![]() |
#31 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Październikowe mamy 2015 część I
Cytat:
![]() U mnie z objawów to chyba tylko bolące piersi ![]()
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny,
mam nadzieję,że będę mogła zostać tu do końca ![]() ![]() Trzymam kciuki za nas wszystkie! ![]()
#33 |
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny! Przyjmiecie mnie do swojego grona?
![]() W którym tygodniu idziecie na pierwszą wizytę do gina? Miłego dnia i tygodnia wam życzę. |
![]() ![]() |
![]() |
#34 |
Raczkowanie
|
Witam!
Może i ja? ![]() ![]() ![]() ![]()
04.08.2012 Szczęśliwa Żonka ![]() Aniołek 08.01.2014, 10tc. [*] ![]() Edytowane przez Ikuta86 Czas edycji: 2015-02-02 o 11:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
barbara6,karolinkal1,ritak, behindblueyes witajcie
![]() ja już jedną ciążę przeżyłam w lato z dużym brzuchem i łatwo nie było, no ale przecierpię wszystko dla dzieciątka nawet +50 ![]() Ja mam lekko wrażliwe piersi i to chyba wszystko. W ogóle nie czuję się w ciąży. Ale w każdej pierwszy trymestr był dla mnie łaskawy, więc może i w tej będzie. A co do Anglii to współczuję, słyszałam właśnie, że tam do 12tygodnia się o ciążę nie walczy ![]() Ja też mam nadzieję, że wszystkie w tym stanie dotrwamy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#36 | |
Raczkowanie
|
behindblueeyes, rita_k witajcie
![]() Cytat:
![]() Jak będziecie chciały coś wpisać w pierwszy post to dajcie znać ![]()
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
Witamy październikowe mamy!
Życzę wam spokojnych i bezproblemowych ciąż! ![]() ![]() My nie dawno zakładałyśmy swój wątek, a to już 7 msc ![]() Mama majowa 2015
![]() |
#38 |
Raczkowanie
|
Ehh dziewczyny a jak to u Was będzie z poinformowaniem najblizszych? Rodzicow, dziadkow etc? No i oczywiście pracodawcy.. ale to juz na 2 planie...
Kiedy mówić? Ja mam trochę dziwną sytuację bo z moim chłopakiem spotykamy się jakieś 4 miesiące ... i moze być to dla rodziny trochę szok. Ale kochamy się, cieszymy z tego i chcemy byc razem.
#39 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Czyli u ciebie dziecko też jeszcze nie było w planach?
![]() |
#40 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#41 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ostatnio najbliższych informowałam po ujrzeniu serduszka, a znajomych, gdy brzuszek już był dość widoczny. Teraz najbliżsi tacy jak przyjaciółka, mama, mąż wiedzą już teraz, nie umiałam się powstrzymać ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#42 | |
Raczkowanie
|
Witalcie nowe mamusie
![]() Cytat:
W pracy chciałabym powiedzieć na początku lub w środku II trymestru. Mój szef chyba nie będzie zadowolony bo jestem jedyną kobietą w dziale i nie miał wcześniej takich problemów ![]() no ale pożyjemy, zobaczymy... Miałam iść na wizytę w piątek, zarejestrowałam się on-line i coś nie odpowiadają. Wydaje mi się, że może być ciężko z godziną bo chciałam po 17. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#43 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
#44 |
Zadomowienie
|
Witajcie
![]() I ja się dołączam do Was ![]() ![]() mam na imię Michalina, 26 lat.
![]() |
#45 | ||
Wtajemniczenie
|
Witam wszystkie nowe październikowe mamusie
![]() Cytat:
![]() Powoli jest nas coraz więcej, więc może stworzymy jakąś listę, typu nick, termin OM, szacowany TP, potem z czasem dopiszemy płeć dziecka itp. Co Wy na to? Cytat:
Kciuki się przydadzą, bo dziś zaczęłam plamić. Miałam iść do gina za 2 tygodnie, ale w związku z plamieniem idę jutro na 17.30. W poprzedniej ciąży też plamiłam i od początku brałam duphaston. Robiłam dziś betę. W ciągu 72h z 48 wzrosła do przeszło 190. Mimo plamień jestem dobrej myśli. Was też proszę o kciuki ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#46 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
my już rodzicom i rodzeństwu powiedzieliśmy. gdyby miało się coś złego dziać to i tak by wiedzieli. a jeśli chodzi o pracę, to chciałabym jak najszybciej, za 2-3 tyg będzie robiony grafik na kolejne pół roku i właśnie chciałabym aby uwzględnione było to, że jestem w ciąży. chociaż z drugiej str to jeszcze wcześnie.. no ale mam jeszcze trochę czasu na zastanowienie się ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#47 |
Raczkowanie
|
Masakra jaka ja kiepska jestem w pisaniu pierwszych wiadomości. Zaczynałam to z milion razy, od zwykłego 'witam' przez historię mojego życia, po jakieś kompletne farmazony nie trzymające się tematu. Wygląda na to, że przyszło mi do was dołączyć. W końcu. Ostatecznie. Bosz wymyśliłam sobie, że będę mamusią lipcowa bo ja jestem z lipca i to takie słodkie by było, tja na emigracji na mózg się człowiekowi rzuca :/ nic mi z tych planów nie wyszło więc stwierdziłam, że najwidoczniej to jeszcze nie mój czas. W sumie chyba nawet ogarnęła mnie rezygnacja i starań było mniej i ochoty też. Aż tu proszę bardzo z zatrzymanego okresu wynikły 2 kreski. Jutro badanie krwi i wizyta w położniczym w poszukiwaniu dobrego lekarza. Witajcie więc niewiasty. I uważajcie na siebie uważnie, szczególne teraz.
![]() |
#48 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() miałam podobnie z tym pierwszym postem ![]() a z tym terminem w urodziny to może być tak, że się wstrzelę ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#49 |
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Mam nadzieje, że czujecie się wszystkie super. Amberella trzymam kciukasy, to na pewno nic groźnego, będzie dobrze ![]() Cześć Mijode ![]() Ja nie mowiłam nikomu, poza moim TŻ. W zeszłym roku, po badaniu krwi powiedziałam rodzicoom, oni się strasznie ucieszyli a krótko po tym musialam im powiedzieć, ze nic z tego. Więc nawet jak komuś ma byc później przykro, że nie będzie wtajemniczony - to na pewno sto razy lepsze uczucie (zwłaszcze dla przyszłych dziadków), niż głeboko sie rozczarować, ze jednak dzieciątka nie będzie (ODPUKAĆ dla nas wszystkich). Powiem rodzicom jak będzie ok 10-11 tydzień. Teraz jest 5ty ponoć (tak mówi aplikacja na komórkę, chociaz sądziłam ze 6ty ![]() Moja ciąża pewnie zostanie potwierdzona przez lekarza za bardzo długi czas, więc w ogóle sie nie napalam. Na USG przed przyjazdem do Polski nawet nie liczę (a będę w Pl na początku marca). Mogę zrobic jedynie krew, ale boję sie tego, bo właśnie w zeszlym roku mialam bardzo niską i zmalała jeszcze bardziej. Nawet zrobiłam tylko jeden test i boję sie zrobić kolejny, poprzednio robiłam kilka dni inny test ![]() Ja objawów prawie nie mam. Cos mnie ciagnie tam gdzie jajniki i wydaje mi sie, że to więzadła, chociaz nie wiem czy to nie za szybko na to? Mam może bardziej wrażliwe brodawki dzis ale nie wiem czy sobie tego nie uroiłam ![]() ![]() Hej Screaming Whispers ! ![]() Edytowane przez frik frik Czas edycji: 2015-02-02 o 20:53 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Chciałabym dołączyć jaśli moge ![]() ![]() ![]() ![]() Życzę wszystkich bardzo przyjemnych i zdrowych 9 miesięcy ![]() ![]()
#51 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#52 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
Oj mnie też piersi bolą strasznie, ale to strasznie i już prawie nie mieszczę sie w żaden stanik
![]() A już myślicie o smarowanku, żeby rozstępów nie było?
#54 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
Przyjaciółka smarowała Palmersem, który dziś nabyłam i nie ma żadnych rozstępów. Kupiłam sobie dzisiaj, a wczesniej kupiłam z Efectimy. Oba mają fajny skład więc będę smarowała na zmianę rano jednym, a wieczorem drugim
![]()
#56 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() O tak, już kupione Palmers, ale czeka na pierwsze użycie.
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
Weroniko a robiłaś z krwi betę HCG czy sikańca w domu? i kiedy?
#59 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny trzymam za Was kciuki!
W razie pytań i wątpliwości to zapraszam do podczytywania wrześniówek. Pozdrawiam serdecznie! wrześniowa mama 2015 ![]()
![]() |
#60 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja juz sie trochę stresuję czwartkiem choć pewnie za wcześnie na serduszko. Pewnie dopiero w przyszłym tegodniu będzie już biło. Chociaż kto wie. W czwartek będzie końcówka 5 tygodnia więc może ...
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:26.