![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.2
Czubasek ja planowałam jedno i będzie jedno
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#32 |
Zadomowienie
|
Trudno mówić o planach, jak jeszcze pierwsze się nie urodziło
![]() Ja też ! Co dziwi mnie tym bardziej, że w sumie nie używamy soli na co dzień, kg soli nam starcza na ponad pół roku a dużo gotujemy Gratuluję wszystkich udanych wizyt ! Karmazynova, nie martw się, odpoczywaj Co do wagi - położna mnie tylko pytała czy się ważyłam, dziewczyna przede mną ważyła się sama, babie nie chciało się nawet podejść do wagi Zeszłam na chwilę do kuźni i się uwędziłam, śmierdzę koksem :/ Edytowane przez kalwinka Czas edycji: 2015-06-08 o 19:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#33 |
Zadomowienie
|
Ja również gratuluje kolejnych wizyt i witam mamusie, które dołączyły do nas w trakcie długiego weekendu
![]() rzeczywiście się rozpisałyście przez te kilka dni ![]() Jeszcze raz dzięki dziewczyny za wsparcie ![]() ![]() Nie będę się martwić, mam nadzieję, że za 2 tyg na kontroli będzie lepiej ![]() ![]()
#34 |
Zadomowienie
|
Melduję sie i ja. Tak czułam ze na wieczór będzie nowy wątek. Idę pisać pw do Fionki.
Ależ mam ochotę na budyń haha |
![]() ![]() |
![]() |
#35 |
Rozeznanie
|
jak się nic nie zmieniło to też mam wysyłać pw?
#36 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#37 |
Zadomowienie
|
Kaszuszka tez tak mam z ta solą ! I Maggi ..
Co do ilości dzieci planujemy jedno ale dodatkową wpadka za jakiś czas bym nie pogardzila ![]() Mnie dopadł znów bol glowy .. jakaś godzinę temu i juz wylądowałam w lozku ![]()
#38 |
Zakorzenienie
|
U nas planowana 3 ale trzecie dopiero na tz 40 jak cos, nie wczesniej
![]() I pierwszy raz w zyciu zemdlalam, tz biedny sie wystraszyl. Cos chyba z cisnieniem nie tak, bo od rana mi sie w glowie kreci. |
![]() ![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
Melduję się i ja.. tak gnacie, że nie nadążam
![]() ![]() No nic.. wbije się jakoś w rytm ![]() Fionka. Jedna korekta do pierwszej strony. Jestem mamą 2012 ![]() ---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- Dziewczyny. Czy któraś byłaby na tyle odważna zapytać swojego ginekologa co on myśli o używaniu kulek do ćwiczenia mięśni Kegla. Bo ja pytałam moją polozna to chyba nie kumala o co mi chodzi.. ![]()
#40 | |
Wtajemniczenie
|
Hej kochane
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A no i przez ten nieoczekiwany wzrost termin porodu mi skoczył z 2 stycznia na 27 grudnia...boże, żebym się tylko zdążyła na wigilii najeść zanim pójdę rodzić ![]() ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Cytat:
![]() |
#41 |
Rozeznanie
|
Melduję się i ja. Nie nadążam z czytaniem bo niestety pracuje i na zwolnienie narazie się nie wybieram. Chociaż może to dobrze bo nie mam czasu myśleć i doszukiwać się złych objawów.
|
![]() ![]() |
![]() |
#42 |
Zadomowienie
|
wojniann to super, że nie masz objawów do L4.
![]() ![]() ![]()
#43 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam problem z lekkim nietrzymaniem moczu tzw wysiłkowym - jak np bardzo mocno kaszlę. Po porodzie to nie będę miała dylematów - ja w sumie własnie przed zajściem kupiłam sobie Lelo - Luna i leżą i się kurzą ![]()
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
2 strony! szalejecie
![]() halwaya- tak się później zastanawiałam czy nie 2012, zaraz poprawię kulki gejszy do ćwiczeń powiadasz? ![]() ja sobie po prostu od czasu do czasu ćwiczę mięśnie kegla, 5 sek spięcia, 3 sek luzu i tak przez chwilę, to nie tylko na nietrzymanie moczu jest ![]()
#45 | |
Raczkowanie
|
Ogolnie odpisałam Ci w klubie
![]() ---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Zadomowienie
|
Tyle stron, a tu wciąż jest o czym pisać
![]() cienwiatru ![]() ![]() ![]()
Grudniowa mama 01.12.2015 ![]() Wrześniowa mama 18.09.2020 ![]() Edytowane przez _karmazynova_ Czas edycji: 2015-06-08 o 21:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#47 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
Zrobiłam rozeznanie, bo jak miałam ostry kaszel to już nawet nie z wkładką a podpaską chodziłam.. Ćwiczeniami mięśni Kegla można pozbyć się problemu, lub w znacznym stopniu zniwelować problem.. wiadomo - niekdy potrzebne są interwencje operacyjne, ale sprawne mięśnie to naprawdę duża pomoc.
#49 | |
Raczkowanie
|
Rety, tak pojechałyście z wątkiem - że dwa dni mnie nie było, a tu już nowy wątek itd...
![]() ![]() u mnie wszystko ok, ale z synem musiałam z domu wyjść i stałam 20minut w kolejce; jak wróciłam do domu to miałam wrażenie że umrę... brzuch to mnie tak bolał że myślałam że poskładam się w pół, mdłości, zawroty głowy - koszmar... obawiam się że mogą mi wrócić horrory z starej ciązy ![]() eh, co do tematów z końcówki naszego pierwszego wątku ![]() ja zamierzam koło sierpnia się zacząć rozglądać za wyprawką ![]() polecę Wam sprzedawce jednego z allegro rp 77 jakoś tak, to sklep i wszystko dużo tańsze niż gdzie indziej, do dziś czasem coś tam zamawiam ![]() ![]() ![]() a odgrzewaczy nie polecam ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#50 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Halwaya ja mogę w czwartek zapytać na prenatalnych. To nie mój lekarz, ale co tam Lobofylia a co ci było zbędne a co niezbędne? Ja myślałam o tym podgrzewaczu, żeby w nocy trzymać butelkę z przegotowaną wodą i w nocy szybko mleko przygotować do karmienia Edytowane przez rudaska Czas edycji: 2015-06-08 o 21:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#51 |
Zadomowienie
|
Lobo, jasne że pisz, ja wolę czytać na forach co się faktycznie sprawdza, bo jak przeglądam strony z wyprawek to okazuje się, że wszystko jest niezbędne a ja mam wrażenie że połowa jest po prostu zbędna
|
![]() ![]() |
![]() |
#52 |
Raczkowanie
|
Powiem Wam tak
![]() podgrzewacz miałam i szczerze nie sprawdza się bo: - żre kupe prądu; - woda mineralna jak robisz nie powinna być stale podgrzewana bo się w niej jakieś bakcyle robią - tak mi mówiła położna; - a już mleka tez nie podgrzejesz; dużo lepiej i taniej: - Termos porządny, raz zagotować i stale utrzymywać temperature, a nie działać grzeniem ![]() - poza tym szybciej podgrzejesz wodę w czajniku ![]() już piszę wam moją wyprawkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
Lobofylia jutro przeczytam bo jestem na telefonie :-(
|
![]() ![]() |
![]() |
#54 | |
Zakorzenienie
|
Chyba po ciąży - wcześniej nie przypominam sobie, bym to miała..
Cytat:
![]() Co do podgrzewacza to ja miałam Tommee Tippee i szybko sprzedałam. Do mleka modyfikowanego sprawdził mi się zwyczajny termos. Wlewałam wrzątek i potem rozrabiałam z zimną wodą (w proporcji 1:3). Przygodę z karmieniem piersią miałam tylko przez 2 tygodnie, więc niewiele tez korzystałam z podgrzewacza do odciągniętego mleka. Słoiczki moja wolała jeść raczej na zimno - a i tak dużo sama jej gotowałam, bo zależało mi, by nie karmić łyżeczką gdzie tylko to było możliwe.
![]() |
#55 |
Przyczajenie
|
Hej!
Mam pytanie do dziewczyn w 14, 15 tygodniu czy nasiliły się wam bole brzucha? Tak mnie kluje dziś nad spojeniem łonowym po lewej stronie ze szok. Nie dość ze mnie krzyż wykańcza to jeszcze te kłucia. Nie wiem czy lecieć do lekarza czy czekać do wizyty (mam 18 czerwca). Moze to normalne rozciąganie macicy? Mam to co kilka dni i trzyma mnie zazwyczaj kilka godzin. |
![]() ![]() |
![]() |
#57 |
Raczkowanie
|
Dla mamusi
- podkłady na łóżko - majtki siateczkowe - podpaski popordowe; - szare mydło - tantum rosa - rivanol w żelu - *laktator; pojemniki na mleko - *krem na sutki palmers podpasek dużo; majtki naprawdę pomagają szybciej krocze wyleczyć; miejcie w domu tantum rosa; nasiadówka szybko leczy nacięcie krocza; to samo szare mydło i rivanol ![]() - ja miałam dużo pokarmu; dziecko mało ssie na początku bynajmniej moje, laktator mnie ratował - zwykły z Aventu ręczny ![]() jak zamierzacie karmić piersią polecam krem palmers - lepszy niż przechwalany bepanten - bo nie trzeba zmywać i naprawde regenruje - miałam małego wampirka ![]() ![]() Dla dzidziusia: - rożek - pieluchy tetrowe - ok. 4szt - pieluchy flanelowe - ok 4szt - ziajka do pielęgnacji - ziajka na odparzenia - *butelki tomme teeppe i smoczki antykolkowe - podgrzewacz termiczny żelowy z lovi na wyjścia - kocyk cieńki - kocyk gruby - nie misiowy i cicikowaty; - snuza hello - ninia elektroniczna - termometr elektroniczny, ale nie ten pistoletowy na podczerwień - zestaw do paznokci tomee teepee - pieluszki na początek pampers - chusteczki nawilżające do pupy - 5 szt body krótki rękaw rozpinane po całości - 5 szt body długi rękaw rozpinane po całości - 5 pajacyków bawełnianych rozpinanych po całości - kaftanik (taki hm mięki z minki ja kupuję) - 5 pajacyków welurkowych rozpinanych po całości - śpiworek do spania w łóżeczku - boczne blokady wałeczki castle - śpiworek do wózka - niedrapki 3 pary - buciki welurkowe ocieplane - czapka ocieplana na wyjścia - 3 czapeczki bawełniane białe - welurkowe piżamki - około 3 szt - pajacyki ale bez nadruków zwykłe przewiewne; - no i wiadomo jakieś tam sobie ciuchy każdy dobiera ale dla mnie to jest niezbędnik ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#58 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#59 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() próbujesz drugi raz karmić piersią? mnie to przeraża że będzie to samo... a i ja np. musiałam brać tabletki na wygaszenie laktacji, a ty??? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
lobofylia dzięki
![]() temperaturę całą noc, np. taką, żeby od razu mleko mieszać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:14.