|
|
#31 |
|
Wtajemniczenie
|
Heh Ci faceci mój pierwsze co jak wyszłam dziś z gabinetu to pytanie 'i co jesteś w ciazy'
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W oczekiwaniu na dwie kreski
Hahahah
Faceci i ich pojęcie ;DAle z drugiej strony my też jesteśmy zabawne, przecież wystarczy nas tutaj poczytać i można się pośmiać nieźle
|
|
|
|
#33 |
|
Zakorzenienie
|
Haha niektorzy pewnie mysla "Booze co za wariatkii..."
x A powiem wam że moj bardzo dobrze ogarnia to wszystko, wie co to cykl, plodne, nieplodne itp X Karo ostatnio gdzies widzialam na stronie ile dni wczesniej powinno sie zaczac robic testy w zaleznosci od dlugosci cyklu ale nie pamietam gdzie... ps. Jakiej firmy masz testy? Takie rozowo biale?? osobiscie mnie w tym miesiacu chyba zawiodly jeszcze nie widzialam ani razu dwoch kresek a robie juz od tygodnia sama nie wiem co o tym myslec. X Nie wiem jak bym zareagowala na dwie kreski.. chwila zwatpienia? Niedowierzanie, ale najbardziej bym sie bala ze ta kreska zaraz zniknie ![]() ---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ---------- Karo trzymaj http://www.clearblue.com/pl/when-to-start-testing.php ---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ---------- Moze faktycznie pisac tutaj po imieniu, bo z tych nickow ktore kojarze to tylko itakinie karo01 granellla i aga... a reszta troche trudno ja jestem Karolina.
|
#34 |
|
Zadomowienie
|
witam się z rana
test znowu wyszedł pozytywny piękne dwie kreski, dzwoniłam do gina i mam przyjść do położnej i się umówić na wizyte ![]() pytacie jakie to uczucie...jeśli chodzi o pierwszą ciąże to żadnych testów nie robiłam zaraz do ginki i niby domyślałam się że ciąża ale jak zobaczyłam na usg to się poryczałam i płakałam całą drogę do domu teraz kompletnie nie wierze w te testy czekam na wizyte u gin, chociaż gdzieś podświadomie się cieszymy |
|
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam tylko dwa najblizsze cykle na zajscie :p bo kolejna mozliwosc bedzie dopiero jakos po wakacjach
![]() Zobaczyc dwie kreski.. Hmm wszystkie uczucia po kolei szok, szczescie, przerazenie. Ale takim dominujacym bylo szczescie, juz w dniu zrobienia testu wszystkich uswiadomilismy ze jestem w ciazy tak sie cieszylismy
|
|
|
|
#36 |
|
Zakorzenienie
|
A ja własnie się ogarniam - rozpoczęłam dzień od telefonu do przychodni - podjadę po skierowanie na TSH i zastanawiam się jeszcze o jakie badania poprosić.
Poza tym skończył mi się okres!! Nareszcie , poza tym zamówiłam dla mojego męża bluzę z jego ulubionym klubem piłkarskim, mam nadzięję, że koleżance uda się kupić i będę miała prezent na walentynki ;-). Dodatkowo czekam na kuriera, który ma mi przywieźć soczewki. W okularach się męczę ;Dxxx Życzę miłego dnia wszystkim!! xxx PS. Jestem Anka
|
|
|
|
#37 |
|
Konto usunięte
|
Kurczę, łatwo nie było, mam problem z namierzeniem wątku ale i to ogarne :p Karo ja mam podobne cykle i test pozytywny wyszedł mi dziś w 13 dc. Wczoraj jedna z kresek była bledsza a dziś sa mega obie. A ja sama. W łóżku jeszcze z kawa.
---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Mozna tu jakoś wątek dodać to ulubionych tak jak na kafe było? Zanim ogarne to już wszystkie w ciazy będziecie
|
|
|
|
#38 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziendobry wszystkim
![]() Ja również już po kawce, kończe się malować i lecę za przedszkole zapłacić. A później czeka mnie duzooo zaległej pracy. Więc dziś zapowiada się pracowicie. A tak z innej beczki macie jakiś polecany syrop na kaszel mokry dla dorosłego? Bo jak narazie nic nie pomaga
|
#39 |
|
Konto usunięte
|
Poza tym, ja jestem Agnieszka, wolę Aga :-P
znalazłam globulke dowcipna i dziś mi o niebo lepiej, ach kiedy wkoncu bede mieć spokój..? Od kiedy pamietam trzymają sie mnie jakieś nawracające infekcje. |
|
|
|
#40 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tego tez jeszcze nie ogarnełam, ale wyszukuję wpisując w pasku - wizaż w oczekiwaniu na dwie kreski i mi się pojawia |
|
|
|
|
#41 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#42 |
|
Zakorzenienie
|
Ano rzeczywiście ;D
|
|
|
|
#43 |
|
Konto usunięte
|
U mnie pora na wstawanie, umówilam sie na zakupy z koleżanka, jakiś obiad i piwko. A jak wrócę w miarę wcześnie to moze włosy pofarbuje? Kupiłam nowa farbę blond i ciekawe co mi tym razem wyjdzie na głowie hehe
Tez tak macie ze nie Lubicie mieć dwa razy pod rząd tej samej rzeczy? Ja np szampon co miesiąc inny, odżywkę, kupiłam inna farbę niż zwykle, wiadomo ze wracam pózniej do nich, ale dwa razy z rzędu mieć nie lubię. Dobrze ze mam urlop do niedzieli, jak mi coś wyjdzie nie tak to zdążę sie uratować haha Ps. Zakupy z moja kumpela dobijają mnie trochę, ona we wszystkim wyglada ładnie, rozmiar 34 a ja 36-38, troche brzuszka mam i sie denerwuje ze nie we wszystkim mi dobrze.. :-( Sie rozpisałam, zajrze wieczorem, miłego dnia. |
|
|
|
#44 |
|
Zakorzenienie
|
Ile ja bym dała za rozmiar 38!!!
Ba!! Za rozmiar 40!! |
|
|
|
#45 |
|
Zakorzenienie
|
Witam dziewczyny!
Kawka poranna więc i trochę czasu na forum ;-) x Feelings wg mnie najlepszy będzie mucosolvan ale wiem, że każdy indywidualnie podchodzi. x U mnie @ rozkręca się na całego ale przynajmniej skończył się ten okropny ból x Spokoju nie daje mi jeszcze ten Castagnus czyli niepokalanek mnisi w tabsach, wczoraj przekopałam neta i są o nim naprawdę dobre opinie, niektóre kobietki po jednym cyklu brania już zaszły, albo zaczęły wreszcie mieć normalną owulację no ale niektórym rozregulował się cykl. I tu mój problem bo cykle mam bardzo regularne tylko czasami dość bolesne i sama nie wiem czy dobrze jest brać taki lek... Zawsze coś. x Pozdrawiam wszystkie kobitki, ja jestem Kasia, mam 28 lat. (mój nick na kafe to Nimfetamina) ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Oj, a taki rozmiar jaki ty masz czyli 38 też bym chciała mieć, a niestety ciągle 40. Głowa do góry Aga
|
|
|
|
#46 |
|
Wtajemniczenie
|
Spróbuje ten Mukosolvan jak to nie pomoże to wkońcu przejde się do rodzinnej
A ja wciąż czekam na @ chociaż też czuje że w tym cyklu bedzie boleśnie Czasem się zastanawiam czy to Kwas foliowy nie wpływa na zaostrzenie objawów @ hmm....trzeba pomyśleć.....Ja jestem Żaneta i mam 28 lat
|
#47 |
|
Zakorzenienie
|
Żaneta dałaś mi do myślenia... Faktycznie może kwas foliowy tak działa? Ja wcześniej, a praktycznie od pierwszej miesiączki nigdy nie czułam bólu przed po czy w trakcie @, zawsze bezobjawowo i tylko na podstawie liczenia dni wiedziałam kiedy nastąpi. Od września biorę kwas foliowy ale tak naprawdę regularnie to od grudnia i od grudnia też w miarę regularne starania bo wcześniej to tylko odstawiliśmy zabezpieczenia. Coś w tym chyba jest bo od 3 miesięcy umieram przed @, a i w trakcie wesoło nie jest.
|
|
|
|
#48 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na razie wspomagam sie kwasem i olejem z wiesiolka
swojemu tez wciskam olej :p U mnie okres sie rozkreca.. Dzis drugi dzien czyli odkrecony kurek Od walentynek zabieram sie za staranaka ;-) ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Co powiecie na tabelke jak na kafe? Z nikiem, ktore dziecko, cykl staran i termin @? Wydaje mi sie ze bedzie latwiej zerknac ktora kiedy ma miec okres niz ciagle pytac
|
|
|
|
#49 |
|
Przyczajenie
|
Cześć Dziewczyny ! Znalazłam was ! Jakieś progresy u was? Ja po konsultacji z Panią farmaceutką doszłam do wniosku, że będę się testowała jutro z rana, w razie czego mam drugi, żeby za pare dni test powtórzyć
|
|
|
|
#50 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem za tabelka.
![]() Dziewczyny jak myślicie skoro lekarz wczoraj nic nie widział na usg nawet pęcherzyka to pewnie ten cykl tez nie udany i pozostaje czekać na @. Czy może jest jeszcze jakaś nadzieja?
|
#51 |
|
Zakorzenienie
|
Tabelka to dobry pomysł. Dopisujcie swoje dane a ja później zbiorę w jedno.
Podaje moje: Nick __________wiek__które dziecko ____cykl starań ____data @ Catherine 86______28______1sze_____ ____3________10.03.15 |
|
|
|
#52 |
|
Zakorzenienie
|
Catherin pisze z telefonu i trudno mi skopiowac tabelke. Dopisz mnie prosze
![]() Wiek- 25. Dziecko-2. Cykl-4. Data @- 08 03
|
#53 |
|
Wtajemniczenie
|
To i mnie poproszę dopisać do tabelki
wiek- 28, dziecko - 2, cykl - 2, data @ 13.02.2015
Kontroluj swoje przeznaczenie Edytowane przez Feelings Czas edycji: 2015-02-10 o 12:34 |
|
|
|
#54 |
|
Zakorzenienie
|
Nick __________wiek__które dziecko ____cykl starań ____data @
Catherine 86______28______1sze_____ ____3________10.03.15 itakinie__________29_____ _1sze_________3________08 .03.15 feelings__________28_____ _2gie_________2________13 .02.15 Karo01__________25______2 gie_________4________08.0 3.15 Edytowane przez _itakinie_ Czas edycji: 2015-02-10 o 12:44 |
|
|
|
#55 |
|
Zakorzenienie
|
A ja po prostu wchodze z aplikacji na telefonie i od razu mi temat wskakuje
x Snilo mi sie dzis ze wyszly mi dwie kreski na owulacyjnym i faktycznie wyszly ale na tych co kupilam w aptece, mysze jeszcze dzis sprawdzic te z allegro ![]() ---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- Itakinie ty sie starasz dopiero 3 cykl?! Ja myslalam ze juz z ponad rok bo zawsze tak marudzisz ze nigdy sie nie uda, ze to juz tyle trwa a tutaj patrze 3 cykl... dziewczynooo bierz sie w garsc
|
#56 |
|
Zakorzenienie
|
Itakinie dziekuje
|
#57 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobilam ten test z allegro, druga kreska widoczna golym okiem ale mimo wszystko jasniejsza od kontrolnej :/ eh, zrobie jeszcze wieczorem.
|
#58 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez zerkne pozniej jakiej mam firmy te testy
![]() Jeszcze ich nie robilam
|
#59 |
|
Zakorzenienie
|
Hehe dziwnie sie oglada dziennie dwie kreski
szkoda tylko ze na owu a nie ciazowym
|
#60 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie. Tez czekam na dwie kreski ale nie chce dać sie zwariować poprostu bede cierpliwie czekać i nie chce sie tez za bardzo na tym skupiać. W sumie dopiero zaczynamy sie starać. W tamtym miesiącu juz zaczęliśmy, ale wczoraj dostałam okres... Mam prawie 29 lat i nie mam dzieci. Wcześniej jeszcze nie byłam pewna czy juz chce, ale od jakiegoś czasu to sie zmieniło i świadomie chciałabym zostac mama
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:34.

Faceci i ich pojęcie ;D
jeszcze nie widzialam ani razu dwoch kresek a robie juz od tygodnia