Z każdym to samo? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-01-04, 17:33   #31
Hiyori
Zadomowienie

Dot.: Z każdym to samo?

Cytat:
Napisane przez madana Pokaż wiadomość
- cóż, tym porównaniem siebie do Matki Teresy, obrażasz ją, jej pomoc i dobroć innym, zrównując z byciem łóżkiem/sprzątaczką/kucharką leniwego chłopa, który ma Cię w zadku, no ale wygodnie się z taką panną , która i zaspokoi, i jak mamusia nakarmi, i posprząta- póki co żyć.
- boisz się być sama w wieku 20 lat? Cóż, bycie samą, bez takiego chłopa wobec życia z nim, tak jak to opisałaś, wydaje się cudownym czasem, jak dla mnie jesteś młoda, bardzo młoda, ale marnujesz tę młodość bardzo- a jest to czas tylko przejściowy, bo młodość przemija, Tobie- na ogarnianiu leniwego chłopczyka, którego pociągasz, jak chce się spuścić. Jak pisałam- sama siebie krzywdzisz, ale wobec tego wszystkiego- bycie samą to świetne wyjście.
Obstawiam, że boi się ze względu na finanse. Pewnie sama nie byłaby w stanie mieszkać bez rodziców i się utrzymać, do tego napisała, że on pracuje, o sobie nic. Masz źródło lęku
Stary 2015-01-04, 17:36   #32
Wiolapoprostu
Raczkowanie

pracuje, na cały etat, wspominałam u góry.
Dla mnie to właśnie jest nie fair że pracuje i praktycznie robię wszystko a jeszcze nigdy słowa dziękuję nie usłyszałam.

Wiolapoprostu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-04, 17:47   #33
Hiyori
Zadomowienie

Myślałam, że to było o nim (on pracuje/ja pracuję).
Stary 2015-01-04, 17:55   #34
skazana_na_bluesa
.

borze, masz to, na co se pozwalasz. wzięłaś do domu jakiegoś frajera, ktory był obsługiwany przez mamusię, a teraz sama robisz za jego mamusię. tyle, że się bzykacie. przestań robić za niego, to MOŻE się nauczy.

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-04, 18:14   #35
Yennefer92
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez skazana_na_bluesa Pokaż wiadomość
borze, masz to, na co se pozwalasz. wzięłaś do domu jakiegoś frajera, ktory był obsługiwany przez mamusię, a teraz sama robisz za jego mamusię. tyle, że się bzykacie. przestań robić za niego, to MOŻE się nauczy.
Czy nie wystarczająco energii władowała już w ten związek? Nawet nie obróciłabym się za nim.
Yennefer92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-04, 18:30   #36
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wiolapoprostu Pokaż wiadomość
pracuje, na cały etat, wspominałam u góry.
Dla mnie to właśnie jest nie fair że pracuje i praktycznie robię wszystko a jeszcze nigdy słowa dziękuję nie usłyszałam.
To my mamy za Ciebie spakować się i wyprowadzić czy właściwie czego oczekujesz?
laisla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-04, 18:33   #37
MissChievousTess
Zakorzenienie

Szkoda Twojego życia. Ten facet tkwi po uszy w szponach ciężkiego nałogu. Ty tego nie zmienisz. Zalecam szybką ewakuację z tego niby-związku. Związek intymny to on ma, ale z komputerem.
Stary 2015-01-04, 18:53   #38
skazana_na_bluesa
.

Cytat:
Napisane przez Yennefer92 Pokaż wiadomość
Czy nie wystarczająco energii władowała już w ten związek? Nawet nie obróciłabym się za nim.
ja bym z takim pajacem nie była ani dnia, ale zakładam, że autorka nie kopnie facecika w dupę

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-04, 19:22   #39
Yennefer92
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez skazana_na_bluesa Pokaż wiadomość
ja bym z takim pajacem nie była ani dnia, ale zakładam, że autorka nie kopnie facecika w dupę
Niestety też tak czuję..
Stary 2015-01-04, 19:27   #40
Babolec
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez madana Pokaż wiadomość
na ogarnianiu leniwego chłopczyka, którego pociągasz, jak chce się spuścić.
Ja rozumiem, że próbujesz autorce przemówić do rozumu, ale z Twoich postów czasem bije strasznym chamstwem/prostactwem. Wrzucasz ludziom w każdym wątku, a sama wymyślasz jakieś rynsztokowe wiązanki. Nie można się odrobinę kulturalniej wypowiedzieć? Aż żal to czytać momentami .
Babolec jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-05, 10:54   #41
drirrpl
BAN stały

Uciekaj jak najszybciej od niego, i to mówi tobie facet gracz :P Bardzo mała szansa na to ze się zmieni, nawet jeśli to nie będziesz już go tak "kochała" jak teraz, więc jedyne racjonalne podejście to wywalenie go za drzwi

Mniej racjonalne to wizyta wasza u psychologa jeśli jakimś cudem uda się tobie go wyciągnąć bo pewnie stwierdzi "idź sama ze mną jest wszystko ok", ale nie u jakiegoś na rogu w bloku ale w większym ośrodku, od razu dostaniecie skierowanie na leczenie, on na nałogi, a ty prawdopodobnie zwykłe wizyty by zrozumieć co się dzieje, poprawić swoje poczucie wartości którym skutecznie zachwiał i małe szkolenie o stawianiu granic
drirrpl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-05, 11:00   #42
madana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Babolec Pokaż wiadomość
Ja rozumiem, że próbujesz autorce przemówić do rozumu, ale z Twoich postów czasem bije strasznym chamstwem/prostactwem. Wrzucasz ludziom w każdym wątku, a sama wymyślasz jakieś rynsztokowe wiązanki. Nie można się odrobinę kulturalniej wypowiedzieć? Aż żal to czytać momentami .
- serio "spuścić się" to rynsztokowa wiązanka?
Gdybym ją wyzwała, rozumiałabym zarzut- ale jest w bardzo złym związku, w którym krzywdzi sama siebie.
Sama o sobie pisze tak:
Cytat:
czuje się jak sprzątaczka , kucharka i jego dzi*wka
- wg Ciebie to seks jest wtedy wyznacznikiem wieeeelkiej miłości tego chłopczyka? Dla mnie to spuszczanie się na dziewczynie i to jest koszmarne.
madana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-05, 19:00   #43
ridja devojka
Zakorzenienie

Czasami jestem w stanie zrozumieć, że jakaś dziewuszka ze wsi bez dostępu do internetu gdzieś na dalekim wschodzie godzi się na taką relację, i nawet nic złego w niej nie widzi, ot, cieszy się, że złapała chłopa a ten jej nie bije. Ale Ty się zastanawiasz, tzn. myślisz, czyli jesteś zdolna do refleksji. Widzisz, że otaczający Cię świat wygląda inaczej. Więc czemu jeszcze nie wyrzuciłaś mu tego sprzętu przez okno ze wściekłości (albo jego za drzwi)? Co Cię przy nim trzyma? Co jest w nim takiego, że godzisz się na tak beznadziejne upokorzenie? Bo chyba nie dzieci, kredyt?
Stary 2015-01-05, 22:20   #44
Wiolapoprostu
Raczkowanie

Mój problem to właśnie brak asertywności. Raz rozwaliłam mu matryce od laptopa bo nie wytrzymalam , no prawie mnie udusił.
Kredyt nie, mało tego dokładam się do jego, ale ja mam jakies schematy chyba którymi się kieruje, to nie pierwszy taki związek, niby wnioski wyciągam a za każdym razem jakoś cieżko mi odejść,czuję się "przywiązana" nie jako do osoby ale jak sznurem , serio. Łatwo mną manipulować. No cóż z tym spustem racja, no. Nie oszukujmy się, jedyna przerwa od gierek to na seks i żeby coś zjeść. Nie oczekuje ze ktos bedzie za mnie sie wyprowadzał. Spytałam, bo mam zaburzone poczucie swojej wartości , ogolnie mam zaburzenia po tych i w tym związku.

Wiolapoprostu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-05, 22:34   #45
Yennefer92
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Wiolapoprostu Pokaż wiadomość
Mój problem to właśnie brak asertywności. Raz rozwaliłam mu matryce od laptopa bo nie wytrzymalam , no prawie mnie udusił.
Kredyt nie, mało tego dokładam się do jego, ale ja mam jakies schematy chyba którymi się kieruje, to nie pierwszy taki związek, niby wnioski wyciągam a za każdym razem jakoś cieżko mi odejść,czuję się "przywiązana" nie jako do osoby ale jak sznurem , serio. Łatwo mną manipulować. No cóż z tym spustem racja, no. Nie oszukujmy się, jedyna przerwa od gierek to na seks i żeby coś zjeść. Nie oczekuje ze ktos bedzie za mnie sie wyprowadzał. Spytałam, bo mam zaburzone poczucie swojej wartości , ogolnie mam zaburzenia po tych i w tym związku.
Myślałaś nad psychologiem, który "poukładałby" Ci wszystko?
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości