Była była - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-05-21, 10:09   #31
3metrynadniebem
Raczkowanie

Dot.: Była była

Cytat:
Napisane przez Grin Pokaż wiadomość
czyli koleś jest super, związek jest cudowny, czujesz się w nim świetnie, ale wizję tej idylli psuje ci puder, bransoletka i okazjonalne rozmowy na fb, fuck logic
No on nawet palenie dla mnie rzuca, mimo że palił nałogowo od 7 lat... (ja go do tego nie zmuszam, mówiłam jedynie, że nie lubię, bo mi śmierdzi)..

no mówię, że to moja paranoja, gdybym wtedy nie widziała tych końcówek rozmów, to bym żyła w swoim świecie z jednorożcami, tęczą itd. więc nie wiem, jak to jest.

Edytowane przez Trzepotka
Czas edycji: 2015-05-21 o 12:41 Powód: Przywrócenie usuniętego posta.
3metrynadniebem jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-21, 10:12   #32
hailie21
Zakorzenienie

Może tak być, że mimo wszystko trudno mu o byłej zapomnieć
Postaw sprawę jasno - powinnaś poznać jeśli będzie nieszczery...

W moim niebie będą miękkie sierści,
nosy, łapy, ogony i kły.
W moim niebie będę znowu głaskać,
moje wszystkie pożegnane psy
hailie21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-21, 11:11   #33
zagubiona_ja_
Rozeznanie

Ile macie lat?
Bo tłumaczysz go jak zakochana pierwszy raz dziewczynka z podstawówki a z każdego posta bije Twoja niepewność. W sumie tylko po czasie zerwanie chyba byłoby w stanie Cię otrzeźwić i może zrozumiałabyś, że on nie jest taki kochany cudowny i zraniony jak Ty to sobie wyobrażasz. Dziwne też, że ani razu nie padło jej imię. Może boi się o niej opowiadać bo wtedy musiałby zacząć lawinę kłamstw, że już się nie kontaktują itd.?
Aaaaa jeszcze jedno- może jestem nieufna a Twój facet to chodzące cudo ale skąd masz pewność, że to ona jego zdradziła? Poza jego słowami? Wiesz, różnie bywa...

Znasz go krótko a ufasz mu co najmniej jakbyście pół życia razem spędzili.
zagubiona_ja_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-21, 11:17   #34
3metrynadniebem
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zagubiona_ja_ Pokaż wiadomość
Aaaaa jeszcze jedno- może jestem nieufna a Twój facet to chodzące cudo ale skąd masz pewność, że to ona jego zdradziła? Poza jego słowami? Wiesz, różnie bywa...
Jakbym wszędzie miała się doszukiwać kłamstwa, to bym zwariowała. Jego przyjaciel jest moim dobrym kolegą. O wyskoku tamtej dowiedziałam się najpierw od kolegi, gdy jeszcze nie znałam mojego.

Nie wiem, czy wy oceniacie po sobie, że od razu wszędzie widzicie i węszycie kłamstwa. Możesz sobie jedynie wyobrazić, że na świecie są jeszcze uczciwi ludzie, którzy nie zdradzają, nie kłamią i chcą po prostu byćszczęśliwi.

Edytowane przez Trzepotka
Czas edycji: 2015-05-21 o 14:40 Powód: Przywrócenie usuniętego posta.
Stary 2015-05-21, 11:31   #35
zagubiona_ja_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 3metrynadniebem Pokaż wiadomość
Jakbym wszędzie miała się doszukiwać kłamstwa, to bym zwariowała. Jego przyjaciel jest moim dobrym kolegą. O wyskoku tamtej dowiedziałam się najpierw od kolegi, gdy jeszcze nie znałam mojego.

Nie wiem, czy wy oceniacie po sobie, że od razu wszędzie widzicie i węszycie kłamstwa. Możesz sobie jedynie wyobrazić, że na świecie są jeszcze uczciwi ludzie, którzy nie zdradzają, nie kłamią i chcą po prostu byćszczęśliwi.
To po co ten wątek? Masz cudownego kochanego faceta, z którym przegadałaś tysiące godzin i jest najlepiej a przeszkadza Ci tylko puder i bransoletka to poproś go aby je wyrzucił lub (aby nie ranić jego wrażliwości i ckliwości) nie patrz na nie tylko zasłaniaj oczy.

Właśnie to robisz- zasłanianie oczu, tłumaczenie go.

dla mnie facet wchodzący po takim długim związku i takim rozstaniu w nowy związek nie jest pogodzony z przeszłością.

W sumie nie będzie mi nawet żal jak za parę miesięcy dodasz kolejny wątek- sama sobie jesteś i będziesz winna bo nie dopuszczasz żadnej jego winy!
zagubiona_ja_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-21, 12:09   #36
rockandrollqueen
Zadomowienie

Powiem Ci, że byłam kiedyś w podobnej sytuacji, co Ty i sądzę, że najgorsze, co możesz zrobić to właśnie być taką mimozą. Widzisz, że coś jest nie tak, ale nic nie mówisz. Sama ustawiasz się na straconej pozycji "czasoumilacza". Moim zdaniem to nie jest normalne, że utrzymuje kontakt z byłą, która go zdradziła. Po co? Piszesz, że jest honorowy, moim zdaniem nie koniecznie. Myślę, że nie możesz wykluczyć opcji, że jednak mógłby do niej wrócić. A z tego co piszesz, widać, że jeszcze się z tym wszystkim nie uporał.

Także nie cackaj się z nim, jak z pokrzywdzonym misiem. Też masz swoje uczucia i prawo do tego, aby je szanowano. Więc jeśli chcesz być pełnoprawną partnerką, a nie czasoumilaczem to powiedz mu co myślisz, co Ci się nie podoba. Weź też pod uwagę możliwość zakończenia tej relacji, jeśli nic się nie zmieni. No bo, jak wyobrażałabyś sobie dalej ten związek? Za pół roku, za rok, myślisz, że będziesz czuła się lepiej? Będziesz czuła się najważniejsza? Poza tym niepotrzebnie się do niej porównujesz. Tak, jak ktoś już napisał, jesteś jaka jesteś, albo on Cię chce albo nie. Najgorsze, co możesz zrobić, to próbować z nią rywalizować i "zagłaskiwać misiaczka", żeby mu pokazać, że jesteś lepsza od jego byłej.

Postaw sprawę jasno i tyle. Co masz do stracenia?
Stary 2015-05-21, 12:15   #37
3metrynadniebem
Raczkowanie

Ile ludzi, tyle opinii... Każda historia jest indywidualna, teraz widzę, że nie ma co tego rozstrząsać i radzić się innych, tylko po prostu muszę porozmawiać z nim i tyle.
Stary 2015-05-22, 13:50   #38
palinnka0
Paulina z w-wskiej Pragi

Nikt nie zasluguje na to by byc opcja zapasowa, a ja mam wrazenie ze wlasnie Nia jestes dla swojego faceta.
forever alone, it is time for having fun.

_________________________ ______
seriale! Przyjaciele, GoT, PrettyLittleLiars.
books! King
palinnka0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości