![]() |
#31 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VIII
Cytat:
![]() TAK !!! u mnie następnym grzeszkiem będzie sernik !!!!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#32 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja nie znam Holandię na tyle :P Wiem to z tego co koleżanka mi opowiadała, a rodziła 3 dzieci ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- A i o Polsce to wiem z opowieści, bo jakoś tak nikt nie chce opowiadać o porodzie w szpitalu.... Albo była CC i tyle... A nigdy nikt nie opowiadał o warunkach. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#33 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale chyba wiesz, jaki stosunek do jedzenia maja sami Holendrzy? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#34 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie w szpitalu w każdym pokoju jest łazienka, a pokoje są 1,2 i 4 osobowe.
![]() ![]() |
![]() |
#35 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#36 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
![]() |
#37 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Moja droga świadomość mam z czego. I dalej się zastanawiam dlaczego tyle ludzi daje się robić w "bambuko". |
|
![]() ![]() |
![]() |
#38 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To inaczej niz tu, bo wszyscy chyba bez wyjatku interesujasie jedzeniem i potrafia pokonac dlugie dystanse, zeby tylko zjesc cos lokalnego czy o doskonalym smaku. Mnie sie juz to tez udzielilo a kiedys jedzenie bylo najwieksza kara jaka mnie mogla spotkac ;-) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#39 |
Wtajemniczenie
|
Ale chyba jakieś odstępstwa od normy są? Czy każdy się tak interesuje?
|
![]() ![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#41 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A Ty jak masz humorki ciążowe to idź na dwór i się przewietrz. Bo z tego co kiedyś pisałaś dużo mogłam wywnioskować. ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Cytat:
![]() Zależy jakiego ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
I ja się melduję w nowym wątku.
Właśnie rozmawiałam z Tztem, ktory szpital wybrac. I chyba będę zmuszona wybrać szpital u mnie w mieście, bo do sąsiedniego miasta nie będzie miał mnie kto zawieźć jak Tz będzie w pracy. Z resztą do szpitala u mnie też nie będzie miał kto jakby małż w pracy był. Po prostu świetnie, z brzuchem pod brodą, zdana na siebie. Załamać się idzie.
#44 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi ginekolog tłumaczyła, że na tym etapie ciąży to normalne i nie maco się martwić jak przechodzi. Gorzej jak skurcze są coraz częstsze i coraz mocniejsze i trwa to ponad godzinę. Wtedy jest już niezbyt ciekawie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#45 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o szpital to ja się nastawiam na smutną polską rzeczywistość czyli poród w mikroskopijnym boksie, łazienka na korytarzu, w sali po 3-4 osoby a jedzenie oparte na białej mące i najtańszych produktach z dyskontu. Nie mam nic do dyskontów samych w sobie bo sama robię tam zakupy, ale wiecie, chodzi o te najtańsze wędliny 20% mięsa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#46 | |
Zadomowienie
|
Też macie takie coś ze jak się przekrecacie z jednego boku na drugi to pod ręką czujecie dzidzie jak przesuwa się na drugą stronę i czujecie to w brzuchu? tak jakby przepływal :-D albo na plecach jak kolysze się to czuje pod ręką jak dziedzie hustam.
![]() ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- Cytat:
![]() |
#47 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Od kilku dni baaaardzo boli mnie krocze. Jak by mnie ktoś kopnął. . ; (( ---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- Cytat:
Ja dogadalam się z tż będzie mi codziennie robił śniadanie obiad kolacje. I koniec kropka. Mam okropne obrzydzenie do jedzenia w szpitalu. I toalet publicznych. Jesli juz na maxa musze skorzystać to trudno ale czasem trzymam kilka godzin bł się poprostu brzydze. Na szczęście sala porodowa rodzinna jest fajna. Płacisz stowke. Tzn kupujesz cegielke na szpital. I masz fajne warunki porodu. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#48 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja wybrałam sobie polska położna. Z już nie chodzi o barierę jezykowa ( bo słówek dziecięcych nie znam), ale mentalność, która (wydaje mi się) znam... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#49 |
Zadomowienie
|
O ja nowy watek
![]()
#50 |
Wtajemniczenie
|
Jestem... padam na ryj. 6kg wiśni przedrylowałam...
Moja koleżanka urodziła już ![]() ![]()
![]() |
#51 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#52 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W moim szpitalu niestety nie ma żadnej opcji dopłaty za cokolwiek. A bym dopłaciła i za zzo, i za własną położną, i za fajną salę ale cóż... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#53 |
Raczkowanie
|
Witam się i ja
![]() Po weekendzie pełnym wrażeń (dwudniowa wizyta moich rodziców i braci, a potem braci męża z rodzinami) dzisiaj miałam dzień odpoczynku- na przemian spałam i jadłam ![]() ![]() ![]() ![]() Aaaa, no i najważniejsze, dzisiaj przyszedł wóziół Gabrysiowy ![]() ![]() Super, że w końcu malutka jest na świecie! Edytowane przez didi9 Czas edycji: 2015-07-20 o 22:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#54 |
Wtajemniczenie
|
Ją pamietam że na salę CC byl a jedną łazienka a chyba 5-6 sal po 2 osoby i kiedy bym nie poszła to było wolne.teraz są salę 2 osobowe z łazienkami.podobno
Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ---------- Co do jedzenia to po CC i tak długo nic się nie dostaje a jak będzie źle to TŻ coś przywiezie.gdybym chciała wypasione obiady i warunki to pewnie w jakimś prywatnym szpitalu bym rodziła ale w Wawie koszty CC to 9-12 tys Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
#55 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tu zwykle stoi znak rownosci ;-) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#56 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#57 |
Wtajemniczenie
|
Oczywiście że jest słabe.miałam wątpliwa przyjemność kilkakrotnie leżeć w szpitalach no i zawsze mi donosili jedzenie.ją ogólnie jakos mam obrzydzenie do jedzenia w tego typu miejscach.a nie pamietam że po CC jak dostalam kleik to jakbym kawior jadła tzn chyba 2 doby bez jedzenia bylam
Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
#58 |
Konto usunięte
|
Widze, ze nowy watek Wam sie zdublowal
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#59 |
Rozeznanie
|
Witam się w nowym wątku
![]() Ale mieliśmy super dzień ![]() ![]() ![]() Potem jeszcze po obiedzie poszłyśmy po zakupy i na spacer z koleżanką i jej synkiem i po powrocie padłam ![]() Już was trochę ponadrabiałam, miałam pisać, ale większość rzeczy do cytowania miałam z poprzedniego wątku ![]() Bianeczka, super że Cię wypisali ze szpitala! Nie dziwię się, że się za córą stęskniłaś! A jesteście już w domu czy zostałaś u teściowej? Malena, fajna ta Twoja córcia ![]() Owieczko, sesja była z profesjonalnym fotografem? Super, że macie możliwość sesji nad morzem, tam zawsze wychodzą przepiękne zdjęcia.. Moje marzenie to właśnie jakaś fajna sesja rodzinna na plaży ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
A gdzie tam. Moze dostane szybszy termin CC niz w przewidywanym terminie porodu, to Tz jeszcze moze cos wykombinuje, ale jeśli nie to będę pod ścianą
![]() Zamówiłam dwie koszule do karmienia, w tym jedną ze szlafroczkiem, i dwa staniki. Przydadzą się to dobrze, a jak nie to trudno. Najwyzej staniki będę nosiła na codzień, a koszule polezą, jeść nie wołają ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:06.