![]() |
#31 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2016, cz. I :)
Cytat:
Zgrywaja sie nam odkładanie wszystkie daty ![]() 2 kreseczki 1 maja 7maja potwierdzona ciąża 21 maja kolejna wizyta Termin 8.01 ![]() Nie mogę doczekać sie czwartku! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Kinia
![]() U nas to trochę dłużej trwało niestety. Jeśli chodzi o mnie to w tym roku kończę 28 lat i to będzie moje pierwsze dzieciątko ![]() Mi endo kazała na razie kontrolować tsh co 3 tygodnie. A co do objawów, to u mnie mdłości zaczęły się równo z rozpoczęciem 7 tygodnia. Cóż za wyczucie czasu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#33 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkie styczniowe mamusie!
![]() Mam 24 lata. 8 maja zobaczyłam dwie kreseczki. Termin przewidziany na ok. 17 stycznia. Będzie to moje pierwsze dzieciątko. We worek 19.05 pierwsza wizyta u ginekologa. Moje objawy to mdłości, senność, obrzmiałe piersi, bóle brzucha przypominające bóle menstruacyjne. |
![]() ![]() |
![]() |
#34 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cieszę się, że Wam się udało przed tą kliniką ![]() Cytat:
![]() Jak urodzimy dziecko o tej samej płci i damy tak samo na imię, to przestanę wierzyć w zbiegi okoliczności ![]() Cytat:
![]() U mnie w domu dziwne rzeczy się dzieją. Ja jestem w ciąży i świetnie się czuję, za to Tż ma objawy ![]() ![]() Biedaczek, a ja się podśmiewam - zołza ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
styczen nieźle
![]() Ja dziś zalegam pod kocem, bo dopadło mnie jakieś przeziębienie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#36 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny! Witam się z Wami! 2 kreseczki u mnie pojawiły się 26 kwietnia, były bladziutkie, ponieważ miałam jeszcze 4 dni do miesiączki. Do testu sprowokowały mnie moje piersi, bolały ale inaczej niż zwykle... @ nie przyszła, 5.05. Kolejny test i kreseczki już solidnie czerwone. Następnego dnia wybrałam się na usg, widoczny był tylko pęcherzyk. Kolejną wizytę mam we wtorek 19.05, jestem w 7 tyg i jak narazie jedynie stanik musiałam wymienić na większy... (Nie wiem co to będzie pózniej! ) na początku 7 tyg mam lekkie mdłości, z objawów to tyle. Ogromnie boje się wtorkowej wizyty.... Cieszę sie, że trafiłam na Was! W kupie raźniej jak to mówią
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
cześć ring
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 |
Przyczajenie
|
Wstępnie 9.01
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
To juz chyba jest nas trzy na 9.01 ;-)
#40 |
Przyczajenie
|
Oj ja dzisiaj również dzień spedzam w łóżeczku. Mamusie czuła z was któraś może dość silne Bóle podbrzusza utrzymujace sie kilka minut? Czasami sa naprawde mocne. Pracuje fizycznie i zastanawiam sie czy to ma jakis wplyw...
|
![]() ![]() |
![]() |
#41 |
Przyczajenie
|
Moim zdaniem powinnaś to skonsultować z lekarzem, w ciąży jak najbardziej można pracować, ale się nie wysilać za bardzo. Czasem występujące skurcze, porównywalne do objawów PMS są normalne, u każdej też występuje inne nasilenie, jest to związane z powiększająca się macicą. Jeżeli czujesz, że są za mocne, wybierz się do lekarza, to Cię uspokoi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() ja też ma termin na styczeń 2016 ![]() Dwie kreski zobaczyłam 26 kwietnia, 4 maja byłam na pierwszej wizycie i podziwiałam pęcherzyk ciążowy, a w zeszły piątek piątek byłam na kolejnej, podczas której już widać było bijące serduszko, a moja Kruszyna miała już prawie 9 mm ![]() TP według OM wychodzi mi na 5 stycznia ![]() Jestem niestety po przejściach, długich staraniach (łącznie prawie 2 lata) i jednej ciąży, która od początku źle się rozwijała i zakończyła się ustaniem akcji serduszka w 11 tc (miałam mieć właśnie teraz termin porodu, ok 20 maja....) ![]() Ale tym razem mocno wierze ze będzie dobrze jestem obstawiona lekami i pod kontrolą lekarza od samego początku ![]() Oprócz innych licznych problemów zdrowotnych, które powodowały moja niepłodność, mam tez niedoczynność tarczycy (jak sporo z Was z tego co widzę) na szczęście udało mi sie przed samym zajściem w ciąże uregulować tsh, więc mam nadzieję ze pod tym względem będzie ok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#43 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale fajnie, że wiedziałaś tak wcześnie. Mnie nawet w dniu planowanej miesiączki wyszedł test negatywny, przez co, nieświadoma ciąży, wypiłam sobie piwo ![]() Cytat:
Od jakiegoś czasu czytam namiętnie wszystko o ciąży i niestety, poronień w pierwszym trymestrze jest faktycznie sporo ![]() ![]() Tym razem musi być dobrze ![]() A propos leków. Czy ktoś przyjmuje progesteron profilaktycznie? I czy przyjmujecie jakieś suplementy poza kwasem foliowym? mi endo wspominała o jodzie, ale jeszcze nie zakupiłam. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
Hej ja wcinam omegamed zamiast kwasu. Bo oprócz kwasu foliowego zawiera dha, jod, żelazo, witamine D. Te najważniejsze. Ogólnie staram sie jeść dużo warzyw i owoców bo takie witaminy są lepiej wchłaniane
![]()
#45 |
Rozeznanie
|
Ja przyjmuje jodoid 100 od endo i suplement z kwasem foliom i innymi witaminami
#46 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- Cytat:
![]() A jak z Wasza dieta, ja oczywiście nie jem nic surowego, wiem, też że sery pleśniowe nie są wskazane, chociaż camemberta podobno wolno... Każdy mówi coś innego ![]() Z leków przyjmuję tylko kwas foliowy, ale we wtorek dowiem się na podstawie wyników czy mam brać coś więcej. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
Ewusia przykro mi z powodu poprzedniej straty. Teraz musi być dobrze
![]() ![]() Ja biorę luteinę, kwas foliowy, i według zaleceń endo witaminę D3 i jodid. |
![]() ![]() |
![]() |
#48 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() oczekiwanie na serduszko jest ciężkie i jak sie je zobaczy to jest wielka ulga, szczególnie jeśli Maluch rośnie odpowiednio ![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#49 |
Przyczajenie
|
Powiedzcie dziewczyny jak wygląda wasza dieta?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#50 |
Raczkowanie
|
Frytki, ogórki konserwowe i znowu ta musztarda ;|
22 stycznia ![]()
![]() |
#51 |
Raczkowanie
|
Witam się z Wami i ja
![]() O ciąży się dowiedziałam 14 maja rano, a w ten sadzień szłam do ginekologa. Test wcześniej robiłam bodajże 7 i wyszedł negatywny więc się nie spodziewałam ![]() Na chwilę obecną brak większych dolegliwości.. śpię, więcej jem i pobolewa mnie brzuch i piersi ![]() Martwię się jednak strasznie praca bo u nas z powodu ciąży zmieniają umowy na1/2 etatu żeby pracować przy komputerze tylko 4h, wszyscy mi radzą żebym poszła teraz na l4 to będą mi musieli płacić za 6 h a nie za 4.boję się jednak ze to niewykonalne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#52 | |
Rozeznanie
|
Witam kolejne stycznióweczki coraz więcej nas
Cytat:
![]() |
#53 |
Raczkowanie
|
Właśnie z racji tego ze nie ma dla kobiety w ciąży to jakoś zmieniają umowy, teoretycznie nie można tego zrobić bez zgody pracownicy po za 1 wyjątkiem prawnym, a skoro były już takie przypadki to pewnie do niego się stosują
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja właśnie też siedzę przed komputerem 8 godzin i zastanawiam się, czy jest to jakieś zagrożenie dla dziecka ? Co sądzicie ? Mi raczej z powodu ciąży nie zmienią zakresu obowiązków, sama się zastanawiałam nad L4, ale chciałabym być jak najdłużej aktywna... Ewusia_marchewjakie Twoje dziecko już duże, gratulacje ![]() Też jestem po stracie i dlatego mam straszne obawy czy teraz będzie dobrze, ale ja ide do lekarza dopiero w następny poniedziałek. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#55 | |
Raczkowanie
|
moja dieta na razie niczym się nie różni od normalnego odżywiania się.
Zrezygnowałam tylko z kawy i staram się jeść rano ciepłe śniadanie. I mam zamiar częściej jeść zupy, bo to jednak duża porcja warzyw. Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#56 |
Raczkowanie
|
Kodeksowo można tylko 4 h bo praca przy komputerze jest szkodliwa. No właśnie wypłata 500 zł mnie nie satysfakcjonuje, może się znajdzie jakiś ludzki lekarz zwłaszcza że pracuje w stresujacych warunkach ze strony klientów jak i w pracy, klimatyzacja tu nie działa i nawet przed ciążą w cieple dni tu ciężko wytrzymać a do tego dużo ludzi gdzie o infekcje bardzo łatwo
|
![]() ![]() |
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
Moja dieta jest taka jak przed ciążą, wyeliminowałam tylko to czego nie powinnam jeść
![]() Vi pogadaj ze swoim lekarzem, może da Ci l4. Szkoda, aby teraz Ci się pensja zmniejszyła. |
![]() ![]() |
![]() |
#58 |
Raczkowanie
|
Moja dieta jest taka jak zwykle tylko bez tego co nie powinnam jeść
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#59 |
Rozeznanie
|
Moja dieta mało zmieniona wyeliminowałam tylko produkty zabronione i co najgorsze kawę a ja uwielbiam kawę. Od tych dwóch tygodni jest mi bardzo ciężko i nie wyobrażam sobie życia bez kawy zastanawiam się nad kupnem bezkofeinowej.
Można by zrobić listę z imionami i terminami porodów jak w innych wątkach potem będziemy ją uaktualniać Edytowane przez niunia_leyla Czas edycji: 2015-05-17 o 18:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#60 |
Rozeznanie
|
Ja we wtorek idę do gina, denerwuje się ze zarodek nagle zniknie
![]() Pracuje w szkole i tez sie zastanawiam kiedy iść na l4... Niektóre dzieciaki dają popalić ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:40.