|
|
#31 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Feminizm a problemy w związkach damsko-męskich.
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#32 |
|
Rozeznanie
|
A ja się boję, że nie. Na fejsie są takie cudowne strony p.t. "beka z feministek" i zdjęcia dziewczyn z napisami "nie jestem feministką, bo golę pachy/lubię dostawać kwiaty/kocham swojego narzeczonego." I mnostwo lasek to lajkuje, bo wie, że faceci (nie wszyscy)boją się feministek. Przeraża mnie najmocniej, że gro tych dziewczyn ma dzieci. I żal mi tych synów, którzy będą musieli być żółnierzami lub policjantami, bo tak i córek, które od początku będą chowane jako te dalsze Bogu.
|
|
|
|
|
#33 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Właśnie dzięki staraniom feministek i innych ludzi o poglądach liberalnych można obecnie być jednocześnie kobietą i prawiczkiem. Niejeden człowiek już z tego prawa korzystał... Czy akurat Jeldim to nie wiem, ale na pewno ma też takie prawo. |
|
|
|
|
|
#34 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#35 | |
|
plum plum
|
Cytat:
a słynne: "Krokodyla daj mi luby?" Polecam poczytać romanse i powieści z XIX wieku - ileż tam poświęcone jest temu, jakie kobieta powinna mieć oczekiwania i wymagania względem mężczyzny to głowa mała. Powóz musi być, i służąca, i z 20 mórg ziemi i bele jedwabiu... Jak panna była urodziwa i z dobrej rodziny, to wymagania miała kiedyś nieziemskie. Nie mówiąc o tym, że mężczyźni także mają wobec kobiet wymagania, często nie do spełnienia. Jak np pozostanie wieczną nastolatką, jeśli chodzi o wygląd, posiadanie super ciała itp. Dojrzali ludzie umieją się w związku dogadać. Religia nie ma tu nic do gadania. Droga Autorko, jeśli pragniesz w swoim życiu prowadzić dom, rodzić dzieci i we wszystkim słuchać męża, to słuchaj - te podłe feministki Ci to ułatwiły. Po prostu znajdź faceta, który podziela Twoje poglądy, stwórzcie szczęśliwą rodzinę i żyjcie po swojemu. Życzę Ci szczęścia. Natomiast nie odmawiaj innym kobietom prawa do decydowania o sobie, bo jakiś kolo w sukience w 6 wieku naszej ery miał uraz do kobiet i ględził o ich grzeszności (piję do św. Augustyna, który był strasznym mizoginem).
|
|
|
|
#36 |
|
BAN stały
|
Cóż,widzę,że tu nie można mieć odmiennego zdania niż większość,bo jest się od razu trollem.
Wszystkim entuzjastkom "równości"(w rzeczywistości zaś narzucania swojego zdania) polecam zapoznać się z efektami innego cudownego,ateistycznego,e galitarnego,postępowego i oczywiście feministycznego eksperymentu społecznego.Nosi on nazwę komunizm.Na pewno się wam spodoba. |
|
|
|
|
#37 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#38 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#39 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A narzeczony udzielił zgody żebyś pisała na forum?
|
|
|
#40 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#41 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#42 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ej serio pytam czy narzeczony się zgodził. Myśle, ze jako Prawdziwa Kobieta która nie będzie sobie brudziła butów takim o! 'femhinishmem' powinnaś dawać narzeczonemu każdy swój post do zatwierdzenia. Jest mądrzejszy. Niej zdecyduje czy masz prawo mieć swoje zdanie ;-)
|
|
|
#43 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#44 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...45&postcount=1 prawdziwy ideał antyfeministki https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...65&postcount=1 Edytowane przez 201712071518 Czas edycji: 2015-07-16 o 13:52 |
|
|
|
|
|
#45 | |
|
plum plum
|
Cytat:
Ja wierzę, że masz takie poglądy, naprawdę mi to nie przeszkadza. Ale poczytaj proszę te dzieła mistrzów teologii, które mówią o kobietach. Poczytaj trochę o sytuacji kobiet w przeszłości. I dziękuj. Że żyjesz w cywilizowanych czasach, gdy nie jesteś własnością męża, który podejrzewając Cię o zdradę, mógłby wypalić Ci twarz żelazkiem. Że żyjesz w czasach, gdy nie mówi się, że "baba jak koń, od czasu do czasu obić trzeba, bo się w głowie przewraca". Że żyjesz w czasach, gdy masz podpaski, tampony, gdy możesz iść do ginekologa, a w czasie porodu nie musisz chować się w jakiejś szopie, bo pana męża mogą zdenerwować krzyki. Zresztą, co tam szopa. W Japonii kobiety niemal do współczesności rodziły w lesie, same, bo poród był "nieczysty". ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- czy prostytucja w zamian "za pozwolenie na wszystko" wiele się różni od tej za pieniądze?
|
|
|
|
#46 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Odcinasz się od swoich "sióstr"? |
|
|
|
|
|
#47 |
|
Raczkowanie
|
Jeldim, czy mogłabyś uprzejmie odpowiedzieć na zadane przeze mnie pytanie? Bardzo ciekawi mnie odpowiedz.
|
|
#48 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- Cytat:
Babcia feministka - skrajna katoliczka Matka feministka - agnostyczka Ja feministka - pandeistka Kumasz? Czy rozrysować? |
||
|
|
|
|
#49 | ||
|
plum plum
|
Cytat:
Autorko, teraz zachowujesz się jak troll. Albo osoba zacietrzewiona i oślepiona wyznawaną przez siebie ideologią. To, że jedna Twoja znajoma się tak określa, to nie znaczy, że miliony kobiet na ziemi są jej kopią. Ogólnie to przyszłaś tu ze swoimi tezami i masz za nic jakąś sensowną dyskusję, wygłaszając jedynie puste frazesy i krzywdzące opinie. Proponuję jednak częściej wychodzić z kuchni i zacząć czytać. ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#50 |
|
Raczkowanie
|
Negocjacje trwają... No cóż czekam w napięciu :-D
|
|
#51 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przypomniało mi się, że kiedyś na forum występowała entuzjastka islamu, która przytaczała cytaty z Koranu i nie interesowały ją żadne odpowiedzi oprócz cytatów z Biblii. Wszelkie przejawy samodzielnego rozumowania i wnioskowania były przez nią uważane za nonsens niepoparty Pismem... |
|
|
|
|
|
#52 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez Hibiku Czas edycji: 2015-07-16 o 14:41 |
|
|
|
|
|
#53 |
|
BAN stały
|
Ja tak uważam ale też na innej płaszczyźnie. Od kobiet się teraz mniej wymaga niż teraz a mężczyzna żeby był uznany za świetną partię musi spełniać stare kryteria i nowe. Czyli dobrze zarabiać, zajmować się dziećmi, dzielić z kobietą obowiązkami domowymi, umieć zrobić różne domowe rzeczy typu powymieniać żarówki
, dbać o siebie czyli najlepiej 6-pak a w nocy zdominować seksualnie żonę(A jakby był zmęczony albo przez jakiś czas nie inicjował to gadka "Kiedyś faceci byli inni" ) + żeby miał jakieś męskie zainteresowania typu motoryzacja czy broń oraz oczywiście ładny ubiór i znanie się na modzie czyli garnitur, drogi zagarek i ładne buty ale nadal ma sprawiać wrażenie nie przejmowania się takimi rzeczami Fajnie jakby jeszcze malował no a teraz moda na lumberseksualizm więc ładna zadbana broda ale nacierać musi po kryjomu olejkami by nie zaburzyć swojego drwalowatego/nic mnie nie obchodzi stosunku do życia ![]() To trochę w takim żartobliwym tonie ale mam wrażenie, że właśnie tak to teraz wygląda. Edytowane przez DopplegangerEddarda Czas edycji: 2015-07-16 o 14:51 |
|
|
|
|
#54 | |
|
plum plum
|
Cytat:
Ogólnie to co napisałeś, czyli: - dbanie o siebie, - zarabianie na siebie, -obowiązki domowe, -udział w wychowaniu własnych dzieci, ja się je ma to moim zdaniem powinny spełniać obie płcie i to nie są żadne wymagania kosmiczne, to po prostu obowiązki, jakie wynikają z życia we współczesnym świecie i wiążą się z dojrzałością i odpowiedzialnością za samego siebie. Podobnie jak dawanie coś od siebie w łóżku tu także obie strony powinny być zaangażowane.Co do garnituru - mi się najbardziej podobają niedbali kolesie w t-shisrtach i bojówkach, tacy rockersi lub metale. Taki fetysz. Za takim obejrzę się z pewnością. Kolesie w garniakach ani mnie ziębią ani mnie grzeją a męskie zainteresowania - jakby mi ktoś nawijał za długo o broni albo motoryzacji to bym usnęła. Żaden z moich facetów nie pasjonował się motoryzacją, jeden tylko oglądał piłkę nożną. I w niczym to nie przeszkodziło im być męskim ani nie powodowało mojej frustracji
|
|
|
|
#55 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja matka, która jest nauczycielką ostatnio rozmawiała ze swoimi uczniami płci męskiej (wiek 16-19 lat) i pytała jak widzą swoją przyszłość. I każdy uważał, że żona to ma i urodzić, i wychować, i upiec, ugotować, posprzątać, wyglądać pięknie i zgrabnie. I ma jeszcze pracować, bo DARMOZJADA utrzymywać nie będą. Na pytanie, czy pomogą żonie przy dziecku lub w domu wszyscy stwierdzili, że nie bo to babska robota. Zdecydowanie mniej wymaga się od kobiet... taa... Jak napisała złotniczanka, są to wymogi równe dla obu płci. Co do ubioru to przecież był tu długaśny wątek o tym jak ma wyglądać dziewczyna, aby była atrakcyjna i jak ma nie używać "starych: perfum, nie nosić obcasów bo zarozumiała itp. |
|
|
|
|
|
#56 |
|
Konto usunięte
|
Fakt, że feminizm jest nadal postrzegany - i to przez kobiety - jako zbabochłopienie i wąsy, uważam za niezwykle smutny i żenujący. Poza tym śmierdzi trollem.
|
|
|
|
|
#57 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=KociaAmbiwalencja;5 2102357
Masz własne konto w banku, nie zarządzane przez ojca/męza/brata? [/QUOTE] To jest w ogóle jakaś inna opcja, niż nie konto własne? :O nie do wyobrażenia ;]
|
|
#58 |
|
BAN stały
|
Czytajcie proszę wszystko, szczególnie ostatnie zdanie
![]() KociaAmbiwalencja. Aż tak źle nie jest bo mam trochę znajomych w tym wieku. Jeżeli Twoja matka liczyła na szczerą odpowiedź w klasie skoro prawdopodobnie by takiej nie dostała na osobności to nie zna nastolatków. Teraz aktualnie nie widzę sensu dla ruchu feministycznego w Europie, no może we Francji itp. kiedy za kilkadziesiąt lat staną się arabskimi krajami. Ale wtedy skończą z kwasem na twarzy. Chcą walczyć o prawa kobiet to niech walczą o nie na bliskim wschodzie. Ale niee, coś mam wrażenie, że spora część feministek jest też zwolenniczkami multi-kulti i za wykorzenianiem kultury i tradycji białego człowieka w Europie. Chociaż mogę się mylić w końcu ja jako człowiek głosujący na Korwina powinienem być nietolerancyjnym kucem z otyłością, tłustymi włosami i przefazowanym ego. Ale patrząc na te femiprzedstawicielki w TV można odnieść takie wrażenie. Edytowane przez DopplegangerEddarda Czas edycji: 2015-07-16 o 15:31 |
|
|
|
|
#59 |
|
Zakorzenienie
|
Jaki związek ma multi kulti np. z problemem zatrudniania kobiet w wieku rozrodczym na normalne umowy?
|
|
|
|
|
#60 |
|
BAN stały
|
No ja też nie wiem jaki to ma związek ale znam takie osoby.
Co to znaczy normalna umowa ? Zarabiają mniej bo są mniej bezpieczne jako pracownice. Nawet od paru kobiet słyszałem, że wolą zatrudniać mężczyzn. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:31.