Koraliki do robienia biżuterii! - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Biżuteria

Notka

Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-04-18, 21:45   #31
Jein
Raczkowanie

Dot.: Koraliki do robienia biżuterii!

Na ul. Kochanowskiego 12 (w podwórku) w Katowicach jest sklep Koralium. Jeszcze tam nie byłam ale wybieram się w przyszłości.
Jein jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-19, 10:30   #32
kulkam
Wtajemniczenie

GG do kulkam

A gdzie jest sklep "Cuda na kiju"?
A na Francuskiej jest Manufaktura - obok wejścia na politechnikę. Super sklep - bardzo go lubię!
A jeśli chodzi o Koralium - też jest dość dobrze zaopatrzony, ale niektóre ceny ma dość wysokie. Choć np. filc jest w fajnej cenie - porównywalnej z netową.
kulkam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-19, 10:48   #33
ravenart
Zadomowienie

GG do ravenart

Cytat:
Napisane przez kulkam Pokaż wiadomość
A gdzie jest sklep "Cuda na kiju"?
A na Francuskiej jest Manufaktura - obok wejścia na politechnikę. Super sklep - bardzo go lubię!
A jeśli chodzi o Koralium - też jest dość dobrze zaopatrzony, ale niektóre ceny ma dość wysokie. Choć np. filc jest w fajnej cenie - porównywalnej z netową.
Jest w centrum, na Stanisława (boczna Warszawskiej i Mariackiej). Taka prostopadła do głównej alejka, kiedyś na przeciwko w bramie był inny koralikowy sklep, zapomniałam nazwy. Wybacz chaotyczne tłumaczenie, ale moje znajomość Katowic jest dość ograniczona
ravenart jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-19, 11:54   #34
kulkam
Wtajemniczenie

GG do kulkam

OK, kojarzę - był tam kiedyś DiamicArt (NeedBead) - dobrze wiedzieć, że jest tam coś nowego A warto tam zajrzeć?

Jest jeszcze drugi sklep na 3-Maja - bramę za Bibelotami - w tej bramie, gdzie jest sklep elektroniczny, tylko podwórko głębiej. Dość drogo i nie ma srebra, ale jest przemiła właścicielka
kulkam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-19, 12:18   #35
ravenart
Zadomowienie

GG do ravenart

Jeśli chodzi o Cuda na kiju to obsługa jest przesympatyczna, dużo gotowej biżuterii, mają ciekawe naszyjniki. Półfabrykatów mało, nie mają srebra. Co do cen sie nie wypowiadam, jak każdy taki detaliczny sklepik, ceny mają dużo wyższe niż na allegro, czy w sklepach internetowych. Ogólnie bardziej preferuję zakupy na sznury, czy w hurtowniach niż w takich sklepikach, więc już z założenia jestem mało obiektywna
ravenart jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-20, 11:01   #36
Jein
Raczkowanie

Ooo! Ciekawych rzeczy się tu dowiaduję Cuda na kiju są dokładnie na Stanisława 5. Droga kulkam możesz mi napisać jak daleko od WORDu jest ten sklep Manufaktura? Bo na tych okolicach znam się akurat najmniej..
Jein jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-04, 09:32   #37
Chocolaterie_
Raczkowanie

GG do Chocolaterie_

Cytat:
Napisane przez Jein Pokaż wiadomość
Na ul. Kochanowskiego 12 (w podwórku) w Katowicach jest sklep Koralium. Jeszcze tam nie byłam ale wybieram się w przyszłości.

Mam bardzo złe wspomnienia z tym sklepem. Był to jeden z pierwszych sklepów, kiedy zaczynałam przygodę z biżuterią. Pierwszy raz spotkałam miłą Panią na wystawie w Spodku. Później zaczęłam odwiedzać sklep. Zostałam oszukana na co najmniej 400 zł Niestety były to początki funkcjonowania sklepu ja młoda i głupia. Nabijała wszystko na paragon powiedzmy 1x50 zł :| i nie liczyłam rzeczy, które miałam w woreczku. Kiedyś byłam w sklepie a tam kobietka przyszła z awanturą, że ją oszukała. Ta przeprosiła, że to pomyłka musiala być itd. Kupiłam co miałam kupić wsiadam do auta i wyciągam wszytsko i liczę. Oszukała mnie na 30 zł :| Później jak wróciłam w domu pamiącię do tego co kupowałam i do cen no to wyszło coś około 400 zł tylko jak to udowodnić po x czasie. Jedynie udało mi się odzyskać 30 zł, ale już nigdy tam się nie pojawiłam i nie pojawię.

A jakie są teraz sklepy w Katowicach z półfabrykantami ?
Chocolaterie_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Biżuteria

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości