Naprawił mój kręgosłup - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Masaż

Notka

Masaż Miejsce dla osób, które interesują się masażem wyszczuplającym i zdrowotnym. Dołącz do nas, podziel się swoim doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-06-09, 11:37   #31
iszka
Raczkowanie

GG do iszka
Dot.: Naprawił mój kręgosłup

Chyba ktoś mnie nie zrozumiał.Czy ja pisałam,że siedzę załamana i nic nie robię by się nie pogarszało?Jestem cały czas pod opieką ortopedy i latem na masaże i zabiegi.Nie poddaję się!!Nie chce mnie nikt zatrudnić-to nie.Sama stworże sobie miejsce pracy.Ktoś kiedyś powiedział:"pieniądze leżą na ulicy,trzeba tylko je podnieść".Mam pomysł na własny interes i mam zamiar go zrealizować.Ja nigdy nie poddaję się łatwo,bo zawsze musiałam liczyć tylko na siebie.Pozdrawiam
iszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-09, 19:02   #32
Asia 67
Raczkowanie

Tak trzymaj dziewczyno! Zazdroszczę Ci tego optymizmu, bo ze mnie już gdzieś ulecial...
Asia 67 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-09, 19:06   #33
Asia 67
Raczkowanie

CMT podałam mój adres e-mailowy i czekam na ćwiczenia. Jeśli tylko ktoś będzie chciał z nich skorzystać - udostępnię!-nie jestem egoistką i dobrze wiem co to ból i bezradność.
Asia 67 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-12, 11:50   #34
Zosia1968
Przyczajenie

Ludzie, kto Wam naopowiadał że masaż to czarodziejska różdżka która usuwa wszystkie bóle świata. Masaż ma wspomagać inne metody leczenia! Co do kręgarzy i ustawiania kręgów, to może Państwa zaskoczę ale na Zachodzie w najlepszych klinikach tacy ludzie są bardzo szanowani a ich umiejętności wysoko cenione. Ja nie mówię tutaj o wiejskim znachorze, który anatomię człowieka zna tylko z patrzenia na własnego współmałżonka ale o masażystach z prawdziwego zdarzenia, majacych praktykę. Powiedzmy sobie prawdę, ci wykfalifikowani msażyści też nie zawsze mogą pomóc, to jest tak jak z najlepszym profesorem nauk medycznych przecież oni też nie ratuja 100 % swoich pacjentów! Ja osobiście kilka razy korzystałam z pomocy kręgarza, zanim jednak udałam się do gabinetu wiele przeczytałam artykułów na temat ustawiania kręgosłupa i o dziwo dowiedziałam sie z nich że są nawet lekarze wykonujący takie zabiegi a w medycynie chińskiej ten sposób leczenia kręgosłupa jest znany od lat. Na koniec moich wynurzeń dodam, że może ja miałam szczęście że trafiłam na fachowca , człowieka który wie co robi a nie dopiero się uczy i dlatego mam pozytywne odczucia co do masażystów - kręgarzy. Jeżeli chcielibyście namiary na niego to znajdziecie je na stronie internetowej http://masazkreg.w.interia.pl POZDRAWIAM
Zosia1968 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-17, 14:53   #35
dorka45
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Asia 67 Pokaż wiadomość
Ponownie się odzywam, chociaż minęło tyle czasu, ale się leczyłam.Opisałam szczegółowo mój przypadek z kręgosłupem szyjnym.Otrzymałam od Was drodzy wizażyści dużo dobrych rad i z nich skorzystałam.A teraz mam problem, z którym nie umiem sobie poradzić.Wyruszyłam do lekarza( tak jak mi doradzono). Najpierw był reumatolog- obejrzał wyniki i stwierdził,że to sprawy zwyrodnieniowe, zalecił masaże, zapisał leki przeciwbólowe, kołnierz.Zasugerował,że jak chcę to mogę iść do neurochirurga.Wyruszyłam do następnych drzwi...Pan docent wysłuchal mnie, obejrzal RTG, rezonans i stwierdził, że jeżeli tak mi to pjm przeszkadza to można to operować, ale wlaściwie to można jeszcze poczekać..Zalecił masaże i wizytę u neurologa( bo sztywność karku ,bół i problemy z mówieniem to może mieć podłoże nerwowe) Pracuję w szkole, więc trudno być stoikiem!? Poszlam do neurologa, zrobił EEG mózgu- nie ma guza, owszem jestem nerwowa, zapisał Xanax 0,5 i tyle...Prawdopodobnie moje dolegliwości są od kręgosłupa.Wzielam masaże i laser, po którym czułam się źle.Masażysta na moje uwagi, skwitował, że na początku tak zawsze jest. Wiem, że już...nic nie wiem.Co mam dalej robić? Prawie codziennie boli mnie głowa(ból zaczyna się z tyłu, od karku)mam wrażenie,że szyja nie jest w stanie utrzymać głowy, a następnie mam problemy z mówieniem(język mam sztywny jak po dobrej imprezie) Któryś lekarz zasugerował,że może to sprawa ciśnienia.Z natury jestem niskociśnieniowiec.Błagam powiedzcie co mam dalej robić, bo straciłam mnóstwo kasy, czasu i już nadzieję, że będzie lepiej.
Bardzo Ci współczuję ,też mam problemy z kręgosłupem ,szyjnym i lędzwiowym.Chodzę po lekarzach i brak poprawy.Ostatnio trafiłam na wspaniałego terapeutę .Już miałam nadzieję ,że będzie lepiej.Niestety jak skończyłam wizyty u niego ból wrócił.Od piątku zaczynam u niego terapię od początku .Może tym razem ulgę przyniesie na dłużej.Muszę zaznaczyć ,że jest naprawdę świetny .Po pierwszej wizycie powiedziałam mu ,że jest cudotwórcą.Jestem pełna nadzieii i Tobie również tego życzę .Rozumiem Ciebie bardzo dobrze ,bo wiem jak to jest żyć z ciągłym bólem.Pozdrawiam
dorka45 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-23, 18:00   #36
dorka45
Przyczajenie

Poproszę o te ćwiczenia-dorka70616@wp.pl
Pozdrawiam dyskopatów
dorka45 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-19, 17:35   #37
monin1980
Przyczajenie

Ja nigdy nie miałam problemów ze zdrowiem, ale kiedyś u mnie w miasteczku przyjmowała ludzi młoda dziewczyna, która podobno miała uzdrawiające moce.
Codziennie widywałam pod jej domem tłumy ludzi. Przeprowadziła się do Warszawy i tam prawdopodobnie dalej prowadzi działalność. Niestety nie mam do niej kontaktu. Szukałam jej w wyszukiwarce, ale nie mogę znaleźć.
monin1980 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-26, 15:53   #38
roger1990
Raczkowanie

Kręglarz ok ale poznać dobrego kręglarza po tym że wymaga przed zabiegiem Badań!!
Pamiętam historię dziewczyny z Bytomia poszła do kręglarza z odcinkiem szyjnym - szyje jej poustawiał ale okazało się że ma złamany ząb obrotowy w ostatnim kręgu dziewczyna miała wtedy 20 lat paraliż całego ciała... Kręglarz potrafi nastawić kręgi ale nie potrafi zeskanować ciała a czasem bywa że jest coś więcej poza wysuniętym czy wypadniętym kręgiem.

Super że 100x uda mu się nie pomylić na wyczucie ale co z tą osobą która jest 101??

Edytowane przez roger1990
Czas edycji: 2013-07-26 o 16:02
roger1990 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Masaż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości