|
|
#31 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mama mojego faceta nie lubi prezentow ode mnie.
Cytat:
? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
|
#32 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Po prostu mnie to dziwi i tyle, ich pewnie dziwi, że ona im te prezenty daje, każdy ma do tego prawo. Ja wszystko to co piszesz rozumiem, ba i nawet się gdzieniegdzie zgadzam. Ja tylko piszę o ogólnej sytuacji, wybiórczego nie akceptowania prezentów (bo od wujka i syna już fajnie) skoro dziewczyna jest w sumie długoletnią partnerką syna i zresztą nie tylko dla mnie jest to trochę dziwne i jednak wskazuje na jakieś drugie dno, a nie że nie życzą sobie i już. I tak, masz rację, że trzeba było ich wolę uszanować, odpuścić itd. Dla mnie po prostu aż taka skrajność, że nawet ciasta nie wezmą jest trochę niecodzienna i tyle. Stąd mój wywód, że "przyjęło się" bo jednak to z reguły tak właśnie funkcjonuje. |
|
|
|
|
|
#33 |
|
Zakorzenienie
|
To nie sa ludzie, ktorzy nie lubia dostawac prezentow. Od innych dostaja i sie ciesza i wcale im to nie przeszkadza.
To sa ludzie, ktorzy nie lubia dostawac prezentow od autorki i jej rodziny. Dlaczego? Mozemy sobie gdybac, moze zgadniemy a moze nie. Ale najlepiej spytac faceta albo jego mame, albo przestac kupowac/przywozic im cokolwiek. Innego wyjscia nie widze.
|
|
#34 |
|
Raczkowanie
|
u mnie w rodzinie jest taki zwyczaj ze kazdemu jak kupuje ci prezent trzeba powiedziec: och dziekuje, ale nie trzeba bylo, po co sie klopotac. moze u nich jest tak samo. pewnie tak gadaja ale jakbys przestala przynosic prezenty to by Ci tylek obrobili.... ktos tu wspominal o tym co typowe w Polsce ...:P
albo moze cie nie lubia i o tym nie wiesz :P ja bym pozostala przy kartce na urodziny i drobiazgach dla dzieci z okazji swiat. dzieciom krzywdy nie robisz a widac ze prezenty przydatne
Edytowane przez malpkajuja Czas edycji: 2015-08-07 o 15:41 |
|
|
|
|
#35 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja mam wrażenie, że te prezenty są jednak częściej niż 2 razy dp roku - bo mama dała ostatnio jakąś książkę, Autorka ogórki, książkę dla siostry, spineczki itd. Tylko mam wrażenie, że Autorka tego nie zalicza do puli prezentow.
I zauwazcie, że w kategorii "tesciowie zachwycali się prezentami od innych" są raczej wyjścia do kina czy zoo, a nie prezenty materialne.
|
|
#36 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie chciałam to podkreślić. Zwróćcie też uwagę, że chłopak sam swojej rodzinie prezentów nie przynosi i zgodnie z rodzinną filozofią mówi, że to niepotrzebne wydawanie kasy.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:19.

?