Mamusie październikowe 2015, część 5 - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-20, 10:36   #31
toskaKrk
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie październikowe część 5

Cześć
Kiepsko spałam, ciągle się budziłam, a w dodatku miałam paskudny koszmar.
Poranne wycie pierworodnego do tego i piękny dzień mam

Cytat:
Napisane przez rita_k Pokaż wiadomość
A mi sie dobrze spi. Wyszukuje sobie ceiczenia na ta piłkè i jest sporo. A co do teściowych to każda ma pewnie jakieś przeboje. Moja ostatnio jak byliśmy zaczęła się pytać czy po porodzie przyjedzie moja mama. (Moeszka 90km od nas, teściowa 0,5 h komunikacją miejską) ja mówie że nie przewiduję. Że sobie poradzimy chyba że będzie jakas krytyczna syt. A ona swoje mądrości, że jak to nie, że musi itd. Itp. I skwitowała to tym że ona we własnej osobie to nie da rady bo ma za daleko hihi myślałam że wybuchne smiechem, ale mialam dobry nastroj wiec poscilam mimo uszu
Hehe lepiej że uważa, że ma daleko, niż żeby stwierdziła że skoro Twoja mama nie może, to ona się wprowadzi

Cytat:
Napisane przez natalitka1988 Pokaż wiadomość
Huśtawka nastrojów widzę pełną gębą u mnie też się uaktywnia...

W ogóle to gin na wizycie mi osttanio powiedział, że mała jest ułożona nóżkami w dół... i od wczoraj mam jakieś głupie schizy, że ja nie chce cesarskiego cięcia... a kopniaki cały czas czuję u dołu, więc póki co nic się nie zmieniło... ja wiem, że jeszcze wcześnie... ale ja już się zaczęłam martwić ... chciałam naturalnie jestem jednak dziwna...
Poszukaj w necie, bo chyba są jakieś ćwiczenia, które pomagają nakłonić dziecko żeby się dobrze ułożyło. Tak gdzieś mi się obiło o uszy. Aczkolwiek jeszcze jest na to czas, więc spokojnie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Różnie bywa, niektóre moje koleżanki po prostu uważają takie staniki za zbędny wynalazek, za zbytek na chwilę.
Ja mam problem, nie tyle z ceną, ale z jakością, bo mam bardzo wrażliwe brodawki i skórę na piersiach, zawsze wybór każdego stanika to u mnie ciężka przeprawa. Mierzyłam już mnóstwo tych do karmienia i żaden mi nie podpasował.
Ja lubiłam te staniki za wygodę, bo nie lubię zsuwać ramiączek. No i mi służyły prawie 1,5 roku, ale nie da się nijak przewidzieć ile teraz posłużą
Lipa z tą wrażliwością, bo na pewno utrudnia zakup.

A co do męża poza domem - troszkę zazdroszczę, bo mi bardzo brak takich kilku dni całkowitej samotności. Mogłabym nawet się z łóżka nie ruszać.
Niestety sporo tych emocji negatywnych i wybuchów powoduje właśnie obecność Tżta w pobliżu

Cytat:
Napisane przez sabonka123 Pokaż wiadomość
Ja juz po wizycie! Mała ma 1400g wszystkie wyniki dobrze, jest już ułożona główkowo bardzo się cieszę!
Pięknie
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-20, 10:37   #32
rita_k
Zadomowienie

Dot.: Mamusie październikowe 2015 część 5 :)

Cytat:
Ja juz po wizycie! Mała ma 1400g wszystkie wyniki dobrze, jest już ułożona główkowo bardzo się cieszę!
O kurczę, ale super. Ja za tydz w poniedziałek śmigam na USG.
Ciekawe jak mój bobol teraz wygląda
rita_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-20, 10:39   #33
izabela596
Raczkowanie

Witam się w nowej części
Troszkę chłodniej dziś na szczęście
Na początku ciąży mówiłam, spoko mam tyle sukienek letnich i bluzek że dam rade. a tu dupa dziwnie niektóre się układają na brzuchu i trzeba znowu zakupy jakieś zrobić ;/
Stary 2015-07-20, 10:41   #34
blindness_94
Zadomowienie

GG do blindness_94

Cytat:
Napisane przez Libra2 Pokaż wiadomość
Witam się i ja.
Ale szalejecie,ledwo się obejrzałam a tu już nowa część.
Pewnie znowu zdążę się udzielić tylko kilka razy no ale chociaż się przywitam.
Widzę że większość z nas ma teraz huśtawkę emocjonalną,ja przez ostatnie 3 dni nie robię nic innego tylko wyję,czasami nawet sama nie wiem dlaczego.
Tż ma mnie powoli dosyć,ciągle mu truję że sobie nie poradzę z "obsługą" dziecka że w ogóle będę złą matką .że po co mi to było skoro ja dzieci nie lubię itd. itp. Im mniej czasu mi zostało tym bardziej panikuję a chciałabym teraz tak trochę się wyciszyć i odpocząć psychicznie dopóki jeszcze mogę i mam na to czas.
Też łapię doły. Głównie z myślą, że sobie nie poradzimy, że nie sprawdzę się jako matka i będę najgorszą matką na świecie. Ostatnio się nawet, w markecie, popłakałam nad opakowaniem płatków do mleka, bo sobie jakąś głupotę przypomniałam. Ehh, czasem mam ochotę usnąć i obudzić się w połowie września.

Cytat:
Super, że wszystko ok . Jakie ładne zdjęcie .

Ja, jak usnęłam, to snem kamiennym, ale jakieś głupie sny miałam o tym, że wojna była. I śniło mi się, że cały czas byłam w ciąży, ta wojna trwała i trwała, a ja cały czas w tej ciąży latałam z brzuchem, jak balon.
Stary 2015-07-20, 10:43   #35
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
Wiesz mnie też już teście sie próbowali wtryniać jak nagadali mojemu, że wózek po porodzie się kupuje i inne rzeczy a najwcześniej to wrzesień ale ja nie jestem szwagierką i sobie nie dam. Będę grzecznie tłumaczyła, a jak nie da rady to mniej miło. To nie chodzi o czyjąś rację tylko o dobro dziecka, a oni zawsze najmądrzejsi jak Twoi rodzice. Z góry wiem że będzie nie jedna jazda eh...

Chyba każda się czuje coraz gorzej. Musisz przystopować. WIem, że Twój mąż lubi aktywnie spędzać czas itd ale to nie jest na to czas. On ma się dostosować do CIebie teraz a nie na odwrót

---------- Dopisano o 07:44 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ----------

Też kiepsko spałam. Położenie robala zmieniałam 100 razy. 2 razy lazłam siku taka obolała tzn nogi Kupię sobie kaczkę do łóżka taką jak w szpitalach
Haha ja chyba z 3 razy dzisiaj wstawałam do toalety. Jakaś tragedia a będzie jeszcze gorzej
Stary 2015-07-20, 10:43   #36
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Sabonka ale śliczności

Ja jutro mam wizytę, więc dowiem się co i jak Jestem bardzo ciekawa ile ma mója malutka
W ogóle to wczoraj niefortunnie powiedziałam inne imie przy Tż i zaczął na nowo się zastanawiać Chociaż mojej mamie i teściowej nadał Lena bardziej pasuje A wspomniałam coś o Lili
Stary 2015-07-20, 10:43   #37
natalitka1988
wkręcona :)

Cytat:
Zarazm, zaraz a Ty wstawiałaś zdjęcie Poli??
:
Oczywiście!!! Wstawiłam zdjęcie w K....nie pamietasz takiej małej purgatej dziewuszki ?
Cytat:
Napisane przez izabela596 Pokaż wiadomość
Witam się w nowej części
Troszkę chłodniej dziś na szczęście
Na początku ciąży mówiłam, spoko mam tyle sukienek letnich i bluzek że dam rade. a tu dupa dziwnie niektóre się układają na brzuchu i trzeba znowu zakupy jakieś zrobić ;/
Ja mam pełno ubrań, w które wchodzę i sukienek.. ale jak założę to przód krótszy a tył dłuższy
Stary 2015-07-20, 10:48   #38
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
Haha chyba bym nie umiala do kaczki
Ja zamast rogala mam koldre zwijam ja i jeszcze druga bym sie nakryla mamy z Tz osobne koldry bo zawsze ktores zabiera :P
O masz siedze juz w tej ostrołęce czekam na jazdy ale oczy mi sie zamykaja kupilam sobie w bufecie kawe 3w1 haha moze sikacz cos pomoze
tez mamy dwie kołdry ,

ja juz jestem jakies 8 kg do przodu.

u mnie tragedia od wczoraj nie mamy wody przez te burze nic nie idzie zrobic ani sie umyć ani wody ugotowac/ obiadu, pozmywac czy umyc lazienke, nie wspomne o praniu, splukaniu toalety czy nawet o umyciu rak
Boze sredniowiecze
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-20, 10:55   #39
mala29lll
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 5

Cytat:
ja kupiłam sobie 2 w marks&spencer na wyprzedaży i już teraz w nim śmigam, bo on z tych takich dopasowujacych się i są super wygodne. o taki jest. Za dwa zapłaciłam 80 zł. Tu akurat była rozmiarówka typu S, M. Mam nadzieje że po porodzie tez bedzie dobry
Ja muszę iść do mojego sklepu ulubionego i sobie kupię porządny, ale to tak już troszkę później, bo kupię teraz a później za mały będzie. Choć cycki mi tak nie urosły strasznie jak na razie
Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość

Niestety sporo tych emocji negatywnych i wybuchów powoduje właśnie obecność Tżta w pobliżu
:
U mnie też hehhe tak mnie wkurza nawet jak nic nie zrobi złego. Najspokojniejsza jestem jak sama w domu Tzn z Gabi i się bawimy
Cytat:
Napisane przez natalitka1988 Pokaż wiadomość
Oczywiście!!! Wstawiłam zdjęcie w K....nie pamietasz takiej małej purgatej dziewuszki ?

)
No i widzisz jakie mam dziury w bani Przecież nawet komentowałam fotkę hehhe

WIdzę, ze wszytski źle spały. Ja się czuję jak pijana. Aż się tocze jak idę. Na szczęście od rana ogarnęłam łazienkę i kuchnię Wypiję sobie jęczmień to się może lepiej poczuje po bombce witaminkowej

A w ogóle to bym chciała iść na USG z filmem i się boję że nie uleżę tyle czasu na plecach :/ Zaraz się dusze i krzyż mnie boli. Chyba odpuszczę sobie. A tak bym chciała fajną fotkę a mój gin nie ma zdolności do uchwycenia nawet jak spała mała
Stary 2015-07-20, 11:00   #40
blindness_94
Zadomowienie

GG do blindness_94

My z TŻtem w piątek na USG idziemy i tak się zaczęłam ostatnio zastanawiać nad 4D. Te zdjęcia i filmy bardzo różnie wychodzą, a u nas za 4D trzeba 100zł dopłacić, więc łącznie wyjdzie 300zł. Zobczymy, chociaż na razie jestem na nie.
Stary 2015-07-20, 11:07   #41
gosiek0388
Zadomowienie

sabonka super foto

ja w środę się wizytuje , ale nie liczę na zbyt wiele bo mam w szpitalu wizyte na patologii ciąży no i u diabetologa, a tam to powiedzą ile mała waży np w sumie najważniejsze czy wszystko ok, i ile ma ewentualnego spóźnienia a o foto mogę zapomnieć , mam nadzieję że chociaż zobaczę ja na monitorze
Stary 2015-07-20, 11:11   #42
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosiek0388 Pokaż wiadomość
sabonka super foto

ja w środę się wizytuje , ale nie liczę na zbyt wiele bo mam w szpitalu wizyte na patologii ciąży no i u diabetologa, a tam to powiedzą ile mała waży np w sumie najważniejsze czy wszystko ok, i ile ma ewentualnego spóźnienia a o foto mogę zapomnieć , mam nadzieję że chociaż zobaczę ja na monitorze
Jak z ginką na prywatnej wizycie gadałam to się śmiała że w poradni na kopernika to nic się z USG nie ma szans dowiedzieć poza tym co przypadkiem się usłyszy
Ja za pół godziny się zbieram i jadę do poradni hematologii po wyniki. Ciekawe czy będę czekać tak długo jak ostatnio
A do patologii ciąży dopiero na 10 sierpnia mnie wpisała na szczęście, bo nieszczególnie lubię po tych szpitalach jeździć
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-20, 11:24   #43
Kuapouszka
Zadomowienie

Dot.: Mamusie październikowe 2015 część 5 :)

Cytat:
Super
Witam się w 5 części

Ja coraz bardziej zaczynam schizowac ze mała urodzi się przed 35 tyg -poprostu nie wydaje mi się możliwe żeby się nie pchala na świat wcześniej skoro ja musze dźwigać 10 kg kilka razu dziennie nie mówiąc o wchodzeniu po schodach z nią i schylaniu się non stop -poza tym mam takie przeczucie silne wiec właśnie kompletuje wyprawkę
Co do cellulitu wodnego to witam w klubie -masakra ale wiem ze znika szybko po porodzie -w ogóle mnie wkurza ze taka miękka jestem w sensie skóry :/

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-07-20, 11:32   #44
Pasztetnik
Zadomowienie

Oo, nowy wątek, dzień dobry!

Cytat:
Też mamy osobne bo każde zabierało w swoją stronę. Jeszcze ja lubię spać z kołdrą między nogami hhehe a mąż odkryty spał i kupił sobie drugą

Dobra teściowa hehehhe JA tu nawet u siebie nie chcę nikogo. Przyjdzie położna to jak coś pomoże
U nas też tak było ale lubimy spać przytuleni więc kupiliśmy kołdrę 200x200 a że łóżko duże nie jest to póki co wystarcza. Bardziej samo łóżko mnie wkurza, bo śpimy na zwykłej rozkładanej wersalce no i strasznie niewygodna jest, wcześniej tego tak nie odczuwałam ale jak wróciliśmy z wycieczki to po tygodniu spania na mega wygodnym materacu jak się położyłam pierwszą noc na niej to tak niewygodna ze płakać mi się chcialo A na inne łóżko niestety poki co nie mamy tu miejsca.

Co do pomocy mamy/tesciowej, to tez sobie nie wyobrazam Strasznie nie lubie jak ktos mi mieszka w domu dluzej niz kilka dni, mam wrazenie ze wszystko jest wtedy po tym kims brudne, strasznie czuje sie nieswojo w takim domu. Taka manie mam sprzatania, ze nie dosc, ze bym miala na glowie dziecko, to jeszcze wieczne schizy ze musze po matce/tesciowej sprzatac

Cytat:
Napisane przez krolewna1986 Pokaż wiadomość
witam się i ja w nowej części

Mała co do tego przybierania na wadze, to rzeczywiście w pierwszej ciąży jakoś dużo nie przytyłam, 6kg do 30 tyg. Ale przeanalizowałam sobie wszystko, niunia jak się urodziła to ważyła 1350g, ja dzień po porodzie ważyłam 4,5 kg mniej, więc dużo to wszystko nie ważyło, wychodzi, że miałam jeszcze 1,5 kg dodatkowego tłuszczu
A może to tylko woda byla? Bo mi gin ostatnio w 24tyg mowil, ze teraz moge wiecej przybierac bo jakos na pocz. III trymestru zaczyna sie woda na mleko w ciele gromadzic żeby byc juz w razie wczesniejszego porodu i ją się tez wlicza do wagi tego co waży ciąża

Cytat:
Ale super fota!!
Qrczę, szkoda ze moj gin nie ma usg 3D :/ Ale dostalam namiary od kolezanki na takiego co ma i w dodatku pracuje na mojej porodowce to sie przejde na foto i zeby w razie czego go znac

mala, wyciągnęłam swoja torbe do szpitala i jest taka sama duza krowa jak Twoja Wlasnie ją piorę; tez nie ma usztywnien ale w sumie jak sie wypcha ja podkladami, pieluszkami, recznikami to bedzie ok

Ale dzis mialam proroczy sen Jedna nasza swinka morska skaleczyla sobie jakos pyszczek jedzeniem no i jej sie brzydki strupek zrobil Wczoraj mimo smarowania lekiem to juz z niego zrobila sie taka wielka strupkowa narosl, ze chcialam dzis isc z nią znowu to weta. No i snilo mi sie, ze wstalam rano a jej ten strupek odpadl a tam pod nim ładnie wygojone. No i co: wstaje rano, ide do swinek a tam ten strupek odpadniety i ranka wygojona

A u mnie dzis kolejny pracowity dzien, wczoraj buty wypastowalam a dzis szafke do nich skladam i je ukladam. Juz jedno pranie zrobione, wczorajsze poskladane, jeszcze tylko kuchenke umyc, nienawidze myc gazowej :/ Dawno bysmy kupili ceramiczna bo ciagle brudna, tak samo jak zmywarke bo wiecznie zlew garami zawalony ale do tego mieszkania sie nie oplaca Aa, zaraz tez musze zrobic zamowienie z apteki gemini! W koncu pozamawiam wszystkie laktatory i cala chemie dzidziowa.
A po poludniu znowu SR Po zajeciach skoncze wybierac foty slubne do albumu i wrzuce cos do K, no i sam K w koncu ogarne bo ciagle zajeta jestem :/.
Maks 30.10.2015, 21:30

42 ->...->56,2->57,5->...70cm
Pasztetnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-20, 11:34   #45
sabonka123
Rozeznanie

Aaaaa zapomniałam zapytać o szkołę rodzenia. Pasztetnik ty mi teraz przypomnialas. Kurcze blade. Dzisiaj w nocy jedziemy nad morze

Dzidziuś 10.10.2015
sabonka123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-20, 12:02   #46
malinowa4
Zakorzenienie

widzę, że nie tylko ja źle spałam
tż poszedł do pracy to się jeszcze położyłam i spałam 2h. jak wróci pojedziemy na zakupy bo lodówka świeci pustkami a nie mam siły sama tego nosić ..
mam nadzieję, że uda mi się coś posprzątać zanim dopadnie mnie ból.

Cytat:
ale śliczności!

a ja jeszcze 10 dni czekania na wizytę ;( mam nadzieję że zrobią mi usg!
no chyba, że pójdę wcześniej i posymuluję

tż w weekend będzie malował pokój dla małego i łóżeczko

zmartwiłam się tylko, bo wypłatę dostanie dopiero 15-20 sierpnia i do tej pory musimy żyć z oszczędności których już niewiele zostało. chyba, że uda mi się otrzymać zapomogę "na wyprawkę" którą jutro pójdziemy załatwiać.. tak to dopiero na koniec sierpnia kupię materac i wanienkę, mam nadzieję że nie będzie za późno ..
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-20, 12:03   #47
Daisy 85
Wtajemniczenie

Witam się i ja
Kurcze nadrabiałam część 4 i sie wkurzałam, że cytować nie można, a tam pisze, że wątek zamknięty

Cytat:
skwitowała to tym że ona we własnej osobie to nie da rady bo ma za daleko hihi myślałam że wybuchne smiechem, ale mialam dobry nastroj wiec poscilam mimo uszu
no comment

Cytat:
Kurcze, ale zaj....ta fotka, taka wyraźna!!! super, że z dzidzią ok

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
Hehe lepiej że uważa, że ma daleko, niż żeby stwierdziła że skoro Twoja mama nie może, to ona się wprowadzi
co racja to racja
ad.męża to nie gadaj, mi coraz gorzej się z nim rozstawać na cały tydzień, wkurza mnie ale mi go strasznie brakuje, a myślałam, że z czasem się przyzwyczaję... jedyny plus, ze gotować codziennie nie muszę

Cytat:
Napisane przez gosiek0388 Pokaż wiadomość
powiedzą ile mała waży np w sumie najważniejsze czy wszystko ok, i ile ma ewentualnego spóźnienia a o foto mogę zapomnieć , mam nadzieję że chociaż zobaczę ja na monitorze
Gosiek ciesz się, że chociaż tyle Ci powiedzą, w przeciwieństwie do moich wizyt :-(
Daisy 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-20, 12:06   #48
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Kurde dziewczyny ta znajoma co urodzila wczesniej to synek jest pod respiratorem bylo w miare ok teraz stan jest bardzo ciezki bo mu plucko peklo :/
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-20, 12:12   #49
Daisy 85
Wtajemniczenie

Cytat:
Kurde dziewczyny ta znajoma co urodzila wczesniej to synek jest pod respiratorem bylo w miare ok teraz stan jest bardzo ciezki bo mu plucko peklo :/
To straszne mam nadzieję, że wszystko dobrze się zakończy...
Stary 2015-07-20, 12:14   #50
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
masakra, trzymam kciuki żeby wszystko było w porządku !
Stary 2015-07-20, 12:18   #51
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
tez mamy dwie kołdry ,

ja juz jestem jakies 8 kg do przodu.

u mnie tragedia od wczoraj nie mamy wody przez te burze nic nie idzie zrobic ani sie umyć ani wody ugotowac/ obiadu, pozmywac czy umyc lazienke, nie wspomne o praniu, splukaniu toalety czy nawet o umyciu rak
Boze sredniowiecze
Współczuję a wiesz ile mniej więcej potrwa powrót do 21 wieku?

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Cytat:
Ja muszę iść do mojego sklepu ulubionego i sobie kupię porządny, ale to tak już troszkę później, bo kupię teraz a później za mały będzie. Choć cycki mi tak nie urosły strasznie jak na razie

U mnie też hehhe tak mnie wkurza nawet jak nic nie zrobi złego. Najspokojniejsza jestem jak sama w domu Tzn z Gabi i się bawimy

No i widzisz jakie mam dziury w bani Przecież nawet komentowałam fotkę hehhe

WIdzę, ze wszytski źle spały. Ja się czuję jak pijana. Aż się tocze jak idę. Na szczęście od rana ogarnęłam łazienkę i kuchnię Wypiję sobie jęczmień to się może lepiej poczuje po bombce witaminkowej

A w ogóle to bym chciała iść na USG z filmem i się boję że nie uleżę tyle czasu na plecach :/ Zaraz się dusze i krzyż mnie boli. Chyba odpuszczę sobie. A tak bym chciała fajną fotkę a mój gin nie ma zdolności do uchwycenia nawet jak spała mała
Mala a gdzie kupiłaś stanik ze tak tanio Ciebie wyszło 18 zł ?
Stary 2015-07-20, 12:18   #52
sabonka123
Rozeznanie

Cytat:
Ojejku trzymam kciuki za maluszka!

Dzidziuś 10.10.2015
sabonka123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-20, 12:22   #53
natalitka1988
wkręcona :)

Cytat:
Biedactwo.... Trzymam kciuki żeby wszystko dobrze się skończyło!!

Ja póki co przytyłam 3700... ale strasznie robi mi sie ten właśnie cellulit wodny od kolan w góry... w ogól mam taką strasznie wiotką skórę na nogach... mam nadzieję, że po porodzie wszystko wróci do normy...
Stary 2015-07-20, 12:23   #54
Kuapouszka
Zadomowienie

Cytat:
Ojojoj biedactwa

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-07-20, 12:25   #55
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość
widzę, że nie tylko ja źle spałam
tż poszedł do pracy to się jeszcze położyłam i spałam 2h. jak wróci pojedziemy na zakupy bo lodówka świeci pustkami a nie mam siły sama tego nosić ..
mam nadzieję, że uda mi się coś posprzątać zanim dopadnie mnie ból.

ale śliczności!

a ja jeszcze 10 dni czekania na wizytę ;( mam nadzieję że zrobią mi usg!
no chyba, że pójdę wcześniej i posymuluję

tż w weekend będzie malował pokój dla małego i łóżeczko

zmartwiłam się tylko, bo wypłatę dostanie dopiero 15-20 sierpnia i do tej pory musimy żyć z oszczędności których już niewiele zostało. chyba, że uda mi się otrzymać zapomogę "na wyprawkę" którą jutro pójdziemy załatwiać.. tak to dopiero na koniec sierpnia kupię materac i wanienkę, mam nadzieję że nie będzie za późno ..
Malinowa spokojnie najważniejsze że nie pod koniec września. Ja łóżeczko materac i wanienke będę zamawiać również pod koniec sierpnia. Teraz muszę do końca skompletować wyprawkę. A w październiku biorę wózek od znajomej bo wcześniej nie ma sensu tylko chatę by mi zagracal
Stary 2015-07-20, 12:30   #56
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Cytat:

oj Trzymam kciuki za maluszka..

Z dobrych wiadomości właśnie wózek przyjechał Wiec mam zajecie
Stary 2015-07-20, 12:31   #57
Daisy 85
Wtajemniczenie

Dziewczynki dziś nie popiszę dużo, bo biorę się za generalne porządki, mam wizytację teściowej w sobotę, przyjeżdża póki co raz do roku do nas, więc pasuje wypaść dobrze

poza tym ciągle trwa u mnie sezon przetworów, wczoraj zbierałam wiśnie i robiłam kompoty do 2:30 w nocy, aż mnie mąż zjechał, że dziecko chce iść już spać, a jak się położyłam w końcu to tak szalała, jakby mi dziękowała, że ma już spokój
Stary 2015-07-20, 12:34   #58
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 88maggie88 Pokaż wiadomość
Malinowa spokojnie najważniejsze że nie pod koniec września. Ja łóżeczko materac i wanienke będę zamawiać również pod koniec sierpnia. Teraz muszę do końca skompletować wyprawkę. A w październiku biorę wózek od znajomej bo wcześniej nie ma sensu tylko chatę by mi zagracal
tak ale ja mam termin na 30 września, a chcę mieć CC , a to robi się tydzień lub 2 tyg wcześniej a więc gdzieś w połowie września już mogę mieć ...
Stary 2015-07-20, 12:41   #59
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość
tak ale ja mam termin na 30 września, a chcę mieć CC , a to robi się tydzień lub 2 tyg wcześniej a więc gdzieś w połowie września już mogę mieć ...
Nie wiedziałam że chcesz cc. To faktycznie masz mało czasu. Może spytajcie rodziców o pożyczkę na 15 -20 dni jeśli chcesz się czuć spokojna ze będziesz miała wszystko na czas.
Stary 2015-07-20, 12:44   #60
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 88maggie88 Pokaż wiadomość
Nie wiedziałam że chcesz cc. To faktycznie masz mało czasu. Może spytajcie rodziców o pożyczkę na 15 -20 dni jeśli chcesz się czuć spokojna ze będziesz miała wszystko na czas.
nie chcę się pożyczać, tata już nam na auto pożyczył. zobaczymy co jutro powiedzą a jak nie to może uda mi się coś odłożyć
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości