|
|
#31 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Dr Przybycień - starania o dziecko z jego pomocą cz2
Ja już się uzaleznilam jeszcze bez rejestracji.. to co to będzie teraz.. dziś była inseminacja w macierzyństwie i doktorek mowil ze 20stego już można testować.. ciężko będzie wytrzymać do 20stego
|
|
|
|
#32 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#33 |
|
Wtajemniczenie
|
ona_ola ja też witam serdecznie i życzę powodzenia, informuj nas jak sytuacja
![]() Kamila ja cytologię mam zalecaną przez lekarza aby robić co roku i cały czas mam Igr (nawet dr się dziwił, że jak u dziewicy) a do ivf robiłam te same wymazy co Ty i wyszła mi choroba weneryczna, wstyd pisać jaka... 3lata temu miałam to samo badanie i nic nie było, więc pewnie ja albo mąż załapaliśmy to w publicznej toalecie albo pod prysznicem na którymś z wyjazdów, bo ja skoku w bok nie zaliczyłam a i za męża ręcze tak czy siak opóźniło to nasze podejście do ivf o 2 m-ce, na antybiotyki wydaliśmy 700zł, ale warto było, bo dziada przegoniliśmy, tak że ciesz się, że wymazy masz ok ![]() Przeziębieniem się na razie nie martw, ważne abyś na transfer była w formie ![]() Magit to ja mam szczęście, bo ja po konizacji żadnych zapaleń nie łapałam i nie musiałam mieć później dodatkowych zabiegów, ale co do śluzu to możemy sobie rękę podać, bo u mnie z tym też kiepściutko... ale niestety jest to nieuniknione, bo usuwając nam zaatakowane tkanki musieli też ruszyć gruczoły odpowiedzialne za produkcję śluzu. i wydaje mi się, że to też ma duży wpływ na płodność, bo w końcu jak śluzu mało to i żołnierzyki mają dużo trudniej... Moje fsh 6,77, ale wynik zależy od dnia cyklu, ja chyba w 2 lub 3dc robiłam. Wiem, że się martwisz niskim amh, ale moja znajoma z poczekalni miała 0,5 i dwukrotnie zaszła w ciążę, więc jeszcze nic straconego. Ja mam amh 1,5 ale do tego jeszcze endometriozę, która też ma bardzo duży wpływ na jakość komórek a mimo wszystko się udało, więc musisz być dobrej myśli. Może akurat Twoje amh nie spadło aż tak i zakwalifikujesz się do programu ![]() Dziewczyny jestem przerażona tą mutacją o której piszecie, nie wiedziałam, że to takie poważne a ja tego nigdy nie badałam... |
|
|
|
#34 |
|
Przyczajenie
|
Ja mam zrobić betę 18 maja, też po pierwszej inseminacji. Ile miałaś pęcherzyków?
|
#35 |
|
Raczkowanie
|
w sumie to miałam dwa pęcherzyki na lewym..na prawym tylko jakies drobne a to dlatego ze za pozno zaczelam brac Clo no coz tak to jest jak maz na wyjazdach..ze tak powiem zaskoczyl mnie :P zastrzyk miałam we wt a dopiero dziś jak zajechałam pod klinikę to jajnik lewy zaczal wariować ..po usg doktorek stwierdził ze tyle co peklo i ze idealny czas..zobaczymy sprobuje nie dac się zwariować
a ty Urszula85 na ilu pęcherzykach?
|
|
|
|
#36 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#37 |
|
Rozeznanie
|
Melduje się i Ja
Kamila jak po wizycie??? ![]() Ja jestem umówiona na wtorek na monitoring na Lwowskiej w Tarnowie jest po 18.30, dzwoniłam i Pani bardzo dziwnie zadowolona:P powiedziała że nie trzeba się zapisywać tylko po prostu przyjechać. Jestem tylko lekko podłamana do przygotowuje sie do IVF i skoczyłam zażywać anty 3 maja dostałam i robię sobie zastrzyki z Gonapeptylu i Dr mi kazał zrobić badanie LH i Estradiol w 1-2 dzień cyklu zrobiłam dziś i estradiol mi wyszedł tak niski 15,17 jak u kobiet podczas menopauzy:/ Czy myślicie że to oznacza, że mam bezowulacyjny cykli i jajniki nie wytwarzają komórek? Zrobię sobie jeszcze jutro dla porównania
|
#38 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Daisy- witaj w klubie! Chyba miałyśmy to samo. Kuracja miesięczna końskimi dawkami antybiotyków, mąż także. Parę stów wydane i opóźnione ivf o miesiąc. Ale wytrułam gada!! A złapałam na basenach termalnych rok wcześniej!!! To ważne badanie, bo dr mówił, że ciąża może się nie przyjąć, a jak już to w 2 m-cu obumiera! |
|
|
|
|
#39 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bylam dzis u Doktora w Macierzynstwie i powiem Wam tak, ze pierwze wraznie z kliniki dobre, duzo lepsze niz w Parensie, wszyscy mili, formalnosci duzo ale porzadek, przynajmniej tak to na razie wyglada. Pani w rejestracji wziela moj dowod, spisala, wyslala do pielegniarki, ta mnie wypytala 100 pytan do , zalozyla karte i czekalam na wizyte, a ze byl u doktora chyba jakis lekarz to chwile poczekalam ale taki spokoj tam, nie to co w Parensie i prowadza tez ciaze, nie wiem czy Dr Przybycien bedzie prowadzil ale inni na pewno. Doktor mial duzo czasu dla mnie, nie spieszyl sie, pogadalismy dlugo, wszystko dokladnie wyjasnil, wyglada na to, ze dobrze trafilysmy z tym in vitro do nich, bo Doktor mowil, ze maja super nowoczesny sprzet, z Anglii, z Oxfordu, bo Oxford ma w klinice swoje udzialy, jest to siec klinik nieplodnosci, w Wlk. Bryt. i w Hiszpanii i oni zapewniaja super sprzet i szukaja najlepszych pracownikow, mowil tez, ze jest swietny embriolog, a to jest bardzo wazne, jest teraz u nich ta mozliwosc ogladania zarodkow na monitorze i co prawda kosztuje to dodatkowo 1000 zl ale jest warte, bo latwiej im najlepsze zarodki wybrac, wiec mnie to jakos pocieszylo. Doktor mowil, ze probowal poruszac z górą temat usg ale nie bylo odzewu, silny mur jest po tej stronie, wiec chodzi im oczywiscie o kase. Doktor mowil, ze moge przyjezdzac do Tarnowa, bedzie taniej. Wszytsko jest u mnie w porzadku, jajniko wyciszone po Marvelonie, teraz jeszcze 10 dni Marvelon, w miedzyczasie, od tej niedzieli, od 10.05 biore Gonaphepthyl, a 1 dnia cyklu wysylam do Doktora smsa, ze dostalam miesiazke, On oddzwania i umawiamy sie co dalej, od 2 dnia cyklu dochodzi Gonal, na koncu Menopour. Takze plan jest, zabieg powinien mi wypasc na sama koncowke maja. Pytalam jak to bedzie w te dni kiedy go nie ma, to mowil, ze damy rade, bo jest 4 dni w tygodniu, atroche da sie to przesunac, wiec mam nadzieje, ze bedzie dobrze. Oczywiscie da zwolnienie kiedy tylko bede chciala, na dojezdzanie do Tarnowa tez moze, gdybym chciala tam jezdzic. Ogolnie jestem zadowolona z Macierzynstwa po tej pierwzej wizycie, oczywiscie szkoda tych 200 zl za pierwsza wizyte, masakra ale chyba poziom wyzszy niz w Parensie.Tak sie zagadalismy z Doktorem, ze ni wydrukowal mi karteczki z zaleceniami, wypisal ale nie wydrukowal i wyszlam, zorientowalam sie na korytarzu, ze jej nie mam, a juz inna pacjentka byla w srodku, to poszlam do pielegniarki, ona zadzwonila do Doktora i zaraz mi japzyniosl, takze ogolnie fajnie, zobaczymy jak bedzie dalej, bo to moze byc pierwsze wrazenie, mylne ale to jest tez opinia Doktora, to mam nadzieje, ze to prawda i ze wyjdziemy na tym dobrze, na tej zmianie, choc z wiekszym obiazeniem budzetu. ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Dziewczyny, a skad o tej mutacji wiecie? Jakie badania robilyscie? Mi Doktor nic takiego nie zlecil, w jakich wypadkach to sie bada i jak sie nazywa to badanie?
04.2008 ciaza naturalna, 12.2008 narodziny zdrowej Córci,starania od 09.2013,hsg,laparoskopia, 3 inseminacje,06.2015 IVF-nieudane,07.2015 - 2 IVF-udane,obumarcie ciazy w 7 t,maj 2015-3 IVF i badanie zarodków PGS,mrozaczki czekaja na lepsze czasy |
|
|
|
|
#40 |
|
Wtajemniczenie
|
kamilamimila
to w sumie same pozytywne informacje wydaje mi się, że wizyta warta te 200 zł skoro tak dobry wywiad z pielęgniarkami a później z doktorem. Na monitoringu w Tarnowie pewnie miałby mniej czasu dla Ciebie....Ciekawe jak dr będzie ogarniał np. monitoringi w Tarnowie a ewentualne wizyty i IUI w Krk... no ale czas pokarze ![]() Ale pewnie na forum są już dziewczyny, co chodziły na monitoringi do Tarnowa a ewentualne IUI w Krakowie i pewnie nie było problemu?
|
|
#41 |
|
Rozeznanie
|
Kamila Super że jesteś zadowolona! Ja mam identyczne postępowanie jak ty z tymi lekami tylko ja gonal mam brać od 3 dnia cyklu. Tzn to było tak że Dr mówił że może nie pojawić się miesiączka ale jak się nie pojawi to 4 dni po marvelonie ma traktować jak 1 dzień cyklu. To tak rano zrobiłam poszłam na badania o 8 rano estradiolu i LH, a miesiączkę dostałam koło 15, więc zrobię jeszcze jutro badanie w razie czego. Jestem załamana bo jak się okaże że mam nieowulacyjny cykl:/ A jak myślisz lepiej podjechać do niego w niedziele na wizytę na Lwowską z tymi wynikami czy czekać na wtorek na monitoring? Bo myślicie że wtedy będę mu mogła pokazać te wyniki mimo że to monitoring?
Bo jeśli tak to nie ma sensu brać dalej leków i się kłuć:/Też się muszę zapisać do Macierzyństwa żeby mieć z głowy tą pierwszą wizytę. A wypytywały Cie o całą przeszłość położniczą i leczenie? Dawałaś im jakieś ksera dokumentacji z Parens?
|
#42 |
|
Zakorzenienie
|
kamilamimila
Super wieści Prawie na równi będziemy szły a będziesz przecierać ścieżkę ![]() Powodzonka
|
|
#43 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do tego, ze jestem zadowolona to prawda, tylko mam powazne problemy z Mezem, nie daje rqady z tym in vitro i moj dobry humor depcze kazdego dnia, nie wiem jak to bedzie:-(Jak dam rade sama? I czy do w ogole ma sens?:-(
04.2008 ciaza naturalna, 12.2008 narodziny zdrowej Córci,starania od 09.2013,hsg,laparoskopia, 3 inseminacje,06.2015 IVF-nieudane,07.2015 - 2 IVF-udane,obumarcie ciazy w 7 t,maj 2015-3 IVF i badanie zarodków PGS,mrozaczki czekaja na lepsze czasy |
|
|
|
|
#44 |
|
Konto usunięte
|
kamila dogadaj się lepiej ze swoim mężem żebyście byli pewni decyzji oboje a nie jakieś wymuszania, czytałam kiedyś wywiad z mężem kobiety po in vitro nie wiem czy ich związek nie był silny czy psychika mu siadła ale po narodzinach dziecka się rozstali bo powiedział że jakoś inaczej już patrzył na żonę po tych przejściach że zostali jak by to napisac ich intymność zbrukana przez te "rozbieranki" żony do badań i to oddawanie nasienia może to był problem dla niego i psychicznie wysiadł ale jak już mieli dziecko czy nie zwyciężyła miłość do dziecka nie wiem, skarżył się że to przez in vitro. Różnie to bywa ja jestem silna psychicznie i tak się nie przejmowałam jak mój mąż który nie był zadowolony ale zrobił to i czekamy na synka i będziemy jeszcze szczęśliwsi niż przedtem. Sam doktor na ostatniej wizycie pytał się jak się czuję psychicznie z tą decyzją i że tak się leczenie zakończyło to mu powiedziałam że widział jaka sytuacja była i że to było jedyne wyjście i że się cieszę. Pogadaj z mężem wytłumacz mu wszystko żeby nie był taki przerażony i że dacie radę i przejdziecie przez to razem. Życzę żeby Wam się udało bo my daliśmy radę to Wy też. Może niech forum poczyta będzie Mu razniej z nami bo my mamy forum a faceci nie mają gdzie się wygadać. Ja mężowi codziennie opowiadałam co tam na forum która para po jakim zabiegu żebyśmy nie byli tacy sami w tych staraniach bo nie mieliśmy z kim pogadać.
Edytowane przez 201604151126 Czas edycji: 2015-05-08 o 07:30 |
|
|
|
#45 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny, jeśli pozwolicie będę Was podczytywać, ponieważ niewykluczone, że też czeka mnie IV.
U dr P. byłam raz, jeszcze na starym miejscu w T., ale ja jestem z Podkarpacia także chciałam się po prostu skonsultować z innym lekarzem. Trzymam za każdą z Was bardzo mocno kciuki i życzę powodzenia w osiągnięciu wymarzonego "celu" i utuleniu na końcu tej wyboistej drogi cudownego, różowego Maleństwa Jeszcze kilka słów do kamilamimila, kochana Twój stan i spokój psychicznyteż jest bardzo istotny, spróbuj dojść z mężem do porozumienia i znajdźcie jakiś kompromis, bo będzie Ci ciężko przez to wszystko przejść, a dziecko ma być uzupełnieniem Waszego wspólnego życia a nie jego nadrzędnym celem. Musicie wejść w to RAZEM, ze wszystkimi konsekwencjami. Spróbuj z nim spokojnie porozmawiać, może daj do poczytania coś, co na niego może pozytywnie wpłynąć. Powodzenia kochana!
|
#46 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#47 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Trzymajcie kciuki!
|
|
|
|
|
#48 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zgadzam się z tym co napisałaś. Stan psychiczny, nastawienie jest niezwykle ważne. Ja pod wpływem stresu, nie mam miesiaczki. Zawsze kiedy był jakiś ważniejszy, stresujący czas w moim życiu, okres się zatrzymywał i wracał jak nieco zwalnialam, przestawał się przejmować, przyzwyczajalam się do sytuacji. Jakieś czary chyba
|
|
|
#49 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#50 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny,dziekuję za wiadomości.Sprobuje jeszcze raz z Mężem porozmawiać ale juz probowalam wiele razy i on nie chce o tym rozmawiać,probowalam pójście do psychologa,nie pójdzie,on sie zgodzil w grudniu na to ale tak naprawdę zgodzil sie wbrew sobie dla mnie,licząc pewnie,ze do tego czasu uda się naturalnie,a teraz jak widzi,ze to juz zbliza sie wielkimi krokami,leki,zastrzyki i nie ma odwrotu to nadzwyczajniej nie daje sobie z tym rady,pewnie sam myslal wcześniej,ze będzie latwiej,ja nie wiem co mam jeszcze zrobić,przecież nie mogę sie teraz wycofać...Wiem,ze moha psychika jest tu bardzo wazna,probuje mu to uświadomić ale nie chce rozmawiać i zamyka sie w sobie😞
|
|
|
#51 | |||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Cytat:
Co do mutacji MTHFR to przy nim rośnie homocysteina, która jest niebezpieczna i zwalcza się ją właśnie kwasem foliowym ale ten gen dodatni utrudnia przyswajanie kwasu i dlatego musimy brać go więcej. Jak dobrze rozumiem, na homocysteinę ma wpływ właśnie dieta bezgluteinowa - też mi ją zalecił. ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Cytat:
XII.2013 5t (*), X.2014 laparoskopia, V.2015 IUI, XI.2015 2IUI Edytowane przez Urszula85 Czas edycji: 2015-05-08 o 10:37 |
|||
|
|
|
#52 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny,ja nie rozumiem o co chodzi z ta mutacja,czemu czasem Doktor mowi zeby zrobić te badania,a innym,nie i o co chodzi czy ktoś byl juz w ciazy czy nie?Bo ja bylam i urodziłam zdrowe dziecko,to mogę mieć ten gen?
|
|
|
#53 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A takie pytanie to chyba do Doktora
|
|
|
#54 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#55 |
|
Raczkowanie
|
Daisy85 mozesz mi napisac jak twoja historia wygladała jak sie staraliście, czy miałąs inseminacjie, czy sie udało jak długo sie leczyłas itd . Ja miałąm 6 inseminacji , wiele stymulacji ale sie nie udaje . Nic nie mam przeciw ivf , ale tez myslałąm ze mnie to nigdy nie bedzie dotyczyc az tu nagle nie mam wyjscia , Ja staram sie jakos to sobie wytłumaczyc ze medycyna idzie do przodu ,ze mamy taka szanse zeby byc mamami ale gorzej z moim mezem zreszto czytajac to forum widze ze faceci jakos inaczej do tego podchodza.
---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- a i jeszcze jedno do dziewczyn które bray Dostimex , czy wam pomógł czyto jest lepszy lek od tych wszyskich ? Ja mam wysoka prolaktyne 67 po obciazeniu 230. Najpierw miałam bromergeron jakies 2 lata pózniej dr przepisał mi Parlader ale nie dało sie go brac ..bóle głowy ,wymioty no i własnie czytałam ze jest jeszcze ten dostimex i nie wiem czy nie powiedziec lekarzowi zeby i go przepisał. Pozdrawiam |
|
|
|
#56 |
|
Raczkowanie
|
Jest dzisiaj monitoring?
|
|
|
|
#57 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#58 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- W Tarnowie są codziennie, oprócz czwartku chyba. Ale niech jeszcze ktoś potwierdzi, bo nie jestem pewna, czy dobrze zapamiętałam.
|
|
|
#59 |
|
Rozeznanie
|
Pani w recepcji tez mi tak mówiła, każdy dzień z wyjątkiem czwartku.
Dziewczyny jak jest w Macierzyństwie z kolejkami do Pana Dr? Też są takie opóźnienia jak w Parens czy luźniej i nie czeka się aż tyle? |
|
|
|
#60 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:24.

tak czy siak opóźniło to nasze podejście do ivf o 2 m-ce, na antybiotyki wydaliśmy 700zł, ale warto było, bo dziada przegoniliśmy, tak że ciesz się, że wymazy masz ok 
Zrobię sobie jeszcze jutro dla porównania