gracie moze w rpg? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zabawa > Gry

Notka

Gry Forum gry, to przestrzeń do zabawy grami słownymi, internetowymi, łamigłówkami i wszystkim, co pozwala zabić nudę. Dołącz i baw się dobrze.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-01-05, 11:51   #31
Shemreolin
Zakorzenienie

GG do Shemreolin Send a message via Skype™ to Shemreolin
Dot.: gracie moze w rpg?

Czy to jest cos w stylu Ogame? tak sobie czytam zasady gry i brzmi podobnie, chociaż ja w ogame nie grałam to sie tak pi razy drzwi orientuje o co w tym chodzi...

Shemreolin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-05, 11:56   #32
Kancia
Zakorzenienie

Ogame jest usytuowane w innych realiach, tutaj jest czyste fantasy wojny ze smokami i czarami i duzo dyplomacji Sporo osobz RD gralo tez w Ogame i zawsze Ogame im sie nudzilo duzo szybciej. Nie wiem od czego to zalezy . Gra w Smoka na poczatku moze wydac sie trudna jednak jak sie wkrecisz to juz nas nie opuscisz Najwytrwalsi walcza juz tak 4 roczek
Kancia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-06, 20:36   #33
ka1511
Raczkowanie

GG do ka1511

ja tez gram w Diablo i Diablo II .. Kultowa gra warta poświeconego jej czasu
ka1511 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-07, 06:59   #34
shiral
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kancia
bradzo proszę http://rd.cenega.pl/ to jest bezposrednio do strony logowania
natomiast to jest do forum http://forum.reddragon.pl/
w sumie najlepiej to chyba na poczatku poczytac forum bo jest tam wiele wskazówek i podpowiedzi

i zycze duzo cierpliwosci bo gra jest czasochłonna do momentu startu nowej ery mozna sobie potrenowac

kancia ja równiez dziękuje za link i napewno z niego skorzystam
shiral jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-07, 07:03   #35
shiral
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez freya23
Witam.
http://mwarrior.d8b.pl/
najlepsza w sieci

Tobie równiez dziekuje za podanie linku
Stary 2006-01-07, 07:21   #36
shiral
Zadomowienie

kancia jak ja sie tam chce zaresjestrowac i tam jest ponkunkt księstwo to co ja mam tam wpisac??????????
Stary 2006-01-07, 13:08   #37
Kancia
Zakorzenienie

a rejestrujesz ksiestwo tak???
jak wejdziesz na link rd.cenega.pl to kliknij na dole "nie masz ksiestwa, załoz konto" i pozniej juz po kolei wypelnij wszystko

w "nazwa ksiestwa" wpisujesz sobie jakąkolwiek nazwe po jakiej ludzie beda Cie kojarzyc w grze np Kopciuszek, mam nadzieje, ze o to Ci chodzi

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-01-07, 19:41   #38
shiral
Zadomowienie

dziekuje bardzo a można się zarejestrowac i grac bez księstwa tylko u kogoś w drużynie i jak to zrobic...dziekuje za odpowiedz
Stary 2006-01-09, 15:19   #39
Kancia
Zakorzenienie

Ksiestwo jest jednostką ktora "poruszasz" sie w grze. Nie mozesz grac bez ksiestwa. Gra polega własnie na rozbudowaniu ksiestwa a pozniej w jego prowadzeniu. W miedzyczasie stoczysz wiele wojen i wtedy Twoje ksiesto albo sie rozrosnie albo zmaleje w zaleznosci od wyniku wojny
Mając swoje ksiestwo mozesz przyłaczyc sie do koalicji. Maksymalnie w koalicji moze byc 17 graczy czyli 17 ksiestw. Jedno ksiestwo Imperatora oraz od jednego do czterech ksiestw Głownodowodzących koalicji, ktorzy zajmuja sie magią złodziejami i atakami wojskowymi. Bedac pojedynczym ksiestwem ma sie duzo mniejsze szanse na dobra zabawe. Jak to mowia "w kupie siła" Dlatego polecam na samym poczatku poszukac sobie koalicji. Dostaniesz tam pakty kupieckie od 6 innych ksiest co pozwoli Ci na wiekszy przypływ gotówki i przyspieszy rozwój ksiestwa, bedac sama nie dostaniesz takich paktow i jestes narazona na ataki innych pojedynczych ksiestw. Poza tym lepiej sie gra z ludzmi, z ktorymi mozna na forumkoalicyjnym w grze sobie porozmawiac.

ach ale rozpisałam mam nadzieje,ze pomogłam choc troszke.
Stary 2006-01-10, 22:10   #40
ulefka
BAN stały

GG do ulefka
Wow niespodziewałam się!!!

ŁAŁ niespodziewałam sie tu takiego tematu,jestem zaskoczona i to niesamowicie mile zaskoczona!!! A mile dlatego ze od dłuzszego czasu bo juz chyba ze cztery lata myslałam o graniu w RPG kiedys nawet przeczytałam cały podrecznik do WH (pozyczyłam ale nie miałam jak pozytkowac tej wiedzy)ale nie wiedziałam gdzie mogę znależć jakies dziewczyny co graja.W każdym razie mam sprawe drogie kolezanki tak jak mówiłam wczesniej już od dawna chciałabym grac ale nie wiem jak sie do tego zabrac a co najwazniejsze nie mam z kim i nie mam nikogo kto by mnie w to wprowadził .Kiedys chciałam grac z moimi kolegami ze szkoły ale oni nieakceptowali płci przeciwnej w teamie (( i powiedzieli ze jak się bardzo upre to wezma mnie na sesje ale jak nie oni to inni z teamu których nie znam zaraz mnie wykoncza.Przez długi czas nie miałam stałego łacza więc poszukiwania w necie odpadły no i na jakis 2 lata z braku alternatywy zaprzestałam poszukiwan lecz zaraz po tym jak przeczytałam Widźmina wszystkie te klimaty przypomniały mi się i znów zapragnełam znależć kogos kto pomoże mi wgryźdż sie w temat...Świat fantasy to świat bez którego chyba niepotrafie żyć gdy czytałam Widżmina to przy 20 przedostatnich stronach prawie płkałam ze się konczy...Władce dopiero mam zamiar przeczytac bo przed pojawieniem sie filmu nie wiedziałm ze taka książka istnieje a po obejrzeniu (widziałm 5 razy wszystkie częsci) musiałam odczekać zeby zaskakiwac sie sytuacjami zeby po prostu nie pamietać tego co widziałam w filmie(ograniczyłabym w ten sposób swoją wyobraznie sprowadzajac wszystko do tego jak było w filmie)...Ach z reszta co ja tu będe pisać i tak juz sie rozpisałam zanadto...
A więc drogie dziewczyny czy któraś z was mogłaby mi pomóc?????????????:confus ed: Prrrrrroszę
ulefka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-11, 08:35   #41
Shemreolin
Zakorzenienie

GG do Shemreolin Send a message via Skype™ to Shemreolin
Dot.: Wow niespodziewałam się!!!

Ulefko, a z jakiego miasta jesteś? Może odpiszą ci dziewczyny z twojej okolicy i zaczniecie grać Jakby co to zapraszam też na mój watek o WH (link do watku w moim podpisie). Właśnie udało mi sie stworzyc babską drużynę Warhammera

A jeśli chodzi o książki to polecam ci bardzo serię Dragon Lance. Jest tego naprawde masa, ale podstawowe są 4 tomy :
1. Smoki Jesiennego Zmierzchu
2. Smoki Zimowej Nocy
3. Smoki Wiosennego świtu
4. Smoki Letniego Płomienia

Tu znajdziesz wszyytsko o tych ksiazkach: http://www.dragon-lance.vis.pl/index2.html

To są książki oparte na grze AD&D. Autorzy po prostu grali i spisywali swoje sesje i na podstawie ich gry powstała cała masa książek. Będziesz miała czytania, że ho ho. No i to jest zdecydowanie lektura dla każdego kto chce sie na poważnie zabrać za granie w rpg. Tak zwana kultowa ksiażka.

Buziaki!

Shemreolin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-01-11, 18:42   #42
ulefka
BAN stały

GG do ulefka

Widzę Shemreolin ,ze jestes z wawy to się cudownie składa bo ja tez!!!Mam nadzieję,że pomozesz mi w tym moim planie bo ja bym tak strasznie chciała grać...Odezwę się na gg..Narazie trochę mało mnie w necie bo mam pewne zlecenie ale to sie niedługo zmieni bo konczy się ono niebawem co jest równoznaczne z przypływem wolnego czasu..
ulefka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-12, 11:10   #43
kessik
Raczkowanie

GG do kessik

Super że jest taki temat ja uwielbiam grać w Diablo II zwłaszcza po sieci lubie też Morrowind i Gothic ... nie mogę już doczekać się "3"
Stary 2006-01-12, 11:18   #44
kessik
Raczkowanie

GG do kessik

Cytat:
Napisane przez Shemreolin
Właśnie udało mi sie stworzyc babską drużynę Warhammera
Też grałam w Warhammera i jestem pod wrażeniem i to duuuużym w mojej było nas 3 a po 5 sesjach zosatałam sama w bardzo męskim gronie
Stary 2006-01-22, 15:22   #45
30766aa7dce2531e8b37b15ae86c8847ef0755ae_5f137ef245055
Konto usunięte

ja uwielbiam BG, I i II, Diablo I i II, Newerwinter Nights też... ale ostatnio nie mogę grać, bo nie mam czasu...
30766aa7dce2531e8b37b15ae86c8847ef0755ae_5f137ef245055 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-06-16, 07:49   #46
shiral
Zadomowienie

kobitki a znacie może jakieś fajne stronki rpg na których sie z typu RPG? bo szukam następnych
Stary 2007-04-23, 22:52   #47
Alvarez
Przyczajenie

Serdecznie zapraszam do klubu RPG w centrum Warszawy. Spotykamy się w każdy wtorek w bibliotece na ul. Koszykowej 26/28, w godz. 17.00-21.00. Na każdym spotkaniu odbywają się sesje, prelekcje tematyczne i warsztaty dla graczy i Mistrzów Gry. Gramy też w planszówki, mniej wymagające czasu od gier fabularnych.

Informacje o dojeździe, planowanych wydarzeniach i klubowe forum znajduje się na stronie www.smoczegniazdo.xt.pl

Można u nas spotkać zarówno 14-letnich, początkujących graczy jak i 30-latków z 15 latami stażu w grach. Jeśli chcecie przyjść, pograć, skompletować drużynę, porozmawiać o RPG, poznać nowe osoby, polecam!
Stary 2008-07-29, 17:22   #48
0myszka0
Raczkowanie

Podbijam temat i zapraszam wszystkie wizażanki do gry Renesansowe Królestwa. Mnie wciagnęło i od roku już gram Poznałam mnóstwo swietnych ludzi, zawiazałam nowe przyjaźnie. Tylko z tamtejszym forum mam problem przewaga meżczyzn i nie daje już rady Przydałaby mi sie pomoc

Opis gry

Nietypowa, bo skoncentrowana na niemal klasycznym role-play gra przeglądarkowa. "Niemal", bo mechanika nie jest skomplikowana, a rozwój postać następuje głównie na skutek podejmowanych przez nią decyzji ekonomicznych i systematyczną poprawę jej pozycji społecznej i gospodarczej.

Gracz rozwija swoją postać od biednego parobka bez praw obywatelskich, przez włościanina i rzemieślnika aż po bogatego i cieszącego się poważaniem wykształconego mieszczanina. Na każdym etapie może angażować się w życie polityczne swojego miasta, powiatu i kraju, bronić swojej ojczyzny w miejskiej straży, armii lub jednej z wielu straży obywatelskich. Może też porzucić spokojne życie w mieście na rzecz ekscytującej, acz niebezpiecznej przygody zbójeckiej...

Świat gry obejmuje swoim zasięgiem współczesną Europę, a Królestwa powstają w miarę dołączania się do społeczności graczy mieszkańców kolejnych rzeczywistych krajów. W tej grze nie ma NPC-ów (BN-ów), za każdą postacią stoi gracz z krwi i kości.

Królestwo Polskie istnieje od ponad roku, a pierwsze Królestwo - Francja - powstało w 2004. Od tego czasu gra systematycznie rozwija się, dołączane są nowe kraje i elementy mechaniki.
Jeśli szukasz gry, w której nie liczy się ilu "newbiech" przerobiłeś na mielonkę, ale takiej, w której liczy się odgrywanie postaci (znaczenie ma to, co piszesz o sobie na forum oraz w Karczmach - wewnętrznym czacie gry), a przy tym chcesz uczestniczyć w zabawie inteligentnych ludzi - ta gra zdecydowanie jest dla Ciebie.

Przy Królestwach można spędzić wiele godzin na dobrej zabawie, ale gra nie wymaga od uczestnika przesiadywania non-stop przy komputerze (jedna tura trwa dobę, choć forum, ani Karczmy nigdy nie śpią . Także jeśli chcemy na przykład wyjechać na wakacje, naszą postacią zaopiekują się w Przytułku bez żadnego uszczerbku dla jej zdrowia i stanu posiadania.

WYMAGANIA SPRZĘTOWE:
- dostęp do internetu i przeglądarka www

Drogi czytelniku, jeśli przeczytałeś cały tekst i spodobał Ci się, Twoje miejsce jest w Królestwach!
Wejdź na www.krolestwa.com i razem z nami twórz historię. Jaką drogę wybierzesz? To zależy tylko od Ciebie....
Stary 2008-09-02, 22:47   #49
Jackie_S
Zakorzenienie

Gothic
Jackie_S jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-14, 00:17   #50
black-bubu
Zakorzenienie

up ja uwielbiam Baldurs gate, przeszłam kilka razy , obie części , teraz gram w icewinde dale, ale jest beznadziejne, dużo gorszę od BG
black-bubu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-29, 19:39   #51
Liama
Zadomowienie

Odkopuję!!!!

Na komputeruk gram w DiabloII na battlenet- zaraziłam się od TŻ...
Kirdyś graliśmy w warhammera ale ekipa się rozpadła
Zapraszam
Liama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-14, 14:23   #52
malenstfo
Raczkowanie

ja tez teraz gram w Diablo 2
Liama kim grasz?;]
malenstfo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-15, 18:09   #53
nellady
Zakorzenienie

Mogłaby podać któraś linka do warhammera?

Czasem nie wolno odpuścić i stanąć z boku,
bo w życiu są sprawy dużo ważniejsze, niż spokój!
Na kolanach, po kamieniach, póki tylko jest sens.
nellady jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Gry

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości