PIERSI - nie ogólnie - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-11-13, 15:01   #31
kitek
Przyczajenie

Dot.: PIERSI - nie ogólnie

nie martw sie kwiatuszku jeszcze jest nadzieja ze i tobie urosna .jezeli twoja mama lub babcia maja wieksze piersi to ty tez bedziesz miala ja mam 24 lata i zawsze nosilam 75B ale przez ostatni rok zauwazylam ze musze juz kupowac 75C-D.
kitek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-10, 15:57   #32
ladyanco
Raczkowanie

Dziękukuję za wszystkie rady
Ale wiecie co dziewczyny? Zmierzyłam sobie obwód w biuście, i jest taki sam jak dwa miesiące temu A już rocznikowo mam 16 lat, czyli - tak jak napisał pan doktor na wizażu - moje piersi przestają już rosnąć!!!
ladyanco jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-10, 16:04   #33
paliziomka
Zadomowienie

GG do paliziomka

Cytat:
Napisane przez elly2
A ja to ostatnio nabawilam sie kompleksu...Zawsze mialam miseczke B i wlasciwie dalej taka nosza, ale widze, ze moje piersi sie zmniejszyly;/ nigdy takie nie byly, ja naprawde nie zmyslam - moja mama tez to zauwazyla...mam wrazenie ze mi troszke "obwisly" i przez to jakby zmalaly ? wiem, ze pewnie pomyslicie, ze mam urojenia, ale ja to naprawde widze ;/ nie potrafie ujac tego slowami...ale tak jakby wypuklosc moich piersi "poszla w inne strony" - na boki ? takie mam wrazenie patrzac w lustro
Jejku ja mam tak samo !!! ;( Moja siostra, mama naj kumpela to samo stwierdziła ;(

http://znajdzfirme.org
paliziomka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-10, 16:11   #34
paliziomka
Zadomowienie

GG do paliziomka

Cytat:
Napisane przez elly2
A ja to ostatnio nabawilam sie kompleksu...Zawsze mialam miseczke B i wlasciwie dalej taka nosza, ale widze, ze moje piersi sie zmniejszyly;/ nigdy takie nie byly, ja naprawde nie zmyslam - moja mama tez to zauwazyla...mam wrazenie ze mi troszke "obwisly" i przez to jakby zmalaly ? wiem, ze pewnie pomyslicie, ze mam urojenia, ale ja to naprawde widze ;/ nie potrafie ujac tego slowami...ale tak jakby wypuklosc moich piersi "poszla w inne strony" - na boki ? takie mam wrazenie patrzac w lustro
Jejku ja mam tak samo !!! ;( Moja siostra, mama naj kumpela to samo stwierdziła ;(

http://znajdzfirme.org
paliziomka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-10, 16:17   #35
Sharona
Przyczajenie

GG do Sharona

heh...fajny problem....ale wszystko ma dwie strony-dobrą i złą......ja mam miseczkę 70C w wieku 17 lat ...z jednej strony dobrze...bo wiadomo.. ale jestem przerażona że lada moment moje piersi staną sie obwisłe
Sharona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-10, 16:24   #36
zayontz
Raczkowanie

GG do zayontz

Cytat:
Napisane przez ladyanco
Mam 15 lat i miseczkę 65A. Wstydzę się swojego małego biustu. Nie upycham sobie staników, jak robią to niektóre dziewczyny, ale jest mi z tym źle. Nawet nie mogę nosić staników push-up, bo nie ma na mnie rozmiaru. Wszytskie są za duże... Wiem, wiem: mam jeszcze czas. Tylko problem w tym, że 2 lata temu piersi zaczęły mi rosnąć, ale po pojawieniu się miesiączki nagle przestały! No cóż, za dużo to one sobie nie podrosły, bo mam w biuście 80 cm. Czuję się paskudnie, bo mojego biustu praktycznie nie widać.
I jeszcze jedno - przez 5 miesięcy nie widziałam się z moją przyjaciółką. Jak się żeganłyśmy, była płaska jak deska, nawet nie nosiła stanika. Ale po 5 miesiącach jak ją zobaczyłam, doznałam szoku - miała już piersi, przy czym moje po dwóch latach rośnięcia były takie same! - i co najgorsze, mniejsze od Jej piersi!
Zawsze jak kupuje z mamą strój kąpielowy (co roku, bo z majtek wyrastam) słyszę: "no, to trzeba będzie ci kupić trochę większy staniczek, bo jeszcze urośniesz na górze". Słyszę już to dwa lata i nic! - zawze stanik jest dobry, tylko w biodrach przybieram.
I jeszcze przed chwilą przeczytałam na wizażu wypowiedź pana ginekologa - "Wzrost piersi w zasadzie kończy się w 16-18 roku życia!" (http://www.wizaz.pl/forum/showthread...=ma%B3e+piersi). Czyli jestem skazana na takie NIC do końca życia? A może to choroba, która nazywa się niedorozwojem piersi?
Proszę, poradździe, ja już nie mogę...
Temat generalnie mnie nie dotyczy, z racji plci, ale pocieszyc zawsze moge.
Powiem ci tylko tyle, czlowiek rozwija sie biologicznie do 21 roku zycia, co oznacza ze masz na to jeszcze cale 6 lat. Jesli twoje kolezanki tak bardzo zmienily sie przez 2 miesiace, to pomysl ze masz ich jeszcze 72! Wiec spokojnie...i nie wpadaj w kompleksy.
The unjust hath the just's umbrella.
zayontz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-10, 16:31   #37
1141655
Zakorzenienie

Mam małe B ale się jakoś z tego powodu nie załamuję taka moja natura..Wkońcu małe jest piękne
Głowa do góry masz dopiero 15 lat i jeszcze sporo czasu na porost biustu

http://perfekcyjniewdomu.blogspot.com/
Mój drugi, prywatny, trochę o porządkach
1141655 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-01-10, 16:34   #38
witch_18
Zakorzenienie

zgłasza sie kolejna deska hehe mi z kolei jako pierwszej w klasie,w podstawówce,zaczęły rosnąć piersi..ale duże nie urosły teraz miałam problem z dobraniem gorsetu na studniówke no,ale np. moja kumpela ma spory biust tyle,ze dużo osób mówi,ze jest on nieproporcjonalny do reszy jej ciała (jest szczupła) także każdy moze na coś ponarzekać
zapraszam
witch_18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-10, 18:10   #39
czarna_232
Raczkowanie

nie przejmuj nie tym wogole, bo mi sie wcale nie podoba jak np. szczupla dziewczyna ma wielki biust, ktory pod swoim cięzarem obwisa, jak u starej babki. Poza tym slyszalam ze biust konczy rosnac po urodzeniou dziecka, po ciązy ci sie jeszcze moze powiększyc
czarna_232 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-11, 12:59   #40
Shemreolin
Zakorzenienie

GG do Shemreolin Send a message via Skype™ to Shemreolin

Cytat:
Napisane przez zayontz
Temat generalnie mnie nie dotyczy, z racji plci, ale pocieszyc zawsze moge.
Powiem ci tylko tyle, czlowiek rozwija sie biologicznie do 21 roku zycia, co oznacza ze masz na to jeszcze cale 6 lat. Jesli twoje kolezanki tak bardzo zmienily sie przez 2 miesiace, to pomysl ze masz ich jeszcze 72! Wiec spokojnie...i nie wpadaj w kompleksy.
zayontz, to ja ci od razu powiem, że piersi nie rosną do 21 roku życia, tylko mniej wiecej do 17, ale to jest różnie. Mi np. urosły w ciagu dwóch lat (zaczełuy rosnać jak miałam jakieś 11-12 lat) do miseczki B, ale jak zaczełam brać hormony (w wieku 18 lat) to mi jeszcze urosły do miseczki C.

Shemreolin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-11, 13:11   #41
zayontz
Raczkowanie

GG do zayontz

Cytat:
Napisane przez Shemreolin
zayontz, to ja ci od razu powiem, że piersi nie rosną do 21 roku życia, tylko mniej wiecej do 17, ale to jest różnie. Mi np. urosły w ciagu dwóch lat (zaczełuy rosnać jak miałam jakieś 11-12 lat) do miseczki B, ale jak zaczełam brać hormony (w wieku 18 lat) to mi jeszcze urosły do miseczki C.
hymmm, no musze ci uwierzyc na slowo, jako ze znam tylko efekt koncowy a nie proces wytwarzania

Tak czy inaczej, Ladyanco, mysle ze nie powinnas sie nadto stresowac, bo masz jeszcze sporo czasu.
The unjust hath the just's umbrella.
zayontz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-01-11, 13:25   #42
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Hmm ... Ja w Twoim wieku też miałam miseczkę A Teraz mam 18 lat i noszę 80 B Biust nie jest za duży, ale jestem z niego bardzo zadowolona ... Chyba nie chciałabym się zamieniać na większy
Małe jest piekne ... heh
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-11, 17:33   #43
spray
KWC

eh, urosną Ci jeszcze.. prawdopodobnie
Ja, niestety, jestem płaska jak deska a mam 24 lata NA KARKU I już nie ma dla mnie nadzieji, buuuuu
spray jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-11, 17:46   #44
dziewczyna00
Rozeznanie

GG do dziewczyna00

Nie przejmuj się! Masz dopiero 15 lat i wszystko przed Tobą. Kobiety dojrzewają do około 21 roku życia. Powiem Ci jednak coś z drugiej strony. Ja dałabym teraz dużo, żeby tylko mieć 75 B, a nie jak teraz 75D!! Moim zdaniem- większy biust = większy problem. Szukam odpowiedniej bielizny w wielu sklepach i naprawde mam problem z wybraniem czegoś ładnego. Więc może zamiast narzekać, na drobny biust spróbuj go polubić, tym bardziej że z tego co piszesz (65A) jesteś drobną dziewczyną. A zadbane i jędrne piersi - nie koniecznie duże na pewno będą się pięknie prezentować
dziewczyna00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-11, 18:26   #45
happygirl
Rozeznanie

ladyanco - piersi to nie kości! Głównie składają się z tkanki tłuszczowej, więc jeśli utyjesz, "urosną" Ci też piersi (moja koleżanka tak miała, a była starsza od Ciebie). Poza tym, można zawsze się podratować tabletkami anty. Albo zaakceptować siebie. Ja mam 75A i nie narzekam :P

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-01-11, 18:31   #46
witch_18
Zakorzenienie

juz kiedys słyszałam,ze od antykonceptów rosną piersi,to prawda?bo u mnie wcale tak nie działały..
zapraszam
witch_18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-11, 18:34   #47
happygirl
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez witch_18
juz kiedys słyszałam,ze od antykonceptów rosną piersi,to prawda?bo u mnie wcale tak nie działały..
każda reakcja na antykoncepty zależy od organizmu, np. niektórzy tyją, a niektórzy tylko w piersiach :P
Stary 2006-01-11, 18:35   #48
nati__xxx
Wtajemniczenie

GG do nati__xxx

A ja mam 75B a wsumie nawet C (większość staników jakie kupuję mają rozmiar C ale są też B) i nie jestem zadowolona z moich piersi W sumie już nwet nie chodzi o rozmiar ale o kształt,wydaje mi się że są jakieś takie dziwne że za bardzo rozłażą się na boki :P chciałabym to skorygować chirurgicznie ale mój TŻ powiedział że by mnie za to ukatrupił bo kocha moje piersi
Stary 2006-01-11, 19:00   #49
paula78
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladyanco
Dziękukuję za wszystkie rady
Ale wiecie co dziewczyny? Zmierzyłam sobie obwód w biuście, i jest taki sam jak dwa miesiące temu A już rocznikowo mam 16 lat, czyli - tak jak napisał pan doktor na wizażu - moje piersi przestają już rosnąć!!!
dziecko kochane,po 2 miesiecach stwierdzasz ze piersi przestaja ci rosnąć?

nadal rosniesz,zmienias zbudowe ,dzialaj inne hormony,dojrzewasz wiec daj sobie troche czasu i zajmij sie czyms bardziej pozytecznym ,jakis sport?

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-11, 19:16   #50
Makusia
Raczkowanie

Hmmmm no to ja mam pytanie
Mówicie ze mogą urosnąć jeszcze, że wysztsko się moze zdażyć, w końcu to jest miseczka A. A jeśli ktoś ma miseczkę C i też 15 lat, to są szansę zeby jeszcze urosło??? Ja gdzieś czytałam, że piersi rosną do 2 lat po okresie :|
Makusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-19, 14:37   #51
Agu5ka
Raczkowanie

A ja mam 16 lat i mam maly biust i chce zeby JUZ urosl !!!!! Nie chce czekac nie wiadomo ile.. A jesi rosna do 2 lat po okresie to znaczy ze mi juz przestaly bo okres rozpaczal mi sie ok. 3 lata temu ;( ;( ;(
Agu5ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-19, 15:23   #52
Tusio
Wtajemniczenie

A ja mam 16 lat,niedawno dostałam pierwszy okres i biust mi się trochę powiększył,mam 70 B W zasadzie to doszłam do wniosku,że wolałabym mieć mniejszy,niż duży (moja koleżanka ma naturalne 80 B!)...
Stary 2006-01-19, 15:47   #53
elly2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Tusio
A ja mam 16 lat,niedawno dostałam pierwszy okres i biust mi się trochę powiększył,mam 70 B W zasadzie to doszłam do wniosku,że wolałabym mieć mniejszy,niż duży (moja koleżanka ma naturalne 80 B!)...
80b czy c ? bo jezeli b to ma taki sam rozmiar miseczki jak Ty, tyle ze obwod pod biustem ma wiekszy O ile dobrze pamietam

elly2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-24, 14:39   #54
ladyanco
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez paula78
dziecko kochane,po 2 miesiecach stwierdzasz ze piersi przestaja ci rosnąć?

nadal rosniesz,zmienias zbudowe ,dzialaj inne hormony,dojrzewasz wiec daj sobie troche czasu i zajmij sie czyms bardziej pozytecznym ,jakis sport?
Paulo, taki sam obwód w biuście miałam półtorej roku temu, a to, że piersi przestają mi rosnąć stwierdziłam po przeczytaniu wypowiedzi Pana doktora.
ladyanco jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-24, 15:26   #55
paula78
Zakorzenienie

obwód głowy tez w pewnym momencie przestaje sie powiększac i jakos na tym nikt nie płacze tylko ciągle te cycki

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-24, 16:31   #56
Tusio
Wtajemniczenie

fakt,C...małe "niedopatrzenie":rolley es:
Cytat:
Napisane przez elly2
80b czy c ? bo jezeli b to ma taki sam rozmiar miseczki jak Ty, tyle ze obwod pod biustem ma wiekszy O ile dobrze pamietam
Stary 2006-01-24, 16:46   #57
Pink_Sexy
Raczkowanie

"Wzrost piersi w zasadzie kończy się w 16-18 roku życia!"
Widzisz? Sama tak napisałaś. Masz piętnaście lat, więc masz jeszcze dużo czasu. Dowodem jest koleżanka której piersi urosły w pięć miesięcy. Ja do 16 roku życia miałam bardzo małe piersi. BARDZO! A teraz? Małe C. Jestem z nich jak najbardziej zadowolona. Też płakałam, martwiłam się - a teraz? Mam to wszystko w nosku! Powiem ci szczerze że ja będąc już prawie kobietą ( 16-20 lat) chodziłam do psychologa. Nie wiem czy kiedyś byłaś, ale ja mówiłam mojej psycholożce niemal że o wszystkim , nawet o takich bzdetach ( teraz bzdety, w tedy wielkie zmartwienie) jak małe piersi. Choć ona tak naprawdę nie studiowała ginekologii, to wszystko mi wytłumaczyła i patrzyłam już na swoje piersi jak dany atut ( chociaż były malutkie) moja głowa zaczęła funkcjonować i myśleć- Są duże. Okłamywałam się, ale przez to nie miałam potem kompleksów. Codziennie, rano przed lustrem oglądałam je i myślałam- Są większe, to naprawdę pomagało! Z czasem sama przybrałam na wadze, moje ciało zaczęło się zaokrąglać ( nie w sensie że stawałam się gruba, chodzi o biodra i piersi) i stawałam się piękną a zarazem bezkompleksową kobietą. Następną tajemnicę którą ci ujawnię jest to że ten okres "bezkompleksowej kobiety" po wizycie u PSYCHOLOGA trwał tylko do tej pory kiedy zaczynałam nabierać kobiecych kształtów. Mając 20 lat znowóż byłam w dołku, bo wydawało mi się że moje piersi są...za DUŻE! Teraz przyzwyczaiłam się już z myślą że jestm kobietą w pełni piękną ( cały czas sobie tak powtarzam) i ta terapia naprawdę działa. To wcale nie jest skomplikowane, bo zaczynam siebie akceptować w pełni taką jaka jestem.
Ale się rozpisałam... Ale mam nadzieję że chociaż ten artykuł się do czegoś ci przyda.

23 lipca - 22 sierpnia

Jest odważny, silny, dzielny
I okropnie samodzielny!
Czasem takie ma pomysły,
Że rodzice tracą zmysły!

Dzierżąc berło i koronę,
Lubi słabych brać w obronę
I królewskim obyczajem
Potem im się wielbić daje...
Pink_Sexy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-01-24, 16:57   #58
Tusio
Wtajemniczenie

A tak nawiasem mówiąc,to wygląd piersi jeszcze ci się zmieni,jak będziesz po porodzie i karmieniu piersią Podobno tak jest,nie wiem,bo jestem za młoda na ciążę :p
Stary 2006-01-25, 12:16   #59
Agu5ka
Raczkowanie

A ja mam jeszcze pytanie na temat push-upow: gdzie je mozna kupic i ile kosztuja??
ale w sumie to tak troche glupio jak sklep pelen ludzi a tu chce poprosic o stanik push-up .. :P i on tak sie nazywa => push-up? nie ma jakiejs innej nazwy>??
Aha no i jeszcze na czym dzialanie tych stanikow polega?? :P :P
Agu5ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-25, 20:48   #60
rachela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paula78
obwód głowy tez w pewnym momencie przestaje sie powiększac i jakos na tym nikt nie płacze tylko ciągle te cycki
Ale na głowie bluzki tak beznadziejnie nie leżą, jak się ma za dużo tu i tam
Noszę 75B/C i wcale mnie to nie cieszy. Gdyby nie te cyce głupie, to bym mogła nosić bluzki rozmiaru 36, a tak... Jeszcze nigdy nie znalazłam dla siebie żakietu - jak na górze dobrze, to w pasie wór, jak w pasie dobrze, to na górze się nie dopinam
Dla mnie najwygodniejsze i najładniejsze są 75B

Oscar Wilde
rachela jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości