|
|
#31 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Czy przejmujecie się swoimi zdjęciami?
mam to w dup.e;p
|
|
#32 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja w sumie się trochę przejmuje
Nie lubię, jak wychodzę jak pasztet, nie lubię, jak ktoś się śmieje z tego jak wyszłam... Chyba za mało mam pewności siebie, żeby to olewać. Zwykle z powiedzmy 100 zdjęć z jakiejś wycieczki może 5 mi się podoba
|
|
|
|
|
#33 |
|
Rozeznanie
|
[1=397c2675f3cdfd9a8d96949 5a6edd4aafb32f2d2_655aa1f 83943f;49799520]No proszę. W takim razie ja dorosła nie jestem, bo się przejmuję?
Są ludzie, którzy na zdjęciach ZAWSZE wyjdą dobrze i są tacy, które ZAWSZE wyjdą źle. I nie chodzi tutaj o ogólną urodę czy głupie miny. Chodzi o to magiczne 'coś', które ktoś ma albo i nie. Więc z racji tego, że szczęściarą nie jestem, zdjęcia na których się znajduję mogę policzyć na palcach u rąk. Nikt (sporo osób na pewno) nie lubi oglądać siebie, kiedy wygląda źle. A tym bardziej, kiedy jest prefekcjonistą.[/QUOTE] Dorosła moze jestes wg daty urodzenia, ale nie sądzę, ze dojrzała. Popatrzcie na to z dystansu - planeta Ziemia jest taka różnorodna, zachodzą na niej procesy, ktore ja niszczą, państwa prowadzą wojny, giną gatunki zwierząt, huragany niszczą miasta, ludzkość wycina lasy, a na tle wszechświata Ziemia to mala kropka - a Wy sie przejmujecie tym,jak wyszłyście na jakimś zdjęciu - z takiej perspektywy to absurd
|
|
|
|
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
Może nie przeżywam kiepskiego zdjęcia ale ogólnie nie lubie być fotografowana. Mam koleżankę, która czasami ma sesje i gdy zdarzy nam się wspólnie zapozować, to mówi "o, ale wyszłaś" albo "o, WYJĄTKOWO ładnie wyglądasz".
Mam bardzo niską samoocenę. Już nie o zdjęcia chodzi. To jest tylko dodatek do całej zaniżającej samoocenę reszty. |
|
|
|
|
#35 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ludzie przejmują się większymi pierdołami niż złe zdjęcia, no ale na tle wizji huraganów niszczących miasta to chyba większość wizażowych problemów jest durna ![]() Dziewczyny nie piszą, że wpadają w histerię z powodu swojego zdjęcia, ale czują się niekomfortowo, kiedy ktoś im je robi, bo wiedzą, że efekt będzie słaby. Często to kwestia niskiej samooceny... nie wiem po co zaraz wyjeżdżać z przytykami dot. niedojrzałości, bo ja jestem taka wyluzowana, heheszki.
|
|
|
|
#36 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No z tej perspektywy to połowa mojego życia jest absurdem
|
|
|
|
|
|
#37 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
I że co, jedna rzecz determinuje całą psychikę? Nie lubię, kiedy ktoś mi robi zdjęcia i to jest na pewno oznaka niedojrzałości? Zabawne. Ten argument jest po prostu... słaby. Co mnie obchodzą inni ludzie, coś co się dzieje w Azji, że Asia z 5 piętra niechcący zaciążyła? NIC. Bo i czemu mają mnie obchodzić? Wysuwając takie wnioski jak Twoje, to ludzie niczym nie powinni się przejmować, bo ktoś zawsze ma gorzej. I tak jak napisała charsi: nie rzucam się na osoby z aparatem, nie płaczę przez pół nocy, bo źle wyszłam. Tylko nie podoba się mi to i staram się tego unikać. Ależ ja jestem niedojrzała. A Ty taka z dystansem i śmieszka. |
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#38 | |
|
żona bez ogona
|
Cytat:
Na filmach okej, ale właśnie jakieś zdjęcie z zaskoczenia Natomiast zdjęcia rodzinne, do albumów to tymi się nie przejmuje, nawet bardziej mi się podobają te zrobione gdzieś z zaskoczenia bardziej niekorzystne niż wypozowane
|
|
|
|
#39 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A na cholere sie przejmowac ze sie z chlopakiem rozstalas, ze prace stracilas. Kurna, w Afryce własnie bananowca wycinaja! Edytowane przez 201607111040 Czas edycji: 2015-01-17 o 23:59 |
|
|
|
|
|
#40 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie przejmuje sie zdjeciami,co do zdjec to w ogole nie mam do nich pociagu.Nie lubie zdjec pozowanych,nigdy nie chodze na sesje.A ze jestem przed slubem to nawet zapowiedzialam fotografowi ze nie chce duzo zdjec,i absolutnie zadnej sesji slubnej
|
|
|
|
|
#41 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W sumie to potem, jak ktoś mający problemy z samooceną naogląda się takich fot, może dojść do wniosku, że on sam zawsze wychodzi beznadziejnie...
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#42 | ||
|
Rozeznanie
|
No to przynajmniej możesz się nie przejmować
![]() Cytat:
Nie mówię, że ktoś wpada w histerię, ale była mowa o przejmowaniu się - to bez sensu. Nie mam wpływu na czyjąś niską samoocenę, podałam przykład, który może pomóc komuś nabrać dystansu, natomiast co do niedojrzałości to nie była z mojej strony złośliwość - po prostu tak uważam i tyle. Jeśli ktoś ma problem z tym, że jestem wyluzowana, to nie mój problem ![]() [1=397c2675f3cdfd9a8d96949 5a6edd4aafb32f2d2_655aa1f 83943f;49808985]No to mówi się precyzyjniej. I że co, jedna rzecz determinuje całą psychikę? Nie lubię, kiedy ktoś mi robi zdjęcia i to jest na pewno oznaka niedojrzałości? Zabawne. Ten argument jest po prostu... słaby. Co mnie obchodzą inni ludzie, coś co się dzieje w Azji, że Asia z 5 piętra niechcący zaciążyła? NIC. Bo i czemu mają mnie obchodzić? Wysuwając takie wnioski jak Twoje, to ludzie niczym nie powinni się przejmować, bo ktoś zawsze ma gorzej. I tak jak napisała charsi: nie rzucam się na osoby z aparatem, nie płaczę przez pół nocy, bo źle wyszłam. Tylko nie podoba się mi to i staram się tego unikać. Ależ ja jestem niedojrzała. A Ty taka z dystansem i śmieszka.[/QUOTE] No tak, moim zdaniem to jest oznaka niedojrzałości. Była mowa o przejmowaniu się tym, jak się wychodzi na zdjęciach - tak robią nastolatki, a nie dorosłe kobiety. Zapytaj swoją matkę, czy się przejmuje tym, jak wychodzi na zdjęciach. A moim zdaniem to, co napisałam, to jest akurat dobry sposób na zdobycie dystansu do nieważnych spraw (nie argument, ale narzędzie). I tak, ludzie powinni się mniej przejmować, a przynajmniej nie przejmować się głupotami. Taka wygadana jesteś i bronisz swoich racji, a mówimy cały czas o tym, czy przejmować się zdjęciami, a których się źle wyszło. A chcesz, to się przejmuj. Będziesz miała kiedyś większe, prawdziwe problemy, to przestaniesz. Cytat:
Natomiast (i to zdanie kieruję tez do pink_death) na pewno inaczej patrzą na życie osoby, które widzą dalej niż czubek własnego nosa. W ogóle oburzyłyście się, jakby to był dla Was kolejny problem, że ja się czymś nie przejmuję, a Wy tak. No tak, pewnie jestem bardziej wyluzowana od Was. Jak Wam to przeszkadza, to Wasz problem. Nie napisałam wcześniej nic bezpośrednio do Was, tylko ogólnie - ale każda z Was wzięła moją wypowiedź do siebie - to też Wasz problem. |
||
|
|
|
|
#43 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mnie tylko rozśmieszyło porównanie do walących się domów . Możesz sobie to "przejmowanie się zdjęciami" (dla mnie "przejmować się" nie ma mocnego wydźwięku) uważać za dziecinadę natomiast dla mnie dziwne jest dorabianie do tego jakiejś teorii o dojrzałości, bo to nic wspólnego z wiekiem nie ma, że ludzie niefotogeniczni aparatu i swoich zdjęć nie lubią. Myślę, że to wręcz dość normalne.
|
|
|
|
#44 |
|
Konto usunięte
|
Ja sie przejmuje troche, nie lubie ogladac siebie na zdjeciach i dlatego tez mam powylaczane te wszystkie durne znaczniki na facebooku itp. Czasem zdarzy mi sie fajne zdjecie, ale wiekszosc jest do kitu i wole o nich nie pamietac :P Zawsze wytykam sobie wady, ze to nie takie, tu za gruba itp.
|
|
|
|
|
#45 |
|
Zakorzenienie
|
Na zdjęciach zazwyczaj nie wychodzę zbyt dobrze.
Aktualne często mi się nie podobają i jak 1/10 jest ok, to jest dobry wynik. Za to na starych zawsze się sobie podobam mimo że po ich wykonaniu nie byłam z nich zadowolona. |
|
|
|
|
#46 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
No tak. Bo przecież nie mam prawdziwych problemów, co ja wiem o życiu, skoro potrafię czuć dyskomfort z powodu niekorzystnego zdjęcia. Cytat:
Nie, nie oburzyłyśmy (ja przynajmniej), że ty się czymś nie przejmujesz, a my tak. Mnie zraziło nazwanie osób przejmujących się niedojrzałymi. I co mnie obchodzi jaka ty jesteś? Nic. Jesteś randomową osobą z internetów. Może do zdjęć podchodzisz inaczej. W innych kwestiach taka kul i na luzie możesz już nie być. Nikt (znowu - ja przynajmniej) twojej wiadomości do siebie nie wzięłam. Po prostu na nią odpowiedziałam. Tyle. |
||
|
|
|
|
#47 |
|
Zakorzenienie
|
a tam, mam świadomość tego, że lepiej wyglądam, niż w przeszłości, więc to nic złego
Gorzej jakby było na odwrót
|
|
|
#48 |
|
Raczkowanie
|
A jak jest ze starymi zdjeciami u was? Tez sie tak przejmujecie jak wygladalyscie pare lat temu np na studniowce? Gdzie zdjecia wszyscy oglądają, chociaz studniowke mialam juz dawno to w sumie zdjecia tylko raz oglądałam
|
|
#49 |
|
Rozeznanie
|
Często ludzie śmieją się ze starych zdjęć znanych ludzi albo narzekają, jak to sami strasznie kiedyś wyglądali... Ale kiedyś była taka moda. Nie wzruszają mnie moje zdjęcia w dzwonach, jakichś dziwnych koszulkach i śmiesznych fryzurach, bo przecież jak na tamte czasy wyglądałam normalnie. Teraz uważamy, że wyglądamy dobrze, a za 10 lat dojdziemy do wniosku, że to była dziwna moda i wyglądałyśmy brzydko.
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#50 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:49.

Nie lubię, jak wychodzę jak pasztet, nie lubię, jak ktoś się śmieje z tego jak wyszłam...

W sumie to potem, jak ktoś mający problemy z samooceną naogląda się takich fot, może dojść do wniosku, że on sam zawsze wychodzi beznadziejnie...