Sinologia 2015 - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja > Studia

Notka

Studia Miejsce dla osób, które są zainteresowane studiami. Chcesz dowiedzieć się jak wygląda życie studenckie? Dołącz do nas, podziel się doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-07-11, 20:10   #31
megamag
BAN stały

Dot.: Sinologia 2015

Gratuluję! Kto wie, może studia okażą się ciekawe i warte świeczki, UŚ to też dobra uczelnia przecież.
megamag jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-11, 20:13   #32
chitsukii
Przyczajenie

dziękuję ^^ wiem, wiem dlatego się wybieram jak mi się spodoba to może stwierdzę że jednak nie będę szła na sinologię tylko zostanę. Chociaż z relacji mojej znajomej obawiam się czy się utrzymam na kierunku bo podobno strasznie koszą no ale cóż chodzi o to żeby zostali najlepsi xd
chitsukii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-12, 13:11   #33
deline
Przyczajenie

Gratulacje! Ja jednak dostałam się na UJ
deline jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-12, 14:20   #34
chitsukii
Przyczajenie

dziękuję i również gratuluję totalnie zazdro że jesteś na sinologii no, ale angielskim z chińskim też dobry, lepiej niż jakbym została bez uczelni xD
Stary 2015-07-12, 23:04   #35
Lizzie0
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez chitsukii Pokaż wiadomość
dziękuję ^^ wiem, wiem dlatego się wybieram jak mi się spodoba to może stwierdzę że jednak nie będę szła na sinologię tylko zostanę. Chociaż z relacji mojej znajomej obawiam się czy się utrzymam na kierunku bo podobno strasznie koszą no ale cóż chodzi o to żeby zostali najlepsi xd
Też słyszałam wiele razy, że koszą więc pewnie to prawda. Mile wspominam rozmowę ze studentem ang z chińskim na imprezie popijając piwko
Moim zdaniem dadzą radę utrzymać się ludzie którzy fascynują się naprawdę chińskim, a nie tacy co poszli na takie kierunki od tak, z braku laku albo dla kasy w przyszłości, a znam takich tzn taka jedna panienka miała zamiar dostać się na sino na UJ a ona i chiński to dwa różne światy, ale dobra nie ważne

Gratuluję dostania się i powodzenia

---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ----------

A co do Twojego postu w temacie UŚ. Rok temu w lipcu już zaczęły się pojawiać grupy na fb z danych kierunków, wypatruj swojego, może ktoś założy wkrótce grupe

Lizzie0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-12, 23:47   #36
chitsukii
Przyczajenie

Nooo ja w sumie słyszałam, że nie tyle z chińskiego koszą co z angielskiego xd i to nie tylko na ang-chiński, ale ogólnie na każdej filologii angielskiej na uś :// ale dla chińskiego będę się starać xD
no moim zdaniem takie osoby co nic wspólnego z danym językiem nie mają, w ogóle ich nie interesował i poszli bo dobrze można zarobić po studiach to nie dość że mogą się tam męczyć to jeszcze zajmują miejsce tym którym na prawdę zależy xd

Jeszcze nie ma(sprawdzałam, jestem w gorącej wodzie kąpana xD) ale może sama założę.
Stary 2015-07-13, 14:08   #37
megamag
BAN stały

UW - lista przyjętych i rezerwowych
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0015[1].jpg (93,7 KB, 63 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0016[1].jpg (102,2 KB, 30 załadowań)

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-07-13, 17:27   #38
chitsukii
Przyczajenie

wow te wyniki nawet na rezerwową bym się nie załapała xd ale ogólnie mało osób przyjmują ://
Stary 2015-08-07, 11:00   #39
Kaa_sandra
Przyczajenie

Megamag, a dostałaś się na uw?
Kaa_sandra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-22, 19:34   #40
elz_bieta
Przyczajenie

Moje dziecko dostało się w tym roku na sinologie na KUL. Wyniki matury to z polskiego 96% i 98%, z anglika podstawa 100% rozszerzenie 98%. Zdawało też na UW ale tam punktowali również matematykę, z której miało tylko 70%. Było na liście oczekujących, ale się nie dostało.
elz_bieta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-23, 17:59   #41
megamag
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Kaa_sandra Pokaż wiadomość
Megamag, a dostałaś się na uw?
Nope. (Startowałam na japonistykę, zdjęcia zrobiłam przy okazji).

elz_bieta te progi rzeczywiście wykraczają czasem ponad zdrowy rozsądek. Czasem się zastanawiam, czy tam się dostają tylko roboty. BO przynajmniej dla mnie to niemożliwe, żeby nie stracić chociaż kilku procent na maturze, choćby przez nieuwagę.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-09-24, 15:36   #42
Kaa_sandra
Przyczajenie

Ja się dostałam, robotem chyba nie jestem ☺️

Z tym, ze progi są straszne zgadzam sie w 100%. Miałam 96% z rozszerzenia z ang, 95% z polskiego i 90% z matematyki podstawowej. Nie dostałam sie od razu, w pierwszej turze 1 na rezerwie na japonistykę, trzecia na sinologię. Udało się dopiero w drugiej turze. Co do wyników to dla mnie były wielkim zaskoczeniem. Pewnie gdybym się uczyła niewiadomo ile i bardzo by mi na tym zależało to by były duzo niższe. Bardzo ciezko cokolwiek zaplanować w kwestii wyników matur, zwłaszcza kiedy w gre wchodzą tak wysokie progi.
Kaa_sandra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-24, 22:01   #43
megamag
BAN stały

Jesteś za skromna, myślę, że jesteś po prostu zdolna. Ale z tą nauką to prawda, nie można przesadzać. U mnie akurat tak wyszło, że z przedmiotu, na który najwięcej się uczyłam, poszło mi słabo, za to z przedmiotu, do którego nie uczyłam się nawet godziny, najlepiej.
Stary 2015-12-13, 14:48   #44
jiata
Przyczajenie

Hej wszystkim
Jest tu może ktoś kto studiuje filologię dalekowschodnią (specjalizację chińską bądź koreańską) na Uniwersytecie Wrocławskim? To jedyny kierunek związany z Chinami, na którego temat nic nie mogę znaleźć na żadnych forach Chciałabym tam studiować i poszukuję kogoś kto ma jakieś informacje i odpowie mi na parę pytań ^^
jiata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Studia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości