|
|
#31 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: seks a poród
Ja rodziłam poprzez SN 2 lata temu mając 21 lat
cesarki bałam się panicznie , miałam kilka szwów ze względu na pęknięcie (główka miała 36cm a ja jestem drobna), ale wszystko wróciło do normy, życie seksualne kwitnie i ominęły mnie też rozstępy Edytowane przez kasior2701 Czas edycji: 2015-06-25 o 21:41 |
|
|
|
|
#32 | |
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Każdy poród ma swoje wady i zalety i każdy musi sam określić co dla niego jest ważniejsze. |
|
|
|
|
|
#33 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale przecież w Polsce nie jest możliwy wybór pomiędzy SN a CC - o tym decyduje lekarz a nie pacjentka.
|
|
|
|
|
#34 |
|
BAN stały
|
Teoretycznie ;-)
|
|
|
|
|
#35 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#36 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Chociaż podejrzewam że i tu by się udało zakombinować jakby ktoś się uparł
Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2015-06-26 o 21:16 |
|
|
|
|
|
#37 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nawiążę do pogrubionego: Ty bałaś się CC, ale gdyby było konieczne, musieliby je zrobić. Jakoś nie działa to w drugą stronę, że ktoś się boi porodu SN, ale powinien go mieć, to będzie go miał. |
|
|
|
|
|
#38 |
|
ja.
|
rodzilam sn, bylam nacieta, po porodzie jestem bardziej ciasna niz przed
przez jakis czas mielismy z tym problem i o niebo wole sn, niz cc, bo pierwszy porod boli w trakcie, a drugi po. i to najczesciej dlugo.
|
|
|
|
|
#39 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#40 |
|
Zakorzenienie
|
Tez rodzilam naturalnie i moja zycie seksualne kwitnie w dalszym ciagu. Jestem ciut ciasniejsza niz przed porodem.
|
|
#41 | |
|
multitasking ninja
|
Cytat:
|
|
|
#42 |
|
Zadomowienie
|
Napiszę w temacie 2 słowa od innej strony.
Spójrzmy na to, że wiele kobiet ma więcej niż 1 dziecko. Te kolejne zazwyczaj biorą się z normalnego seksu, więc najwyraźniej jest on możliwy i facetom nie jest tak najgorzej
|
|
|
|
|
#43 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
TŻ się śmieje, ze chyba doktorek poszalał i za mocno zszył
|
|
|
|
#44 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak, ale weź pod uwagę że każdy jest inny i niektóra będzie luźna po jednym porodzie , inna w ogóle po 5.
|
|
|
|
|
#45 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- Istnieje coś takiego jak prawa pacjenta i pacjent jak najbardziej ma prawo zgody lub sprzeciwu wobec wykonywanych zabiegów. Czym innym egzekwowanie tego prawda w naszym kraju, bywa ciężko, ale w praktyce jak komuś zależy to się da. Decyduje pacjent ostatecznie, lekarz proponuje. Przecież nie ma prawa wykonać zabiegu bez zgody pacjenta, zawsze się podpisuje zgody. Jedynie gdy nie ma kontaktu z pacjentem i trzeba ratować życie - wtedy lekarz sam decyduje. |
|
|
|
|
|
#46 | |
|
Moderator
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#47 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
U nas w kraju usilnie ratują dziecko drogami rodnymi niestety nie CC. Ja w trakcie porodu byłam nieprzytomna przez cały czas, z ostrym atakiem kolki nerkowej. To podali jak najwięcej oksytocyny, byle wyszło dołem i rozwarła się szyjka. Dziecku drastycznie spadało tętno, groziło zamartwicą wewnątrzmaciczna płodu. A nie zdecydowano się na CC, tylko na wyrwanie mi dziecka kleszczami uszkadzając mnie totalnie. Okazało się , że usg pomyliło się o kilogram z wagą płodu, a nikt nie chciał go powtórzyć przed porodem, mimo wskazań. Doszło do krwotoku I ja i dziecko wymagaliśmy rehabilitacji i od roku wydaliśmy już ponad 20 tysięcy na nie. A po porodzie nie zostałam nawet zszyta do fizjologicznych rozmiarów. Co zabawne przy kolejnym porodzie nadal nie mam wskazań do CC. Ale tym razem decyduję się na CC na życzenie i mam gdzieś, kto mnie za to zlinczuję. Nie będę patrzyła jak moje dziecko umiera, bo kolejny tuman zdecyduje, że SN jest najlepszy i najtańszy dla szpitala. A potem miesiące rehabilitacji i cierpienia. I to niby jeden z najbardziej znanych szpitali.
Edytowane przez kasiulka65 Czas edycji: 2015-06-30 o 12:31 |
|
|
|
|
|
#48 |
|
BAN stały
|
Ja rodziłam dziecko siłami natury z nacięciem. Dziecko było duże bo ponad 4 kilo. Wszystko jest oki a nawet lepiej....wydaje mi się ze to też kwestia zeszycia i potem ćwiczeń mięśni.
|
|
|
|
|
#49 |
|
Przyczajenie
|
jeśli chodzi o mnie to wyglądało to tak ,że ja i mój partner czerpeimy większą satysfakcje z seksu po moim porodzie niż przed , jesteśmy bardziej świadomi tego co chcemy , doznania wgl są lepsze.
---------- Dopisano o 03:57 ---------- Poprzedni post napisano o 03:24 ---------- jeśli chodzi o mnie to wyglądało to tak ,że ja i mój partner czerpeimy większą satysfakcje z seksu po moim porodzie niż przed , jesteśmy bardziej świadomi tego co chcemy , doznania wgl są lepsze. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Seks
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:33.

cesarki bałam się panicznie
, miałam kilka szwów ze względu na pęknięcie (główka miała 36cm a ja jestem drobna), ale wszystko wróciło do normy, życie seksualne kwitnie