|
|
#31 | |
|
plum plum
|
Dot.: Potrzebuje pomocy.
Cytat:
|
|
|
|
#32 |
|
Przyczajenie
|
Nie chodzi o sens prawny, nie wiem jak on zareaguje, a wiem jak bardzo potrafi być agresywny... wolałabym Dziadków na nic nie narażać, nie chodzi o to, że coś im zrobi, ale wyjdzie gdzieś czy coś...myślę, że kolega prędzej da rade go złapać i zatrzymać.
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2015-04-17 o 17:12 Powód: Przywrócenie usuniętego posta. |
|
|
|
|
#33 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Porozmawiaj z nim, jeśli nie pójdzie do psychiatry to odpuść sobie. Będziesz go całe życie ratowała? Jeśli jest chory to musi rozpocząć leczenie. Wiesz, że jest agresywny, kiedyś może zrobić krzywdę Tobie. Nie pisz do tej dziewczyny, skoro nie utrzymują ze sobą kontaktu od kilku lat. Nie widzę sensu by ją w to mieszać. Kto wie, czy czasami nie robił jej z życia piekła. Nie da się uratować kogoś, kto sam nie widzi problemu w swoim zachowaniu lub w chorobie. |
|
|
|
|
|
#34 |
|
Przyczajenie
|
Znowu źle to sformułowałam...jest nerwowy po prostu, ja też jestem, też szybko się denerwuję. Nikogo nie zabije przecież.
I pisałam wcześniej, że jest świadomy tego, że coś jest nie tak więc nie róbmy z niego takiego potwora ; ) |
|
|
|
|
#35 |
|
plum plum
|
z dziadkami pogadać możesz bez jego udziału. Przedstawić niepokojące wydarzenia itp. Z kumplem tak samo - ogólnie im szerszy krąg poparcia sobie stworzysz, tym lepiej. Na końcu pogadaj z nim, powiedz, że się martwisz, że zauważasz dziwne zachowania i że czas na lekarza. Spokojnie mu to powiedz, delikatnie. Powiedz, że może pogadać o tym z kolegą (dobrze, by kolega był przygotowany i też umiał mu podać jakieś przykłady itp) albo dziadkami (on też powinni Cię poprzeć).
|
|
|
#36 |
|
Konto usunięte
|
Może ex dziewczyna - uśmierciła się fikcyjnie żeby się od niej wreszcie odczepił?
Edytowane przez 201607040940 Czas edycji: 2015-04-16 o 11:19 |
|
|
|
|
#37 |
|
Zakorzenienie
|
Psychiatry a nie matkujacej dziewczyny.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
|
|
|
|
#38 |
|
Przyczajenie
|
Potrzebuje pomocy.
Czasami martwi nas zachowanie kogos bliskiego i możemy mieć obawy, ze jest to schizofrenia. Tyle, że SCHIZOFRENIA to nazwanie czegoś, jakiegoś zachowania, które nam nie pasuje (a w tym wypadku, które Ciebie niepokoi).
Można o tym rozmawiać z bliskimi, z osobą której dotyczą obawy, można też zastanowić się nad wizytą u psychiatry. Wszystko jednak powinno się odbywać na drodze porozumienia i akceptacji. Osobiście uważam, że w kryzysie psychicznym warto sięgnąć po Otwarty Dialog www.oda-pomoc.pl bezpłatną pomoc w fińskiej metodzie ODA, aktualnie tylko na Dolnym Śląsku. Edytowane przez bortniksandor Czas edycji: 2015-04-28 o 07:51 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:54.