![]() |
#31 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Problem z matką
U mnie to jest dojrzała decyzja akurat gdzie i za co mamy żyć. A gdzie ja napisałam, ze nie chce rodziny zakladac? Chyba po to sie bierze slub?
---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Polowe placi tz za slub. Matka tylko za nasza rodzine. Wiec troche mnie nadinterpretowalyscie. ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
#32 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Eee... ślub=założenie rodziny ![]() Wiesz, rodzina to nie tylko rodzice+dzieci, niektórzy dzieci nie maja i miec nie będą, a tworzą rodziny. W momencie zawarcia związku małżeńskiego nawet w świetle prawa zaczyna się stanowić odrębną rodzinę. Z odrębnym domowym budżetem. Który, notabene, powinien być niezle przemyślany, zanim ktos się na ślub zdecyduje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
znaczy piżmak
|
Cytat:
Autorko, nie denerwuj się na to co pisze reszta tylko przemyśl powyższe pod kątem swojej przyszłości. Bo nie czarujmy się, teraz już nic nie zrobisz, jest zaklepane i musisz wziąć w tym udział, tak jak matka ustaliła. Bo obecnie nie jesteś na siłach i na tyle pewna, by wyznaczać granice, zrezygnować i zrobić po swojemu. Bo sama nie wiesz jak chciałabyś, żeby było. Ale dobrze, że pojawił się bunt, Twój sprzeciw (stąd ten wątek). Potrzebujesz przepracowania tego problemu nie do końca zdrowej relacji z własną mamą i odbudowania swojej osobistej wartości, stworzenia autonomii.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:33.