|
|
#31 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: wesele
Cytat:
Przy czym nie mówię, że powinni tak zrobić. Mogliby to przynajmniej rozważyć przy w miarę bezproblemowym dziecku. Chyba że wszystkich gości zapraszali bez dzieci, to wtedy jednak słabo byłoby zabrać własne ![]() ---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- Wesele rodziców a czyjś pogrzeb, co za porównanie Z kolei argument "i tak nie będzie tego pamiętać" przemawia za trzymaniem dziecka do pewnego wieku w domu. Przecież tam ma ciszę, spokój, a całej reszty i tak by nie pamiętało. Zatem dla mnie to też taki brak argumentu. I w sumie zabranie dziecka rozważyłabym pod kątem zachowania i charakteru dziecka, ale i tak koniecznie z opiekunką i z zapewnionym miejscem, gdzie w razie zmęczenia się wyśpi.
|
|
|
|
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
Myślę, że rodzice znają swoje dziecko i skoro zdecydowali się na zostawienie go w domu z opiekunką, to znaczy że ich pociecha z jakiegoś powodu nie czułaby się dobrze na takim wydarzeniu. Może dziecko jest nadpobudliwe i by cały czas płakało i wymagało pełnej uwagi, może dziecko jest skrajnie nieśmiałe i źle znosi miejsca, gdzie są duże ludzkie zbiorowiska.
|
|
#33 | |
|
Konto usunięte
|
Tak, są różne. Ale rodzice chyba znają swoje dziecko najlepiej i skoro podjęli taką decyzję, to w oparciu o znajomość dziecka, siebie, tego typu imprez. Nie rozumiem idei pchania dwulatka na imprezę, której ani nie rozumie, ani nie zapamięta w imię "bo tak".
---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#34 |
|
Fuck google, ask me!
|
Okej, ja dzieci swoich nie mam, ale jestem nauczycielem w przedszkolu i nie wyobrażam sobie, że którykolwiek z moich najbardziej spokojnych dzieci wytrzymałoby godzinę na kolanach u baby nie będącej mamą, zwłaszcza, że mama siedzi z tatą z przodu. Wytłumacz dwulatkowi, że nie wolno i nie wywołaj awantury w kościele. Na pewno.
|
|
#35 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#36 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I ja wiem, że zawsze jest się rodzicem, ale nie traktowałabym zostawienia malucha w domu jako zbrodni. Bo jednak ślub jest dniem rodziców i to przede wszystkim na sobie para młoda powinna być skupiona. Nie wspominając już o wszystkich obowiązkach jakie wiążą się z wyprawianiem wesela. Młodzi zawsze mają pełne ręce roboty, a domagające się wiecznej uwagi dziecko wcale nie pomaga cieszyć się "swoim dniem"
|
|
|
#37 | |
|
ctrl alt delete
|
Cytat:
![]() Tak, do pewnego wieku dzieci trzyma sie w domu albo zabiera w miejsca odpowiednie dla dzieci ![]() Jakoś w teatrze, na koncercie, w kinie w życiu dwulatka nie widziałam. Ja jeszcze jestem w stanie zrozumieć, że ktoś bierze dziecko na wesele, bo rodzina mieszka pod Rzeszowem, a na opiekunkę zwyczajnie nie ma kasy i nie ma z kim tego dziecka zostawić. No bywa. Ale tutaj? Na czym polega problem? |
|
|
|
|
|
#38 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#39 |
|
Rozeznanie
|
No przeciez slub z calonocnym weselem to wprost idealna impreza dla dzieci, szczegolnie dwulatkow. Najlepiej niech sie pocieszka zajmuja dziadkowie, w koncu na pewno nie maja nic lepszego do roboty i wcale nie potrzebuja sie dobrze bawic na weselu swoich dzieci.
Nie rozumiem o co autorka ma bol i co ja to obchodzi w zasadzie
|
|
#40 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#41 |
|
Konto usunięte
|
coz, dla mnie jest dziwne ,ze rodzice nie chce wogole dziecka na tej imprezie bo to jednak ICH dziecko i wazna zyciowa chwila, w ktorej powinno uczestniczyc (tzn przynajmniej w slubie)
ja ostatnio bylam na weselu u PM z 2,5 leptnim synkiem - dziecko w kosciele siedzialo z babcia, nic nieprzeszkadzalo, bylo na poczatku wesela, troche pobiegalo z innymi dziecmi, troche sie przy mlodych pokrecilo a potem poszlo z opiekunka spac(aczkolwiek opiekunka znana mu od urodzenia) - i to mi sie wydaje najlepszym rozwiazaniem sprawy, bo jednak dziwnie tak troche,ze dziecko zostaje w domu a rodzice ida brac slub (troche tak jakby go ni bylo... )
|
|
|
|
|
#42 | |
|
ctrl alt delete
|
Cytat:
IMHO dwuletnie dziecko powinno być co najwyżej zaszczepione. Savoir-vivre na takim poziomie, jak to, na czyje wesele powinno iść, to nie w tym wieku
|
|
|
|
|
|
#43 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
dlaczego mialoby nie pojsc? rozumiem,ze wesele nie ale slub ? ja bym to odebrala troche tak jakby PM udawali,ze dziecka nie ma
|
|
|
|
|
|
#44 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie chodzi przecież o to, co jest w dobrym tonie. Ślub to dla większości osób bardzo ważna chwila, którą chce się dzielić z najbliższymi. A dziecko, co by nie powiedzieć, do najbliższych się raczej zalicza ![]() Tak jak wspominałam, mój syn spędził właśnie większość czasu z opiekunką podczas naszego wesela. Nie wyobrażam sobie jednak, żeby nie było go na żadnym zdjęciu z dnia ślubu.
|
|
|
#45 |
|
ctrl alt delete
|
Ale matka dziecka, którego dotyczy wątek, sobie wyobraża. Ja naprawdę nie widzę, na czym polega problem?
Tak, najbliższa rodzina zwykle na ślubie jest, ale zdarza sie, że ślub jest w innym miescie, kraju, i np. ukochanej schorowanej babci nie ma. Tak samo i dwulatka moze nie być. |
|
|
|
|
#46 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a może po prostu nie chcą, żeby dziecko wpadło w histerię w kościele. To jest dwulatek, nie wszystkie są chodzącymi aniołkami, nie wszystkie śpią w kościele. To nie jest sześciolatek, żeby zrozumiał, że nie może podbiec sobie do mamusi, musi usiedzieć tyle czasu w jednym miejscu. Ale co to za wyrodni rodzice, udają, że dziecka nie mają. Powinni z nim podejść do ołtarza, a w razie czego przewinąć i nakarmić. |
|
|
|
|
|
#47 |
|
Konto usunięte
|
dziecko zabrałbym do urzędu i na obiad ale potem out. i to jest imo dobre wyjścia
---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- ja tam z bratem byłam na ślubie rodziców i fajnie :C ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- chyba ze mialabym tragicznie nieposłuszne drące się dziecko które wpada w histerie tupie i krzyczy, to bym go nie brała ani do urzędu ani do kościoła ale na obiedzie móglby się pojawić XD |
|
|
|
|
#48 |
|
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Przypuszczam że problem jest taki - wytłumacz dwulatkowi że nie wolno mu podbiec do mamy i taty przez całą mszę kiedy są w małej odległości. Nie dziwię się że młodzi nie wyobrażają sobie własnego wesela z ogarnianiem dwulatka. Nie ma czegoś takiego jak opiekunka kiedy rodzice są na wyciągnięcie ręki, histeria by była ciągła. Jeszcze załóżmy że to typowe polskie wesele.
Poza tym te wtręty "jakby go nie było" to lekko żałosna szpileczka młodym, co to ślub biorą a dziecko łolaboga, już dwa lata ma. |
|
|
|
|
#49 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() a sluby na ktorych ja bywalam trwaly do 30 do 45 minut , dluzej nie powinny (chyba,ze ktos jakies mega kazanie chce uslyszec od ksiedza) wiec mysle,ze wytrzyma-zwlaszcza,ze na slubach wiele sie dzieje a dzieci lubia obserwowac sytuaje ![]() jesli dziecko bedzie z bardzo bliskim czlonkiem rodziny przez ten czas to raczej nie sprawi klopotu - serio dziecko mojej kuzynki to nie aniolek a jakaos dal rade
|
|||
|
|
|
|
#50 |
|
ctrl alt delete
|
|
|
|
|
|
#51 | ||
|
zielony stworek
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#52 |
|
Konto usunięte
|
ja tam bym dzieciaka wzięła xD na obiad na pewno, usmiech do zdjec i te sprawy
na uroczystość to nie, niech sobie pochodzi za kosciolem w ogole wiek dziecka ma malo do rzeczy, to ze ma 2 lata to nic. dawno temu bylam na chrzcinach, młodsza siostra chłopca miała 5 lat takiej hitserii dostała że na ołtarz weszła i prawie po księdzu skakała bo ona musi do mamy rodzice tryzmają małego na rekach a ona wydziera paszcze na pół kościoła I MAMOOOOOOOOOOOO MAMOOOOOOOOOOOOO TERAZ WEŹŹŹŹ xddd |
|
|
|
|
#53 |
|
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
No to jak pięciolatka potrafi dać taki popis to tym bardziej dwulatek
|
|
|
|
|
#54 |
|
Konto usunięte
|
no przeciez mówie mikia20 ze to niezalezne od wieku dziecka :C
są dwuletnie aniołki i histeryczki nawet pięcioletnie rodzice lepiej znają dziecko nie :P |
|
|
|
|
#55 |
|
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Tutaj chodzi o nieuniknione zgorszenie, no niestety to tak jak się żyje nie po bożemu.
|
|
|
|
|
#56 |
|
.
|
jak chcą mieć zdjęcia z dzieckiem to mogą wspólny plener ślubny zrobić.
|
|
#57 |
|
Konto usunięte
|
esu xd ja mowie ze ja bym wolała z dzieckiem zdjecie na sali, na plener bym go nie brała no
ale ja to ja niech se robią co chcą |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#58 |
|
Konto usunięte
|
Sądzę, że nie interesuję się cudzymi dziećmi. O ile opiekunka nie dzieciaka nie pobije, nie zagłodzi itp., to gawno ludziom do tego.
|
|
|
|
|
#59 |
|
Konto usunięte
|
Ja mam dość spokojne 2-letnie dziecko, a wiem, że w kościele wytrzymaloby jakieś 3 minuty. To jest po prostu taki wiek i nie ma co wymagać cudów od dziecka. Sama na pewno wzielabym moje dziecko, przynajmniej na jakiś czas, ale jeśli ktoś robi inaczej, to też się nie zdziwię. Pod warunkiem, że jest z osobą, którą zna i lubi.
|
|
|
|
|
#60 |
|
Zakorzenienie
|
jako matka teraz już 7,5 latka mówię stanowczo z oklaskami na stojąco dla młodej pary "super pomysł!"
Dziecko będzie i tak zmęczone atmosferą ostatecznego dopięcia na guzik, będzie chciało do rodziców, rodzice będą w stresie..po cholerkę? Dla kogoś? A co to małpka w zoo? Dziecko w domu, rodzice ślub. A jak autorce się nie podoba to może się podjąć opieki nad smykiem z dala od zgiełku.
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:45.

)