Paweł Kukiz na prezydenta? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-02-23, 17:32   #31
Northpole
Rozeznanie

Dot.: Paweł Kukiz na prezydenta?

"wykład" o gender na uniwerku? o słodka paranojo.
należało w ogóle księdzu podziękować i wysłać na KUL, bo uniwerek jest świecki z założenia. Pękłabym ze śmiechu, gdyby mi na moim wydziale ktoś próbować straszyć okropnym złym dżenderem dawne czasy

Zakłócanie rzeczywiście pozostaje zakłócaniem i tego nie popieram.
ocena prawna jednak może być inna i zależy od całości sytuacji, w linku było trochę na ten temat.
Northpole jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-23, 17:46   #32
Imperialista
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Northpole Pokaż wiadomość
"wykład" o gender na uniwerku? o słodka paranojo.
Ciekawy czy już są jakieś kierunki studiów albo konkretny - "gender"?

Cytat:
należało w ogóle księdzu podziękować i wysłać na KUL, bo uniwerek jest świecki z założenia. Pękłabym ze śmiechu, gdyby mi na moim wydziale ktoś próbować straszyć okropnym złym dżenderem dawne czasy
Publiczny uniwerek powinien być otwarty dla wszystkich. Ksiądz ma prawo na nim straszyć genderem, tak samo jak niektórzy mają prawo go promować. To nie jest normalne, jak na przykład na Uniwerku nie pozwala się narodowcowi wygłosić wykładu a jednocześnie wszelkiego rodzaju lewusy mają drzwi otwarte. Oczywiście wszystko zależy od uczelni, ale w niektóre są traktowane przez rektorów jak swój folwark.

Cytat:
Zakłócanie rzeczywiście pozostaje zakłócaniem i tego nie popieram.
ocena prawna jednak może być inna i zależy od całości sytuacji, w linku było trochę na ten temat.
A czym akcja lewaków różniła się od akcji kibiców i NOPu? Tym, że prawica kulturalnie wyszła na zewnątrz, a tamtych policja musiała siłą wyprowadzić. A wyroki dostała oczywiście prawica, bo lewacy są nietykalni?
Imperialista jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-23, 20:08   #33
dominikmeller25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Imperialista Pokaż wiadomość
Publiczny uniwerek powinien być otwarty dla wszystkich. Ksiądz ma prawo na nim straszyć genderem, tak samo jak niektórzy mają prawo go promować.
to niech sobie kapłani straszą, ludzie coraz częściej mają ich zdanie głęboko w czterech literach, a na taki stan rzeczy sami kapłani ciężko pracowali i pracują każdego dnia (do czego nawet nie potrzeba medialnej nagonki, sami sobie ją robią w swoich parafiach).
mnie gender mniej przeraża niż bezczelna i zakłamana postawa kościoła.
dominikmeller25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-23, 20:12   #34
Northpole
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dominikmeller25 Pokaż wiadomość
to niech sobie kapłani straszą, ludzie coraz częściej mają ich zdanie głęboko w czterech literach, a na taki stan rzeczy sami kapłani ciężko pracowali i pracują każdego dnia (do czego nawet nie potrzeba medialnej nagonki, sami sobie ją robią w swoich parafiach).
mnie gender mniej przeraża niż bezczelna i zakłamana postawa kościoła.
mnie gender w ogóle nie przeraża
rozdmuchany temat z niczego, żeby było czym straszyć ludzi.
którzy nie mają pojęcia kto to ten dżender, ale to szatan

A uczelnie powinny być świeckie. Jak wszystko co państwowe. Czyli wolne od religijnych akcentów. Konstytucja
niestety nie przestrzegana.

co do "lewaków" i teorii spiskowej - nie wypowiadam się arbitralnie, zanim nie przejrzę akt sprawy.
Northpole jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-11, 21:44   #35
201710120930
Konto usunięte

Cytat:
Nie xD
Cytat:
A zebrał chociaż 100 tys. podpisów?
Cytat:
szans nie ma żadnych, jedyne co to PiSowi parę głosów odebrać może w pierwszej turze
Cytat:
zero szans.
Cytat:
Wygląda mi na to, że robi sobie jaja z wyborów i tyle.
Cytat:
To może jeszcze Maryla Rodowicz?
Cytat:
Ma takie same jak Nowicka,Grodzka, JKM, Palikot i Ogórek razem wzięci czyli żadne.
Cytat:
dzizuz, nie.
itd

i namieszał
od wczoraj tylko o nim gadają(no na pewno więcej niz o K i D)
i co zrobi jego elektorat ??!!!

Edytowane przez 201710120930
Czas edycji: 2015-05-11 o 21:46
201710120930 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-11, 21:53   #36
_vixen_
Zakorzenienie

Ja na niego głosowałam, bo naprawdę nie ma w tym kraju nieszczęsnym na kogo głosować. W następnej turze jest wybór jak między dżumą a cholerą. Komorowski jaki jest każdy widzi. Dudy kobity odwaliły się na różowo jak wójtowa z córką na festyn z okazji dożynek. W ogóle PiS powoduje u mnie dreszcze. Slabo jakoś widzę takiego prezydenta, też na bank obciachu narobi.
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-11, 21:57   #37
201607211025
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez _vixen_ Pokaż wiadomość
Ja na niego głosowałam, bo naprawdę nie ma w tym kraju nieszczęsnym na kogo głosować. W następnej turze jest wybór jak między dżumą a cholerą. Komorowski jaki jest każdy widzi. Dudy kobity odwaliły się na różowo jak wójtowa z córką na festyn z okazji dożynek. W ogóle PiS powoduje u mnie dreszcze. Slabo jakoś widzę takiego prezydenta, też na bank obciachu narobi.
Teraz też jestem między młotem, a kowadłem jeżeli chodzi o drugą turę.
201607211025 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-11, 22:09   #38
201710120930
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez beautyq Pokaż wiadomość
Teraz też jestem między młotem, a kowadłem jeżeli chodzi o drugą turę.
No dokładnie
Nawet ja o tyyylu lat ruszyłam dupę na wybory
Tylko wydaje mi sądząc po sobie;d ze wyborcyKukiza nie głosowali na te całe JOW-y którymi wycierajĄ sobie teraz gęby K i D
Tylko przeciwko PO i PIS-owi
Żeby siĘ chodź troche te ryje zmieniły
i co teraz? chyba znowu nie pójdę
201710120930 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-11, 22:15   #39
201605090949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ŁAJKA Pokaż wiadomość
Tylko wydaje mi sądząc po sobie;d ze wyborcyKukiza nie głosowali na te całe JOW-y którymi wycierajĄ sobie teraz gęby K i D
201605090949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-11, 22:21   #40
Imperialista
BAN stały

Cytat:
Bez przesady, różnica między Dudą a Komorowskim jest jak między World Trade Center a Pałacem Kultury i nie widzę powodu, żeby na tego drugiego głosować.
Imperialista jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-11, 22:35   #41
_Beata _
ja.

też głosowałam na Kukiza trochę »na złość« popisowi. w drugiej turze chyba nie pójdę, nie mam kandydata.

wystukano na kalkulatorze.
_Beata _ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-12, 00:34   #42
Elfir
Zakorzenienie

Cytat:
Bez przesady, różnica między Dudą a Komorowskim jest jak między World Trade Center a Pałacem Kultury i nie widzę powodu, żeby na tego drugiego głosować.
Czyli co? Duda jako obiekt ataku terrorystów?

Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy.
T.Pratchett
Elfir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-12, 08:57   #43
Sylwia1900r
Wtajemniczenie

Na Kukiza głosowali fani, ale dobrze tak, bo chociaż przez maleńką chwilę Komorowski trząsł portkami. Bo 15% różnicy między urzędującym Prezydentem a piosenkarzem-pijakiem to niewielka różnica
Widać jak Komorowskiego kochają i tego drugiego też, że tak głosowali.
Sylwia1900r jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-12, 09:05   #44
201705121341
Konto usunięte

Tylko mi spróbujcie nie iść na drugą turę i marudzić że Komor znowu jest prezydentem :/

Wysłane z telefonu, jem ogórki i literki
201705121341 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-12, 09:10   #45
Laura2112
Raróg

Send a message via Skype™ to Laura2112

Hehe, pamietam jak Kukiz grał w moim miasteczku. Cos tam pitolił pod nosem z butelką piwa w ręce. Mój ex z nim wtedy pochlał. A teraz proszę, pan prezydent pełną gębą
pe pe pe pe pe pe bla bla bla i *uj wie o co jej chodzi.

🌹14 lat z Wizaż.pl

Nie mogę chodzic, ale nie wolno mi prosic o pomoc...

Laura2112 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-12, 09:17   #46
rednosek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _Beata _ Pokaż wiadomość
też głosowałam na Kukiza trochę »na złość« popisowi. w drugiej turze chyba nie pójdę, nie mam kandydata.
Ja głosowałam na Kukiza - nie tyle na złość, ale bardziej z nadzieją na rozbicie tego partyjnego układu.
Zarówno i Komorowski jaki i Duda to zwykłe partyjne marionetki. Nie oddam głosu na żadnego z nich.
Stary 2015-05-12, 09:48   #47
Michalina83
Zakorzenienie

Cytat:
No dokładnie
Tylko przeciwko PO i PIS-owi Żeby siĘ chodź troche te ryje zmieniły
Ja na wybory albo nie chodziłam albo oddawałam głosy nieważne ze świadomością że są nieważne, bo nie było wg mnie na kogo głosować, a w tym roku pierwsza poleciałam, a wcale nie jestem fanką Kukiza. Też mi się wydaje, że to nie o JOW-y chodzi wyborcom Kukiza. Jak wczoraj zobaczyłam ten spot przeciwko Dudzie i o tym, że Komorowski jest nagle za wprowadzeniem JOW to stwierdziłam, że sobie takiego samobója strzelili , zresztą forum zagrzmiało po tym. Na drugą turę też pójdę zagłosować przeciw panu prezydentowi (mam nadzieję niedługo).
Michalina83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-12, 10:26   #48
Sylwia1900r
Wtajemniczenie

Nie wiem na kogo głosować jeszcze, mam 2 tygodnie na zastanowienie.
Podobno Duda trzyma z Rosjanami, że jest za nimi coś obiło się o uszy, prawda to? że coś ma wspólnego z Ruskimi? O co chodzi?
Sylwia1900r jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-12, 10:28   #49
201605301111
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Sylwia1900r Pokaż wiadomość
Nie wiem na kogo głosować jeszcze, mam 2 tygodnie na zastanowienie.
Podobno Duda trzyma z Rosjanami, że jest za nimi coś obiło się o uszy, prawda to? że coś ma wspólnego z Ruskimi? O co chodzi?
Tak, Putin go wystawił jako kandydata do wyborow, spryciarz, temu malo słychać Kaczyńskiego, bo się obraził trochę

Edytowane przez 201605301111
Czas edycji: 2015-05-12 o 10:30
201605301111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-12, 14:10   #50
rednosek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sylwia1900r Pokaż wiadomość
Podobno Duda trzyma z Rosjanami, że jest za nimi coś obiło się o uszy, prawda to?
Duda trzyma z Kaczyńskim. Jest jego podstawioną marionetką.
Stary 2015-05-12, 21:08   #51
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
Dla mnie zarówno jeden i drugi jest postacią tragiczną. Żaden do sprawowania się tego urzędu nie nadaje.
Stary 2015-05-12, 21:13   #52
Karinio
Zakorzenienie

Cytat:
Dla mnie zarówno jeden i drugi jest postacią tragiczną. Żaden do sprawowania się tego urzędu nie nadaje.
Zgadzam się.
Karinio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-12, 21:23   #53
201705121341
Konto usunięte

Czy z tego powodu nie pójdziecie na wybory?

Ta druga tura (jak zwykle zresztą) to wybieranie mniejszego zła. Po raz pierwszy poprę pisowca, Krul Bul miał 5 lat żeby się wykazać a nie robił NIC oprócz podpisywania wszystkiego co mu podsunięto. W czasie kampanii zachowywał się jak wójt, władza je moja, racja je moja, wyjde do ludu niech sie cieszo hehehe. Jako JEDYNY nie wziął udziału w debacie, dla mnie to był jasny przekaz "bawcie się bawcie, przecież wszyscy wiemy że to ja jestem właściwym prezydentem i wygram z palcem w nosie hohoho po co mi debata ludzie mje lubio". Gardzę prezydentem który mnie traktuje jak wiejski ksiądz proboszcz.

Stary 2015-05-12, 21:52   #54
DariaKom
Zakorzenienie

Cytat:
No dokładnie
Żeby siĘ chodź troche te ryje zmieniły
No to jest dla mnie popis braku umiejętności wyciągania wniosków. Oczywiście, że większość wyborców Kukiza nie głosowało na JOWy, które ma w głębokim poważaniu, tylko przeciwko Dudzie i Komorowi. Śmiać mi się chce, jak słyszę, że Komor to zawsze szedł tą drogą, żeby JOWy wprowadzić. On zanim się urodził już chciał JOWy. A Duda, który był przeciw nagle stwierdził, że jest za. Co za śmiech, że im nie wyjaśnili, że to nie o JOWy chodzi, tylko o nich chodzi, żeby to obkitrane PO i PIS oderwać od koryta. Albo oni to kumają, ale nie mogą powiedzieć w TV, że to były głosy przeciwko nim i ich partiom, to plotą o JOWach jakby to był jedyny powód głosowania na Kukiza.
A Kukiz może pajac, ale mniejszy niż Korwin, no i sondaże wskazywały na Kukiza, to ludzie zagłosowali na tego który ma szansę, żeby głosu nie tracić.
Cytat:
Napisane przez whiteglove Pokaż wiadomość
Czy z tego powodu nie pójdziecie na wybory?

Ta druga tura (jak zwykle zresztą) to wybieranie mniejszego zła. Po raz pierwszy poprę pisowca, Krul Bul miał 5 lat żeby się wykazać a nie robił NIC oprócz podpisywania wszystkiego co mu podsunięto. W czasie kampanii zachowywał się jak wójt, władza je moja, racja je moja, wyjde do ludu niech sie cieszo hehehe. Jako JEDYNY nie wziął udziału w debacie, dla mnie to był jasny przekaz "bawcie się bawcie, przecież wszyscy wiemy że to ja jestem właściwym prezydentem i wygram z palcem w nosie hohoho po co mi debata ludzie mje lubio". Gardzę prezydentem który mnie traktuje jak wiejski ksiądz proboszcz.

Ja dotąd głosowałam na PO, ale już tak mam po kokardę wieśniaka-gajowego Komora, że głowa mała. On już zaczyna mieć nawet taki fałszywy półgębkowy uśmiech jak Miller.
Co z tego, że nie awanturnik? Nikomu jeszcze na dobre nie wyszło mieć prezydenta ciepłą kluchę, który nie ma za grosz ogłady, nie wie kto pierwszy siada (akcja z Angelą), woła Szoguna, włazi na krzesło, nie zna ortografii, gada w koło jakby siedział przy ognisku i harcerzom do snu opowiadał, podpisuje wszystko jak leci co mu partia podetknie pod nos. Nie ma co ukrywać, został prezydentem tylko dlatego, że trafiła się niebywała okazja, że przeskoczył oczko wyżej przez akcję w Smoleńsku. Gdyby nie to nikt nigdy by nie brał go pod uwagę, bo jest tak miałki, że się źle robi od słuchania tego jego bajania.
DariaKom jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-12, 21:57   #55
_Beata _
ja.

Cytat:
otóż to.

_Beata _ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-12, 21:58   #56
_vixen_
Zakorzenienie

Mnie się Komorowski kojarzy z wujasem, co grilla na działce urządza i popija prosto z puszki czarnego Specjala
Stary 2015-05-12, 22:00   #57
201705121341
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez _Beata _ Pokaż wiadomość
otóż to.

Powtarzam pytanie - czy z tej okazji macie zamiar olać wybory i pozwolić aby Bredzisław "rządził" kolejne 5 lat? Wszyscy byli tacy przeciwko niemu, a jak przyszła druga tura to "mam w dupie bo żaden się nie nadaje". Wierzyliście że Kukiz przejdzie?

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

Cytat:
Mnie się Komorowski kojarzy z wujasem, co grilla na działce urządza i popija prosto z puszki czarnego Specjala

XDDDDDD
Stary 2015-05-12, 22:06   #58
_vixen_
Zakorzenienie

Duda podpisał się pod słynnym projektem, żeby karać więzieniem za in vitro. To też dla mnie kompletnie dyskwalifikuje tego pana. Po co mi prezydent, który będzie podskakiwał, jak mu ksiądz biskup każe? I te jego kobity w różach straszą po nocach. Komorowski i Duda, faktycznie jest wybór, aż się chce iść na wybory. Wszyscy oni po jednej matce tak samo beznadziejni, zaściankowi, niereprezentacyjni.
Stary 2015-05-12, 22:12   #59
201705121341
Konto usunięte

Cytat:
Duda podpisał się pod słynnym projektem, żeby karać więzieniem za in vitro. To też dla mnie kompletnie dyskwalifikuje tego pana. Po co mi prezydent, który będzie podskakiwał, jak mu ksiądz biskup każe? I te jego kobity w różach straszą po nocach. Komorowski i Duda, faktycznie jest wybór, aż się chce iść na wybory. Wszyscy oni po jednej matce tak samo beznadziejni, zaściankowi, niereprezentacyjni.
Wolę prezydenta który podskakuje biskupowi a nie obcym służbom.
Stary 2015-05-12, 22:18   #60
201605301111
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez whiteglove Pokaż wiadomość

XDDDDDD
http://www.lknap.cba.pl/inc/tak/KOMO...39_580x467.jpg

mój hit <3
lubię też złote myśli pana prezydenta w stylu dzisiejszego "jak żyć za dwa tysiące" czy "kto kandyduje wiedząc że nie wygra oszukuje wyborców" <3
201605301111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości