![]() |
#31 |
Zadomowienie
|
Dot.: Makijaż Makijaż Makijaż
Ja rowniez bardzo lubie makijaz. To dla mnie ważna sprawa. Uwielbiam wymyślac makijaże, które będą pasowac do danego stroju na dane wyjście. Jestem jeszcze młodziutka, więc nie czuje potrzeby noszenia makijażu w domu. Jednak często mam na to ochotę i czas
![]()
![]() |
#32 |
Zadomowienie
|
![]()
Lubie sie malowac, ale moj dzienny makijaz ograniczam do minimum: ziemia egipska albo odrobinka podkladu (moj naturalny, mleczy odcien cery kontrastuje z reszta i musze to wyrownywac, zeby wygladac zdrowiej, bo bez tego ludzie mnie pytaja: "Iwonko, jestes chora?"
![]() ![]() Poza tym, mysle ze tak, jak ubior nalezy dobierac do sytuacji, tak i makijaz. Nie lubie byc przemalowana, ale lubie podkreslac swoja urode (z natury jasna i niewyrazna) Im jestem starsza, tym bardziej nad makijaz przekladam pielegnacje... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zadomowienie
|
A to moje typy makijazu dziennego i na wyjscie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
ja uwielbiam sie malować
![]() ![]()
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
A ja no cóż, uzywam jedynie błyszczyka do ust, tuszu do rzes i pudru brązujacego. Uwielbiam natomiast kosmetyki do pielegnacji, zwłaszcza balsamy do ciała
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
Lubię się malować, ale jakoś nie mam na to zbyt wiele czasu. Maluję się na imprezy, czy jakieś większe wyjścia. A tak na codzień to używam tylko tuszu i różu, a czasem, niestety, i tego nie.
![]() |
#37 |
Raczkowanie
|
a ja na codzienn maluje sie malo tylko odrobina pudru brazujacego,roz,( roz zaczelam uzywac od niedawna, nie byla do niego przekonana, ale to forum to zmienoilo
![]() a co do do tego zeby nie jesc ze wzgledu na pomalowane usta uwazam to za przesade. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Zadomowienie
|
jejku ja tylko uzywam czegos bezbrawnego albo bardzo transparentnego na usta. czasem jakis tusz do rzes. oczywiscie jak mi pryszczek wyskoczy to trzeba go zamaskowac jakims korektorkiem ale to wszystko co robie. podziwiam tych ktorzy robia pelny makijaz- ja rano wole dluzej spac (i w ten sposob nie miec cieni pod oczami). czasem na "wieksze" wyjscie mazne czyms oczy i twarz pociagne pudrem brazujacym w kulkach- ale to bardzo rzadko. pelny makijaz mam tylko na wystepach z mazoretkami. a pomadki, blyszczyki i tym podobne zjadam, uzywam duzo i jem co chce :P i tak maziam usta kilkadziesiat razy dziennie :P pozdrawiam
![]()
![]() |
#39 |
Rozeznanie
|
Szalenie lubie się malować, no i o wiele lepiej się czuje umalowana. Jednak wydaje mi się że potrafię nie popadać w przesadę. Jak wiele innych dziewczyn które się tu wypowiadały, kiedyś nawet do sklepu oddalonego o 100 m od domu, nie wyszłabym nieumalowana, ale na szczęście juz mi to przeszło
![]() Nawet jak spedzam dzień w domu, lubie mieć na twarzy podkład, tusz do rzęs i błyszczyk i to wystarcza żebym czuła się i wyglądała fajnie. Zresztą to jest moja wersja makijażu expres- zawsze jak mam niewiele czasu to tak się maluje, poza tym czasem mam ochotę nie wrzucać nic więcej na twarz. Do makijażu bardziej "wyjściowego" dochodzą jeszcze cienie do oczu- lubie kontrastowo, albo dość mocno podkreślone oczy, alebo bardzo naturalnie, jedynie maźnięte jakimś beżem, oraz puder brązujący, kredka do brwi i cała masa innym niezbędnych ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
generalnie lubię się malować ale chyba nie mam do tego talentu
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#41 |
Rozeznanie
|
Bardzo lubię zabawy z makijażem. Na co dzień używam przede wszystkim pudru brązującego (na policzkach trochę mocniej zamiast różu), zimą obowiązkowo podkład, latem - tylko na wyjście (chyba że jest naprawdę upalnie)
![]() Bardzo lubię makijaże które podkreślają oko czarną kredką, niestey ja muszę z nimi uważać, bo noszę okulary i to minusy, które pomniejszają oko, choć czasami pozwalam sobie zaszaleć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Raczkowanie
|
Ja zawsze gdy gdzieś wychodzę muszę mieć perfekcyjnie pomalowane rzęski i gładkie usta
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Zadomowienie
|
Tusz do rzęs, kremik rozświetlający i odrobina transparentnego błyszczyku. Myślę, że w moim wypadku to wystarczy. Uwielbiam kosmetyki kolorowe, ale stosuję je z umiarem. Estetyczny wygląd nie musi ograniczać naszej swobody - da się to zrobić
![]()
![]() |
#44 |
Raczkowanie
|
Ja natomiast do szkoly chodze z podkladem,na to troske brazujacego pudry na policzki tusz i delikatny odcien blyszczyka (lekki braz lub roz) gdy wracam do domku odrazu go zmywam aby cera miała czym oddychac, mysle ze to zdrowsze
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
ja rano do sklepu zawsze chodzę bez makijażu i jak nigdzie danego dnia nie idę to nie maluję się.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Zadomowienie
|
Ja co rano tylko tusz. jak mi się zachce, to coś na usta, bezbarwny błyszczyk albo pomadkę w kolorze zbliżonym do ust. Uwielbiałam kosmetyki kolorowe, teraz tez lubię, ale nie uzywam ich tak jak kiedyś. Czasami wieczorem na dwór maluję oczy czarną kredką i korektor na pryszcze. Ostatnio cos nie użyuwam niczego na twarz
![]()
![]() |
![]() |
#47 |
Zadomowienie
|
dla mnie niezbedny jest jedynie korektor. A reszta to tylko kaprys
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Raczkowanie
|
Ja najchętniej nie malowałabym się wcale gdyby nie moja problemowa buzia
![]() ![]() ![]() ![]() Ale uwielbiam się malować, eksperymentować i utrwalać wszystko na fotkach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Raczkowanie
|
Ja mam tyle czasu , że przed każdym wyjściem z domu muszę się pomalować : podkład, puder, puder brązujący, róż , kredka do oczu , cienie (najczęściej brązy, ale też czesto żywe kolory),tusz, błyszczcyk albo szminka.
Jedynie gdy wychodze na spacer to sie nie maluje aby skora odetchnela ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Wtajemniczenie
|
Jestem jeszcze młodziutka więc się nie maluję no czasami tylko błyszczyk:P Ale był taki czas że moje oczęta były nawet zbyt mocno malowane
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Raczkowanie
|
ja sie maluje, zawsze podkład, puder itd , taka ,,uroda" niestety bez tego ani rusz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:20.