![]() |
#31 |
BAN stały
|
Dot.: Sinologia 2015
Gratuluję! Kto wie, może studia okażą się ciekawe i warte świeczki, UŚ to też dobra uczelnia przecież.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Przyczajenie
|
dziękuję ^^ wiem, wiem dlatego się wybieram jak mi się spodoba to może stwierdzę że jednak nie będę szła na sinologię tylko zostanę. Chociaż z relacji mojej znajomej obawiam się czy się utrzymam na kierunku bo podobno strasznie koszą no ale cóż chodzi o to żeby zostali najlepsi xd
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Przyczajenie
|
Gratulacje! Ja jednak dostałam się na UJ
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Przyczajenie
|
dziękuję i również gratuluję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Moim zdaniem dadzą radę utrzymać się ludzie którzy fascynują się naprawdę chińskim, a nie tacy co poszli na takie kierunki od tak, z braku laku albo dla kasy w przyszłości, a znam takich ![]() ![]() Gratuluję dostania się i powodzenia ![]() ---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ---------- A co do Twojego postu w temacie UŚ. Rok temu w lipcu już zaczęły się pojawiać grupy na fb z danych kierunków, wypatruj swojego, może ktoś założy wkrótce grupe ![]()
![]() |
![]() |
#36 |
Przyczajenie
|
Nooo ja w sumie słyszałam, że nie tyle z chińskiego koszą co z angielskiego xd i to nie tylko na ang-chiński, ale ogólnie na każdej filologii angielskiej na uś :// ale dla chińskiego będę się starać xD
no moim zdaniem takie osoby co nic wspólnego z danym językiem nie mają, w ogóle ich nie interesował i poszli bo dobrze można zarobić po studiach to nie dość że mogą się tam męczyć to jeszcze zajmują miejsce tym którym na prawdę zależy xd Jeszcze nie ma(sprawdzałam, jestem w gorącej wodzie kąpana xD) ale może sama założę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
BAN stały
|
UW - lista przyjętych i rezerwowych
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Przyczajenie
|
wow te wyniki nawet na rezerwową bym się nie załapała xd ale ogólnie mało osób przyjmują ://
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Przyczajenie
|
Megamag, a dostałaś się na uw?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Przyczajenie
|
Moje dziecko dostało się w tym roku na sinologie na KUL. Wyniki matury to z polskiego 96% i 98%, z anglika podstawa 100% rozszerzenie 98%. Zdawało też na UW ale tam punktowali również matematykę, z której miało tylko 70%. Było na liście oczekujących, ale się nie dostało.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
BAN stały
|
Nope. (Startowałam na japonistykę, zdjęcia zrobiłam przy okazji).
elz_bieta te progi rzeczywiście wykraczają czasem ponad zdrowy rozsądek. Czasem się zastanawiam, czy tam się dostają tylko roboty. BO przynajmniej dla mnie to niemożliwe, żeby nie stracić chociaż kilku procent na maturze, choćby przez nieuwagę. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#42 |
Przyczajenie
|
Ja się dostałam, robotem chyba nie jestem ☺️
Z tym, ze progi są straszne zgadzam sie w 100%. Miałam 96% z rozszerzenia z ang, 95% z polskiego i 90% z matematyki podstawowej. Nie dostałam sie od razu, w pierwszej turze 1 na rezerwie na japonistykę, trzecia na sinologię. Udało się dopiero w drugiej turze. Co do wyników to dla mnie były wielkim zaskoczeniem. Pewnie gdybym się uczyła niewiadomo ile i bardzo by mi na tym zależało to by były duzo niższe. Bardzo ciezko cokolwiek zaplanować w kwestii wyników matur, zwłaszcza kiedy w gre wchodzą tak wysokie progi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
BAN stały
|
Jesteś za skromna, myślę, że jesteś po prostu zdolna. Ale z tą nauką to prawda, nie można przesadzać. U mnie akurat tak wyszło, że z przedmiotu, na który najwięcej się uczyłam, poszło mi słabo, za to z przedmiotu, do którego nie uczyłam się nawet godziny, najlepiej.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Przyczajenie
|
Hej wszystkim
![]() Jest tu może ktoś kto studiuje filologię dalekowschodnią (specjalizację chińską bądź koreańską) na Uniwersytecie Wrocławskim? To jedyny kierunek związany z Chinami, na którego temat nic nie mogę znaleźć na żadnych forach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:26.