![]() |
#31 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Majowe 2015 ! - cz. 1
Cytat:
![]() bo ja nie bardzo... wiec no...naturalna antykoncepcja ![]()
![]() |
#32 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale chyba jeszcze nie mogę ![]()
![]() |
#33 |
Zadomowienie
|
Mój już po ścianach chodzi :-P szczególnie że on inne formy że tak to ujme uznaje za fajne jako gra wstępna:-P a co seks to seks :-P
Ale w całkowitym celibacie nie żyjemy. Nie dalibyśmy rady :-P I też się lamy nie mogę doczekać. No ale ja zbok jestem to już wszyscy wiedzą :-P
#34 |
Zakorzenienie
|
Witam sie. Wrocilismy od lekarza, jest lepiej z kolka
![]()
![]() |
#35 |
Zadomowienie
|
i ja się witam
![]() martus - gratuluję. ![]() Inga nie chce smoka za nic na świecie - kupiłam mniejszy i też pluje dalej niż widzi. Za to cyca jak najbardziej - w każdej konfiguracji. |
![]() ![]() |
![]() |
#36 |
Zadomowienie
|
Nadzieja a teraz zauważyłam, jak fajnie wyszło - napisałaś ostatni post w poczekalni, i założyłaś pierwszy wątek i w poczekalni i w odchowalni - po prostu Nadzieja matką Mamuś Majowych
![]()
#37 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Temat antykoncepcji czytam, ja to zielona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#38 |
Konto usunięte
|
Jestem i ja
Marta gratulacje: * Co do smoczka uważam że bardzo pomaga przynajmniej u nas |
![]() ![]() |
![]() |
#39 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No ale ja chwilowo cierpię na zużycie materiału. To częste wstawanie nocne daje mi się we znaki dlatego taka zmęczona chodziłam jak do tej pory i brak sił na lamowanie :/ Cytat:
![]() ![]() Podwójna mama ![]()
![]() |
#40 |
Zadomowienie
|
Ja tez bede name tabsach.... juz mam recepte
Olimpia 14 Listopad 2009 Alex 15 Maj 2015 Edytowane przez olimpia2009 Czas edycji: 2015-06-08 o 17:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
Moj tz juz ledwo wytrzymuje bez lamowania, i mi tez brakuje coraz bardziej. Ale jak badam bozene to to wszystko jest tam takue ciasne, az sie boje...
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
Jestem!
Wzruszyłam się normalnie :'( Pierwsza miałam córcie w naszym wątku.
#43 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
Hej hej, witam się i ja!
Martus gratulacje!!w końcu się doczekalas kochana :-*
#45 |
Zakorzenienie
|
Opis porodu.
Jak wiecie ze względu na chorobę musiałam mieć cesarskie cięcie. Mój ginekolog w piątek wystawił mi skierowanie, we wtorek 26 maja miałam się stawić w szpitalu. Tak też zrobiłam. Spakowana, stremowana i z wielkim wsparciem męża udałam się do szpitala, gdzie był mój ginekolog. Byliśmy tam o 13.00. Od wejścia uderzyła mnie miła obsługa. Trafiłam na porodówkę, tam przyjęła mnie przemiła Pani Renata, no anioł po prostu. Spisały wszystkie papiery, zrobiły ktg i czekałyśmy na mojego lekarza. Gdy przyszedł, zbadał mnie i powiedział, że jak ogarnie ten bajzel to się mną zajmie, ale jeśli nie da rady zrobić tego do 18, to zabieg będe mieć na drugi dzień. Wysłali mnie na przechowanie na ginekologię i tam czekaliśmy na decyzję. Po 18 gin powiedział, że musimy przełożyć, bo ma sajgon, poza tym ma gorączkę i woli się mną rano zająć. Cały dzień nic nie jadłam. Czekałam do rana, spać z nerwów nie mogłam, dwa miałam jakiegoś wyjca w pokoju, że nawet słuchawki na fulla nie dały rady. ![]() O 5.30 rano przyszły po mnie położne, zabrały mnie na porodówkę. Tam sie przebrałam, potem kazały się położyć. Podłączyli mi oxy i ktg. Teraz zostało nam czekanie, aż jakieś skurcze się pokażą. I się pokazywały, nawet 90%, najlepsze, że mnie to nie bolało ![]() O 7.30 założyły mi cewnik i pojechałam na sale operacyjną. Oczywiście zostało mi wszystko podłączone i najgorsze miało nastąpić czyli igła w kręgosłup. Masakra, strasznie się bałam, że im się ruszę, ale nic z tego ![]() ![]() ![]() Zaczęło się, czułam nacinanie, bez bólu... a potem szarpanie... Masakra. Prosiłam anestezjologa, żeby mnie trzymał za rękę, bo to szarpanie było nieprzyjemne. Czas leciał szybko, nagle usłyszałam krzyk. Przeraźliwy, pełen strachu krzyk. Potem nagle cisza. Ja panika i pytam się czy wszystko dobrze... Było. Przynieśli mi Maleńką, ubraną i umytą i przystawili do policzka (ryczę jak to piszę) od razu się uspokoiła. Była taka krucha, delikatna... Całowałam ją po buźce, mówiłam do niej, a ona się przytulała. Po 5 minutach mi ją zabrali. I zaczęło się najgorsze. krwiak, podawanie oxy żeby się łożysko oddzieliło, szarpanie łożyska... czułam wszystko. nawet to jak mój gin pogmerał mnie po żebrach... ![]() O 9 było po wszystkim. Zawieźli mnie na salę, tam dostałam drgawek po znieczuleniu. Mąż był już ze mną i trzymał mnie za rękę. Gdy przyszedł pediatra i powiedział, że można Małą już zabrać bo jest po badaniach i jest wszystko w porządku, mąż od razu po nią pobiegł. ![]() Cieszę się, że chociaż on mógł ją kangurować. ![]() ![]() Resztę znacie z bieżących zeznań. Wieczorem, jak zeszło mi znieczulenie, przywiozły mi Małą i przystawiły do piersi. Zakochałam się od razu. ![]() Nigdy nie sądziłam, że tak zwariuje na punkcie swojego dziecka. Nie mogę się nadziwić jakim cudem jest fakt, że z takich małych komórek powstaje takie Maleństwo, które kradnie serca wszystkim. ![]() Gdy teraz na nią patrzę wiem, że było warto. Płacze, ale głównie przez to jak jestem traktowana, bo z Małą czuje się coraz pewniej. Najgorsze z tego wszystkiego to ta depresja i niezrozumienie ze strony rodziny tż. Mąż okazuje mi dużo miłości, czułości. Codziennie dziękuje mi za nasz Skarb. Kocham go jeszcze bardziej niż wcześniej. Dobrze, że chociaż on mnie rozumie i że zaczął dostrzegać fakt, jak mnie traktują w rodzinie. Nie jest to poetycko napisane, wyszłam z wprawy. Wybaczcie...
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
A dajesz jeszcze to mleko?
My po wizycie u neurologa i czeka nas rehabilitacja ale dopiero od polowy lipca.plus usg glowy. Ale po poludniu mloda dzis niezwykle grzeczna chociaz lekarz ja wymeczyl. No i mamy podejrzenie skazy bialkowej a bebiko ktore pijemy jwst na mleko krowim. Wysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#47 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- Baset piękny opis ![]()
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
Zwykle. A akurat dzis przyszedl mi zapas 4 duzych opakowan z grmini zamowiony a po neurologu mialam rodzinnego lekarza i krostki malej na buzi to prawd.skaza bialkowa
Wysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- Martus gratki!!!! Wysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
Czyli musisz zmienić?
Czeka mnie dzisiaj kapiel w pojedynkę. ![]() ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1203546 Edytowane przez SzaraaMyszka Czas edycji: 2015-06-08 o 18:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
Tak musze zmienic a tyle opakowan mi przyszlo
Ale koncze to opakowanie co mam Wysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
Z tego co wiem bebiko ma parę rodzajów. Ja mam na opakowaniu 2 misie żółte.
![]()
#52 |
Zakorzenienie
|
Ja mam zwykle a sa rozne.jakby ci sie skonczylo to pisz do mnie
![]() Wysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#53 |
Zadomowienie
|
Ja też. Szczególnie że przy sikaniu to mnie tam w środku jeszcze ciągnie jakby. Takie napięcie czuje. Długo bolały mnie też te kości co tam są. Więc nie macam, niech się goi. Liczę że wiadra tam nie mam :-D
![]() |
#54 |
Konto usunięte
|
Maly wykapany. Doi mlesio. A tak panikował jakbym go ze skóry obdzierala .
Co do seksow mój coś tam jakiś czas temu podbijal ale mam jeszcze w miejscu nacięcia taka mała w sumie blizne i nieraz jeszcze pobolewa przy dotyku więc przy lamowaniu na pewno bd bolalo. Zresztą nie przewiduje u nas w najbliższym czasie. ![]() Ale Myślicie że ginekolog na kontroli wypisze mi anty taby? |
![]() ![]() |
![]() |
#55 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie w sumie nic tam w środku nie boli, raczej szewek bliżej odbytu ten co jest "na wierzchu" boli jak źle usiądę ![]() ![]() Agnes ja mam takie: ![]()
![]() |
#56 |
Konto usunięte
|
Ja w środku jeszcze nie sprawdzalam jak to wygląda
Ja ostatnio w biedrze kupowalam trochę inne bebiko nutra coś tam czy jakoś tak |
![]() ![]() |
![]() |
#57 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
te co ja mam to jest Bebiko nutricia. Kupiłam takie bo w szpitalu takie podawali tyle że w gotowe w buteleczkach.
![]() |
#58 |
Konto usunięte
|
Ja mam takie. Podobno są jakies nowe opakowania tak na innym wątku czytałam ale nie wiem jak wyglądało stare a które to nowe
|
![]() ![]() |
![]() |
#59 |
Zadomowienie
|
Obcięłam małej paznokcie. Uff. . . Już był czas najwyższy a nie umiałam się za to zabrać. Ale poszło ok. Bez krwi i płaczu. Na spaniu obcięłam.
W końcu nie będzie miała buzi podrapanej może.
#60 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:20.