|
|
#31 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: czy wróci normalny kszałt??
a mi wraca
Tez sie tego obawialam. nawet sie pogodzilam z tym, ze bede miala krociutką rozowa plytke. Ale z kazdym dniem jest coraz lepiej. A nie obgryzam od 2 miesiecy. Wiadomo, ze to nie jest jeszcze ideal ale widac znaaaczną poprawe.Pozdrawiam |
|
|
|
|
#32 |
|
Zadomowienie
|
Mi nie wrocila odpowiednia proporcja mimo ze nie obgryzam juz pare lat...
|
|
#33 |
|
Zakorzenienie
|
NIestety nie ma szans!!!
|
|
|
|
|
#34 |
|
Raczkowanie
|
Nie chce Cie martwic, ale sczezrze wątpie, zeby płytka tak sama z siebie zaczęła rosnąc.. nie obgryzałam nigdy pazurków, ale jeden mi sie kiedys paskudnie połamał, razem z tą "przyklejoną"
częścią... do tej pory płytka ma inny kształa niz inne, i niż miała wcześniej... Chyba, że zdecydujesz sie na opiłowanie tego różwego na jeden kształa, ale to może być bardzo bolesne i prawdopodobnie wiązałoby sie ze skróceniem płytki.. pozdrawiam
|
|
|
|
|
#35 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam mam wielki problem z paznokciami
...obgryzala m je przez 7 lat jak nie dluzej i mam takie okropne te pazury ze mi sie plakac chce ...zapuscilam troszke ale rosna mi na prosto i wygladaja jak lopaty albo cos takiego ...wszyscy mi mowia ze spoko ze na prosto mi rosna ale ja chce miec ladne paznokcie a nie takie lopatki pomozcie co moge z nimi robic jak pilowac? moze jakie tipsy zele albo nie wiem..ale nawet wstyd do kosmetyczki z takimi pazurami isc ...zalanczam zdjecia tylko niedokladnie widac...P.s tylko sie nie smiejcie za bardzo z tego;(
Edytowane przez szoopcia Czas edycji: 2006-06-25 o 13:41 Powód: usunelam fotki:P |
|
|
|
|
#36 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Moje paznokcie;(
pazurki masz całkiem ok jak dla mnie
możesz jedynie troszke odsunąć skórki, bo to też zmienia kształt paznokcia..ja je odsuwam tak żeby powstał kwadrat
|
|
|
|
|
#37 |
|
Raczkowanie
|
nie martw sie naprawde wiele osób ma takie paznokcie i sa one najzupełniej normalne
moja koleżanka tez kiedys obgryzała miała bardzo "małe" paznokietki a jak zaczeła o nie dbac i zapuszczac to ta "rózowa" częśc jakby sie wydłużyła, serio . Tak więc głowa do góry i ciesz sie dbaniem o swoje paznokcie bo są spoko pozdr.
|
|
#38 |
|
Zadomowienie
|
Polaciłabym Ci założenie zeli na tipsie, odpowiednio założone i spiłowane mogą poprawić kształ paznokcia...Załóż jednorazowo, nie uzupełniaj...
Moja koleżanka i wiele klientek po takim eksperymencie było zadowolonych..Kształ płytki panokciowej zmienia się wówczas i rośnie tak jak załozony jest tips.. Fakt,ze po ściągnięciu tipsa może miec nieco zniszczoną płytkę,lae jesli trafisz do wykwalifikowanej manikiurzystki, to kilka aplikacji odzywką do paznokci i będa super Pozdrawiam
|
|
|
#39 |
|
Zadomowienie
|
a ja zapraszam na forum paznokciowe, tam dowiesz się wszystkiego, na pewno tego że tipsy nie niszcza paznokci
powodzenia, jest tam wiele profesjonalistek, które doradzą i co masz zrobic
|
|
#40 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzieki za rady...ale ja mam paznokcie proste znaczy rosna na prosto
...czy beda sie tak jakby zwijac po zalozeniu tipsow i takie tam?
|
|
|
|
|
#41 |
|
Zadomowienie
|
Widac, ze pazurki rosna do gory (tzw. skocznia) i ze masz krotka rozowa czesc. Polecilabym zalozenie tipsow - a pewno by pomoglo w skorygowaniu ksztaltu. Jezeli w trakcie noszenie tipsow pielegnuje sie naturalne pazurki wcierajac oliwke to nic sie nie zawija
![]() Ale niestety jednorazowe zalozenie, jak tu ktos poelcil, nie pomoze - na moje oko z 3 miesiace i regularne uzupelnienie by sie przydaly...
|
|
#42 |
|
Wtajemniczenie
|
dzieki za porade pewnie tak zrobie bo jak zobaczylam twoje pazurki to az mnie naszlo
sliczne wzorki i wogole to 3ba miec jakis dar do robienia takich rzeczy hehe
|
|
|
|
|
#43 |
|
Wtajemniczenie
|
Miałam ten sam problem z paznokciami, ale jak bedziesz dłużej nosiła długie paznokcie i regularnie opiłowała to one wrócą do normalnego kształu. Naprawde miałam tak samo, a teraz mam ładne paznokcie, radze nie nakładać żadnych tipsów bo potem będziesz jeszcze miała problem ze zniszczonymi pazurkami. Troche cierpliwośći a wrócą do normalnego kształtu.
|
|
|
|
|
#44 |
|
Wtajemniczenie
|
ale ja mam mala rozowa plytke
...a reszta rosnie biala;/ i mialam dlugie paznokcie ale co z tego jak 2 razy dluzsze to biale od rozowego?;/ jestem zalamana;(
|
|
|
|
|
#45 |
|
Rozeznanie
|
Chociaż nie rozdwajają Ci się paznokcie
Przynajmniej na zdjeciach nie widać.Powodzenia
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#46 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
niom na szczescie sie nie rozdwajaja nie dziekuje bo nie chce zapeszac
|
|
|
|
|
|
#47 |
|
Raczkowanie
|
nie sa takie złe moja siostra ma identycznie
ja bym troche boczki opilowała albo zaokrągliwa i nie radze czyscic paurków pikniczkiem lub patyczkami najlepiej szczoteczka musisz byc cierpliwa wróci wszystko do normy a kształt paznokci jest zazwyczaj genetycznie wiec nie od nas to zalezy ja tez zawsze marzylam i marze o długiej płytce
|
|
#48 |
|
Wtajemniczenie
|
szczoteczka? hymmm ja zawsze pilniczkiem czyszcze hehe
ale zazwyczaj nie mam brudnych paznokci;]
|
|
|
|
|
#49 |
|
Rozeznanie
|
mam gorsze paznokcie niz Ty - tez po obgryzaniu...
i czekam juz 3 rok 3 rok zeby zaczely wreszcie ladnie wygladac i nic a oliwa z oliwek jest stosowana na poczatku dziennym, nie wiem co z nimi ale chyba wreszcie zaloze zelowe i jakos to bedzie wygladac
|
|
#50 |
|
Wtajemniczenie
|
niom ja chyba tez cos musze u kosmetyczki zdzialac;]
|
|
#51 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Po drugie- tipsy NIE niszcza paznokci (ew. niszcza je niewyedukowane stylistki, albo same klientki zgryzajac je, czy tez zrywajac)! Wejdz na forum paznokciowe i zobacz ja wygladaja paznokcie po prawidlowym zdjeciu tipsow u stylistki. Na pewno nie sa zniszczone.
|
|
|
#52 |
|
Raczkowanie
|
zniszcone moze i nie sa ale na bank osłabione i miekkie
|
|
#53 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Po pierwsze: nie napisałam że kształy płytki paznokciowej ulegnie dużej zmianiem, ale twierdze że z upływem czasu paznokcie mogą same sie dalikatnie na prostować, i nie będą sie wywijać do góry. W przypdku Szopci płytka paznokciowa i nie miała szans na prawidłowe ukształtowanie sie przez ciągłe obgryzanie.A najlepszym przykładem na to są moje paznokcie,które wyglądały jak "skocznia narciarska" , a z czasem nabrały ładnego kształtu.Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#54 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#55 |
|
Rozeznanie
|
Paznokietki jak na wcześniej obgryzane wyglądaja bardzo ładnie.wiadamo,zę gdy się je katuje obgryzaniem płytka ulega zmniejszeniu i pewnej deformacji.też tak miałam.Pomogło mi na początku zapuszczanie coraz dłuższych paznokci i odpowiednie ich opiłowywanie.Dodam ,że nie tak łatwo było je zapuśćić bo paznokieć jakby "zakodował" ,że był krótki i co zapuściłam to sie łamały,nie dałam za wygraną i udało się dzięki wsparciu odżywek i utwardzaczy.Pózniej założyłam tipsy i one troche zmieniły krztałt płytki paznokcia i teraz jest całkiem ok.
|
|
|
|
|
#56 |
|
Wtajemniczenie
|
ja wlasnie musze zalozyc tipsy:P:P bo nienawidze swoich paznokci
poprostu brzydze sie nimi jak widze takie sliczne jak np. tiara robi to mi sie plakac chce
|
|
#57 |
|
Wtajemniczenie
|
Według mnie twoje paznokcie naprawde nie wyglądają źle
|
|
|
|
|
#58 |
|
Wtajemniczenie
|
dzieki za pocieszenie
|
|
#59 |
|
Zadomowienie
|
glowa do gory
nie jest zle pozdrawiam
|
|
|
|
|
#60 |
|
Wtajemniczenie
|
dzieki za slowa otuchy
![]() |
Nowe wątki na forum Paznokcie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:41.

Tez sie tego obawialam. nawet sie pogodzilam z tym, ze bede miala krociutką rozowa plytke. Ale z kazdym dniem jest coraz lepiej. A nie obgryzam od 2 miesiecy. Wiadomo, ze to nie jest jeszcze ideal ale widac znaaaczną poprawe.

częścią... do tej pory płytka ma inny kształa niz inne, i niż miała wcześniej...