W oczekiwaniu na miłość - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-11-13, 15:44   #31
Ines1985
Zakorzenienie

Dot.: W oczekiwaniu na miłość

Cytat:
Napisane przez natii4
Wiem Ciekawe czy się podobnie skończy
Bardzo mozliwe .
Fajnie by było

Ines1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-13, 15:53   #32
natii4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ines1985
Bardzo mozliwe .
Fajnie by było
Pożyjemy zobaczymy Na razie jestem jego rzecznikiem prasowym Dostałam tą funkcję,bo jestem non stop zasypywana pytaniami gdzie on jest i co robi

Bieganie i czytanie
to
klucz do życia

natii4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-13, 18:05   #33
pixie7
Wtajemniczenie

Pozwalam sobie przenieść na Intymne podforum, ale w razie zmasowanych protestów wątek wróci na dawne miejsce.

Znam oczywiście z autopsji wszystkie przypadki tej sytuacji... Niestety wiele było rozczarowań, bo na przykład okazywało się, że chłopak, który na odległość fascynował mnie swoją milczącą tajemniczością, lekko ponurą, werterowską aurą, nie mówił wiele nie dlatego, że był taki powściągliwy, ale dlatego, że nic do powiedzenia nie miał.
Dziś zdecydowanie nie pozwalam się uwieść pierwszemu wrażeniu, na piękne oczy i komplementy się nie nabiorę choć to miły bonus, oczywiście.
Pamiętam, jak zafascynowało (i zaszokowało!) mnie odkrycie, że można mocno zakochać się w kimś po długim czasie znajomości, której początek niczego takiego nie zapowiadał.
pixie7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-13, 18:22   #34
Szczypta Chili
Zadomowienie

GG do Szczypta Chili

Cytat:
Napisane przez pixie7
Pamiętam, jak zafascynowało (i zaszokowało!) mnie odkrycie, że można mocno zakochać się w kimś po długim czasie znajomości, której początek niczego takiego nie zapowiadał.
Ja właśnie teraz przez takie coś przechodzę...Początki były takie trudne, a teraz jest mi dobrze jak nigdy dotąd (chociaż niewiele było tego, bo zaledwie 19 lat...)
Wielkiej Depresji.
Naszą wielką wojną jest wojna duchowa.
Naszą wielką depresją jest życie.

Szczypta Chili jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-13, 18:28   #35
maniutek-mania
Wtajemniczenie

GG do maniutek-mania Send a message via Skype™ to maniutek-mania

No to Pixie psikusa nam zrobiła ...Przeniosła nas do seksoholików .Ale to nic !!
maniutek-mania jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-13, 18:37   #36
pixie7
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maniutek-mania
No to Pixie psikusa nam zrobiła ...Przeniosła nas do seksoholików .Ale to nic !!
To właśnie dlatego, żeby uniknąć oskarżeń Intymnego o "sex, sex i sex", bo intymność to wszak wiele aspektów partnerstwa...
Stary 2005-11-13, 18:56   #37
tricomi
Zakorzenienie

ehh jak to jest, że jesteście z tymi chłopakami, na których się tyle cziłyście???
ja to odnosze wrażenie, że podobają mi się sami nieśmiali... sama taka jestem, więc wiadomo, pierwsza nie wyjdę z inicjatywą, poza tym uważam, że to chłopak powinien zrobić ten pierwszy krok, a co, ja się mogę do niego uśmiechać, zerkąć i trzepotać rzęskami, ale inicjatywa należy do niego.

Zresztą za sprawą ostatniego dołka zaczynam sobie myśleć, że może to nie jest tak, że trafiam na nieśmiałych, tylko po prostu ja im się nie podobam no bo przecież wszyscy, którzy mi się tak naprawdę podobali (a było ich może trzech) nie mogli być aż tak nieśmiali, żeby nie szukać kontaktu, bycia sam na sam itp
moja mama zawsze mówi, ze chłopcy się boją, ale ja nie jestem jakoś olśniewająco piękna, więc czego tu się bać? ehh moje życie uczuciowe to porażka!
tricomi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2005-11-13, 18:59   #38
maniutek-mania
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pixie7
To właśnie dlatego, żeby uniknąć oskarżeń Intymnego o "sex, sex i sex", bo intymność to wszak wiele aspektów partnerstwa...
Wiem, wiem, czytałam co na ten temat pisał Złosiu
Stary 2005-11-13, 19:08   #39
_Meggy_
Raczkowanie

GG do _Meggy_

piekny tytul... oddaje moj chwilowy nastroj.. chilowy, ale utrzymujacy sie od jakiegos juz czasu. Sama siebie oszukuje mowiac ze mi dobrze samej, choc to nieprawda. Najgorsze sa te cuagle pytania obcych ludzi, nie mogacych zrozumiec i wywalalacych oczy gdy slysza ze jestem sama. Na pytanie dlaczego? co mam odpowiedziec... wiele razy sie nad tym zastanawialam, gleboko nawte bardzo, do zadnej konstruktywnej odpowiedzi nie doszlam...Moze to ta duma, latwosc nawiazywania kontaktow do wszytskich ludzi wokol ale oprocz tych 'wybranych' czyli tych ktorzy sie podobaja... sama nie wiem...Wiem ze milosc przychodzi sama i zazwyczaj wtedy gdy tego nie oczekujemy... Ale mimo wszytsko...
Stary 2005-11-13, 20:04   #40
maniutek-mania
Wtajemniczenie

Właśnie w tym tkwi mój problem - nawet jakbym chciała kogoś(czyt. osobnika płci męskiej ), kto mi się podoba poznać, to nie mogę .Przy innych spoko, normalnie, czasami nawet z nimi poflirtuję , a przy tym wybranym jakby mi mowę odjęło, jakby mi język ucieli .I tak samo mam, jak wywnioskuję chociaż cień wrażenia, że się komuś podobam ...
Stary 2005-11-13, 20:20   #41
inka1980
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pixie7
Pozwalam sobie przenieść na Intymne podforum, ale w razie zmasowanych protestów wątek wróci na dawne miejsce.

Znam oczywiście z autopsji wszystkie przypadki tej sytuacji... Niestety wiele było rozczarowań, bo na przykład okazywało się, że chłopak, który na odległość fascynował mnie swoją milczącą tajemniczością, lekko ponurą, werterowską aurą, nie mówił wiele nie dlatego, że był taki powściągliwy, ale dlatego, że nic do powiedzenia nie miał.
Dziś zdecydowanie nie pozwalam się uwieść pierwszemu wrażeniu, na piękne oczy i komplementy się nie nabiorę choć to miły bonus, oczywiście.

no ja nie wiem, czy przeniesienie wątku było najszczęśliwszym rozwiązaniem, bo wydaje mi się, że kwestia, którą poruszyłam jest jak najbardziej tym, co nam w duszy gra, a z tematami ogólnie poruszanymi na podformum Intymnie wiele wspólnego nie ma, ale w końcu nie ja tu rządzę, ani też nie jest to aż tak szczególnie istotne, więc nie będę się czepiać.
inka1980 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-11-13, 20:35   #42
maniutek-mania
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez inka1980
no ja nie wiem, czy przeniesienie wątku było najszczęśliwszym rozwiązaniem, bo wydaje mi się, że kwestia, którą poruszyłam jest jak najbardziej tym, co nam w duszy gra, a z tematami ogólnie poruszanymi na podformum Intymnie wiele wspólnego nie ma, ale w końcu nie ja tu rządzę, ani też nie jest to aż tak szczególnie istotne, więc nie będę się czepiać.
Ale czy mnie się tylko wydaje, czy Pixie jednak ten wątek "odprzeniosła" ??
Stary 2005-11-13, 20:44   #43
pixie7
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale czy mnie się tylko wydaje, czy Pixie jednak ten wątek "odprzeniosła" ??
Na razie nie "odprzeniosła" i nie ma takiego zamiaru. (w pierwotnym miejscu zostawiłam link) Chyba, że protesty się nasilą.
Kochane, ja chciałabym żeby jednak "Intymnie" było takie, jak pierwotnie zamierzano (i zgodnie z oczekiwaniami wielu Wiażanek): o seksie i partnerstwie, o miłości i o jej konsumpcji A nie tylko o jednym aspekcie. Stąd moje dążenie do pewnej równowagi tematycznej.
Ale jeśli osoby wypowiadające się w tym wątku kategorycznie nie życzą sobie żeby ich słowo pisane sąsiadowało w jakikolwiek sposób ze słowem "seks", zastanowimy się nad "odprzenosinami".

Edytowane przez pixie7
Czas edycji: 2005-11-13 o 21:18
Stary 2005-11-13, 20:47   #44
Cdz
Zakorzenienie

mi nigdy nie udalo się być z kimś, kto bardzo mi się podobał.w ogóle nie mam szczęscia w miłości. miałam dwóch chłopaków (3 lata temu), którym zalezało tylko na jednym. od tamtej pory chyba boje się być z kimś... boje się, że bedzie zależało im na seksie a nie na mnie.
Cdz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-13, 21:05   #45
maniutek-mania
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pixie7
Na razie nie "odprzeniosła" i nie ma takiego zamiaru. (w pierwotnym miejsu zostawiłam link) Chyba, że protesty się nasilą.
Kochane, ja chciałabym żeby jednak "Intymnie" było takie, jak pierwotnie zamierzano (i zgodnie z oczekiwaniami wielu Wiażanek): o seksie i partnerstwie, o miłości i o jej konsumpcji A nie tylko o jednym aspekcie. Stąd moje dążenie do pewnej równowagi tematycznej.
Ale jeśli osoby wypowiadające się w tym wątku, kategorycznie nie życzą sobie żeby ich słowo pisane sąsiadowało w jakikolwiek sposób ze słowem "seks", zastanowimy się nad "odprzenosinami".
To widać mi się tylko zdawało, że widziałam ten tytulik na tej główniejszej stronce .
Stary 2005-11-13, 21:10   #46
Beauty1984
Zakorzenienie

GG do Beauty1984

Dokładnie taka sytuacja mi się nie przytrafiła, ale prypomniała mi się podobna, która chociaż wydarzyła się wieki temu i była wyjątkowo "dziecinna" wywołuje u mnie wielki sentyment .

Co roku od dziecka jeżdże na wakacje w góry w jedno miejsce i tam właśnie byłam mając jakieś 13 lat (coś koło tego).
Moja "tamtejsza" przyjaciółka miała starszego kilka lat brata. A ten brat miał kolegę ...
I chociaż w tamte wakacje, ani w wakacje rok później, ani chyba nawet dwa lata później nie udało mi się zamienić z nim ani słowa, podobał mi się . Widywałam go tylko np. gdy byłam u tej koleżanki, a on z jej bratem grali na komputerze. W sumie całkiem sporo czasu przebywałam w jego otoczeniu, ale z jego strony nigdy nie padło ani jedno słowo w moim kierunku.
I czułam się taka "nieszczęśliwie zakochana" . Cały czas myślałam, że on jest starszy, taki przystojny, więc to nie dziwne, że w ogóle nie zwraca na mnie uwagi.
W ciągu roku szkolnego nawet napisałam list miłosny, którego nie miałam odwagi wysłać .
Aleee...mając te 16 lat pojechałam w to miejsce jak co roku na całe lato i już pierwszego dnia czekała mnie duża niespodzianka.
Gdy szłyśmy z przyjaciółką na spacer minęłyśmy tego chłopaka koło jego domu. A on krzyknął za nami "Paulina (imię przyjaciółki) zapoznaj mnie ze swoją koleżanką". To zdanie mnie tak ucieszyło, że pamiętam do dziś. Bo wtedy wiadomo, że znaczyło to zainteresowanie danej osoby .
I tak się zaczęło .
Potem robiliśmy jeszcze małe "podchody" jak to dzieci (chociaż on miał wtedy już z 20 latek). No i zostaliśmy wakacyjną parą. Szkoda, że tylko wakacyjną, ale dzieliło nas 400 km.
Ale ja cały czas nie mogłam uwierzyć, że taaaki chłopak i to starszy po tak długim czasie zwrócił na mnie uwagę.
To były naprawdę romantyczne i słodkie wakacje .

Ot taka historia .
Stary 2005-11-13, 21:42   #47
Marzenia_F
Raczkowanie

A ja po moich ostatnich doswiadczeniach ciesze sie kazda chwilą z moim TŻ. Bo chyba tylko to jest najważniejsze cieszyc sie malutkimi rzeczami.
Marzenia_F jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-13, 22:00   #48
tricomi
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie w tym tkwi mój problem - nawet jakbym chciała kogoś(czyt. osobnika płci męskiej ), kto mi się podoba poznać, to nie mogę .Przy innych spoko, normalnie, czasami nawet z nimi poflirtuję , a przy tym wybranym jakby mi mowę odjęło, jakby mi język ucieli .I tak samo mam, jak wywnioskuję chociaż cień wrażenia, że się komuś podobam ...
kochana mam dokładnie to samo!
Stary 2005-11-14, 06:39   #49
maniutek-mania
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tricomi
kochana mam dokładnie to samo!
No to wiesz jak to jest

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-11-14, 11:48   #50
Wika28
Zakorzenienie

Ale super temat U mnie tez bylo cos takiego. Po 29 latach szukania, spotykania sie z roznymi ciekawymi i milymi Facetami juz zwatpilam, ze spotkam tego jedynego. No i wtedy zobaczylam Jego. Raz na zajeciach. Powiedzialam sobie: to jest to! Nie zamienilismy ani slowa. Wyjechal zagranice. A ja myslalam, myslalam, zapomniec nie moglam. Byl przystojny, powazny. I tak minal rok. Spotkalismy sie zupelnie przypadkowo, niespodziewanie, znowu na korytarzu przed sala wykladowa. Podszedl wtedy do mnie i zagadal. I wyszlismy razem z uczelni. Spacer, kawa, rozmowa jakbysmy sie znali od wiekow. I znowu 3 miesiace milczenia. Nawet telefonow nie wymienilismy. Po 3 miesiacach przyjechal a mieszkal 400 km ode mnie i przywiozl mi maly prezencik. No i tak juz przyjezdzal przez rok. Okazal sie Bratnia dusza, prawdziwym Przyjacielem! Po roku zaczelo "iskrzyc". Jak nigdy dotad - w zadnym zwiazku i zadnej znajomosci. I tak to sobie znowu trwalo rok - cudownie, odlotowo. Po czym powiedzial mi, ze to nie jest milosc i wyjechal. Znowu minal rok a minal na klotniach, "wypominkach", odejsciach, powrotach. Po czym znowu stwierdzil, ze jestem najwspanialsza kobieta, jaka poznal i gdy jechal do mnie.... poznal inna Nie wiem co teraz i co dalej, bo nie odbieram telefonow, maili. No ale cos pozostalo.... wspomnienia, sentyment, czy cos innego jeszcze?
Wika28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-14, 11:52   #51
benito_mruffkolini
BAN stały

znam taka jedna pare... ona byla moja przyjaciolka od piaskownicy,a gdzies od podstawowki wypatrywala oczy za takim jednym... i tak przez kilka lat, przez jej zycie przewijali sie jacys kolesie, no ale on byl ten najwspanialszy i jedyny no i pewnego dnia po prostu sie poznali ona sie troche kolo niego pokrecila, a ze brzydka nie jest, to szybko sie zakochal (ci faceci... ) no i sa razem juz z 4-5 lat (swoja droga to nie wiem co w niej widzi, ale jak juz wspomnialam to byla przyjaciolka )

za to mistrzynia w zdobywaniu "niedostepnych" chlopakow jest moja siostra wlasciwie wszystkie jej znajomosci z facetami zaczynaja sie tak, ze wypatrzy w tlumie kogos, kto kompletnie nie wie o jej istnieniu no i siostra zaczyna podchody, szuka wspolnych znajomych, kombinuje numer komorki wybranka, pojawia sie w czesto uczeszczanych przez niego miejscach... kilka razy dostala kosza, pare razy sie naciela, bo chlopak okazal sie nie taki fantastyczny, z jednym sie zaprzyjaznila, ale z kilkoma naprawde przezyla kupe fajnych chwil

swoja droga to strasznie jej zazdroszcze takiego podejscia, ja nie mam tyle odwagi i determinacji, zeby walczyc o faceta, bo w koncu tylu innych wkolo no i to moze tez dlatego, ze nie umiem sie raczej "zakochac" w kims z kim nigdy nawet slowa nie zamienilam...
benito_mruffkolini jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-14, 11:53   #52
benito_mruffkolini
BAN stały

aaa i strasznie fajny watek, ciesze sie ze ktos wpadl na jego pomysl

i zycze Wam dziewczyny owocnej walki o Tych Jedynych i spelnienia marzen o byciu razem
benito_mruffkolini jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-14, 13:00   #53
akurat
Rozeznanie

czajenie sie to mój chleb powszedni...
niestety,bo raczej rzadko cos z tego wynika

podobam sie nie facetom, do których nic nie czuje,a ci, ktorymi ja sie interesuje nie widzą we mnie nic wiecej jak tylko miłą koleżanke

buuu..
Stary 2005-11-14, 18:38   #54
Cdz
Zakorzenienie

Cytat:
No to wiesz jak to jest
:/ i ja tak mam
Cdz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-14, 19:13   #55
maniutek-mania
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Cdz
:/ i ja tak mam
Stary 2005-11-14, 22:08   #56
tricomi
Zakorzenienie

ehh szkoda, że nie ma już tylu prawdziwych mężczyzn, a jak są to oczywiście zajęci... wtedy nie musiałybyśmy się tak czaić, ale niestety faceci są jacy są, a jak się okazuje (przynajmniej w moim wypadku) są beznadziejnymi dzieciakami, a ja nie chce być dla takiego niańką, tylko kobietą...

towarzyszki niedoli
Stary 2005-11-15, 07:22   #57
Editaphx
Zadomowienie

.

Edytowane przez Editaphx
Czas edycji: 2006-01-02 o 20:17
Editaphx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2005-11-15, 19:02   #58
Olivka33
Raczkowanie

Przewaznie tak to juz jest, ze podobamy sie facetom, którzy nam sie nie podobaja
Olivka33 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-15, 19:53   #59
inka1980
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez benito_mruffkolini
aaa i strasznie fajny watek, ciesze sie ze ktos wpadl na jego pomysl

i zycze Wam dziewczyny owocnej walki o Tych Jedynych i spelnienia marzen o byciu razem
a dzieki bardzo z obu powodów
Stary 2005-11-15, 19:55   #60
inka1980
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Editaphx
ja czaiłam się poł roku cierpialam strasznie przyjazniac sie z osobą, ktora nigdy nie miala być moja.. naprawde był to przypadek beznadziejny... na poczatku obserwowanie na przystanku.. w autobusie.. wiedzialam tylko jak ma na imię, pozniej zapoznanie się przez wspolnego znajomego.. pozniej kolezenstwo.. przyjazn...a pozniej... i tak już od 3 lat jestesmy razem z moim TŻ wiec od nieznajomosci do bardzo bliskiej znajomosci jestem bardzo szczesliwa!

fajnie....ja jestem na etapie obserwowania, nawet nie wiem jak ma na imię.... beeez komentarza..
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości