![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Krem Pod Oczy Z Retinolem I Wit.c
Jaki Najlepszy??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Krem Pod Oczy Z Retinolem I Wit.c
Cytat:
![]() |
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
![]()
Witam serdecznie,
W zasadzie cale pytanie zostalo zawarte w temacie. Przeszukalam forum, jako niezbedny etap rozpoczecia przygotowan do zakupu nowego kremu pod oczy. Stosuje wlasnie repairwear i uwazam, ze jest to przecietny kremik pod oczy, ktory nawilza i owszem, moze nawet splyca zmarszczki ale to byloby na tyle. A ja chcialabym dobrze odzywic zmeczone od siedzenia przed kompem i zycia w szalonym, zestresowanym tempie, oczy. Czytalam, ze retinol, ze fitohormony, ze kolagen (choc ten jak pisze Smoczyca, tylko tworzy ochronny film) no i... sie pogubilam. Co mozecie mi poradzic Kochane Wizazanki i jakie macie doswiadczenia z kremami pod oczy? Stan mojej skory pod oczami to procz sincow, zmarszczki mimiczne... i takie wrazenie niedozywionej, niejedrnej, szarej skory. Z gory dziekuje za pomoc Pozdrawiam cieplutko Ada |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Raczkowanie
|
Dot.: co powinien zawierac krem po oczy?
Hmm... dlaczego nikt nic nie pisze? Hallooo... .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
Ten sam problem co moj,a wlasciwie juz nie moj
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
Aha.Taki sztyfcik to rowniez niezla swietna pomoc w kazdej chwili na podpuchniete oczy i since pod nimi.Malutki,w sam raz do torebki.Jesli chodzi jakie skladniki powinien zawierac krem pod oczy.Najlepiej i przede wszystkim filtry,przeciwutleniacze, witaminy,glownie C,retinol.Szczerze mowiac,unikam takich dziwnych,nowych,opatentow anych skladnikow w kremach,poniewaz najczesciej mimo zapewnien producenta,nie wiele dzialaja,a za te drogie skladniki (czesto w minimalnych ilosciach)trzeba sporo placic.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
No tak. Masz sporo racji. Człowiek się doedukował co do składów i działających kosmetyków i w zasadzie widzi, że mało co tu będzie super działać, a producenci wysokopółkowych kremów obiecują nam baaaaardzo wiele
![]() Seria Repairwear jest dobra, możesz śmiało tego kremu uzywać. W celu głębszej regeneracji - może jakiś apteczny krem z wit C albo retinaldehyd - Active C czy Ystheal? W dzień oczywiście filtr na te okolice (trzeba dobrze wybrać, bo dla mnie większośc kremów z filtrem jest zbyt drażniąca na tę okolicę, ale Bioderma Max Fluide jest super!). Fitohormony w kremie mogą stosować oczywiście osoby młode, bo to dobry przeciwutleniacz (tych zawsze powinnyśmy używać dużo, w dzień pod filtr zwłaszcza). Kolagen to raczej głębiej nie zadziała. Osobiście nie wierzę w preparaty, które mają niby stymulować wytwarzanie kolagenu gdzieś głęboko w skórze - zdaje się że to jakiś pic ![]() A, no i ja jeszcze jestem fanką pseudobotoksów, czyli kremów, które trochę odprężają skórę ![]() ![]() Pozdrawiam!
![]() |
#38 |
Rozeznanie
|
Wkradłam sie w wątek
![]() Kupiłam sobie taki z fitohormonami i wit. C i koleżanka (z zawodu kosmetyczka) powiedziała że jest dla mnie za mocny i kazała odstawić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#40 |
Raczkowanie
|
Wiesz teoretycznie ten krem, który używasz powinien się świetnie spisać na Twój problem
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Rozeznanie
|
Wielkie dzięki! To już jestem spokojna
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Raczkowanie
|
Dziekuje slicznie za pomoc i rady. Kiedy dokonam zakupu nie omieszkam sie podzielic wrazeniami
![]() Jesli chodzi o Active C, teraz mam krem do twarzy z tej serii i jestem bardzo zadowolona, natomiast wydanie pod oczy odstawilam znuzona brakiem ofektow i ostatnio musialo trafic do kosza - minal czas przydatnosci :-( I jeszcze jedno pytanie... ![]() Jak sobie radzicie z tym, ze macie jednoczesnie pare probek i krem, ktory sie wlasnie konczy i probki biora sie stad, ze zaczelyscie poszukiwanie nowego kremu? Mi juz rece opadaja kiedy wchodze do lazienki i widze trzy probki z sephory i trzy z douglasa... ;-( Jak nad tym panujecie??? ![]() dzieki raz jeszcze pozdrawiam cieplutko |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A juz na serio - wydaje mi sie, ze taka seforowa probka to za malo, zeby sie przekonac , czy specyfik dziala. Moze pomoc sie rozeznac w konsystencji (ja np nie znosze zelowych) czy zapachu ale jak na nas dziala kosmetyk, widac dopiero po dluzyszm czasie. Tak sie ostatnio przekonalam o kremie/balsamie dr Hauschka - po trzech miesiacach regularnego stosowania z poczatkowego zachwycajacego efektu nie zostalo absolutnie NIC - zmarszczki jak Row Marianski! Co tam jeden - rowkow jak na plycie gramofonowej ![]() Zgadzam sie co do witaminy C, fiohormonow, witaminy E, pochodnych witaminy A. Ciesze sie, ze podoba Wam sie sztyfcik Vichy - sama go zglosilam do KWC ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zadomowienie
|
Mysle, ze nie - sama zawsze na jakis lekki krem nakladam za dnia filtr (Avene, nie migruje jak Antheliosy) a wieczorem albo solo Juvit+wit E, albo na np lekki specyfik zelowy, jeszcze maselko shea L'Occitane. Powoli z moja skora tam dochodze do ladu po zniszczeniach spowodowanych balsamem Hauschki.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#47 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#48 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tym Nanobase pod oczy tez sprobowac musze,jest bardzo dobry,ale zawsze uzywalam go tylko na twarz (na noc),gdy moja skora byla nieco odwodniona i przesuszona ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Pozdrawiam Ada |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Nanobase bardzo tłusty krem z apteki - swietny pod oczyska smocze. ja jeszcze nie używałam, ale skoro Smoczyca ![]() Cytat:
Tak to już jest, niestety |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Administrator
|
![]() Bioderma ma kremik specjalnie pod oczy i okolice ust: Photoderm ANTI-AGE creme fine Contour das yeus SPF 30 (cena w aptece 29 zl, 15ml) Troche szczypie w oczy,jak sie niechcacy do nich dostanie. Tlusty, ale szybko sie wchlania ![]() pozdrawiam aniolek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i Sylwiasta ma rację, też wolę próbki perfum ![]()
![]() |
![]() |
#53 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nanobase - uniwersalny nawilżacz. Stosuję na noc na przesuszone partie skóry: http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...ls&itemid=3321
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 |
Administrator
|
![]() Ja tez uwielbiam Bioderme ![]() Mam Fluide i Krem tonujacy... roznica w konsystencji ogromna ![]() Fluide to delikatne mleczko, wszystko tak jak napisala Smoczyca ![]() a Krem tonujacy to krem - raczej tlustawy, ma sie wrazenie jakby wcale nie wchlanial sie, na lato - nie polecam, widac go, swieci sie na buzi... ale na zimne dni jako krem nawilzajacy jest bardzo dobry ![]() ![]() ![]() pozdrawiam aniolek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
O a ten pod oczy o którym wspominasz Aniołku - Bioderma Photoderm Anti Age - dla mnie niestety okazał się niewypałem - strasznie podrażniał mi oczy, piekło, szczypało i puchło wszystko jak szalone
![]() A z Biodermy uzywałam też dość długo filtra dla naczynkowców - Photoderm Flush - też był lekko tonujący, i kolor o dziwo bardzo jaśniutki, ale niestety okropnie się wałkował - nawet nałożony na czystą, gołą skórę ![]() Co nie zmienia faktu, że Photoderm Max Fluide jest dla mnie osobiście najlepszym niebarwionym kremem z filtrem, zuzyłam już trzy tubki! Pozdrówka ![]()
![]() |
#56 | |
Administrator
|
Cytat:
![]() ![]() teraz "naprawiam" oczy kremikiem Ziaja pietruszkowym - taki tani (ok. 5 zl) i nic nie szczypie, naprawde fajny, ale bez filtra ![]() Faktycznie kremy tonujace jakos nie bardzo im wyszly, ale Fluide super ![]() i tez juz go uzywam na cala buzie ![]() pozdrawiam ![]() aniolek |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Raczkowanie
|
dziewczynki,
potrzebuję dobrego kremu na zmarszczki po oczy. stosowałam różne mazidla ale siata pod oczami coraz większa. może coś z retinolem po. mam 32 lata. proszę o pomoc |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Masz jakieś informacje na ten temat? pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Rozeznanie
|
![]()
Podcczas buszowania po Londynskich sklepach z kosmetykami odkrylam nowosc Garniera 15ml tubka, ktory w 4 tygodnia ma zapenic rozjasnienie cieni pod oczami i zniewalajace spojrzenie.Nie mam pewnosci co do tego czy produkt ten jest juz w POlsce ale moze jet juz ktos kto go testowal.Prosze o recenzje czy warto go nabyc??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowy krem Garniera pod oczy-ktos juz testowal?
przypadkiem to ten krem w zielonym opakowaniu ??? z serii Nahrologie... czy jeszcze jakis inny...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:52.