''Nie zdążyłam być w ciąży'' akcja fundacji mamy i taty - co sądzicie? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-06-10, 07:05   #31
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie
Dot.: ''Nie zdążyłam być w ciąży'' akcja fundacji mamy i taty - co sądzicie?

Myślę, że przeważająca część osób, które nie mają dziecka, nie ma go z powodu braku pieniędzy, pracy, mieszkania itp. W takiej sytuacji insynuowanie im, że przedkładają wycieczki do Paryża nad rodzicielstwo, jest, po prostu, wkurzające.
Tak więc może by najpierw stworzyć warunki do godnego życia w tym kraju:/

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-10, 07:08   #32
LuckyJane
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dacn Pokaż wiadomość
Akcja to dno i metry mułu.
W d... niech sobie wsadzą takie akcje i niech zwrócą nasze!! pieniądze co na ten populistyczny badziew poszły.
Co do poziomu akcji to się zgadzam, natomiast jest finansowana ze środków fundacji, czyli z dobrowolnych datków, a nie z podatków.

ze strony akcji:
Cytat:
Nie korzystamy w naszej działalności z jakichkolwiek dotacji budżetowych czy funduszy europejskich.
LuckyJane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-10, 07:14   #33
dacn
Zakorzenienie

O, to chociaż tyle. Przyznaje nie zainteresowałą mnie ta akcja na tyle żeby wejsć na ich stronę i sprawdzić i założyłam że jest ona finansowana inaczej. Dlatego, że brzmiała jak kolejna pierdołowata akcja społeczna finansowana przez nas, na poziomie zachęcania matek do wysyłania dzieci do przedszkola.
dacn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-10, 07:29   #34
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

[1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;51692047]Zgadzam sie z 50% tej akcji- ze kobiety za pozno decyduja sie na macierzynstwo i potem maja trudnosci z zajsciem w ciaze. Szkoda tylko, ze po drodze nie kupuja willi z basenem, nie bywaja w Tokio i Paryzu, tylko zapierdzielaja na kredyt 30-letni na 50metrowe mieszkanie i robia bezplatne staze [/QUOTE]

Dokładnie.

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-10, 08:08   #35
whip
psy-chopatka

Cytat:
Napisane przez phony Pokaż wiadomość
a ja kuzynkę, która wyszła za mąż w wieku 32 lat, obecnie ma 39 i zero szans na ciążę, mimo że rozpoczęli starania jeszcze przed ślubem.
Więc może jej problemy wcale nie są związane z wiekiem?

Dziwi mnie że kobieta w spocie która ma na oko 33-35 lat mówi "nie zdążyłam" jak staruszka która ma całe życie za sobą kiedy tak naprawdę jeszcze biologicznie jest w stanie urodzić dziecko .
Płodność spada ale nieznacznie. Przecież wiele kobiet w tym wieku zachodzi w ciąże, rodzi dzieci i nie ma w tym niczego nadzwyczajnego.
Stary 2015-06-10, 08:33   #36
bestka
Zadomowienie

Akcja faktycznie żenująca jak dla mnie, nie widziałam jej wcześniej ...
bestka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-10, 08:38   #37
aer
O RLY?

dla mnie akacja beznadziejna.

wg mnie m.in. ma taki wydzwiek, jakby ten hmmmm... "zal" za brak dziecka dotykal wszystkie kobiety o danej sytuacji/w danym wieku. co jest kompletna nieprawda bo przeciez wiele kobiet deklaruje, ze nie chce miec dzieci.

nie wiem, czy bylyscie tez na funpage tej fundacji na fejsie - najbardziej kampanii biora mezczyzni (ktorzy martwia sie o swoje emerytury) oraz Panie, ktore twierdza, ze jak maja dziecko to maja z kim w koncu porozmawiac (no tak, bo jak sie jest bezdzietnym to nie ma nikogo z kim mozna).
przeczytac tam takze mozna, ze wine za ten stan ponosi tolerancja wobec osob homoseksualnych (no tak, bo przeciez to takie oczywiscie, ze gdyby poziom tolerancji spadl geje oraz lesbijki radosnie zaczeli by plodzic/rodzic mase dzieci ku uciesze narodu -.-).

i jeszcze probuja smieszkowac wobec krytyki -.-

ach, kampania powstala jako odpowiedz na raport, z ktorego wynika, ze pierwsze dziecko Polka rodzi w wieku 27 lat, podczas gdy 10 lat temu bylo to w wieku 23 lat.
kampania ma trwac do (chyba) konca wrzesnia i po jej zakonczeniu ma powstac nowy raport jak zmienila sie sytuacja.
jesli ktos mysli, ze serio na jej podstawie Polki rzuca sie zachodzic w ciaze to gratuluje

Living zagranico juz 30 months. I zapomniec polski language
aer jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-06-10, 10:12   #38
201803290936
Konto usunięte

Mam wrażenie, że większość pań udzielających się w tej Fundacji, to szczęściary, których mężowie naprawdę dużo zarabiają i które mogą sobie pozwolić na całkowitą lub prawie całkowitą rezygnację z pracy zarobkowej i brać przez kilka lat etatowy udział w wychowywaniu własnych dzieci. I chyba nie rozumieją, że pracowanie i zarabianie, często groszy, wcale nie musi równać się "robieniu kariery".

Wczoraj jedna z tych pań (widać od razu, że z klasy co najmniej średniej), w TVN, przekonywała, że im więcej dzieci, tym lepiej sobie ludzie radzą, budżet rodzinny się rozciąga, faceci od razu znajdują lepszą pracę i w ogóle tęcza i jednorożce. Zapraszam do Bytomia.

Edytowane przez 201803290936
Czas edycji: 2015-06-10 o 10:16
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-10, 10:29   #39
201605090949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez whip Pokaż wiadomość
Płodność spada ale nieznacznie.
Po około 35 r.ż. u kobiet spada znacznie, ale też nie znaczy to, że kobieta staje się bezpłodna. O około 30% trudniej jest natomiast zajść w ciążę i jest większe ryzyko wystąpienia zespołów wad wrodzonych na tle genetycznym, np. w wieku 21-25 ryzyko że dziecko będzie miało Zespół Downa wynosi 1:1500, a po 35 r.ż. ryzyko to wynosi 1:16 czyli różnica jest bardzo duża. Stąd też pewnie akcja jest kierowana do kobiet, a nie do mężczyzn. Ale tak czy siak jej forma i przekaz jest jak mówicie bezsensowny.

I kolejne obrazkowe odpowiedzi:
201605090949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-10, 10:35   #40
201605301111
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez aer Pokaż wiadomość

nie wiem, czy bylyscie tez na funpage tej fundacji na fejsie - najbardziej kampanii biora mezczyzni (ktorzy martwia sie o swoje emerytury) oraz Panie, ktore twierdza, ze jak maja dziecko to maja z kim w koncu porozmawiac (no tak, bo jak sie jest bezdzietnym to nie ma nikogo z kim mozna).
przeczytac tam takze mozna, ze wine za ten stan ponosi tolerancja wobec osob homoseksualnych (no tak, bo przeciez to takie oczywiscie, ze gdyby poziom tolerancji spadl geje oraz lesbijki radosnie zaczeli by plodzic/rodzic mase dzieci ku uciesze narodu -.-).
Ich fanpejdz to jest jakas tragedia... Źli homoseksualiści, trzeba rodzic dzieci, homopropaganda, źli homoseksualiści, homoseksualisci fujfuj
Mnie zastanawia ich podejście do in vitro, bo widzę cos o "sztucznych" dzieciach i handlu żywym towarem w tym kontekście
201605301111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-10, 11:03   #41
kennedy
Zakorzenienie

Ludzie z tej ^ fundacji ^ powinni sie ogarnac. Syf i mogila. Kobieta to nie inkubator.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-06-10, 11:32   #42
Niebieskooka arystokratka
Marszałkini II RP

Avatar Niebieskooka arystokratka

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Mam wrażenie, że większość pań udzielających się w tej Fundacji, to szczęściary, których mężowie naprawdę dużo zarabiają i które mogą sobie pozwolić na całkowitą lub prawie całkowitą rezygnację z pracy zarobkowej i brać przez kilka lat etatowy udział w wychowywaniu własnych dzieci. I chyba nie rozumieją, że pracowanie i zarabianie, często groszy, wcale nie musi równać się "robieniu kariery".

Wczoraj jedna z tych pań (widać od razu, że z klasy co najmniej średniej), w TVN, przekonywała, że im więcej dzieci, tym lepiej sobie ludzie radzą, budżet rodzinny się rozciąga, faceci od razu znajdują lepszą pracę i w ogóle tęcza i jednorożce. Zapraszam do Bytomia.

Dokładnie to samo sobie pomyślałam. Mam jedną starszą znajomą, której mąż jest super zarabiającym adwokatem, mają ogromny dom i troje dzieci. I ona z wyższością stwierdza, że nie rozumie jak można nie mieć choć z trójki dzieci. I oczywiście jeszcze ma panią do pomocy w domu i nianię
Akcja raczej powinna zwrócić uwagę na to co jest najważniejszym problemem tych rodzin, które nie mają dzieci, czyli na złej sytuacji finansowej, braku miejsc w przedszkolach, o problemach pracujących kobiet, itd.
Autorzy akcji powinni również skupić się na mężczyznach, bo z tego spotu wynika jakby dzieci tylko jednego rodzica miały.
No, ale osiągnęli chociaż jeden cel - wiele osób mówi o tej fundacji
Niebieskooka arystokratka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-10, 11:59   #43
201803090921
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Salomon nauczył się lać z pustego? Cud.

Ludzie z tej fundacji żyją najwyraźniej w alternatywnej rzeczywistości, której przedłużenie znajduje się w studiu tvn. Widocznie nie mają bladego pojęcia o prawdziwym życiu, ale co tam, ważne, że nagle jakaś marginalna fundacja stała się znana

IMHO akcja jest po prostu żenująca. Nie ten kraj, nie te warunki finansowe.
201803090921 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-10, 13:15   #44
Ciemna163
Kociara

Jest i oficjalny ambasador kampanii:
Ciemna163 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-10, 13:44   #45
skazana_na_bluesa
.

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-10, 13:44   #46
Kendra66
Rozeznanie

no to sobie fundacja w kolano strzeliła...

dam sie zapłodnic i co dalej? jakos nie przekonuje mnie argument "jakoś bedzie".

bardziej żal mi tych, którzy rodzicami zostac nie mogą. spot pokazuje: nie urodzilas dziecka=jestes zerem. krzywdzące dla tych co bardzo by chcieli, a nie mogą.
Kendra66 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-10, 13:44   #47
skazana_na_bluesa
.

jak dla mnie to żenada.

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-10, 14:27   #48
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Nie zdążyłam przeczytać Plotkowego i założyłam podobny temat na MzK

Akcja porażka.

Cytat:
Napisane przez LuckyJane Pokaż wiadomość
Właśnie, o co im chodzi z tą antykoncepcją hormonalną? Osobiście jestem zdania, że to jeden z najlepszych wynalazków naszych czasów.
Jak już w rzeczonym drugim temacie, mnie uświadomiła pewna przypadkowa babcia.
Głupie młode kobiety biorą antykoncepcję, a potem w ciążę nie umieją zajść i robią in vitro.
I dodała, że nie wierzy w in vitro. Wierzy w naprotechnologię. (przyznam szczerze, że musiałam googlać).
Ja byłam akurat wtedy na spacerze z bardzo malutkim dzieckiem. Na koniec usłyszałam pytanie: "no, to kiedy drugie?"..
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-10, 14:38   #49
kennedy
Zakorzenienie

wynajecie mieszkania w KRK: od 1000zl w gore/mies
kredyt na mieszkanie ? dla osob z zarobkami min 2500/mies
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-06-10, 15:07   #50
Ciemna163
Kociara

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;51698688]Nie zdążyłam przeczytać Plotkowego i założyłam podobny temat na MzK

Akcja porażka.

Jak już w rzeczonym drugim temacie, mnie uświadomiła pewna przypadkowa babcia.
Głupie młode kobiety biorą antykoncepcję, a potem w ciążę nie umieją zajść i robią in vitro.
I dodała, że nie wierzy w in vitro. Wierzy w naprotechnologię. (przyznam szczerze, że musiałam googlać).
Ja byłam akurat wtedy na spacerze z bardzo malutkim dzieckiem. Na koniec usłyszałam pytanie: "no, to kiedy drugie?"..[/QUOTE]
kościółkowi lekarze tez w nią wierzą i tak sobie leczą kobiety, którym ciężko zajść w ciążę
Stary 2015-06-10, 15:33   #51
578537b29e2e39e1d6e3dc9dfc9821e485b809af_62f97e73ceb2a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Ciemna163 Pokaż wiadomość
Jest i oficjalny ambasador kampanii:
Och, genialne!!!
A sama kampania? Dla mnie kuriozalna, smutna i przykra. Bo od zawsze chciałam mieć dziecko, jednak nie chciał go żaden z moich partnerów. I naprawdę na dziecko nie jest łatwo się zdecydować, mając umowy zlecenie i kompletny brak jakiejkolwiek pewności, co dalej. Także gdzie taka kampania dla mężczyzn? Dla samych rządzących?
578537b29e2e39e1d6e3dc9dfc9821e485b809af_62f97e73ceb2a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-10, 15:45   #52
aer
O RLY?

fundacja napisala na fanpejdzu, ze przygotowuja kampanie dla mezczyzn w tym temacie - ma wystartowac jakos niedlugo.

Living zagranico juz 30 months. I zapomniec polski language
aer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-10, 16:19   #53
201607040946
Konto usunięte

Ponieważ nie chcę mieć dzieci, dla mnie to bez znaczenia.
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-10, 16:26   #54
Ciemna163
Kociara

Cytat:
fundacja napisala na fanpejdzu, ze przygotowuja kampanie dla mezczyzn w tym temacie - ma wystartowac jakos niedlugo.
Can't wait!
Stary 2015-06-10, 17:46   #55
Tutli
Zadomowienie

Akcja jest nietrafiona po całości, już u samych źródeł bazuje na jakichś fałszywych założeniach a mianowicie, że z jakichś egoistyczno-samorozwojowo-tokijsko-paryskich powodów rośnie wiek pierworódek (z 24 na 27 lat). Tyle, że nikt nie uwzględnił, że w tym czasie (2000-2011) zmieniła się totalnie struktura wykształcenia kobiet i odsetek kobiet z wyższym wykształceniem wzrósł z 15% do 44% i już to skutkuje wzrostem wieku. Gdyby chcieć zachować przy takiej zmianie struktury magiczny wiek 24 lata dla pierworódki, to każda kobieta z wyższym wykształceniem musiałaby rodzić na studiach

Kobiety
-statystyka spojrzenie na makijaż, kuchnię i co-do-głowy-przyjdzie.

Obiecuję, że nie będzie statystyki.
Tutli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-10, 17:51   #56
201607111040
Konto usunięte

Mnie ta kampania nie oburza. Mysle ze ta kampania skierowana jest do kobiet ktore chca miec dziecko, ale mysla ze maja jeszcze czas i musza najpierw cos tam zrobic. Ta kampania ma na celu uswiadomic ze one wcale nie wiedza ile tak naprawde maja czasu i ze moga sie obudzic gdy bedzie za pozno. Wcale nie uwazam ze ta kampania ma na celu zachecic tych co dzieci nie chca aby je mialy czy namawiac do zbyt wczesnego macierzyństwa.
201607111040 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-10, 17:59   #57
Sybil_
Zakorzenienie

zupełnie bezsensowna akcja
Sybil_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-10, 18:10   #58
201605090949
Konto usunięte

Cytat:
Właśnie byłem na FP tej fundacji i mam teraz jeszcze gorsze zdanie o akcji, to są jak Czocherowska wskazuje jakieś oszołomy doszukujące się winy w niżu demograficznym u środowisk LGBT. Fronda włazi w tyłek tej fundacji, to chyba dużo mówi .

---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ----------

Cytat:
Napisane przez LusiaPlotkara Pokaż wiadomość
Mnie ta kampania nie oburza. Mysle ze ta kampania skierowana jest do kobiet ktore chca miec dziecko, ale mysla ze maja jeszcze czas i musza najpierw cos tam zrobic. Ta kampania ma na celu uswiadomic ze one wcale nie wiedza ile tak naprawde maja czasu i ze moga sie obudzic gdy bedzie za pozno. Wcale nie uwazam ze ta kampania ma na celu zachecic tych co dzieci nie chca aby je mialy czy namawiac do zbyt wczesnego macierzyństwa.
Też tak można by to odbierać gdyby nie zastosowana forma, słowa i gdyby nie kontekst działalności całej fundacji.
201605090949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-10, 18:16   #59
201606270916
Konto usunięte

Dla mnie na razie najlepsza jest ta przeróbka
201606270916 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-10, 18:24   #60
201605301111
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Krolowa Julianna Pokaż wiadomość
Dla mnie na razie najlepsza jest ta przeróbka
moja ulubiona to ta z Kaczysnkim
i jeszcze ta:
201605301111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości