Czy ten zwi±zek w ogóle ma sens? Pomocy! - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci.

Poka¿ wyniki sondy: Rozstaæ siê, czy zostaæ??
Zostaæ z mê¿em 3 5,45%
Odej¶æ od mê¿a 47 85,45%
Poczekaæ 5 9,09%
G³osuj±cy: 55. Nie mo¿esz g³osowaæ w tej sondzie

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2015-01-11, 12:36   #31
kalincia
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 13 021
Dot.: Czy ten zwi±zek w ogóle ma sens? Pomocy!

Cytat:
Napisane przez pingi91 Poka¿ wiadomo¶æ
Mi nie chodzi, ¿eby mi dawa³ 200 z³ na moje potrzeby, bo wystarczy³oby jakby mi raz w miesi±cu kupi³ fluid, tusz, czy co¶ do ubrania.. jak nie ma na to, te¿ to rozumiem.
Tylko denerwuje mnie fakt, ¿e nie pracujê 2 miesi±ce, i mi mówi, ¿e jak do koñca miesi±ca nie znajdê pracy, to nara. Albo, ¿e mam nie je¶æ, bo nie przynios³am z³otówki w tym miesi±cu do domu... Jak on mia³ pracê sezonow±(odk±d siê poznali¶my), to zawsze przez ok. 4-5 miesiêcy nie pracowa³. Wtedy by³ na moim utrzymaniu i jako¶ mu nie mówi³am, ¿e ma nie je¶æ, czy ¿e mu spodni nie kupie czy butów, jak potrzebowa³. A w tym roku to jest dopiero pierwszy rok, kiedy on w zimie pracuje.
To jest jaka¶ masakra, nie kochaj±cy m±¿. Je¶li rozmowy nie skutkuj± - tylko rozstanie wchodzi³oby w grê w moim wypadku. Nie bêdzie mnie cham traktowa³, jak kulê u nogi, bo akurat nie pracujê. Stwierdzenie, ¿e jak nie znajdziesz pracy to siê rozstaniecie dowodzi, ¿e ty siê dla niego nie liczysz jako osoba, o uczuciu nie ma mowy, jest bezwzglêdny i bezduszny. Odesz³abym pierwsza, jeszcze dobitnie bym mu powiedzia³a, co o nim my¶lê jako o mê¿czy¼nie i mê¿u.

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Poka¿ wiadomo¶æ
Moim zdaniem jestes juz ofiara przemocy domowej psychicznej i oby nie fizycznej. Myslisz ze on sie zmieni, usprawiedliwiasz sie tym ze macie dziecko... A ty po prostu boisz sie go zostawic i boisz sie tego wszystkiego co moze nastapic i konsekwencji... Wiele kobiet jest w takiej sytuacji i daje sobie rade ! Ty tez dasz
Zgadzam siê. Nie daj ju¿ wiêcej robiæ z siebie szmaty.
kalincia jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2015-01-11, 20:07   #32
kaskarze
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 468

Cytat:
Napisane przez Elfir Poka¿ wiadomo¶æ
dla dobra dziecka, zaproponuj przynajmniej terapiê ma³¿eñsk±!
W koñcu jaka¶ sensowna odp
Wszystkie siad³y¶cie na faceta a nikt nie wie jak to wygl±da z jego strony. Mo¿ecie dalej jechaæ po moich wypowiedziach, ale czytaj±c ten pierwszy wpis to najpierw jest napisane, ¿e na jedzenie, czynsz.... nie brakuje pieni±dzê s±. Potem, ¿e nie mo¿e je¶æ od trzech dni. Gdyby siê nad ni± znêca³ to po pierwsze zabra³ by kompa, czy dostêp do internetu i odizolowa³ od innych. Ofiary przemocy i nie wa¿nej czy fizycznej, czy psychicznej s± tak zastraszone, ¿e nikomu o tym nie powiedz±. Wracaj±c do wypowiedzi nie chodzi o 200z³ ale o fluid? Trochê przesada! Jedna osoba pracuje. Musi utrzymaæ mieszkanie, dziecko, ¿onê (A gdzie to ca³e równouprawnienie). Sory ale jak ja bym by³a jedyn± osob± pracuj±c± i jeszcze m±¿ by mia³ do mnie pretensje, ¿e nie kupuje mu np. ¿elu do golenia to chyba bym na zawa³ pad³a. Ja wcale nie chcê broniæ nikogo ale medal ma zawsze dwie strony i ci±glê uwa¿am, ¿e lepiej jest na pocz±tku próbowaæ wyj¶niæ sprawê a nie odrazu rozwalaæ ca³e ¿ycie.
Stary 2015-01-11, 20:31   #33
kalincia
BAN sta³y

A jak mia³by siê goliæ? Przecie¿ to podstawowy produkt pielêgnacyjny jest.
Powiedz jeszcze, ¿e zza przeproszeniem d...pê mia³by sobie gazet± star± wycieraæ, skoro na papier toaletowy nie zarabia.
Stary 2015-01-11, 20:39   #34
201803290936
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 43 611

Cytat:
Napisane przez kaskarze Poka¿ wiadomo¶æ
Wszystkie siad³y¶cie na faceta a nikt nie wie jak to wygl±da z jego strony. Mo¿ecie dalej jechaæ po moich wypowiedziach, ale czytaj±c ten pierwszy wpis to najpierw jest napisane, ¿e na jedzenie, czynsz.... nie brakuje pieni±dzê s±. Potem, ¿e nie mo¿e je¶æ od trzech dni. Gdyby siê nad ni± znêca³ to po pierwsze zabra³ by kompa, czy dostêp do internetu i odizolowa³ od innych. Ofiary przemocy i nie wa¿nej czy fizycznej, czy psychicznej s± tak zastraszone, ¿e nikomu o tym nie powiedz±. Wracaj±c do wypowiedzi nie chodzi o 200z³ ale o fluid? Trochê przesada! Jedna osoba pracuje. Musi utrzymaæ mieszkanie, dziecko, ¿onê (A gdzie to ca³e równouprawnienie). Sory ale jak ja bym by³a jedyn± osob± pracuj±c± i jeszcze m±¿ by mia³ do mnie pretensje, ¿e nie kupuje mu np. ¿elu do golenia to chyba bym na zawa³ pad³a. Ja wcale nie chcê broniæ nikogo ale medal ma zawsze dwie strony i ci±glê uwa¿am, ¿e lepiej jest na pocz±tku próbowaæ wyj¶niæ sprawê a nie odrazu rozwalaæ ca³e ¿ycie.
Pozwolê sobie zauwa¿yæ, ¿e ja widzê równie¿ t± drug± stronê i to, ¿e utrzymanie ca³ej rodziny jest na g³owie faceta. Nie ma on prawa tego wykorzystywaæ przeciwko autorce w±tku, czy tym bardziej dziecku, g³odziæ jej czy co¶, ale te¿ biorê pod uwagê fakt, ¿e mo¿e ¿yæ pod spor± presj± psychiczn± z tego powodu i mo¿e nie do koñca wszystko jest takie jednostronne, jak autorka opisuje. I nieco dziwi mnie to chóralne namawianie autorkê na walkê o alimenty, a w³a¶ciwie zero zaj±kniêcia siê, aby poszuka³a pracy, na pocz±tek jakiejkolwiek w miarê normalnej (od czego¶ musi zacz±æ).

Ciekawe, czy w tym zwi±zku by³ chocia¿ jeden moment, gdy jako para usiedli i porozmawiali o swoich finansach, zad³u¿eniu, o tym jak to WSPÓLNIE rozwi±zaæ, co zrobiæ, jakie s± opcje? Czy ka¿dy sobie i ka¿dy ma drug± stronê w d...?

Edytowane przez 201803290936
Czas edycji: 2015-01-11 o 20:48
201803290936 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2015-01-11, 21:02   #35
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 14 694

Cytat:
Rozumiem twoja wypowiedz ale wytlumacz mi on jako mezczyzna glowa rodziny ma jakies obowiazki i byt do do zapewnienia, podstawy, jakies minimum. Biorac slub, majac rodzine dziecko bierze na siebie odpowiedzialnosc...
Szczegolnie jezeli ona stracila prace a nie,ze siedzi w domu bo jej tak wygodnie fajnie i facet jest od utrzymywania rodziny. Ona sprzata jego balagan,pierze i prasuje jego rzeczy ! I facet nie jest 16letnim gnojkiem tylko 30letnim mezczyzna!
xXBlankaXx jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2015-01-11, 21:09   #36
Hibiku
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 467

Cytat:
Gdyby siê nad ni± znêca³ to po pierwsze zabra³ by kompa, czy dostêp do internetu i odizolowa³ od innych. Ofiary przemocy i nie wa¿nej czy fizycznej, czy psychicznej s± tak zastraszone, ¿e nikomu o tym nie powiedz±.
Eeee... to sk±d wiadomo o tej przemocy? Podpowiem - bo czê¶æ w którym¶ momencie w przyp³ywie ¶wiadomo¶ci/ odwagi mówi co jest nie tak. Czê¶æ nie jest wcale a¿ tak zastraszona, ba - wiêkszo¶æ normalnie funkcjonuje w spo³eczeñstwie bez odcinania internetu itp tylko ma na tyle poprzek³adane w g³owie, ¿e nie zrobi ostatecznego kroku.
Hibiku jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2015-01-11, 22:00   #37
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 14 694

Tak ogolnie rzecz biorac ja nie potrafilabym zyc z czlowiekiem ktory mnie glodzil i tak traktowal, nawet gdyby sie zmienil nie do poznania.. Nie moglabyn zyc tak jakby to wszystko nigdy sie nie dzialo... Zycze autorce po prostu sily,aby zawalczyla o siebie i swoje zycie. Jest mloda i napewno zycie sobie ulozy z kims kto bedzie ja szanowal kochal i wspieral

Edytowane przez xXBlankaXx
Czas edycji: 2015-01-11 o 22:02
xXBlankaXx jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2015-01-12, 08:51   #38
kaskarze
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Poka¿ wiadomo¶æ
I facet nie jest 16letnim gnojkiem tylko 30letnim mezczyzna!
Niby tak ale nie mo¿emy zapomnieæ, i bez urazy dla facetów, ale wiêkszo¶æ z nich zostaje dzieæmi do koñca ¿ycia
Stary 2015-01-12, 09:01   #39
skazana_na_bluesa
.

Wiadomo¶ci: 28 052

Cytat:
Niby tak ale nie mo¿emy zapomnieæ, i bez urazy dla facetów, ale wiêkszo¶æ z nich zostaje dzieæmi do koñca ¿ycia
Tja, powielaj dalej durne stereotypy.

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ----------

Dziewczyny, ja nie wiem, co wy radzicie ratowac i po co maja isc na terapie. Dziewczyna pisze, ze srednio zaczelo byc po narodzinach dziecka. Przypomne - dziecko ma 4 lata, a oni po pol roku zwiazku wpadli! Tutaj nie ma co zbierac i ratowac, bo prawdopodobnie gdyby nie dziecko, nie byliby ze soba.

skazana_na_bluesa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2015-01-13, 08:48   #40
kaskarze
Raczkowanie

[QUOTE=skazana_na_bluesa;4 9715467]Tja, powielaj dalej durne stereotypy.[COLOR="Silver"]

Hehe durne stereotypy? Od ilu lat masz mê¿a? Ja stwierdzam to co widze i s³ysze jak z przyjació³kami siê spotykam Owszem istniej± wyj±tki ale niestety taka jest rzeczywisto¶æ Kobieta jako ¿ona i matka 40 stopniow± gor±czk±, ostatkiem si³ zwlecze siê z wyra i zrobi dziecku ¶niadanie, a mê¿czyza z 38 jest umieraj±cy Je¿eli twój m±¿ po minimum 6 latach ma³¿eñstwa nie zaczyna siê zachowywaæ jak ma³e dziecko to tylko moja droga pozazdro¶ciæ ci, ¿e akurat trafi³a¶ ten wyj±tek
Stary 2015-01-13, 08:55   #41
201803290936
Konto usuniête

Cytat:
(...)
Hehe durne stereotypy? Od ilu lat masz mê¿a? Ja stwierdzam to co widze i s³ysze jak z przyjació³kami siê spotykam Owszem istniej± wyj±tki ale niestety taka jest rzeczywisto¶æ Kobieta jako ¿ona i matka 40 stopniow± gor±czk±, ostatkiem si³ zwlecze siê z wyra i zrobi dziecku ¶niadanie, a mê¿czyza z 38 jest umieraj±cy Je¿eli twój m±¿ po minimum 6 latach ma³¿eñstwa nie zaczyna siê zachowywaæ jak ma³e dziecko to tylko moja droga pozazdro¶ciæ ci, ¿e akurat trafi³a¶ ten wyj±tek
¯e ³ot? A tak w ogóle sk±d 6? 666? Czemu po 6, a nie po 4, czy 8?

Wiesz co, mo¿e niektóre kobiety wybieraj± sobie partnerów m±drze i ¶wiadomie, a nie bior± z ³apanki, bo "czas za m±¿ i¶æ"? Nie wpad³a¶ na to? Jak siê g³upio wybierze i g... wymaga, to siê tak w³a¶nie ma.
Stary 2015-01-13, 08:57   #42
skazana_na_bluesa
.

Wiadomo¶ci: 28 052

Jak kobieta zaczyna robic za kwoke, matkowac facetowi i go wyreczac w obowiazkach to moze faktycznie cofac sie w rozwoju. W zyciu nie zwiazalabym sie z facetem, ktory jest dziecinny czy niedojrzaly.

skazana_na_bluesa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2015-01-13, 09:00   #43
201803290936
Konto usuniête

Cytat:
Napisane przez skazana_na_bluesa Poka¿ wiadomo¶æ
Jak kobieta zaczyna robic za kwoke, matkowac facetowi i go wyreczac w obowiazkach to moze faktycznie cofac sie w rozwoju. W zyciu nie zwiazalabym sie z facetem, ktory jest dziecinny czy niedojrzaly.
No w³a¶nie, bo pewnie rozumiesz, ¿e nie, on siê nie zmieni po zarêczynach, ¶lubie, czy dziecku, czy drugim dziecku... A du¿o kobiet ma takie "my¶lenie" ¿yczeniowe, po czym WIELKIE ZDZIWKO, ¿e m±¿ niedojrza³y i generalnie dupek, a nie fajny partner. I tu jest moment na dorabianie sobie (pocieszaj±cych) teoryjek, ¿e WSZYSCY tacy s±.

Edytowane przez 201803290936
Czas edycji: 2015-01-13 o 10:32
Stary 2015-01-13, 10:22   #44
kalincia
BAN sta³y

[QUOTE=kaskarze;49732663]
Cytat:
Napisane przez skazana_na_bluesa Poka¿ wiadomo¶æ
Tja, powielaj dalej durne stereotypy.[COLOR="Silver"]

Taka rzeczywisto¶æ? Mo¿e twoja. I twoich przyjació³ek. Niczyja wina, ¿e wybra³y¶cie sobie niedojrza³ych ch³opczyków na mêzów.
Je¶li twój m±¿ po 6 latach zacz±³ siê zachowywaæ jak ma³e dziecko, to znaczy, ¿e zg³upia³ lub zawsze by³ g³upi, a ty, za¶lepiona, tego nie zauwa¿y³a¶.
Mój jest normalny. I faceci i mê¿owie moich kole¿anek - te¿.
Stary 2015-01-14, 11:47   #45
kaskarze
Raczkowanie

Heh nie ma to jak dok³adne czytanie :P Po 6 bo wtedy w ma³¿eñstwie pojawia siê pierwszy kryzys Nie wiem gdzie napisa³am, ¿e mój m±¿ jest niedojrza³y ale BRAWO Kalincia za dodawanie sobie s³ów do czyjej¶ wypowiedzi To, ¿e mê¿czy¼ni s± jak dzieci to nie oznacza, ¿e nie s± odpowiedzialni czy niedojrzali a tymbardziej droga Doris, ¿e s± dupkami Widzisz ja mam wspania³ego mê¿a, który jest równie¿ wspania³ym ojcem. W ¿yciu bym nie chcia³a innego dlatego mo¿e drogie panie zacznijcie rozró¿niaæ ww s³owa(mo¿e je jeszcze raz napiszê aby¶cie wiedzia³y które: Niedojrza³y, dupek, nieodpowiedzialny oraz zachowuje siê jak dziecko).

ps. Gratuluje Ci Kalincia i twoim kole¿ank± normalnego mê¿a Ja tam wole niezwyk³ego ni¿ zwyk³ego normalnego. Wiesz ten niezwyk³y wprowadza wiêcej rozmaicenia w ¿ycie i to jest bardziej ekscytuj±ce ni¿ codzienna normalno¶æ.

Edytowane przez kaskarze
Czas edycji: 2015-01-14 o 11:50
kaskarze jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2015-01-14, 11:54   #46
kalincia
BAN sta³y

Có¿, dlaczego wiêc s±dzisz, ¿e tobie siê trafi³ wyj±tek, a wiêkszo¶æ to dzieci? Kryzys w ma³¿eñstwie po sze¶ciu latach to norma? Internet ci powiedzia³?
Skoro napisa³a¶, ¿e dojrza³y facet to wyj±tek, czemu siê dziwisz, ¿e wiêkszo¶æ uzna³a, ¿e na wyj±tek nie trafi³a¶ (wszak trafiæ trudno).
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Intymnie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2015-01-14 11:54:44

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:02.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.