![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: prezent na bierzmowanie
A kiedy miałaś bierzmowanie? Ja 13 lat temu. A to, żeby za świadka rodzica brać to chyba katechetka tak radziła
![]() A duze te uroczystości robiliście?Czy najbliższa rodzina typu rodzice, dziadkowie, rodzeństwo? A i pamiętam, że bierzmowanie było w poniedziałek o 18 wiec nim sie skończylo było na pewno koło 19.30 a następnego dnia do szkoły więc nikt nie myślał na pewno o uroczystości rodzinnej wtedy.
Edytowane przez karolinka86 Czas edycji: 2015-05-29 o 19:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Zostałam poproszona na świadka do córki mojej kuzynki. I zastanawiam się czy coś jej kupować. Ostatnio w mojej miejscowości było bierzmowanie i ludzie robili jakieś przyjęcia, prezenty kupowali. Aż mnie trochę zatkało. U mnie świadkiem była mama, żadnego przyjęcia nie było bo po co ? A to wcale tak dawno nie było. Dlatego zgłupiałam.
Myślałam żeby kupić bombonierkę/ dużą czekoladę i jakąś pamiątkę z sakramentu bierzmowania. Czy lepiej faktycznie jakiś bon do sklepu ? Kurczę sama nie wiem, co robić.
Najlepszą kochanką jest księgowa. Jak się nie zgadza - to się nie zgadza. Ale jak się zgadza, to we wszystkich pozycjach ![]() Mądra kobieta kiedyś rzekła: "Mam to k*rwa w dupie" i żyła długo i szczęśliwie ![]() Dobry pocałunek kobieta czuje między udami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
Mój brat dostał zegarek, ja kolczyki, drugi brat chyba jakąś gotówkę. Prezenty tylko od chrzestnych, czyli w dwóch pierwszych przypadkach nasi świadkowie bierzmowania. U młodszego brata świadkiem byłam ja, prezentu ode mnie nie dostał. Za to dostał prezent od księdza, krzyż z imieniem z bierzmowania.
![]() |
#35 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
17 lat temu mialam. A uroczystość to tylko rodzice,świadek z rodziną (kuzynka z rodzicami) i babcia z dziadkiem, czyli najbliższy. Tort,obiad,kawa. Maleńka uroczystość. Ale na pewno nie byl to dla mnie zwykły dzień. Może to zależy kto jaką ma wiarę |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
ReklaMO(D)żerca.
|
Dziewczyny, bardzo proszę żebyście nie robiły offtopa na temat tego który sakrament ważniejszy, czy kto kiedy się bierzmował
![]() Skoro autorka wątku pyta, co ma sprezentować na bierzmowanie znaczy, że chce to zrobić bez względu na to, ile lat temu i co Wy dostałyście z okazji swojego kolejnego sakramentu. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Najlepszą kochanką jest księgowa. Jak się nie zgadza - to się nie zgadza. Ale jak się zgadza, to we wszystkich pozycjach ![]() Mądra kobieta kiedyś rzekła: "Mam to k*rwa w dupie" i żyła długo i szczęśliwie ![]() Dobry pocałunek kobieta czuje między udami
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
Biżuterię
![]()
![]() |
#39 |
Komandor Kociak
|
Po moim bierzmowaniu razem z moją świadkową (5 lat starszą przyjaciółką), mamą oraz babcią które były w kościele poszłyśmy na kawę i ciastko. Od świadkowej dostałam 50 zł i piękną kartę
![]() Kartę mam do dzisiaj, a pieniążki z tego co wiem wydałam na jakąś książkę ![]() Od reszty rodziny nie dostałam prezentu, bo po co ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chyba kupię jakiś ładny łańcuszek z zawieszką ![]() ---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- Też zależy od rodziny. U mnie nie obchodzi się ani imienin ani urodzin, chyba że jakieś okrągłe albo 18-stki.
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#43 |
BAN stały
|
Hej, jak myślicie... Czy ikona z wizerunkiem imiennika Świętego lub Patrona to dobry pomysł na prezent z okazji przyjęcia Bierzmowania? Przykładowo, chrześniak wybrał na trzecie imię Patryk. Chciałabym kupić ikonę właśnie z tym Świętym i dodać specjalną dedykację na odwrocie obrazu z datą i miejscowością.
[link ciach] Edytowane przez Mijanou Czas edycji: 2019-06-27 o 22:21 Powód: link |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Raczkowanie
|
Myślę, że to super pomysł na prezent.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Przyczajenie
|
Lepszy taki prezent niż laptop czy quad, niczym na komunię. Serio, spotkałam się z tym, że ktoś jako chrzestny kupił dzieciakowi na bierzmowanie lapka. Jak dla mnie przesada, ale co kto lubi.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Raczkowanie
|
Jasne że przesada. To nie ma być walka kto kupi lepszy prezent, tylko podarunek związany z uroczystością.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:43.