|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tarczycowe problemy mamy i się odchudzamy
No wlasnie stale ten sam, bo dopiero od 4 miesiecy. Chyba masz racje i pokusze sie o kogos innego nastepnym razem, bo jak mu mowie ze dalej bywaja dni w ktorych jestem ospala i slabo u mnie z koncentracja to mowi zeby obserwowac pogode. :/
|
|
#32 | |
|
Czekoladoholik
|
Cytat:
|
|
|
|
#33 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mialam robione usg od razu wiec wykluczyli to i owo jednak w poniedzialek ide jeszcze do gin by zlecil mi kilka badan podstawowych oraz by wykluczyl mi PCO. Bede przeszczesliwa jesli okaze sie, ze mam tylko niedoczynnosc. Cytat:
Ty dzis glodna chodzisz, a ja wrecz przeciwnie. moze moj apetyt powedrowal do ciebie
|
||
|
|
|
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
Bakus - wez go sobie
w koncu chce schudnac ![]() W maju pojde do kogos innego :/
|
|
#35 |
|
Rozeznanie
|
hehe ale chcesz duzo mniej niz ja wiec na razie nie odbieram go od ciebie
![]() Zapisz sie juz teraz do dwoch innych, bo na nasz piekny NFZ to trzeba sporo czekac z tego co ja sie dowiadywalam z czystej ciekawosci. |
|
|
|
|
#36 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#37 |
|
Rozeznanie
|
z wyprzedzeniem trzeba sobie chorobe przewidywac
dalej glod cie dopada, bo mi apetyt sie pojawia? |
|
|
|
|
#38 |
|
Zakorzenienie
|
Zjadlam o 13 kromke razowca z 40 g szynki. A teraz dwa male banany, wiec nie
ale spac mi sie zachcialo
|
|
#39 |
|
Rozeznanie
|
Można się przyłączyć?
Zdiagnozowana w końcu zostałam wczoraj, a problemy z tarczycą podejrzewałam od 10 lat, jednak dla każdego rodzinnego wyniki tarczycowe mieszczące się w laboratoryjnej normie były w porządku, więc dopiero po nieprawidłowym usg dotarłam do endo. Ostatnie moje tsh to było niecałe 3, ale objawów mam całą masę, między innymi koszmarnie ciężko mi się chudnie. Strasznie ciężko mi to szło, ale zrzuciłam 20 kg, co z tego, skoro one wszystkie wróciły. Od dzisiaj biorę Euthyrox 25 i mam nadzieję, że uda mi się w końcu na stałe pozbyć nadprogramowych kilogramów. |
|
|
|
|
#40 |
|
Zakorzenienie
|
Dzika - czesc
Jak Wam mija dzien ?
|
|
#41 |
|
Rozeznanie
|
dzika o to fajnie bedzie nas dwie nowe w temacie niedoczynnosci, bo ja od jutra zaczynam terapie.
bury moj jakos poszedl choc po przygotowaniu obiadu przed poludniem i ogarnieciu w domu wcale mi sie nic nie chcialo i w sumie dalej nic mi sie nie chce robic. Dziwne, ze diete mam wzorowa ale nie chce zachwalic sie przed koncem dnia. Przegladam rowery stacjonarne uzywane, moze na cos sie skusze jak bedzie w miare male i dobre cenowo
|
|
|
|
|
#42 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#43 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#44 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ! pierwszy raz czuje ze ktos mnie rozumie
![]() :brzyda l:kurde... mnie sie nie zaczelo samej chudnac ale moze ja musze jeszcze popracowac nad lepszym lekarzem. Juz sie zwiedzialam gdzie warto bedzie isc ![]() ja dzis zrobilam ciasteczka z musli, bo mialam go okropnie duzo do zuzycia od dluzszego czasu. Wyszly przepyszne i kuszace. Zapakowalam TZtowi 10 sztuk do pracy zeby nie kusily
|
|
#45 |
|
Rozeznanie
|
poka dzielo i przepis moze mi wyjda choc jestem anty talent cukierniczy. Rzadko kiedy mi cos wyjdzie i ide na latwizne kupujac co by sie produkty nie marnowaly
znalazlam fajna zabawke http://allegro.pl/dd26-dozownik-do-c...036317332.html Edytowane przez bakus13 Czas edycji: 2015-03-03 o 22:20 |
|
|
|
|
#46 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musli rozdrobnilam na nozykach w mikserze i wymieszalam wszystko ze soba. Maslo wczesniej roztopilam w duzym garnku i po prostu wszystko do niego wsypalam. Uformowalam okragle plaskie ciasteczka na plaszce z papierem. Pieklam 200 stopni ok. 15 minut. wyszlo mi okolo 25 ciastek.wyglad maja typowy jak przystalo na ciastka z musli
|
|
|
#47 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wolę przekładać łyżką czy przelewać po prostu, mniej zmywania. I tak jak gotuje to kuchnia wygląda jak po huraganie. Codziennie obiady gotuje, co drugi dzień piekę chleb więc bardzo żałuję że nie mam zamykanej kuchni
|
|
|
|
|
|
#48 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry Wam
jak plany na dzis ?
|
|
#49 |
|
szamanka
|
Witam
Też mam niedoczynność tarczycy... I też dość długo nikt nie przejmował się, że będąc w gimnazjum czy liceum mam tsh 3,5 a moja mama poniżej 1... dopiero jak sama zaczęłam być mądrzejsza w tej dziedzinie, zaczęłam mieć okres w cały świat, to w ponownym oznaczeniu miałam ok 5. No i objawy miałam też, wiecznie senna, spalam na zajęciach, wiecznie mi zimno, sucha skóra, zaparcia, problemy x wagą. Na początku zawsze zaczyna się od najmniejszej dawki Euthyroxu i stopniowo się zwiększa. Różnie jest z tym włączaniem leczenia. Ja nawet jak miałam tsh 3 to domagałam się, bo źle funkcjonowałam. No i generalnie młode osoby powinny mieć tsh w okolicy 1-2. No i ciąża tak samo, tutaj trzeba zawsze leczyć i nawet brać jod dodatkowo. No ale nie liczcie na to, że Euthyrox jest cudownym lekiem na odchudzanie, bo tak nie jest
|
|
|
#50 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no wlasnie mimo lekow, ja tez sie czesto kijowo czuje skora sucha, sennosc, paznokcie sie krusza, koncentracja przy nauce zerowa.
|
|
|
#51 | |
|
szamanka
|
Cytat:
![]() może po prostu jeszcze nie masz odpowiedniej dawki ustawionej? Ja w zasadzie dopiero po dwóch latach zaczełam lepiej sie czuc. No ale uczucie zimna i nadmierna sennośc pozostała, tak samo jak wolne chudniecie
|
|
|
|
#52 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie pocieszylas mnie
|
|
|
#53 | |
|
szamanka
|
Cytat:
![]() U mnie to w dużej mierze zawinił jeden bardzo niski tsh (bez powtórnego badania potem jeszcze musiałam zwiekszyc jak zaczełam brac tabletki hormonalne U Ciebie może bedzie szybciej
|
|
|
|
#54 |
|
Rozeznanie
|
burykot jak mi bedzie zbywac takich rzeczy z pewnoscia zrobie, a dzisiaj napalilam sie na zwykle babeczki tylko bede robic po wizycie u endo i zaliczeniu duzego sklepu by sie zaopatrzyc w dobre maki-mam na mysli pelneziarno, zytnia, graham itp a takze jest w nim fajna apteka, w ktorej leki sa troche tansze i co wazne jest bardzo dobrze zaopatrzona i bardzo kompetentny (kurde 5razy pisalam to slowo zeby wyszlo dobrze
) farmaceuta, ktory dobrze radzi i proponuje zamienniki jesli czegos nie ma, a jest potrzebne bardzo na juz. Moje plany... hmm poza endo, sklepem nie mam jakis ostrych planow choc na pewno nie zaszkodzilby male porzadki jednak jeszcze gorzej sie czuje niz wczoraj dzika hehe, kuchnia na szczescie to moje krolestwo i w urzadzaniu Maz nie mial nic do powiedzenia jak wszystko wybieralam Mam duza kuchnie, dobrze przemyslana i zorganizowana wiec balaganu strasznego nie robie i lasuch jestem na wszystko co ulatwia zycie w kuchni ![]() nika dzieki za info, od razu powiem endo o planach ciazowych. Wieczorem bedzie wszystko jasne o lekach itp. Zamierzam wczesniej pojechac to moze sie wczesniej wcisne i wczesniej bede miec z glowy. Zaraz zerkne o ktorej przyjmuje i pomysle o ktorej pojechac. ---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- zerknelam na grafik endo w necie i pojawilo sie kilka wolnych godzin od okolo 15 |
|
|
|
|
#55 | |
|
Czekoladoholik
|
Cytat:
![]() Swoją drogą mimo Hashi nigdy nie tyłam przez tarczyce a zawsze przez obżarstwo i zajadanie smutków. To nie była wina choroby. Tak czytam i tylko chyba ja na końskiej dawce euthyroxu jade
|
|
|
|
#56 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja dzisiaj znowu zdechła się czuję, na dodatek od samego rana męczy mnie koszmarny ból głowy i w sumie niewiele jestem w stanie zrobić. Nawet się skupić nie mogę. |
|
|
|
|
|
#57 |
|
Rozeznanie
|
mam dawke 50 i zglosic sie pod koniec kwietnia ale do niej wiecej nie pojde, bo za bardzo ja interesuje zycie prywatne pacjentow i robi taki wywiad nie wiem czy nie lepszy od FBI. Nasluchalam sie jeszcze porad zyciowych, ktore wcale nie maja zwiazku z tarczyca, medycyna etc. ehhhh przynajmniej mam tabletki i dobrze, ze w poniedzialek ide do lekarza z dwoma specjalizacji to moze on bedzie mnie mogl prowadzic endo. W sumie to oby, bo inaczej bede musiala kogo innego szukac.
Babeczki w koncu bede robic jutro na spokojnie u siebie, bo Maz ma wracac jutro z pracy wiec pewnie kolo wieczora wyjedziemy |
|
|
|
|
#58 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() :conf used:a co to za babeczki ? dietetyczne jakies ?
|
|
|
#59 |
|
Rozeznanie
|
uzywam przepisu podstawowego z tym, ze zamiast bialej maki daje pelnoziarnista, zytnia itp, daje sporo mniej cukru niz w przepisie i w zaleznosci od tego co mam wkladam do srodka kawalki owoca, orzeczy, sypie kakao, wkladam cos slodkiego co lubie, robie na slono wrzucajac wtedy do srodka wedline, cycka, parowki z szynki i wtedy jakas salatka na talerzu.
przepis na slono biore ten http://www.wielkiezarcie.com/recipe54442.html ale daje mniej cukru a na slodko:
1. przed zaczeciem robienia wstawiam piekarnik na max i wstawiam w niego blache, na ktorej sa ulozone silikonowe foremki 2. sypkie skladniki w jednej misce, a plynne w drugie 3. mleko lekko podgrzewam i rozpuszczam w nim cukier 4. na koniec daje ubite bialka i proszek 5. rozlewam do foremek 6. zmniejszam temp do 180-200 termoobieg 7. zwykle siedze z dzieckiem przed okienkiem i patrzymy jak rosna zeby ich nie spalic |
|
|
|
|
#60 |
|
Zakorzenienie
|
Musze kiedys sprobowac takich wytrawnych babeczek. Ja ogolne jesli pieke ciasto to w kokilkach. Wtedy mam 4 sredniej wielkosci porcje czyli w sam raz na 2 osoby
![]() Dziewczyny, a cwiczycie cos ?
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:26.

Od 11 lat Hashimotka 
moze moj apetyt powedrowal do ciebie

ale spac mi sie zachcialo

) farmaceuta, ktory dobrze radzi i proponuje zamienniki jesli czegos nie ma, a jest potrzebne bardzo na juz.