![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: gracie moze w rpg?
Czy to jest cos w stylu Ogame? tak sobie czytam zasady gry i brzmi podobnie, chociaż ja w ogame nie grałam to sie tak pi razy drzwi orientuje o co w tym chodzi...
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Ogame jest usytuowane w innych realiach, tutaj jest czyste fantasy
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
ja tez gram
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
kancia ja równiez dziękuje za link i napewno z niego skorzystam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tobie równiez dziekuje za podanie linku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zadomowienie
|
kancia jak ja sie tam chce zaresjestrowac i tam jest ponkunkt księstwo to co ja mam tam wpisac??????????
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
a rejestrujesz ksiestwo tak???
jak wejdziesz na link rd.cenega.pl to kliknij na dole "nie masz ksiestwa, załoz konto" i pozniej juz po kolei wypelnij wszystko ![]() w "nazwa ksiestwa" wpisujesz sobie jakąkolwiek nazwe po jakiej ludzie beda Cie kojarzyc w grze np Kopciuszek, mam nadzieje, ze o to Ci chodzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Zadomowienie
|
dziekuje bardzo a można się zarejestrowac i grac bez księstwa tylko u kogoś w drużynie i jak to zrobic...dziekuje za odpowiedz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
Ksiestwo jest jednostką ktora "poruszasz" sie w grze. Nie mozesz grac bez ksiestwa. Gra polega własnie na rozbudowaniu ksiestwa a pozniej w jego prowadzeniu. W miedzyczasie stoczysz wiele wojen i wtedy Twoje ksiesto albo sie rozrosnie albo zmaleje w zaleznosci od wyniku wojny
![]() Mając swoje ksiestwo mozesz przyłaczyc sie do koalicji. Maksymalnie w koalicji moze byc 17 graczy czyli 17 ksiestw. Jedno ksiestwo Imperatora oraz od jednego do czterech ksiestw Głownodowodzących koalicji, ktorzy zajmuja sie magią złodziejami i atakami wojskowymi. Bedac pojedynczym ksiestwem ma sie duzo mniejsze szanse na dobra zabawe. Jak to mowia "w kupie siła" ![]() ach ale rozpisałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
BAN stały
|
Wow niespodziewałam się!!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A więc drogie dziewczyny czy któraś z was mogłaby mi pomóc?????????????:confus ed: Prrrrrroszę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wow niespodziewałam się!!!
Ulefko, a z jakiego miasta jesteś? Może odpiszą ci dziewczyny z twojej okolicy i zaczniecie grać
![]() ![]() A jeśli chodzi o książki to polecam ci bardzo serię Dragon Lance. Jest tego naprawde masa, ale podstawowe są 4 tomy : 1. Smoki Jesiennego Zmierzchu 2. Smoki Zimowej Nocy 3. Smoki Wiosennego świtu 4. Smoki Letniego Płomienia Tu znajdziesz wszyytsko o tych ksiazkach: http://www.dragon-lance.vis.pl/index2.html To są książki oparte na grze AD&D. Autorzy po prostu grali i spisywali swoje sesje i na podstawie ich gry powstała cała masa książek. ![]() ![]() Buziaki! ![]()
![]() |
#42 |
BAN stały
|
Widzę Shemreolin ,ze jestes z wawy to się cudownie składa bo ja tez!!!Mam nadzieję,że pomozesz mi w tym moim planie bo ja bym tak strasznie chciała grać...Odezwę się na gg..Narazie trochę mało mnie w necie bo mam pewne zlecenie ale to sie niedługo zmieni bo konczy się ono niebawem co jest równoznaczne z przypływem wolnego czasu..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Raczkowanie
|
Super że jest taki temat
![]() ![]()
![]() |
#44 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#45 |
Konto usunięte
|
ja uwielbiam BG, I i II, Diablo I i II, Newerwinter Nights też... ale ostatnio nie mogę grać, bo nie mam czasu...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Zadomowienie
|
kobitki a znacie może jakieś fajne stronki rpg na których sie z typu RPG? bo szukam następnych
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Przyczajenie
|
Serdecznie zapraszam do klubu RPG w centrum Warszawy. Spotykamy się w każdy wtorek w bibliotece na ul. Koszykowej 26/28, w godz. 17.00-21.00. Na każdym spotkaniu odbywają się sesje, prelekcje tematyczne i warsztaty dla graczy i Mistrzów Gry. Gramy też w planszówki, mniej wymagające czasu od gier fabularnych.
Informacje o dojeździe, planowanych wydarzeniach i klubowe forum znajduje się na stronie www.smoczegniazdo.xt.pl Można u nas spotkać zarówno 14-letnich, początkujących graczy jak i 30-latków z 15 latami stażu w grach. Jeśli chcecie przyjść, pograć, skompletować drużynę, porozmawiać o RPG, poznać nowe osoby, polecam!
![]() |
#48 |
Raczkowanie
|
Podbijam temat i zapraszam wszystkie wizażanki do gry Renesansowe Królestwa. Mnie wciagnęło i od roku już gram
![]() ![]() ![]() ![]() Opis gry ![]() Nietypowa, bo skoncentrowana na niemal klasycznym role-play gra przeglądarkowa. "Niemal", bo mechanika nie jest skomplikowana, a rozwój postać następuje głównie na skutek podejmowanych przez nią decyzji ekonomicznych i systematyczną poprawę jej pozycji społecznej i gospodarczej. Gracz rozwija swoją postać od biednego parobka bez praw obywatelskich, przez włościanina i rzemieślnika aż po bogatego i cieszącego się poważaniem wykształconego mieszczanina. Na każdym etapie może angażować się w życie polityczne swojego miasta, powiatu i kraju, bronić swojej ojczyzny w miejskiej straży, armii lub jednej z wielu straży obywatelskich. Może też porzucić spokojne życie w mieście na rzecz ekscytującej, acz niebezpiecznej przygody zbójeckiej... Świat gry obejmuje swoim zasięgiem współczesną Europę, a Królestwa powstają w miarę dołączania się do społeczności graczy mieszkańców kolejnych rzeczywistych krajów. W tej grze nie ma NPC-ów (BN-ów), za każdą postacią stoi gracz z krwi i kości. Królestwo Polskie istnieje od ponad roku, a pierwsze Królestwo - Francja - powstało w 2004. Od tego czasu gra systematycznie rozwija się, dołączane są nowe kraje i elementy mechaniki. Jeśli szukasz gry, w której nie liczy się ilu "newbiech" przerobiłeś na mielonkę, ale takiej, w której liczy się odgrywanie postaci (znaczenie ma to, co piszesz o sobie na forum oraz w Karczmach - wewnętrznym czacie gry), a przy tym chcesz uczestniczyć w zabawie inteligentnych ludzi - ta gra zdecydowanie jest dla Ciebie. Przy Królestwach można spędzić wiele godzin na dobrej zabawie, ale gra nie wymaga od uczestnika przesiadywania non-stop przy komputerze (jedna tura trwa dobę, choć forum, ani Karczmy nigdy nie śpią ![]() WYMAGANIA SPRZĘTOWE: - dostęp do internetu i przeglądarka www Drogi czytelniku, jeśli przeczytałeś cały tekst i spodobał Ci się, Twoje miejsce jest w Królestwach! Wejdź na www.krolestwa.com i razem z nami twórz historię. Jaką drogę wybierzesz? To zależy tylko od Ciebie....
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
Gothic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
up
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zadomowienie
|
Odkopuję!!!!
Na komputeruk gram w DiabloII na battlenet- zaraziłam się od TŻ... ![]() Kirdyś graliśmy w warhammera ale ekipa się rozpadła ![]()
![]() |
#52 |
Raczkowanie
|
ja tez teraz gram w Diablo 2
![]() Liama kim grasz?;] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
Mogłaby podać któraś linka do warhammera?
![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:10.