![]() |
#31 | |
Raróg
|
Dot.: Moje pachnące zacisze-czyli wielbicielki wszystkiego stylowego-pachnącego
No to jutro idziemy do Rossmanna.
Bo jutro jest wypłata ![]() Olejki też oczywiście kupimy. I świczki ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
Ja aktualnie w pracy,a u mnie na biurku kominek z olejkami frezja+ kilka kropel pomarańczy i herbatka miętowa z pomarańczą i imbirem.
![]() Na wypłatę to będzie dopiero szał. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Raróg
|
Nic mi nie mów, juz nie moge doczekać się jutra
![]() Ale ale, ja muszę pogrzebać w szafie, czy nie mam jeszcze jakichś olejków. Bo świeczki to mi jeszcze zostały. A wieczorem parzymy herbatkę. I kąpiel w olejku kiwi + karambola, na to balsam Playboya. Chociaż bardziej podoba mi się zapach Bielendy Orzech Włoski & Bursztyn, żaden tam cud ale jednak jakiś taki fajny, apetyczny mi sie wydaje, dobrze się w nim czuję i długo się trzyma. Ale zatrzymam go na lato, bo niby nie samoopalacz, ale bardzo ładnie brązuje : )
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja niestety nie mam wanny,więc został mi prysznic z żelami Original Source. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Dzisiaj dostałam od koleżanek książkę Bądź paryżanką gdziekolwiek jesteś, oczywiście nie mogłam się powstrzymać i zaczęłam czytać już na zajęciach. Jest tam m.in. lekcja francuskiego stylu, np. jak zestawiać zapachy ze sobą. Wszystkie płyny do kąpieli, żele pod prysznic, balsamy, szampony, odżywki itd. jakie używamy w ciągu jednego dnia powinny być utrzymane w jednej tonacji zapachowej, czyli staramy się nie łączyć np. "zielonych" nut żelu z arganowym szamponem, różaną odżywką do włosów, migdałowym sprayem nabłyszczającym i ozonową wodą. Jak kategoria orientalna to orientalna, jak kadzidła to kadzidła, jak rosarium to rosarium ![]() Edytowane przez 201703061208 Czas edycji: 2015-04-14 o 20:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez BlondePearl Czas edycji: 2015-04-15 o 07:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny. Kupiłyście coś fajnego pachnącego lub stylowego dzisiaj,wczoraj lub w tym tygodniu? Ja dziś kupiłam 4 herbatki do uzupełnienia mojej kolekcji w pracy, oraz mega urocze pojemniki do przenoszenia żywności. Takie okrągłe,pastelowe różowe w białe groszki.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 | |
Raróg
|
Och, nic nie mów
![]() ![]() Widzę, że masz kokosową Ziaję, może ładnie by Ci się uzupełniała z moim nowym rossmannowskim nabytkiem: szampon i odżywka Organix kokosowe. Nie mogę się doczekać, aż je wypróbuję. Ze wstydem przyznam, że byłam palaczką, a to się z miłymi zapachami nie wiąże, natomiast wczoraj kupiłam Desmoxan i e-papierosa (liquidy czekoladowy, cytrynowy, truskawkowy, mniam ![]() Jak już skończyłam poranną porcję ćwiczen, zabrałam się za czyszczenie dosłownie wszystkiego cytrynowym Clinem. Bo Politura Pomarańczowa jakoś mi niedokładnie czysciła. Potem porozstawiałam podgrzewacze z Biedry Trawa Cytrynowa, wysypałam kryształki ozdobne o zapachu granatu i guarany. Zaparzyłam sobie własnie dzbanek herbaty Owoce Leśne. Kupiłam też na targu 2 świece jabłkowe i jeden śliczny podstawek pod podgrzewacz. Nabyłam też w Rossmannie Glade świecę Pieczone Jabłko - Cynamon I Glade spray konwaliowy. Z mniej istotnych rzeczy płyn K Parfume i Fairy Granat z Czerwoną Pomarańczą. Mogłoby sie wydawać, że udusic sie można od tego wszystkiego, ale w rzeczywistości miło i ładnie pachnie. Z reguły nie kupuje kwiatów ciętych. Powinny sobie rosnąć a nie więdnąć w wazonach. No i mam za swoje. Skusiłam się dziś na tulipany. Zwisaja tak smętnie, że zal patrzeć. Nigdy wiecej.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Raczkowanie
|
Dziś pochwalę się moją skromną kolekcją,którą mam w pracy.
![]() Na wypłatę planuje zestaw do herbat rozkwitających,kilka wosków YC i olejki zapachowe,bo moje niestety powoli się kończą. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Raróg
|
Widzę, że masz niektóre te, co ja : ) Ja na razie dałam spokój herbatkom, mam jeszcze wielkie pudło czarnej, chociaż jak wczoraj patrzyłam na te rossmannowskie...
![]() Ludwik uniwersalny czyli mietowy? Oj to nie. Mi musi jakimiś owocami pachnieć : ) Tulipany wyrzuciłam, bo nie mogłam patrzeć, jak tak smętnie zwisają. Kasa w błoto ![]() Lećcie do Rossmanna po te swiece Glade,bo to limitowana edycja, a są naprawdę ładną ozdobą, szkło jest slicznie pomalowane, zapach już pomijam ; )
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Raróg
|
To ja się muszę rozejrzeć kiedyś za tym Ludwikiem, bo na razie mam całą tą butlę Fairy.
Jak palisz papierosy to Winstony Winogronowe bardzo przypadły mi do gustu. Niby sa miętowe, ale jak zdusisz tę kuleczkę, to jakiś tam posmak się pojawia. Kiedyś, na studiach, pamiętam były Vivy, długie, nieco cieńsze, ale nie całkiem, na ogół paliliśmy waniliowe. Ja nabrałam wtedy zwyczaju kupowania ich sobie na Święta BN i tak mi się kojarzyły. Olejków już niestety nie kupiłam, za dużo miałam wydatków - laptop, ciuchy na wiosnę, ale jak TŻ zjeżdża w piatek z trasy i tak sobie usiądziemy pogadać przy piwku i palimy do tego, to przy kominku nic tego dymu nie czuć. A jakich proszków do prania i płynów do płukania używacie? Takie żeby ładnie i jak najdłużej pachniały?
🌹14 lat z Wizaż.pl ![]() Nie mogę chodzic, ale nie wolno mi prosic o pomoc... ![]() Edytowane przez Laura2112 Czas edycji: 2015-04-17 o 09:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Jeśli chodzi o płyn do płukania to koniecznie przetestuj Vernel,najlepsze są te klasyczne,nie żadne aromateriapie,ale to chyba jak z płynami wszystkich firm. Najbardziej intensywne są te pierwsze. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Raróg
|
A gdzie ten Vernel dostanę?
OT: aisha21, to Twój kot w avie? Bo ja raz dorwałam mojego z taką miną : D
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Raróg
|
U mnie na targowisku jest takie stoisko, muszę się podpytać : )
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Raczkowanie
|
Łee,to na pewno dostaniesz,bez obaw. Ja też w swoim mieście mam targowisko i właśnie tam mam kilka tych sklepików. To jest podstawa takich sklepów,popularna chemia z Niemiec.
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 | |
Raróg
|
Zanotowane
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Raczkowanie
|
Witam Drogie Damy.
![]() U mnie dziś owsianka z owocami leśnymi nazbieranymi w lato,do tego rooibos z karmelem,a w kominku olejek o zapachu frezji i świeca lawendowa. ![]() A wasz poranek jak wygląda? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Raróg
|
U mnie cappucino waniliowe, a w dzbanku herbata z owoców leśnych + zielona z grapefruitem.
Widziałam liquid o smaku orzecha laskowego, musi być pyszny : ) Tymczasem raczę się truskawkowym. Fajnie, jak w domu nie śmierdzi fajami : ) Musiałam przebrać starą pościel bo mi woniała, ble. Poza tym dziś u mnie pachnie konwalią. Powonienie wraca, czego czasem żałuję, hehe ; )
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Raróg
|
To ja mocno trzymam kciuki. A jakby Ci było ciężko, to Desmoxan/Tabex + ewentualnie elektronik : )
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Jak mieszkałam zagranicą,to nie paliłam przez 3 miesiące,jakoś nie czułam potrzeby. Później zapaliłam papierosa na lotnisku w Berlinie,jak miałam lądowanie awaryjne i dowiedziałam się,że musimy wszyscy czekać 9 godzin na transport i tak paliłam do dzisiejszego poranka. Póki co chwilowo mieszkam z palącą mamą i jej również palącym partnerem,więc tu może być utrudnienie,ale mam nadzieję,że dam radę. Jednak nie jestem zwolenniczką desmoxanów i innych cukierasów. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
Raróg
|
Ja bez wspomagania chyba niestety nie dałabym rady.
Choć z kolei jestem przeciwniczką tych wszystkich Nicorette i innych badziewi z nikotyną. Po plasterku z nikotyną myślałam, że umrę, ból głowy, wymioty, no nic przyjemnego. Wolę tą cytyzynę, ona wypiera nikotynę z organizmu.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Raczkowanie
|
Witam dziewczynki.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
Właśnie wprowadziliśmy się do nowego mieszkania.I jak wiadomo chcę mieć jak najpiękniej i najczyściej itp. ![]() Dodatkowo chciałabym żeby w mieszkaniu pięknie pachniało. I pomyślałam że Wy znawczynie tematu doradzicie w zapachach. 1.Chciałabym żeby w moim domu pachniało świeżością i lekkością. Taki zapach czystości a nie chemii czyszczącej ![]() 2.W kibelku też bym chciała żeby zawsze pięknie pachniało, ale nie mam tam kontaktu ani żadnej półeczki. Jest zamykana szafka i toaleta. Jakiś zapach który będzie się ulatniał z szafki, czy coś na podłogę? 3. Szukam proszku i płynu do płukania o takim właśnie zapachu świeżości, nie wiem jak to nazwać wiecie o co mi chodzi? Z góry dzięki za podpowiedzi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Raróg
|
Ja mam patyczki w wazoniku, czyli dyfuzor, z jednych jestem zadowolona, innych znów w ogóle nie czuję, to zależy.
Mam ten Ambi Pur do kontaktu, on bardzo ładnie pachnie, taką świeżością właśnie, to chyba jest Trawa Cytrynowa, o ile dobrze pamiętam. Podgrzewacze w tej samej nucie kupisz w Biedronce. Ja bardzo lubię Trawę Cytrynową, jest taka orzeźwiająca. Kiedyś miałam takie odświeżacze brzoskwiniowe, które przyklejało się w środku do drzwi szafki, ale nie pamiętam gdzie je kupiłam, być może w Rossmannie, tam mają trochę tych pachnących cudeniek, wkładki do szaf, te stojące mini - odświeżacze też mam.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:33.