|
|
#31 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie październikowe część 5
Cześć
![]() Kiepsko spałam, ciągle się budziłam, a w dodatku miałam paskudny koszmar. Poranne wycie pierworodnego do tego i piękny dzień mam ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Lipa z tą wrażliwością, bo na pewno utrudnia zakup. A co do męża poza domem - troszkę zazdroszczę, bo mi bardzo brak takich kilku dni całkowitej samotności. Mogłabym nawet się z łóżka nie ruszać. Niestety sporo tych emocji negatywnych i wybuchów powoduje właśnie obecność Tżta w pobliżu ![]() Cytat:
|
|
#32 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015 część 5 :)
|
|
|
|
#33 |
|
Raczkowanie
|
Witam się w nowej części
![]() Troszkę chłodniej dziś na szczęście Na początku ciąży mówiłam, spoko mam tyle sukienek letnich i bluzek że dam rade. a tu dupa
|
|
#34 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja, jak usnęłam, to snem kamiennym, ale jakieś głupie sny miałam o tym, że wojna była. I śniło mi się, że cały czas byłam w ciąży, ta wojna trwała i trwała, a ja cały czas w tej ciąży latałam z brzuchem, jak balon.
|
|
#35 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#36 |
|
Zakorzenienie
|
Sabonka ale śliczności
![]() Ja jutro mam wizytę, więc dowiem się co i jak Jestem bardzo ciekawa ile ma mója malutka ![]() W ogóle to wczoraj niefortunnie powiedziałam inne imie przy Tż i zaczął na nowo się zastanawiać A wspomniałam coś o Lili
|
#37 | |
|
wkręcona :)
|
Oczywiście!!! Wstawiłam zdjęcie w K....nie pamietasz takiej małej purgatej dziewuszki
?Cytat:
|
|
#38 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja juz jestem jakies 8 kg do przodu. u mnie tragedia od wczoraj nie mamy wody przez te burze nic nie idzie zrobic ani sie umyć ani wody ugotowac/ obiadu, pozmywac czy umyc lazienke, nie wspomne o praniu, splukaniu toalety czy nawet o umyciu rak ![]() Boze sredniowiecze |
|
|
|
|
#39 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 5
Cytat:
Cytat:
Tzn z Gabi i się bawimy![]() Cytat:
Przecież nawet komentowałam fotkę hehheWIdzę, ze wszytski źle spały. Ja się czuję jak pijana. Aż się tocze jak idę. Na szczęście od rana ogarnęłam łazienkę i kuchnię ![]() A w ogóle to bym chciała iść na USG z filmem i się boję że nie uleżę tyle czasu na plecach :/ Zaraz się dusze i krzyż mnie boli. Chyba odpuszczę sobie. A tak bym chciała fajną fotkę a mój gin nie ma zdolności do uchwycenia nawet jak spała mała
|
|
#40 |
|
Zadomowienie
|
My z TŻtem w piątek na USG idziemy i tak się zaczęłam ostatnio zastanawiać nad 4D. Te zdjęcia i filmy bardzo różnie wychodzą, a u nas za 4D trzeba 100zł dopłacić, więc łącznie wyjdzie 300zł. Zobczymy, chociaż na razie jestem na nie.
|
#41 |
|
Zadomowienie
|
sabonka super foto
ja w środę się wizytuje , ale nie liczę na zbyt wiele bo mam w szpitalu wizyte na patologii ciąży no i u diabetologa, a tam to powiedzą ile mała waży np w sumie najważniejsze czy wszystko ok, i ile ma ewentualnego spóźnienia a o foto mogę zapomnieć , mam nadzieję że chociaż zobaczę ja na monitorze
|
|
#42 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja za pół godziny się zbieram i jadę do poradni hematologii po wyniki. Ciekawe czy będę czekać tak długo jak ostatnio ![]() A do patologii ciąży dopiero na 10 sierpnia mnie wpisała na szczęście, bo nieszczególnie lubię po tych szpitalach jeździć
|
|
#43 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015 część 5 :)
Cytat:
Witam się w 5 części Ja coraz bardziej zaczynam schizowac ze mała urodzi się przed 35 tyg -poprostu nie wydaje mi się możliwe żeby się nie pchala na świat wcześniej skoro ja musze dźwigać 10 kg kilka razu dziennie nie mówiąc o wchodzeniu po schodach z nią i schylaniu się non stop -poza tym mam takie przeczucie silne wiec właśnie kompletuje wyprawkę ![]() Co do cellulitu wodnego to witam w klubie -masakra ale wiem ze znika szybko po porodzie -w ogóle mnie wkurza ze taka miękka jestem w sensie skóry :/ Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#44 | |||
|
Zadomowienie
|
Oo, nowy wątek, dzień dobry!
![]() Cytat:
A na inne łóżko niestety poki co nie mamy tu miejsca.Co do pomocy mamy/tesciowej, to tez sobie nie wyobrazam ![]() Cytat:
Cytat:
Qrczę, szkoda ze moj gin nie ma usg 3D :/ Ale dostalam namiary od kolezanki na takiego co ma i w dodatku pracuje na mojej porodowce to sie przejde na foto i zeby w razie czego go znac ![]() mala, wyciągnęłam swoja torbe do szpitala i jest taka sama duza krowa jak Twoja ![]() Ale dzis mialam proroczy sen Jedna nasza swinka morska skaleczyla sobie jakos pyszczek jedzeniem no i jej sie brzydki strupek zrobil ![]() A u mnie dzis kolejny pracowity dzien, wczoraj buty wypastowalam a dzis szafke do nich skladam i je ukladam. Juz jedno pranie zrobione, wczorajsze poskladane, jeszcze tylko kuchenke umyc, nienawidze myc gazowej :/ Dawno bysmy kupili ceramiczna bo ciagle brudna, tak samo jak zmywarke bo wiecznie zlew garami zawalony ale do tego mieszkania sie nie oplaca Aa, zaraz tez musze zrobic zamowienie z apteki gemini! W koncu pozamawiam wszystkie laktatory i cala chemie dzidziowa.A po poludniu znowu SR Po zajeciach skoncze wybierac foty slubne do albumu i wrzuce cos do K, no i sam K w koncu ogarne bo ciagle zajeta jestem :/.
|
|
#45 |
|
Rozeznanie
|
Aaaaa zapomniałam zapytać o szkołę rodzenia. Pasztetnik ty mi teraz przypomnialas. Kurcze blade. Dzisiaj w nocy jedziemy nad morze
|
#46 | |
|
Zakorzenienie
|
widzę, że nie tylko ja źle spałam
tż poszedł do pracy to się jeszcze położyłam i spałam 2h. jak wróci pojedziemy na zakupy bo lodówka świeci pustkami a nie mam siły sama tego nosić .. mam nadzieję, że uda mi się coś posprzątać zanim dopadnie mnie ból. Cytat:
a ja jeszcze 10 dni czekania na wizytę ;( mam nadzieję że zrobią mi usg! no chyba, że pójdę wcześniej i posymuluję ![]() tż w weekend będzie malował pokój dla małego i łóżeczko zmartwiłam się tylko, bo wypłatę dostanie dopiero 15-20 sierpnia i do tej pory musimy żyć z oszczędności których już niewiele zostało. chyba, że uda mi się otrzymać zapomogę "na wyprawkę" którą jutro pójdziemy załatwiać.. tak to dopiero na koniec sierpnia kupię materac i wanienkę, mam nadzieję że nie będzie za późno ..
|
|
|
|
|
#47 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Witam się i ja
![]() Kurcze nadrabiałam część 4 i sie wkurzałam, że cytować nie można, a tam pisze, że wątek zamknięty Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ad.męża to nie gadaj, mi coraz gorzej się z nim rozstawać na cały tydzień, wkurza mnie ale mi go strasznie brakuje, a myślałam, że z czasem się przyzwyczaję... jedyny plus, ze gotować codziennie nie muszę ![]() Gosiek ciesz się, że chociaż tyle Ci powiedzą, w przeciwieństwie do moich wizyt :-( |
|||
|
|
|
#48 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurde dziewczyny ta znajoma co urodzila wczesniej to synek jest pod respiratorem bylo w miare ok teraz stan jest bardzo ciezki bo mu plucko peklo :/
|
#49 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#50 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#51 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a wiesz ile mniej więcej potrwa powrót do 21 wieku?---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Cytat:
?
|
|
|
#52 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
trzymam kciuki za maluszka!
|
|
#53 | |
|
wkręcona :)
|
Cytat:
Ja póki co przytyłam 3700... ale strasznie robi mi sie ten właśnie cellulit wodny od kolan w góry... w ogól mam taką strasznie wiotką skórę na nogach... mam nadzieję, że po porodzie wszystko wróci do normy...
|
|
#54 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
biedactwa ![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#55 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#56 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj Trzymam kciuki za maluszka..Z dobrych wiadomości właśnie wózek przyjechał Wiec mam zajecie
|
|
#57 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki dziś nie popiszę dużo, bo biorę się za generalne porządki, mam wizytację teściowej w sobotę, przyjeżdża póki co raz do roku do nas, więc pasuje wypaść dobrze
![]() poza tym ciągle trwa u mnie sezon przetworów, wczoraj zbierałam wiśnie i robiłam kompoty do 2:30 w nocy, aż mnie mąż zjechał, że dziecko chce iść już spać, a jak się położyłam w końcu to tak szalała, jakby mi dziękowała, że ma już spokój
|
|
|
|
#58 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#59 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie wiedziałam że chcesz cc. To faktycznie masz mało czasu. Może spytajcie rodziców o pożyczkę na 15 -20 dni jeśli chcesz się czuć spokojna ze będziesz miała wszystko na czas.
|
|
#60 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:35.

hihi myślałam że wybuchne smiechem, ale mialam dobry nastroj wiec poscilam mimo uszu

ale ja nie jestem szwagierką i sobie nie dam. Będę grzecznie tłumaczyła, a jak nie da rady to mniej miło. To nie chodzi o czyjąś rację tylko o dobro dziecka, a oni zawsze najmądrzejsi jak Twoi rodzice. Z góry wiem że będzie nie jedna jazda eh...