|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna nadeszła, lato tuż tuż, będziemy miały dzidziusia i to już! - cz.XIV
Pewnie nie ma co przesadzać.
Ja strasznie psychicznie odpoczełam ci powiem i wcale nie chce tam wracać. ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Ludzi w pracy mam fajnych ale kierownictwo daje zdrowo popalić no i te moje dojazdy do pracy ok 1.5 godziny w jedna stronę. Gdyby nie mąż to pewnie jeszcze bym chodziła a tak to odpoczywam.
#32 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna nadeszła, lato tuż tuż, będziemy miały dzidziusia i to już! - cz.XIV
Hej
Aggo pytałaś jak Marcela, a więc czasami podchodzi do brzuszka i go przytula. Staram się z nim dużo rozmawiać o siostrzyczce, ale ostatnio jak coś zaczynam mówić, to od razu wyskakuje z tekstem, mamo przecież już rozmawialiśmy na ten temat ![]() ![]() Cytat:
![]() Bardzo ładna kołderka, ta co wrzuciłaś link ![]() Cytat:
![]() Też się boję tego, że jak urodzi się malutka, to synek będzie musiał iść na jakiś czas w odstawkę i nie chcę żeby poczuł się odrzucony, ale jak czytam o Aggo, czy konsternacji jak walczyły o kp, to nie wiem czy dam radę pogodzić to wszystko ze sobą ![]() Cytat:
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
Gryzka gratuluję !!!
💖 Mialam.wczoraj wejść i napisac bo widzialam wynik bety , ale zmoglo mnie i poszlam spać kolo 22 Jednak chyba za duzo sobie narzucilam Jak chodzi o daty to ja Hanuszke 20.12.14 urodzilam ![]() O tak ubranka w Ff sa dobre jakościowo. Mamy pare sztuk i jestem zadowolona ![]()
Zakochani ...zaczarowani od 02.11.2008 ![]() 11.05.09 żegnaj kruszynko ![]() 17.03.10 żegnaj kruszynko ![]() wrzesień 2010 znowu żegnamy kruszynkę ![]() 07.05.13 ciąża pozamaciczna ![]() 04.05.14 - II kreseczki ![]() 20.12.14 - pojawiła się na świecie!! nasz cud ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#34 |
Konto usunięte
|
U mnie tp wypada na 30.12...
![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;51045840]U mnie tp wypada na 30.12...
![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka ![]() No to ładnie ![]()
#36 |
Zakorzenienie
|
Fionus no jak Maja byla mniejsza to dalo sie przykryc a teraz jakby ja parzylo .
![]() Marcelek przyzwyczai sie do siostrzyczki na pewno. Bede trzymac tez kciuki za kp. Gryziu wow super tp. ![]() Kochana wysle ew. Jutto bo tak wieje na polq Ze katastrofa. I nie chce wychodzic z mala w taka pogode, a Tz w pracy.
#37 |
Wtajemniczenie
|
FIONA- może u Ciebie pójdzie tym razem gładko z karmieniem? Bądź dobrej myśli.
A co do kompana do zabawy to siostrzenica jak wsadziliśmy go w bujaczek u nich to zaczęła nim bujać i mówić bawimy się bawimy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam ciagle duphaston wiec jesli bedzie potrzeba to oddam za koszty przesylki. Ja juz na pewno nie uzyje. Gryzia gratuluje raz jeszcze . Super wiesci Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#39 | ||
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;51045840]U mnie tp wypada na 30.12...
![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka ![]() To jeszcze załapiesz się na ten rok ![]() Cytat:
![]() Pewnie w śpiworku śpi ? ![]() Cytat:
![]() Jak bym słyszałą mojego synka ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- Magi a jak u Ciebie ? Jak sobie radzisz z dwójką bąblów, masz kogoś do pomocy ? ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Ciekawe kiedy nasza Sonia urodzi ![]() Moja koleżanka dziś poszła do szpitala, bo ma mieć cc za tydzień, ale tak puchnie biedna, że musieli ją dziś położyć na oddział .
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
Gryzia , a może wyjdzie w roczek mojej Hannah
![]()
Zakochani ...zaczarowani od 02.11.2008 ![]() 11.05.09 żegnaj kruszynko ![]() 17.03.10 żegnaj kruszynko ![]() wrzesień 2010 znowu żegnamy kruszynkę ![]() 07.05.13 ciąża pozamaciczna ![]() 04.05.14 - II kreseczki ![]() 20.12.14 - pojawiła się na świecie!! nasz cud ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
aggo jeszcze zapytam o tą butelkę medela calma, bo coś wspominałaś, ze ją masz, to powiedz mi kochana czy podczas picia mleczka maluszek nie krztusi się, bo takie czytałam opinie na jej temat ... no i czy byś poleciła ?
#42 |
Zakorzenienie
|
Ale mi dzisiaj duszno.
Nie mogę nic zrobić bo zaraz mi się kręci w głowie.
#43 |
Zakorzenienie
|
Fionka ja o firmie medela to w ogole same dobre rzeczy slyszalam
![]() Kiss odpocznij ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#44 |
Wtajemniczenie
|
Butelka ze smoczkiem calma ma zwolniony przeplyw- są dwa plastikowe elementy i dopiero smok. Żeby polecialo mleko to dziecko musi zassać ze tak powiem na rybke, jak pierś. Ten smok jest dlugi wiec może stad krztuszenie przy malutkim otworze gębowym
![]() Dla mnie calma w porządku. Mam tez lovi i one łatwiej lecą ale tez prawidłowo ukladaja wargi dziecka, żeby potem chcial ssać pierś. Lovi są sporo tańsze. Calma to ok.50 zl. W gemini za 2 butle lovi ze smokami placilam 20 zl. Mój Szkrab ma o 15 wizytę u pediatry ze szczepieniem i wazeniem. Rano Mąż ubrał go w nowe spodenki, które zostały pięknie obsikane. A przed chwila musiałam zmierzyć sie z ogromem defakacji tych malutkich jelitek... Po pachy... Ostatni czysty pajac,reszta się suszy... No i kilka grubych śpiochów tez się znajdzie... |
![]() ![]() |
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
Kochane nie rodze jeszcze..na niedziele mam tp.
Dzis ktg na 17:30. I ogolem to mialam mega dobry humor,w sumie dalej mam i chodze radosna,brzuch opadl troche i mi lzej jest..duzo lzej. Mam mnostwo sily,sprzatam,gotuje,piek e,piore itd.. Ale dzis rano sie obudzilam i ryczalam..ryczalam jak bobr..bo chce byc juz po i wiedziec ze Mikolaj urodzi sie zdrowy. Seks,skakanie i krecenie biodrami na pilce,spacery,chodzenie po schodach herbatki z lisci malin wciaz, dzis to nawet podloge mopem umylam-a nie robilam tego od 6mca jakos..no i masowanie sutkow.. i nic nie dziala na niego. Cos tam tylko mnie pobolewa ale przestaje. I pokazuje tez jak mi sie woda odklada w nogach :O Caluje Was mocno ![]() Dziekuje za troske |
![]() ![]() |
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
Aggo kciuki za wizyte
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#47 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- Aggio jak wizyta?
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
Aggo czytałam troszkę o tych butelkach i mimo ceny kupię jedną medela calma i jedną LOVI, bo Cali też je polecała
![]() Daj znać jak po szczepieniu ![]() Sonia jaki masz brzuchol ...... ![]() Wynika z tego, że co by nie robił dziecko i tak wyjdzie wtedy, kiedy samo będzie chciało ![]() Tak jak pisałam koleżanka z podobnym Tp dziś poszła do szpitala i tez jest mega spuchnięta ... az się boję co to będzie z nami co rodzą w wakacje.... Kiss nie pociesze Ciebie, bo mi takie atrakcje towarzyszą prawie na co dzień, a zresztą pisałam Wam o tym. Kiedy masz wizytę ? Jutro muszę iść na glukozę hm...
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez fiona27 Czas edycji: 2015-04-15 o 14:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
Powodzenia na glukozie! Ja sie troszke balam ale znioslam ja bardzo dobrze
![]() A zabroniono nam pic wode i robic siusiu w trakcie.. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie pierwszy raz akcja z takimi dusznościami, mam nadzieję, że nie będą się u mnie zbyt często powtarzały. Zapisuje sobie wasze rady i spostrzeżenia na temat butelek ubranek itp ![]()
![]() |
#51 |
Konto usunięte
|
Mam mdłości
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
Aż mi łzy stają w oczach na sama myśl o noszeniu takiego ciężkiego brzucha w lipcu i w sierpniu. Teraz mam brzuszek, nie puchne, nie tyje, ale boję sie, ze zacznie sie piekło. Aż mnie ciary przechodzą na myśl, ze bedę jakieś problemy przy porodzie i potem. Normalnie jak patrzę na Sonie albo slucham aggo o tych godzinach ściągania pokarmu i walki to mi sie nogi uginają.
|
![]() ![]() |
![]() |
#53 | |
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;51050125]Mam mdłości
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka ![]() A ja pochlaniam kit kata ![]() Cytat:
Mi z piersi od 14tc leci siara non stop ale ze wzgledu na leki jakie biore nie bede mogla karmic piersia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#54 | |
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;51050125]Mam mdłości
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka ![]() To dobry znak! A wcześniej miałaś?? Cytat:
![]()
![]() |
#55 |
Konto usunięte
|
Kiss nigdy
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
Gryziu to dobrze, trzymam za was mocno kciuki
![]() ![]()
#57 |
Konto usunięte
|
Cali dasz radę
![]() Sorry, że ja tak tylko o sobie, ale od wczoraj jestem na jakimś chaju ![]() ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
Cali kochana kazda ciaza inna.a może będziesz w lato dobrze ja znosić
![]() ![]() Sonia Mikolajek wyjdzie kiedy bedzie chciał. Po co go wypychac wcześniej ![]() Gryzia ciesz się z mdłości Jednak na dluzsza mete sa one straszne.ja nie narzekalam tylko w sumie się cieszylam z dolegliwosci, ale za to na zgage juz pod koniec.... płakać mi sie chcialo
![]() ![]() |
![]() |
#59 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z kolei z Darusiem troche przezylam chwile grozy. 2 tyg.temu polknal kamien. A w zeszly czw w nocy zwymiotowal pozniej ledwo jadl w sob.i niedz i niedz.znow zwymiotowal. Totalnie spanikowalam ze to przez ten kami3n ( mimo ze polknal go dawno i byl maly i slsiski-nawet sama polknelam podobnej wielkosci kamien by spr.kiedy wyjdzie) ale jednak to byl chyba niezyt bo juz od wczoraj je i nie wymiotuje. ZA TO przez to rzyganie i wizyte na ip z powodu mojej paniki zalapal zapalenie krtani ale na szczescie dzis tez juz lepiej. Jednak inhalacje dzialaja cuda. Tak wiec chyba wychodzimy na prosta. Pomocy nie mam ale D.chodzi do zlobka jak wszystko jest ok wiec nie jest jakos ciezko. Generalnie to jestem zachwycona chlopakami i mimo ze sa zupelnie inni poki co to kazdego kocham nieziemsko. Cytat:
kciuki. Daj znac po. My juz mamy za soba pierwsza dawke rota i 6w1. A 28.04 idziemy na pierwsza dawke pneumokokow. Pierwsze pol roku mamy dosc mocno zawalone szczepieniami. Cytat:
cali ty tutaj nie rycz. Tyl3 sie naczekalas na dziecko ze teraz ciesz sie z kazdej przezytej minuty. Lekko nie bedzie. Jako matka czasami bedziesz miala ochote wyjsc i nie wrocic ale na szczescie szybko takie nastroje mijaja. A wazne by myslec pozytysnie. W lipcu i sierpniu dasz rade z tym brzuszkiem tak lekko ze nie zauwazysz ![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;51050604]Cali dasz radę ![]() Sorry, że ja tak tylko o sobie, ale od wczoraj jestem na jakimś chaju ![]() ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka ![]() Rozumiem ten haj ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
Sonia duzy brzuszek i jak fajnie Mikolajek ulozony.
Mi mimo , ze chodzilam w lecie w ciazy nogi w ogole nie puchly. Czulam sie ok tyle , ze czesti slabo mi sie robilo. Gryzia super, ze sa mdlosci ![]() Kciuki za szczepienia, ja choruje jak idziemy z Maja... :-( ---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ---------- Kiss kurcze przepraszam Cie. Okazalo sie, ze mojego meza brat bedzir mial dziecko niedlugo. Bylo wielkie ukrywanie bo oni dziwni. No i rogal pojdzie do Olgi. Co do ubranek kaftaniki dla mnie tragedia.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:24.