczucia, budowanego zaufania itd. Gdybym odczuwała wyrzuty sumienia jeszcze przed związkiem i miała obawy, to jednak powiedziałabym.. Zwłaszcza, że przy hipotetycznym wydaniu się facet być może straci zaufanie do laski albo pomyśli o niej jeszcze gorzej - że dla niej to była tak trywialna rzecz typu nie było o czym mówić, to było dawno temu.
![]() |
![]() |
#32 |
Zadomowienie
|
niespójny ten Twój post nie_powiem. skoro zdrada nie jest uwarunkowana charakterem, to nie oznacza że nowy partner jest też skazany na zdradę "bo ona tak ma". w konsekwencji nie musi na razie wiedzieć o tym, co wydarzyło się w przeszłości. oczywiście za jakiś czas, gdy relacja przerodzi się w związek z perspektywami partner ma prawo o tym wiedzieć, aczkolwiek będzie mógł ocenić przez pryzmat osoby którą poznał i potrafi ocenić poprzez jej zachowanie i czyny, a nie epizod z przeszłości.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Na razie nie musi wiedzieć może, ale za jakiś niedługi czas raczej byłoby milej i lepiej, gdyby wiedział, skoro ją przy nieznaczącym randkowaniu gryzie sumienie ![]() Jest różnica między pogodzeniem się z przeszłością, swoimi czynami i zamknięcia tego rozdziału na każdej płaszczyźnie (również sumienia , poczucia winy itd) i wówczas braku chęci czy potrzeby mówienia o tym partnerowi lub next-partnerowi. Wtedy się ma właśnie takie podejście, po co mam mu to mówić skoro to było kiedyś, bez sensu .. Tutaj jestem za, że jeśli nie czuje się winy to po co to mówić. ALE Trochę czym innym jest kiedy ona mówi, że zastanawia się czy powiedzieć bo ma wyrzuty sumienia i w sumie boi się, że to kiedyś wyjdzie na jaw kiedy będzie za późno itd ![]() Ja tylko życzę autorce szczęścia i wyciągania wniosków ze swoich czynów i albo pomyślności przy powiedzeniu tego, albo zapomnieniu o sprawie ![]()
![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
A była z tego wtedy jakaś większa afera? Może to pamiętać ktoś, kto Ci źle życzy, są duże szanse, że wyjdzie to na jaw po tylu latach?
![]() |
#35 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Nie było afery, jedyna szansa żeby on się dowiedział, to gdyby ktoś z moich znajomych się niechcący wygadał. A taka szansa niestety zawsze jest. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
Takie myślenie jest trochę bez sensu bo większość ludzi była już w jakichś związkach, a więc została odrzucona przez jakąś wadę i jest felernym "odrzutem" - a przecież tak jak piszesz ludzie się zmieniają i nie jest ważne że X lat temu zdradzili
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Jaki był ex że go zdradziłaś? Jakie były skutki zdrady? Ile czasu minęło między zdradą a rozstaniem z exem? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Konto usunięte
|
Nie powiedziałabym. Nie na tym etapie znajomości.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:06.