![]() |
#31 |
Przyczajenie
|
Dot.: Problem z facetem
nie wiedział o tym że ma dziecko i tym że w ogóle ona jest w ciąży. Dowiedział się o tym nie dawno. Gdy poznał mnie(ponad pół tora roku temu w 2013 pod koniec Listopada) kompletnie nic nie wiedział o tym
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
No ale co SENSOWNEGO Ty możesz mieć z facetem, którego na badania , czy jest ojcem nie stać, a nagle co miesiąc ma płacić alimenty- i naprawdę włażenie w taki związek, takie zobowiązania chłopa , gdy ma się 18 lat- dla mnie przepis na "trudny życia"- na własne życzenie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Przyczajenie
|
Ona nie chce od niego pieniędzy na to dziecko
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Przyczajenie
|
ale możliwe też że to nie jego dziecko a ona chce po prostu go wrobić w to
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Konto usunięte
|
To czego chce tak nagle?
To, że teraz nie chce nie znaczy, że nie będzie chciała za pół roku. Czy on pracuje, studiuje? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Przyczajenie
|
pracuje
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczyno, masz 18 lat, kolesia znasz dopiero rok i chcesz się pakować w, jak ktoś już to pięknie tu nazwał, "patchworkową rodzinę"..?! Tak jak dziewczyny mówią, przepis na zmarnowanie życia. Powinnaś się bawić, poznawać ludzi, uczyć do matury i myśleć o dobrych studiach, a nie układać sobie życie z facetem, który ma dziecko z inną. ![]() A co do alimentów - nalezą się dziecku jak psu buda, skoro koleś jest ojcem to powinien je płacić bez względu na to, czy matka chce czy nie chce. To nie są pieniądze dla niej tylko dla dziecka i tyle.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Raczkowanie
|
dziewczyno jesteś bardzo młoda, więc kopnij kolesia w tyłek bo straszną lipa mi te jego tłumaczenia śmierdzą. Ponadto zważ, że gość ma już dziecko i ono ZAWSZE będzie. Ok, może rajcuje Cie perspektywa płacenia przez niego przez kolejne 24 lata alimentów, co pewnie a raczej na pewno odbije się też na ewentualnej Waszej rodzinie, ale aż tak daleko nie wybiegam, bo moim zdaniem Wasz związek właśnie się zakończył wraz z ta nowiną, a to kiedy się ostatecznie rozpadnie to tylko kwestia czasu. Zakładając, że facet mówi szczerze i teraz chce być z Tobą, ale co w przypadku gdy nagle pojawią się u niego uczucia tacierzyńskie, gwarantuje Ci, że od razu zostaniesz odstawiona na boczny tor, dlaczego? Bo dla faceta na 1 miejscu zawsze będzie jego dziecko- ZAWSZE, a żona, czy partnerka będzie natomiast na 2 planie, NIGDY odwrotnie. To jest jego tzw. krew, Ty natomiast jesteś i będziesz w tej materii obcą osobą. Wiem, że dla wielu Pan pewnie trudno to zrozumieć i pewnie wiele tego nie zrozumie, ale to dlatego własnie, że nie jesteście facetami.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tam osobiście znam 28-latka, który ma 2 dzieci z różnymi kobietami, na żadne nie płaci- teraz przedmiotem "miłości" jest panna lat 19 ![]() Dla mnie właśnie jednak w takie związki z facetem z zobowiązaniami w tak młodym życiu- to masakra i tyle. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
- niespecjalnie cię kocha, skoro obawiasz się, że odejdzie - sam nie wie czy chce z tobą być, bo chce przerwy - ty mu nie ufasz, bo podejrzewasz , że nie wróci Dla mnie: przerwa w związku = nie wiem czy chcę być z tobą, może na horyzoncie pojawi się lepsza alternatywa, ale jak nie, to może łaskawie wrócę. ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Większość samotnych matek na takie słowa parska śmiechem i kiwa z politowaniem głową nad ta naiwnością.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Przyczajenie
|
Wyobraźcie sobie jeżeli to faktycznie jego dziecko, jak będzie musiało przeżywać fakt, że jest totalną wpadką zrobioną przez 'fuckfriends'. Po tym wszystkim co piszesz to jest to masakra. Mam znajomych, którzy byli w podobnej sytuacji. Niby miłość i tak dalej, ale jak facet zaczął jezdzić do dziecka, zabierać je na jakieś wyjścia, stracił całkowicie zainteresowanie dziewczyną. Nie wiem czy jest teraz z matką, ale owinęła go wokół palca przez to całe dzielenie się dzieckiem. W końcu nie jest to zabawka. Jeżeli faktycznie jest jego to będzie już na zawsze w pewien sposób połączony z tą kobietą. Nie będziesz mogła nawet z zazdrości oczekiwać zero spotykania się czy kontaktów, bo tak się nie da. Przemyśl to. W tym wieku chyba nie czas na płakanie przez dziecko tym bardziej nie swoje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
lokalna gwiazda
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
takie to dziwne, że chciała powiedzieć facetowi, że będzie ojcem?
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
lokalna gwiazda
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
Może przemyślała pewne rzeczy?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Konto usunięte
|
Amen.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:00.